Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 juli 2023

Har Ulf Kristersson något skägg att tala ur till den muslimska, förorättade världen?

 


Lars Calmfors namnges här som ledarskribent, till skillnad från den borgerliga pressens fega bruk att gömma sig bakom anonyma ledarkrönikor. 

Men vad händer istället? Ledartexten göms bakom en betaldörr! Som insikten drabbat att texterna bara duger som predikan för den redan frälsta borgaren. I händerna på proponenter för andra ekonomiska och/eller samhälleliga system är det mumma när åtminstone de medelmåttiga anställda tar sig för att företräda den borgerliga stockholmsläsaren som ledarskribent. 

Som ekonom är Calmfors förstås ateist eller som bäst troende med jordens dubbelmoral.

Hans karta kommenterades redan 2011, när Reinfeldt var månadens smak:

Astrologin om marknad, materia & vision

Calmfors vill förstås vill inte till något pris i världen se ett återinförande av lagstadgad respekt för religionen. 

Hans älskade sifferkonster tillhör när allt kommer omkring den "låga världen" som alla vishetskulturer och religioner hävdar är knappt ens sekundär efter den "höga världen" som inte känner något mätande och räknande av vad människor är värda i t.ex. lön och levnadsstandard. "Gud delar inte ut anden efter mått" sade Jesus i den gamla svenska bibelöversättningen. 

Utvikning. I gällande översättning står det "utan att mäta", men det är en teologisk/metafysisk glidning från det världssystem som deterministiskt spottar ur sig enskilda ting, till någon gudsgubbe som går runt och mäter ut olika portioner ande till enskilda tingen (kopiorna av arketypiska Adam). 

Den nya bibelöversättningen i Sverige har förfalskat budskapet och suddat ut övervåningen där Platons former, arketyper eller förlagor finns. Det är dessa arketyper "anden" inte ingår bland som en form bland andra enligt Jesus i äldre översättning.

Vad svenska bibeln nu presenterar är en antropomorf Gud som mäter själva instantieringarna, t.ex. enskilda individer och deras inneboende ande. Borta är metafysiken! Så typiskt Sverige vara horoskop har ett svårt skadat 9e hus för metafysik. Gud är således nere och trasslar i den dunkla kopievärld vi lever i. Bibelcitatet är i vilket fall omöjligt att förstå med mindre man antar att Jesus var en avhoppad (eller ännu verksam) esséer, en nationalistisk judisk sekt som bland andra internationella men knappast judiska föreställningar använde sig av astrologi för att MÄTA andligheten hos medlemsaspiranterna. 

Eftersom då som nu en del människor inte ens vet när de är födda (kanske inte i det byråkratiska Sverige men definitivt i fattiga länder), hade esséerna också ytterligare metoder till sitt förfogande. Längden på fingrarna t.ex. eller placeringen av födelsemärken. Bara fragment i Dödahavsrullarna visar hur ockult den här grenen av judendomen var. Som ett annat exempel studerades naturliga omen som åska utifrån zodiaken.

Den slätrakade Ulf Kristersson har förstås inget skägg att tala ut ur inför islams visa laglärde. Vad värre är, går det knappast att säga något om människan ens utifrån horoskopet för hans födelsehoroskop. Kan det bli vagare?

Till stor förargelse för Sideriska som hade så roligt med Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldt i ledarroll. Där fanns närmast unikt för Sverige en ledande politiker som undsluppit sig sin födelsetimma okunnig om hur mycket födelsetiden avslöjar om den inkommande själen.

Men jag fortsätter på den inslagna hypotesen (egentligen bara en gissning) att Ulf Kristersson föddes under en förklenande fullmåne och därtill med den Ox-ascendent som tenderar mot fåordighet eller tyst surande. Den här Marspassagen genom Oxen tycktes dock stärka hypotesen:

Ulven Kristerssons "värsta vecka" och Mars transit genom Oxen

Med tanke på att hans hustru låtit prästviga sig (i Svenska Kyrkan, som av tradition tjänat de rika och deras tillgångar samtidigt som den försökt ta parti för de svaga), börjar jag undra om Ulvens tafatthet och undflyende beteende i själva verket förklaras i att också han är kristen av den typ som månar om de rika men har läst att "Jesus vände andra kinden till". 

Kanske söker han i imitation av gud på jorden också visa kristen underdånighet (som fick en extra sjuklig skruv när Luther dånade ut att det var böndernas förbannade skyldighet att svälta och inte göra uppror mot de tyska landägarna - och detta med hänvisning till de två regementena: Gud för allt som rör själen och de Rika männen och framför allt Kungen som rättesnöre för allt världsligt.)

Han gör då som många svenskar misstaget att sätta fokus på muslimen är att skylla för ambassadbränningen och spela "kristet god/andra kinden" utifrån sitt perversa svenska perspektiv. Han måste lära om och inse att Sverige ÄR skurken enligt alla världens vishetsreligioner och sedan välja det han vill säga deras företrädare utifrån sann ödmjukhet snarare än kristet hycklande. Genom att tiga gör han bara Sverige ännu uschligare i den goda världens ögon!

Med antagandet av Oxen som Ulvens personlighet stämmer tanken om en konventionell överhetskrypande kristen som tror sig göra världen en tjänst genom att vända andra kinden till. Med Oxen i öster lägger sig den perfekt underdåniga Venus i lydnadsförhållande till auktoriteten Saturnus i 9e huset för de högsta värdena. Detta är exakt så långt man kan komma från rebeller, socialister eller vad du vill - människor som anser att världen går att förbättra.

Eftersom Venus paradoxalt nog inte är verksamt god trots att dess negativa tecken ockuperar det dharmiska 1a huset uppstår ett kufiskt budskap i dharmiska 9e om vad Kristersson värderar högst i livet. (Dharma = plikten mot den universella morallagen.) 

Följer han bekvämlighetens Venus blir han en ond härskare, kanske korrupt som värdesätter frid i sitt liv och sin dagliga gärning att han säljer ut sig fullständigt, vilken en kommentar i Expressen om hans trasslande efter SD:s valframgång menade:


Följer han Saturnus, här i materialistiskt tillstånd, blir han de Rikas favorit men kvinnornas fiende. Visst låter det som Moderaternas eviga dilemma, de är egentligen bara en rikemansklubb och borde inte ha mer än 10% av rösterna. Men det var den djävulske spinndoktorn Schlingmann som stajlade Moderaterna att klä ned sig och verka mer folkliga. Så de fåvitska borgarna lät sig luras. Många lider alltjämt av den lögnen trots att Reinfeldts år har nedvärderats.

Demonen Rahu/karriäristen inspärrad i onda karmans 8e hus
med Solen i denna hypotetiska karta. Inffektivitet!

Problemet med den hypotetiska födelsetiden och tanken att han har någon mer mjäkig kristen utblick blir förstås att fullmånen och hela 4 av 7 klassiska planeter hamnar längs den sataniska axeln tillsammans med månnodernas axel, den onda ambitionens axel. Det är så uselt att man verkligen tycker sig se en allt bittrare Ulv som aldrig verkar komma någonstans som karriärpolitiker. 

Och nu, slutligen statsminister, fick han SD på halsen snart därpå 2 miljarder fly förbannade muslimer. Denna man måste ha gjort verkligt onda saker i ett tidigare liv. Redan Måne och Sol inflätade med karma-axeln antyder detta och skulle Ox-ascendenten stämma understryks dålig karma ytterligare av den "sataniska tunneln" (hus 2: Hades port, hus 8, Dödstillståndet som sådant).

Varför jag började fundera över hans prästvigda hustru och en (sken-)kristen bakgrund till hans tystnad efter (senaste) Korandebaclet beror mycket på det 11e idealhuset som med Oxen i öster har ett kristallklart kristet omen: Jupiter (allmän välvilja) i härskarläge i Fiskarna (samhällets svaga, de som förlorar på maktens åtgärder). Visst vore detta ett fantastiskt ideal om han verkligen agerade på det!

Istället sattes han av Reinfeldt att agera socialförsäkringsminister och snålt försätta de svaga och sjuka i så eländigt tillstånd att de antingen begick självmord eller återvände till arbetslivet utan att vara friska. Här ser man problemen som uppstår med trohet till auktoriteten och resursägaren Saturnus i 9e för "mitt högsta goda värde") och hur Venus blir en illgörande problemplanet i sitt ja-sägande och hur Kristersson valde att bli problemet i stället för en hjälp för människor i landet.

Så hur skulle en så svag och falsk natur kunna ha modet att titta en ärbar muslim i ögonen?


Tillägg.

Efter att inlägget lagts i kö under onsdagen uttalar sig slutligen Kristersson.

https://www.expressen.se/nyheter/ulf-kristersson-om-korankrisen/

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag håller helt med vad gäller kritiken mot den senaste bibelöversättningen. Det finns en blogg som tagit upp några fler exempel på hur den svenska översättningen blivit mer platt och intetsägande, och att bibelkommissionen inte tror på Gud längre, utan på sin egen vishet. Här är en länk: https://christerbroden.wordpress.com/2023/05/03/8925/#comments där jag själv också ger exempel på ett annat bibelställe som jag anser är helt fel: "sin själ" har ändrats till "sitt liv". Perspektivet har blivit helt materialistiskt. Det finns även ett efterföljande blogginlägg som behandlar samma sak.

Seaward sa...

Tack för länkmaterial, ska studeras. Jag är ingen student och har bara stannat upp vid några ställen som jag tycker tappat som du säger. Ett redan skrivet inlägg om bl.a. Sinead O'Connor (pub. lördag) tar upp ett annat ställe som visar hur Dödahavsrulleforskningen skulle kunnat hjälpa vid senaste översättningen om man sträckt sig så långt...