Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 juli 2023

Dharma Karmadhipati Yoga - en Raja yoga (kunglig/lyckosam kombination)

Analyser av hinduiska tolkningsmetoder är sällsynta på bloggen, men här är en. Inlägget är långt och skrivet före det om "slaktaren" Dag Hammarskjöld - som i sak handlade om hur privatreligiositet kan samexistera med blindhet för sin medverkan i något större ont man indoktrineras tro står för det goda.

I det följande tittar Sideriska på en tolkningsregel som i sin strikta version påminner om att makt och andlighet (husen 10 och 9) måste ha en god koppling för att förhindra livsöden som Hammarskjölds där andlighet och praktik drar i oförenliga riktningar.

*****

Efter 27 år med västastrologi och sedan 2007 omvänd till den ursprungliga sideriska zodiaken har det inte blivit mycket ny boklärdom. Hinduiska astrologisajter säger ofta samma sak, är på usel engelska och deklarerar ofta inte ens vilken av de flera traditioner sajten representerar (nog så viktigt eftersom olika traditionerna ibland motsäger varandra eller har skilda fundament). 

En del sajter gräver dessutom ner sig i så obskyra metoder att det är svårt att behålla intresse för ämnet. En googling lyfte fram följande från någon Facebook-guru och jag fick ingen känsla av att detta var annat än en räknenisse i full karriär:

What is the destiny point in Vedic?

Bhrigu Bindu or Destiny Point is an imaginary mid-point between Rahu and the Moon. It is calculated by deducting the longitude of Rahu from that of Moon and dividing it by 2. The quotient is added to Rahu's degree to determine the Bhrigu Bindu.

Men strax såg jag en välskriven engelsk sida som diskuterade "det bästa huset", det 9e huset för filosofi och insåg snart att det lät väldigt snarlikt vad jag trott jag tänkt ut av egen kraft för Sideriska. Uppenbarligen kan man skriva en egen kursbok så fort grunderna sitter någotsånär.

Men så såg jag ett och annat guldkorn som höjde den här allmänna framställningen om hus 9 över snittet, inte minst för att den knyter ihop Dharma och Karma för femtielfte gången men på ett sätt som gav ny insikt. Inte minst passagen om att 9e husets Dharma (ens djupa öde och plikt mot universum - så stort det nu är) och hur denna Dharma förhåller sig till de karmas (handlingar) som alstras i det intilliggande 10e makt- eller karriärhuset. 9e förhåller sig till 10e som det andra ekonomi- och födohuset förhåller sig till det 1a kroppshuset. Dharman är bränslet som driver på både goda och onda handlingar. 

https://www.sanatanveda.com/astrology/9th-house-in-astrology/

(Här stöter läsaren genast på frågan om Solen eller Jupiter är familjefadern. Bloggaren väljer Jupiter och 9e som faderns hus, men jag har sett många hinduiska bloggar som istället har 5e och Solen.) 

Ett riktigt uselt 9e hus kan tyda på att horoskopägaren - om maktposition - skulle alstra dåliga handlingar. Som när entiteten Sverige går att välja sig en ny regering men har ett totalt kaputt 9e filosofihus och befolkningen fått uppleva politisk handling som ju gjort Sverige till en skam i världen. Landet som hade en god modell och fullständigt urartat till ett skithål där de rika tar för sig och utnyttjar billig importerad slavarbetskraft. 

Här, om någonstans, ser man den antika tanken om att "himmel och jord" hänger samman och att människor utan religion eller filosofi är lägre än djuren i vad de lämnar efter sig. Detta är en ytterligare bekräftelse på det som även syns i kartan genom att Solen (statschefen eller -ministern) är en verksam illgörare och Jupiter (som Riksbank, Storfinans och Överklassen) också är områden som sår frön för en ond framtid. Som Sideriska tidigt sade: när flera omen börjar peka i samma riktning, då är det något verkligt fel som tecknas på himmelen.

Jag googlade egentligen på individuell karma och dess koppling till det naturliga atma-huset nr 5, men så kopplas ännu en gång karma till 9e - det är inte första sajten som väljer 9e utan att ens nämna 5e. 

Som med alla nya kunskapsbitar drar jag först fram det egna horoskopet. Med flera planeter i 5e har deras blandning av både goda och onda karmafaktorer begrundats många gånger, och jag har under den här sideriska bloggens 13 år insett att omina faktiskt stämmer väldigt bra med hur det här livet utvecklat sig på 63 år. 

Ska allt detta glömmas bort nu? Jag tror jag anade rätt redan tidigt: alla har inte del i det universella ödet eller Dharma via 9e annat än som ett bakgrundssorl. En del är så upptagna med ego-trippen, karriärvägen och liknande att de bara imiterar samhällets värderingar om de ens är medvetna om att de blivit präglade sedan barnsben. De har i princip ingen som helst levande kontakt med sitt 9e hus, kan inte höra någon "stilla inre röst" som kristendomen kallar anden eller samvetet. 

Det blir mer landets eller samhällets Öde som tjänar som bakgrund för majoritetens betydligt smärre målsättningar. Men med ett vidare intresseområde kommer själen / atman att komma i förbindelse med 9e huset och den individuella karman kompletteras med en "högre berättelse".

Ett formellt tecken på att själen redan vid födelsen är förberedd på denna väg är den så kallade Dharma Karmadipati Yoga, och insikten dagas att jag redan läst om och sedan glömt detta viktiga födelseomen. Yogan nämns i den grundliga introduktionsboken "Light on Life" som fått många referenser genom åren. 

På sidan 286 står det skrivet med blyerts att kriterierna inte var uppfyllda för bloggaren, och jag valde väl att glömma sanningen: att inte tillhöra de som valts ut att njuta materiell framgång som en världslig kung. (Minns 9e huset ger bränslet till 10e huset för världslig auktoritet.)

Men bäst se vad bloggen under inspektion faktiskt säger:

10e är som det 2a räknat (fram genom zodiaken/motsols) från 9e. Dharma är därför den drivande kraften och karma resultatet av ens dharma. Både dessa hus är avhängiga av varandra. När husens härskare är "placerade tillsammans", uppstår denna starka raja yoga.

Som så ofta får man bara sekunda eller utslätad information via nätet. Gamla pappersböcker, innan kreti och pleti kunde publicera gratis på nätet, genomgick ändå någon form av kvalitetskontroll och "Light on Life" är något mer utförlig i sin beskrivning av denna yoga.

Man får veta att "Dhama Karmadhipati Yoga" är en pluralform (Yogas) som syftar på en klass astrologiska omen vilka "formas när kona-husens och kendra-husens tillfälliga härskare kombineras via aspekt eller association". Kona är som sagt de triangulära Dharma-husen (1,5 9) och Kendra är de världsliga hörnhusen (1, 4, 7, 10). Ascendenthuset tillhör båda den högre och den lägre världen vilket förklarar att vårda sin kropp är en högre dygd, andens tempel etc, etc.

Båda källorna (där jag anar att nätsajten helt sonika har skrivit av och omformulerat informationen från "Light on Life") nämner att en konungslig yoga med tiden blev en allmän indikation om världslig succé och inte reserverad enbart ledarens horoskop. I mina öron låter det som en efterhandskonstruktion. Aristokratin har fått sina horoskop ställda lika länge som det funnits kungar. 

Sedan går "Light" in på en kort men intressant diskussion om att Karma-lagen är källan till den goda lycka som dessa raja yogas utlovar, men här har bloggaren redan börjat fråga sig om de tillfälliga härskarna till komplementära hustyper (en dharma/kona och en karma/kendra) kan bilda en yoga genom att vara "placerade tillsammans" på fler sätt än "Light" som begränsar till interplanetär aspekt eller "association".

Bokförfattarna avser det Sideriska kallat "kombination" där planeterna förenar sina krafter (på gott, ont eller mixat) bara genom att dela samma zodiaktecken/hus. Men varför nämner ingen källa den för hinduerna så viktiga relationen mellan planeten och dess underliggande disponent/fundament? Är inte också det en "association" som heter duga? 

Tänk Solen i egensinniga och framåt Väduren och hur den veknar om disponenten Mars står fallen i Krabban. Den undertypen av Vädur blir känsligare och kan lätt känna sig hotad och Solen känna sig manad att gestalta Krabbans protektionism snarare än Vädurens normala "friskt framåt".

Jag kan tänka mig att författarna till "Light" drar en gräns för hur komplicerad en introduktionsbok får lov att bli. (De äventyrar sig likväl ut på en del snåriga doktriner.) I vilket fall nämns kort planeters disponenter, som att planeten X under sig har planeten Y som dess "själ". 

I fallet Lejonet och Solen får man därför "what you see is what you get". Solen handlar bara om yta och sken, den ÄR vad den visar sig som. Samma gäller Månen som råder över sig själv i Krabban och representerar Naturens oförmåga att råda över sig själv. 

Här är Platons irrationella själ och man kan diskutera om den rationella själen representeras av Saturnus eller Solen! Naturligtvis är det Saturnus i patriarkens Stenbock som direkt opponerar Mån-Krabban och ser till att normerna efterlevs och ingen tar sig en position som inte ankommer honom eller henne. Vår tids dårskap beror på att folk inte längre lyssnar innan de klampar på och tror sig äga allt. Detta tydligt i Sverigehoroskopet som har en så svag gränsdragar-Saturnus.

Om planeterna var och en har en "själ" bakom sig, upplevs dessa olika av varje horoskopägare. Och här kommer mysteriet med Karma in. Vissa är förutbestämda till problem i vissa ytterst sett själsligt ostämda områden.

*****

I detta läge kastar jag slutligen en ny blick på min egen 9e-hushärskare, Saturnus. Den har ingen funktion i definitionen av sambandet 9e/10e men vad om att 9e-ägaren (ett triangulär Kona-hus) själv befinner sig i angulära 7e Kendra-huset? Dessutom det "bästa" hörnet för just denna 9e-husägare. Bloggaren beslutar egenmäktigt (som en typisk saturnier!) att denna formation måste sägas stämma in på en Dharma Karmahipati Yoga. 

Världens mening (dharma) och hans gärningars väg (karma) samverkar, men inte på något materiellt välgörande sätt pga. värdlandets egenskaper, fundamentet är ju den onda Jupiter, lyckligtvis bloggarens fiende eller olycka och enligt alla sunda filosofier något att distansera sig från. (Bättre svensk fattigpensionär än tillhöra de privilegierade men korrupta.)

I Dold Daimon del 3 ordades om denna sektor och nämndes det djupa intrycket på bloggaren från Hans Jonas "The Gnostic Religions" (kortad engelsk ö.s. 1963). Här ett exempel på den främreorientaliska gnosticismens "tonläge" i en text från den iranska manikéismen (200-talet och en tid framåt). 

Här finns mycket insikter att hämta för att förstå hur den förlorade iransk/irakiska astrologin fungerade, här är t.ex. Babyloniernas "Den Store" (Vattenbäraren) under annat namn:

Den Levande Anden kallade med hög röst; Den Levande Andens röst blev såsom ett skarpt svärd och blottlade den Ursprungliga Människans form.

Och Anden talade till honom:
Frid vare med dig, du gode i de ondas mitt, du den Lysande mitt i mörkret,
Gud som vistas mitt bland Vredens bestar, som känner icke Hans heder och ära.

Därpå svarade den Ursprungliga Människan och talade:
Anländ för de dödas frid, anländ du sällhetens och fridens skatt!
Och Människan (Adam/Vattenbäraren) talade ytterligare till Anden:
Hur står det till med våra Fäder, Ljusets barn i deras stad? (s. 82)

Här är det i princip omöjligt att skilja inflytandets slingrande vägar: de judiska esséerna förvaltade sedan fångenskapen i Babylon en persisk Ljus/Mörker-dualism som syns tydligt både i Dödahavsrullarna och i det kristna Nya Testamentet. 

Bland manikéerna hörs efter de judiska esséernas upplösning alltjämt exakt samma teologi där man svagt men ändå tydligt kan koppla den Levande Anden till den hinduiska astrologins 9e och bästa hus, Jupiter/Zeus/Gurus hus, varifrån den ultimata yttrandefriheten kommer och som här tilltalar arketypmänniskan Vattenbärare på samma nivå (den Levande Anden är rimligen originalet till kristendomens "helige ande"). 

Tecknens placering i zodiaken hade en gång en betydelse som nu gått förlorad och det är ingen slump att Anden och Människan (Eld och Luft) befinner sig på samma plan och representeras av de kosmiska Jupiter och Saturnus respektive. Den romerske poeten Manilius är det äldsta bevarade astrologiska manuskriptet i Väst men ack så förvirrad denne man är. Tallösa missförstånd och tydligen en plåga att översätta och rätta från latinet till engelskan. 

Den första översättningen kom först 1977 vilket säger en del om hur lågt västakademiker värderat detta ofullständiga manuskript. Å andra sidan är det bara här man kan skönja vad jag tror är babyloniska originaltraditioner, inte minst i beskrivningen av de 12 husen som bara delvis motsvarar modern västerländsk tradition, där den senare mer liknar den hinduiska beskrivningen av husen/tecknen (en och samma sak). 

Här är översättaren G.P. Goolds illustration till Manilius förvirrade textbeskrivning (husen beskrivs ofullständigt och inte ens i ordningsföljd utan enligt någon nu förlorad tågordning). Detta är stycket och bilden som bekräftade Sideriskas egenhändigt döpta axeln mellan 2a och 8e. Den sataniska axeln hade uppenbarligen noterats även i äldre tid, men gick i romarriket under namnet Tyfons säte! Ormmonstret Tyfon = denna världens eller dödsrikets herre Satan! (Jordelivet är ett dödsrike ur den levande själens perspektiv.)


Manilius beskrivning innehåller många egenheter som inte längre finns kvar i astrologin, men det som idag är "det bästa huset" för metafysik och religion har uppenbarligen Solen som signifikator i den tradition romaren kände till, och kallas där Gudens hus medan märkligt nog Daimonen är namnet på det som idag är Solens och den goda karmans 5e hus. 

För att göra det enkelt för sig, kan man betrakta dessa avvikelser som typiska för en lära som ännu inte nått sin slutgiltiga form (människor färdades traditioner utbyttes under hellenismen). Riktigt intressant är varför Merkurius (Stilbon) kopplas till hus 1 i denna tradition medan Månen märkligt nog kopplar till dagens merkuriska 3e intellektshus. En gissning är att Merkurius bevarat en koppling till "ängeln". Här kanske en nu utdöd astrologisk tradition ser just den nyfödde som en ren merkurier eller ett övernaturligt väsen just kopplat an till en nyfödd människokropp. 

Jag har alltid tyckt Merkurius borde ha något med själen att göra - för att göra det ämnet ÄNNU rörigare! (Hinduerna menar att Merkurius essentiellt tillhör Jord-elementet, är ett uttryck för den fysiska kroppens intellektuella förmåga, men via Tvillingarna ingår Merkurius också i en högre mänsklighet - luftväsendena vilka ingår i den Ursprungliga Människans kropp - se Manis lära här ovan.) Tanken om att att lämna kroppen och "bli en ängel" tycks vara ett omedvetet mänskligt minne som bottnar i samma föreställning som Manilius bevarat i dess astrologiska originalform. 

Bloggen har ofta varit inne på att Luft-triangeln (Tvilling, Våg, Vattenbärare) kan representera mänskligheten som 1. sjunken ner i kropp och samma själsgrupp 2. fri i Luft som den är mellan återfödelserna. Detta kan vara en grundidé bakom zodiakens positiva och negativa polaritet. Ett fritt människoväsen har lättare att associera uppåt, mot den gudomliga Elden, men människan i en fysisk kropp tyr sig till plattmarken och ser bara solen som något att ligga och steka under (och dra på sig sjukdomar som belöning för sin oklokhet - hinduerna var smartare kallade ur sitt jordbundna perspektiv solen "grym" - den halkar utanför deras schema om "goda" och "onda" - den bara ÄR, och är inte nådig för de fallna själarna). 

Själarnas DHARMA (ödesbundna plikt i livet) blir olika beroende på det stigande zodiaktecknets polaritet. En del är här för att fördjupa sig i det världsliga medan andra arbetar på att frigöra mänskligheten ur dess sömn. Eller åtminstone sig själva ur sin dåsighet.

Mars i fiende- och krigshus 6, är alltjämt signifikator för denna plats i den hinduiska traditionen, så det är inte ens klart vad Manilius traditionen här, är de angivna planeterna hushärskare eller hussignifikatorer? Med tiden slätades problemen över och en signifikator i hinduisk astrologi sägs "likna" huset i tillräcklig grad för att fungera som en andra härskare. Jupiter i 11e lever också vidare i hinduisk astrologi som dess signifikator. "Som stora pengar" fungerar Jupiter som ett andra ekonomihus räknat från makthavaren/statens/karriäristens 10e.

*****

I samband med en annan lära om den egyptiska eller hellenistiska astrologins "personliga daimon" ägnades 9e huset intresse (Dold Daimon 3-länken). Daimonen kan ses som personlig (men som det odödliga elementet knappast tillhör människokroppen) och vistades för bloggaren händelsevis i 9e. 

Här råkar båda traditionerna ge liknande besked. Nionde som Daimonens val av hus är ett passande för en som startat en blogg som Sideriska (för ut den på nätet via hörnplacerade niondeägaren Saturnus) och som dessförinnan studerat religion och filosofi på universitet - utan att vid den tiden ännu fatta vilket självmord för ett kommande yrkesliv i Sverige detta var. 

Nationalkartans 9e hus är ju svårt deformerat och fungerar inte som motvikt till 3e huset för handel och kommunikation - krämaren Merkurius är i fungerande länder underordnad visdomens Jupiter. (Dessa är livsområdenas "naturliga ägare".)

Förslag till tolkning utifrån bloggarens 9e hus-härskare (håll isär från det som tidigare sagts om daimonen som uttrycker sig via husägaren Saturnus, men minns att budskapen i praktiken tycks nästintill identiska).

Enstaka horoskop är förstås av begränsat intresse i en kultur som uppmuntrar egocentrism och en materialistisk livsstil. Kartan har lite till inget att göra med den breda massan, men förklarar ögonblick av moralism på Sideriska sedan starten 2009. Tiderna och aktualiteterna rymmer så mycket galenskap att Saturnus tvingas indikera sin egen gräns, som horoskopets kanske viktigaste enskilda faktor. Bloggen har tjänat som en personlig resa men har förmodligen tappat läsare av dess inslagna väg.

Den avgränsande Saturnus symboliserar "sista ordet" som den auktoritetssymbol den är, och jag har på senare år anmärkt på hur veka placeringar Saturnus har i flera rikspolitiker vilket kan förklara att svenskarna inte har något dugligt ledarmaterial att välja mellan på denna gycklarnas dag vart fjärde år när vi alla ska leka demokratileken några timmar. 

Att kändisar och politiker saknar kända klockslag i Sverige beror på vår brist på kultur i ämnet, men spelar inte så stor roll. För skvalpiga politiker med Saturnus olyckligt sjunken i Vatten (näringsliv) skulle, om så födelseminuten var känd och planeten ockuperade ett av sina "rätta" lägen, bara blir ännu mer iögonenfallande som i auktoritativ position.

"Rätt läge" är främst 7e hörnet och sekundärt 10e hörnet - som svaga anses en diktator i 1a hörnets ego-position men också en tyrannisk husfader (eller -mor) - Saturnus i 4e huset för hemmet. Den konservativa premiärministern Margaret Thatcher var  stenhård och kompromisslös med sin Saturnus i 1a huset, men detta är alltså förhärdad egoism och maktfixering.

Varför 7e hörnet anses mest "rätt" för Saturnus är att den här abdikerar sin roll som världens herre och blir genuint demokratisk: inte ego-insisterande utan verkar genom horoskopets 7e hus för "allierade" eller "samarbetspartners". Det kan i sammanhanget utläsas som att det är folket som är den ultimata ordergivaren för vad landet ska varat och ge (landets rollspel, motsatta 1a huset, är "gift" med sitt folk förutom i de länder som sålt sig till Nato eller annan främmande makt eller dess förklädnad.)

Men bloggarens horoskop visar (som tidigare nämnt) en ovanlig typ av 9e husfilosofi. Saturnus står i Skytten (folkets vilja - där någon sådan alls finns - påverkar via opposition ascendenten starkt och ju längre liv, ju mer kommer ascendenten att berikas av Saturnus som förmedlar 8e döds- och 9e filosofihusets teman till Tvillingascendentens utblick. 

Detta är mycket specifikt, men resonemanget gäller för många andra horoskoptyper. En tillfällig ägare av ett visst hus, om den inte råkar stå i sitt hemmatecken förbinder det hus den befinner sig i med det hus planeten råkar äga i horoskopet. Hade t.ex. bloggaren fötts med samma Tvillingascendent men med Saturnus i 8e dödshuset istället för 7e allianshuset, hade han förmodligen blivit en utmärkt begravningsentreprenör. Tvillingarna är så kommunikativ att den passar för försäljningsyrken och Saturnus skulle vara så hemma i sitt negativa Jord-läge Stenbocken i 8e dödshuset att kartan tecknat en av "de döda som begraver sina döda", dvs ett liv med inaktiv andlighet och därmed ett öde som dragit åt avfallshantering.

https://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_8:22

Men i just detta horoskop är Saturnus-i-Skytten framträdande via västra hörnet och det riktigt prövosamma ligger snarast i dess fundament: Skyttens härskare är 9e husets naturliga signifikator, men här i Skorpionen i 6e olycks- eller fiendehuset. Bloggaren tvingades mot sin vilja gå i söndagsskolan som barn. Inte för att föräldrarnas var värst religiösa utan pga. dominanta och maktsökande kvinnor i släkten som blandade sig i barnens fostran redan från tidiga år! 

Resultatet blev verkligen att att religionen sågs som en belastning för en grabb som bara ville tillhöra killgänget - där naturligtvis inte en enda svensk grabb i 9-10-årsåldern hade någon som helst kontakt med 9e-husfrågor ("skolningen" via de inflytelserika släktingarna pågick flera år längre än normalt).

Men även om filosofins representant Saturnus har ett risigt fundament (Jupiter i 6e), särskilt med tanke på att Jupiter ska föreställa en välståndsgarant, vilket senare visat sig för bloggaren via det dekadenta Sveriges ointresse av allt utom produktion och konsumtion, finner sig Saturnus som horoskopets "bästa och tyngsta planet" ändå vid liv i vuxen ålder och har en smula bättre omdöme. 

Saturnus äger ett hus som tillfälligt går i Luftens element och därför är ett intellektuellt medvetet område. Saturnus själv står i ett prominent hörn, i Eld - ett element som också tillhör den supralunära tillvaron (bortom jordbornas sublunära "realism"). Kontakten mellan Saturnus och dess Jupiter-fundament blir alltmer levande med årens gång: 9e husets ansikte bildar med Jupiter en Luft/Eld-konflikt som är en av de kombinationer där två element har synergi och inte motarbetar varandra. Men filosofins representant Saturnus visar distinkt på en vän/fiende-dualism och det är klipparen Jupiter i 6e fiendehuset som representerar marknadsekonomi jakt på tillväxt och allmänt låga ambitioner för detta liv.

Samtidigt är Skorpionen individualismens död och åtföljande Skytten den universalistiska varelsens födelse, och givet en sådan här karta var det närmast ofrånkomligt att Sideriska siktet med åren skulle komma att nästan konstant uppehålla sig vid vår kulturs begrepp "Vattumannens tidsålder".

 

*****

"Vattumannens tidsålder", ja. Bara i "popkulturen" (till vilken räknas lågstatusjournalister som valt att studera UFO-ämnet) har landet en sista nödtorftig koppling till äldre tiders bättre framförhållning. Undertecknad slukade en handfull av dess böcker, skämmigt nog hela 20 år fyllda (Insåg snart vilket vakuum som rådde mellan den här litteraturen och det dagspressen avhandlade. Valde universitetsstudier som motvikt eller ett kompletterande perspektiv.)

Idag är situationen värre, kopplingen till en symboliskt framställd kommande tidsålder finns inte längre, annat än i ett svagt minne av en film som nostalgiskt blickade tillbaka på USA:s 1960-tal - kopior av kopior av kopior. All förståelse som bortblåst.

Den svenska teknokratin har hypnotiserat folket med it-produkter och DN driver på för AI som är den dåraktiga anhängarens slutliga självmord som mänsklig varelse. I en smartphone-reklam på tv till och med REKOMMENDERAR APPLE TITTAREN EN ÅRLIG UPPGRADERING AV MODELLEN MAN NYLIGEN KÖPT! Det har gått långt innan manipulationen av mänskligheten gått så långt!

Inte bara stämmer tanken på en ny tidsålder för mänskligheten med ett 9e hus i Vattenbäraren, utan den aktiva Saturnus i väster tyder på att 9e blir det dominanta livsområdet mot livets slut (vid dagens slut tar Saturnus över från Solen som dominant). Men Saturnus befinner sig alltid i en "sensationalistisk" eller livlig interaktion med 6e huset, med Fienden eller Olyckan som här representeras av den verksamt onda Rike Mannen (kvartalskapitalism, "evig tillväxt" och andra urartningar av Jupiters sanna väsen). 

Det är passande att med åren inse att Sverigekartan drivs av just de verksamt onda Jupiter och ledarskapets Sol i kollaboration. Bloggaren föddes till EXAKT RÄTT LAND för att slipa sina 9e-hustalanger mot. Det "bästa" horoskopinslaget (tyvärr utom för 7e huset som "partnerskap/äktenskap") matchar ett land som drivs av de värsta egenskaper ett land kan ha: där ledarskap och de rika enbart lever för sig och låter landet förfalla mer och mer. Åkvagnar som trillar ur skyn på nöjesfältet och SJ-tåg som är ett skämt. 

Med kommunikationernas Merkurius som horoskopets delhärskare väljer bloggaren transportmedel som exempel på landets förfall, men även skolbarnen som något för vampyrer att suga liv och vinst ut, sorterar tydligt under Merkurius, en handelsmannaplanet som i sig vore en god kraft för Sverige om den inte varit inklämd mellan de ledande illgörarna Solen och Jupiter som bara tänker ut allt mer demoniska planer att krama pengar ur löntagarnas slit. Men allt detta har noterats i nationalhoroskopets struktur många gånger redan.

Här måste ännu en gång sägas att "Light on Life" definierar "inhämmad" som en fenomen där en planet i ett tecken finner sig hämmad av "verksamt onda" i intilliggande tecken. Men eftersom tecknen är utbytbara med hus och alla planeter i ett och samma hus påverkar varandra via "kombination" eller "association" måste samma regel gälla också inom ett tecken. 

Tänk bara hur ett familjens svarta får kan skapa osämja inom gruppen och "inflammera" hela huset och dra in samtliga familjemedlemmar i vanära. Detta kanske låter som "hederskultur" och är det också. Denna tankegång förstår inte längre svenskar värdet av. De lever i ett land vars astrologiska representation avslöjar ett på filosofisk resning helt förstört land. Heder var i äldre och mer fungerande samhällen ett kitt som gjorde familjer och individer mer ansvarstagande (Saturnus), men Sverigehoroskopet har en fullständigt havererad Saturnus vilket ger ondskan i Solen och Jupiter fria tyglar.

Det är därför Sverige inte har en susning om vad "yttrandefrihet" egentligen innebär. Den utgår från 9e huset och speglande hus 3 är bara frihetens formaterad i något mänskligt språk eller maskinspråk. Det krävs således viss förkunskap om horoskoptolkning för att inse hur Sveriges definition av yttrandefrihet är en produkt av Lögnens ande ett nyligt inlägg kanske skissade problemet väl lösligt:

Koranbränning i ett Sverige som inte ens vet vad yttrandefrihet är

Den skadade Saturnus i nationalkartan förfogar över många planeter vilket avslöjar att område efter område upphör fungera i det här landet med tidens gång. Att det hann fylla 48 år (28/2 2022) är nästan ett mirakel. Men de gamla systemen har bara gradvis urholkats och destruerats av borgerliga väljare vilka inte fullt ut fattat vad katten ämnade släpa in i stället: den rike mannens form av fascism.

*****

Vände på pocketboken om "gudarna i Vattenbärarens tidsålder" och där stirrade en summering som är exakt densamma som jag väntat ett halvår på att UFO-poddcasten Weaponized skulle komma in på: att fenomenet mest troligt har med högre medvetandenivåer och inte med långväga rymdfarare. Helt klart resonerade bloggarens horoskop redan runt 17-20-åring med det 9e metafysiska huset, och det kanske var genom sådana här "low brow"-böcker allt startade... Idag ser jag mycket att invända sig mot i säljtexten och kommenterar vartefter.

The Dawning of a New Age (UK-pocket 1980, kanske redan omslagstext på USA-originalet 1977, ett av de tidigare datumen för "new age"-begreppet jag sett.)

For thousands of years, Man has believed that UFO:s have come from beyond the stars. (Aj aj aj! Vad vet vi om vad antikens människor trodde om himlafenomenens härkomst? Här börjar den underklassig skolning som senare amerikanska övernaturliga problem som "Ancient Aliens" fortsatt med.)

But in Gods of Aquarius psychic expert Brad Steiger draws on a wide range of eyewitness accounts and startling new evidence to show that they are in fact manifestations of an Intelligence that shares our planet and guides us in our survival and development. (T.o.m. "intelligenser" har överlevt årtionden efter läsningen och hittat in på bloggen som beskrivning istället för "tefat".)

And now that Intelligence is preparing us for a new age - the Age of Aquarius - when we till achieve total psychic fulfillment. 

Ja, ja, det verkar snarare som att arten kommer att offra miljoner av sina egna i oviljan att byta ut världsledningen mot tänkare av den typ som behövs. Inget egentligt medvetandelyft för mänskligheten i sikte före Folkdecimeringen - som förvisso nazisterna redan kört ett genrep av. Den teknokratiska Västcivilisationen har andra och mindre uppenbara metoder för att minska Jordens befolkning (Sveriges kastrering av underlägsna, EU som låter flyktingar drunkna i Medelhavet, är typiska trevare i syfte att utöva social ingenjörskonst, dvs massmord). 

Men Naturens Vedergällning kommer förmodligen att förekomma systematisk folkutrotning utförd av de skyldiga människorna mot de drabbade som sticker brottslingarna i ögonen. Den rike mannen kommer inte att kunna köpa sig bort ännu en gång i historien. Blåögda böcker som "Gods of Aquarius" - typiskt enögda som författande inifrån kapitalismens mörka hjärta är - är alla skrivbordsprodukter som spiritualiserar och driver för långt bort från verkligheten i sin framtidsoptimism.

Troligare att när mänskligheten omorganiserat sig globalt, som ett enat förkroppsligande av den Ursprungliga Människan (övertagen av den judiska mystikens Adam Kadmon). Mänskligheten kommer nu att börja omdesigna med gensax-teknik och på sikt eliminera de primitiva djurbeteenden som kvällspress så tydligt premierar och som enbart hjälpt Överheten att hålla underklasserna hjälplösa och tänka de tankar Överheten premierar ("rätt tanke" alltid baserad på det som kostar staten minst - detta är Räknenissens sista halvsekel). 

*****

Kanske romaren Manilius 12-hussystem representerar försvunna insikter om att Merkurius - intellektet / intelligensen - bör vara den ledande principen (hus 1) i så måtto man ställer horoskop för en människa? Troligen kommer ytterligare DNA-kunskap att göra astrologin obsolet. DNA formas i respons med det omgivande kosmos men om mänskligheten på djupet kan ändra den bas varpå kosmos arbetar (på ett så subtilt plan att mänskligheten ännu inte upptäckt det), då förpassas astrologin till museerna. Kropparna reagerar inte längre som den astrologiska traditionen löst lyckats ringa in, de är nu en skapelse av "the gods of the Aquarian age" - människan som nu kontrollerar sitt eget idealmått. 

Det ser ut som en lång och plågsam tid över flera generationer medan medelmåttigheten fasas ut. Kanske kommer utfasningen att underlättas av Naturens Klimatkatastrof. Därefter är förvirringen så stor på Jorden att nytt tänkande har lättare att få gehör. 

Vattenbärarens tidsålder är naturligtvis ingen omstart om målet bara är biologisk manipulation för en friskare och mindre aggressiv mänsklighet. Kapitalismen ersätts samtidigt av den nya insikten att Människan är det viktiga och centrala värdet och värt all omsorg där dagens mördarkapitalism enbart räknar sina pengar. 

Övergången från köttmänniskor till idealistiskt drivna Luft-människor kommer att bjuda på svåra etiska kramper för nästan alla, om om hoppfullt Hitler var den sista att industriellt avliva människor till följd av vissa karaktäristiska. Men också övergången till en genmodifierad mänsklighet är ett övergående problem i den lägre verklighet vi ännu ockuperar, men allt mindre identifierar oss med. 

Vattenbäraren på Jorden är bara en dunkel approximation av vad tecknet egentligen står för: Den Store eller den Ursprungliga Människan. Den är alltså INTE en idealisering skapad i en människohjärna utan något som föregår varvet ner i tidsbundna existenser och väntar där i slutet. Alfa och Omega.

Kristendomen lånade Platons begrepp NOUS och kallade sitt ultimata för Kristus. Detta är Vattenbäraren och finessen är att varje folkslag som inte sålt ut sin religion och filosofi (likt Sverige) kommer att känna igen "vad det handlar om" som sitt eget högsta förverkligande. 

Detta blir tvåtusen mycket bra år för planeten Jorden, vartefter Stenbocken bjuder på en tidsålder/värld ingen ens kan drömma om. Jordens guldålder (ännu en gång). Döden är övervunnen i linje med Stenbockens hetaste passion för beständiga kroppar. Det är här alla själar som någonsin levat kan stå i medveten kontakt. Har går också vägskälet, "jordens barn" förblir vid planeten och dess intelligens eller plan fram till planetens skriptade slut. Andra själar lämnar Jorden för gott under Vattenbärarens tidsålder. Det finns ju mycket mer att uppleva / leva upp!

 

Inga kommentarer: