Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 juli 2023

Del 2 - Sveriges religionshat och dess inverkan på nationalekonomin

Del 1 ska läsas först. Där noteras en nära förestående grop i vägen för Sverige som relaterar till dess stora ödescykel,  f.n. tecknad via Jupiter eller nationens Storfinans - i synnerhet landets inre och befolkningens välmående. 

Men hur kan den lilla och preciserande cykeln (antara dasha) tänkas samverka? Den illustreras av Saturnus. Äldre inlägg där den kallats "Lilla Dödens period" har egentligen sagt det mesta. 

Jupiters allmänna inverkan filtreras genom sub-cykeln Saturnus och vid bruk av tredje cykelnivån visade sig Sveriges Sol eller ledarskap angripet av den identitetsskapande Solens eget fundament, just för att Saturnus är så svag och dysfunktionell i Sveriges "sekulära programförklaring". (9e huset representerar nationens högsta goda men Sverige äger varken religion efter filosofi så det blir bara världslighet som undanber sig restriktioner för hela slanten - den falska yttrandefriheten har kommenterats i nyligt inlägg.)

Men vad om man istället för tredje cykelnivån brukar planeterna i transit, som det vanligen fungerar i hinduisk astrologi? Om landets inrikes hälsotillstånd (Månen) pekas ut av Jupiters transit vid den upptäckt svaga tiden, säger Saturnus något samtidigt?

Sista veckan i mars 2024 är den kritiska tiden, här är första dygnet i denna korta period som naturligtvis bara är en vecka att sätta i fokus. I själva verket befinner Sverige redan i skiten, vilket alla kan se och erfara och bölden spänner över en mycket längre period. 

26 mars 2024:

 

Via transiterna syns en synnerligen turbulent i elitens 5e hus i Sverigehoroskopet vid denna tid. Inte bara vandrar Saturnus/Liemannen genom sektorn och låter Sverige förnimma hur det är att vara ett land som byggt hela sin identitet (Solen) på gudlös hånfullhet (vi kallar det "yttrandefrihet", precis som förhärdade brottslingar inte på något vis kan förstå vari brottet består). 

Solen eller identiteten vilar som bekant på en helt defekt Saturnus i 9e religionshuset vilket förklarar Sveriges extremism och sekulära tro att prylar, konsumtions och utlandssemester är den enda frälsning som bjuds en svensk. (Jag har tidigare föreslagit att den rena sekulära läsarten av Saturnus i 9e som "långväga resor", dvs det besinningslöst flygsemestrande folket och elitens privatflygande hit och dit. 9e sektorns högre innebörder är helt utraderade från landets kognitiva karta.)

Ambassaden sattes som bekant i brand medan emotionella krafthärden Mars/Venus befann sig i Lejonet (och då befann sig i Sveriges 11e idealhus, som via Solen som elftehärskaren pekar rakt på den verksamt onda eliten i nationalkartan och dess sekulära ideologi - femte påverkas illa av att dess ägare Saturnus mår illa av kopplingen till månnoden Ketu - när man gått runt i kartan några gånger inser man hur Eliten håller hela Sverige och dess folk gisslan för sina egna ändamål).  

Nu har Mars/Venus-konjuktionen flyttat sig till zodiakens andra sida men hjälper inte eliten mer än ambassadbränningen var en tumma upp för landets sekulära ideal. Det är lustigt att det blir tvärstopp för Sveriges billiga pr-show för sig själv i samma ögonblick de dekadenta politikerna avslutar landets historia av neutralitet (även om det alltid lutat åt USA), och ger sig in i världspolitiken (via Nato-ansökan). Det är som landets inre men odeklarerade jävelskap bara väntat på att få avslöjas via himmelens eldskrift! 

Saturnus i transit har som synes redan passerat nationens Sol med några grader. Det händer i slutet av 2023 och skulle kunna ringa in tidpunkten då Sveriges "Lilla Död" finner sitt tydligaste uttryck. Solen/identiteten skördas här av Liemannen och tyder på att mediepladdret om när Nato-medlemskapet går igenom kommer senare än alla trott:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2025
In steps of: 8h 0m
Search for...:
sa.aqu[16]
 
Realization intervals (begin - end):
24.02.2024  8:00 (GMT+1) -  3.03.2024  8:00 (GMT+1)

Nu tittar vi för ögonblicket inte på nationens inre liv/folket (Månen) utan på dess ledare (Solen). Solen drabbas först av Saturnus oduglighet med de följder det får, och strax därpå signalerar Storfinansens en jättesmäll för det lilla folket/Månen. Sådan är tågordningen.

Bloggaren har genom åren berättat hur illa han tyckt om astrologin som prognosverktyg, det roliga har varit personskisser eller planeternas psykologiska efter. Därför det sena mötet med detta hinduiska prognossystem, som ändå är enkelt nog att det levererat begripliga resultat under fem-sju års experimenterade med några få nationers planetära cykler. 

För en politisk samtidsbedömare och historiskt bevandrad astrolog skulle säkert bättre slutsatser kunna dras. Och mångåriga studier i äldre politiska horoskop. Är, till exempel, denna speciella usla passage över landets Sol ett varsel om härskarens frånfälle? Det skulle ingen astrolog skriva i vilket fall. Det finns en etisk kod. I Romarriket var det till och med dödsstraff på den stjärntydare som hade fräckheten att sia om Caesars livslängd!

En detalj i första dagen av Sveriges "kritiska vecka" som jag inte kan bedöma är den säkerligen viktiga FULLMÅNEN (ett "bära eller brista"-omen) som tillstöter här och dessutom involverar de KARMISKT belastade månnoderna. Fullmånen inträffar inte vid några sensitiva punkter i nationalkartan, men ser man till 6e och 12e husens ägare, Jupiter och Merkurius, är man tillbaka i elitsektorns smuts igen vilket tyder på att "kritiska veckan" kommer att drabba landets fattiga och svaga även via dessa omen. 

Detta påminner starkt om den onda Storfinansen (Jupiter i samverkan med Solen) som kommer att ge landets folk (Månen i Vädurens 23e grad) en riktig kalldusch när den verksamt onda Jupiter når dit. I del 1 föreslog jag att det kan vara notan för Nato-medlemskap som tillkännages då. Staten kommer att ta från de fattiga och behövande i landet för att betala USA för militärtrippen som Överheten nu har lyckofrossa över att snart kunna förverkliga.

Med detta är nu Sverige definitivt Rysslands fiende (det står redan på listan över "ovänliga" länder).


Inga kommentarer: