Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 juli 2023

Bagdadmanifestationen och Himmelens Vilja

 


Eftersom föregående blogginlägg byggde på tidpunkten för eldandet i svenska ambassaden behöver slutorden understrykas och utredas. 

Xenofobiminister Billström skapades sådan redan i himmelen

Demonstranterna samlas alltså kort efter midnatt och den tidsuppgiften ger ett bättre horoskop, som förklarar mer. Kartan visar samma upphöjda rättrådighet som demonstranten som fångades på bild med Koranen i hand. Ingen fanatism i den blicken, bara ett djupt andligt lugn och vetskap att manifestationen är korrekt.

DN däremot har efter ett halt dygn samlat sina artiklar och arrangerat dem på vinklat och nationalistiskt sätt. Nu inte bara är Ryssen Sveriges fiende utan också 2 miljarder muslimer i världens alla länder. Hur ska Sverige kunna överleva sin moderna dumhet och otroliga hat mot allt och alla? Den hinduiska prognosen att Sverige nu genomlider en tid av "lilla döden" stämmer bättre och bättre. Och vansinnet i landet kommer att fortgå till åtminstone 2025.

Ebba Busch kapitalistkristen grupperas förstås till muslimhataren, perfekt logik där av DN. Notera ordvalet "uppviglare" i artikeln intill:

 
*****

Till skillnad från DN tar hinduisk astrologi Universums väg / plikt (Dharma) på allvar och sammankomsten till Koranens försvar stämmer enligt denna tradition exakt med försvaret för universums högsta kallelse (till alla utom demoner som redan förlorat). Det är precis samma respekt som också aktivismen i Bagdad handlar om men som Sverige som nationen förlorat (se många nyliga inlägg om Sverigehoroskopets frånvarande 9e hus för moral och filosofi).

En Eld-triangel trots att Skytten gapar tom. Men Skytt-härskaren
Jupiter står i triangelns andra hörn, i Väduren.

Förra inlägget noterar att i högkapabla horoskop står 1, 5 och 9 Dharma-husen för andlig medvetenhet. Precis som i den här kartan. Man kunde rita in det allseende ögat i den gröna Dharma-triangeln för att få en känsla av antikens beundran för Elden som sinnebild för den kognition eller medvetenhet som genomtränger en i grunden Levande och Medveten värld.

Utvikning. Den minnesgoda erinrar sig nu bloggens många upprepningar av brittiska astrologen Charles Carters varningar. Han såg en stortrigon som överdrift av ett element som "gör att individen kuriöst rör ihop sig med många andras öden". Jag är nu beredd att gå emot min enda astrologimentor. Hans horoskop tungt under hyperindividualistiska Jungfrun och kontaktfobiska makttecknet Stenbocken (båda Jord) gör honom illa lämpad att uttala sig om antika föreställningar! Viljan att hålla distans (kontroll) visade sig också som att denna fött rika astrolog jobbade hemifrån hela sitt liv. Han av alla tycks den sämsta att uttala som om effekter av mänsklig sammanblandning eller kollektivism.

I vissa horoskop stämmer Carters varning, inte minst Ebba Busch som skapat ett entourage runt sin person. Hon har en Vatten-triangel i den lägre, strikt emotionella själens djuriska eller t.o.m. vegetativa nivå.

Emotionell IQ existerar lika lite som att luktsinnet skulle en egen intelligens vilket en DN-rubrik nyligen utropade. Allt medvetande kommer från ovan och det bästa Vatten-varelsen kan göra är att med fara för sitt biologiska lilla liv låta sig BRÄNNAS av den gudomliga Elden. Men detta är inte samma som emotionell utbrändhet eller kroppslig uttorkning (Eld/Vatten i enbart fysiologisk/psykisk bemärkelse).

Den gudomliga elden är mild och regnar guldstoff ner i Luften/medvetandet! Den är GLORIAN som syns på så många gamla målningar av heliggjorda personer. Den biologiska Vatten-typen är ofta bara ett skrämt djur och styrt av insikter så det är inte en självklar kandidat till denna "uppvaknade" typ, nästan tvärtom, Vatten-varelsen söker bara kreaturets bekvämligheter och kan med Eld bli övertänd på låga biologiska nöjen.)

Att sammankomstens karaka (signfikator), dvs. ascendenthärskaren, är krigaren Mars i Lejonet i själens 5e hus, omvittnar ett heligt krig med Himmelens sanktion och därmed med Sverige utpekat av Universum den skyldiga i detta drama. 

I detta ovanliga horoskop för ambassaddemonstrationen är till och med överdriftens demon Rahu en god kraft. Detta för att den har både den naturligt goda och även verksamt goda Jupiter invid sig och befinner sig i Väduren, vars härskare också är verksamt god och maximalt så i det 5e själsliga huset. (För "otrogna hundar" handlar 5e bara om världsligt chefskap, nöjen och spekulation - ett genuint kapitalisthus.

Att religionens och filosofins Jupiter - ännu en pekare mot Koranen - stiger i öster är så potent det kan bli eftersom Jupiter äger horoskopets mest avancerade hus, det nionde för djup utforskning och filosofi. Grekerna sade det rätt ut och kallade det Theos hus, Gudens hus och menade förstås Zeus (samma som romarnas Jupiter och kristendomens Gud om de inte var så exklusivistiska och oförstående inför det att alla religioner talar om samma sak, men via olika traditioner).

Både kristendomen och islam har astrologifientliga sidor, vilket är intressant med tanke på att de judiska esséerna som framfödde kristendomen var praktiserande astrologer och att islam som förvaltade den gamla världens kultur under Europas "mörka medeltid" hade eminenta muslimska astrologer.

MIT-snillet David Berlinski skrev om några av dessa arabiska tänkare men kunde inte som teknokrat/matematiker och barn till judiska flyktingar från Nazi-Tyskland låta bli att håna araberna för astrologiintresset, vilken sänker värdet på boken The Vaulted Sky, trots gott faktainsamlande. Hur mycket högoktanig mänsklig intelligens störs likväl av traumatiska miljöfaktorer!

En mäktig livsgärning likväl: https://davidberlinski.org/biography/

Boken nämndes kort i bloggens tidiga år, men jag hörde inte den snarstuckna och lite överlägsna tonen i texten då. Eftersom han visade sin födelsekarta (enligt västmetoden) kan den här bloggen visa upp hans annars effektivt hemlighållna födelsedatum. (En uppgift på nätet 1/1, är uppenbarligen inte korrekt - ser ut som något man skriver in i en dator när bara året är känt.)

Så här mycket JORD i ett horoskop stämmer perfekt med en RÄKNENISSE av Guds nåde och särintressets Kräftan i öster påminner förstår om hans judiska arv, men framför allt på hans vetenskapliga skicklighet: ascendenthärskaren står här i det intellektuella/merkuriska 3e huset. 

Denna Vatten/Jord-betoning är typisk för nationalister eller särintressen som bygger på tradition eller kumulativt vetande. De är också näriga eller näringslivsanhängare. Detta är inte HÖGRE VETANDE som kommer direkt från intellektets nivåer bortom människoarten (sådana finns).

Triangeln i JORD - allt från extremt trögtänkta materialister
till lerdrejare med en inre (andlig) vision av vilken Form de vill skapa
 
Kort efter regeringen Kristerssons tillträde började jag skriva om Eld/Jord-kriget som en förgrovande influens, men långt innan dess gällde för planeter som tvingade samman Eld- och Jordtecken som "egenmäktiga typer" eller den bästa typen som gör saker av "egen makt", högpresenterande typer (som ofta har en hårdhet i sitt pga. prestationsdriften - att visionens Eld ska nedkämpa Jord eller materiella hinder).

Helt klart är den begåvade men också arrogante Berlinski lite av bägge. Här är den uselt placerade Saturnus i debutantens Vädur involverad i ett krig redan från första början och en skrämmande bild för nazisternas industriella slakt av judiska människor är det. Denna röra i Väduren (båda de "naturliga" illgörarna) verkar sedan genom Saturnus långa 270-gradersvinkel och riktar ett "identitetskrig" mot Solen i Stenbocken - den judiska identiteten involverad i historiskt-saturniskt hot (jämför rashataren Jimmie Åkessons horoskop som inbegriper samma tecken).

Men det är samtidigt tydliga indikationer om den grövsta typen av materialist som går att tänka sig - de som utan högre vishet nu hotar Jordens överlevnad. Jämför "atombombens uppfinnare" Robert Oppenheimer (födelsetid inte känd), just nu aktuell på bio.


Återigen Väduren och Stenbocken i generellt Eld/Jord-krig (jag tror just den teckenkombination fick mig att döpa figuren till "egenmäktighet" eftersom Väduren är egoprincipen). Olyckans Mars i 90-gradersattack mot det känsliga psyket/Månen i Vatten-Krabban bekräftar vilka psykiska besvär han fick över det han bidragit till.

 

Inga kommentarer: