Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 juli 2023

Med Uffe ända in i kaklet

 


Svenskarna kan inte längre höra hur de låter. Kristersson är den värsta bondfångare vi haft på minst ... ett år!

Bloggen avvaktar med det nya nationalhoroskopet intill ratificeringen. När ett land säger att deras främsta prioritet nu är NATO (USA:s ambition ett en gång för alla krossa sin ärkefiende går före allt annat, som allmän välfärd i Sverige eller - Gud förbjude! - folkets medvetandehöjning), då är det gamla Sverigehoroskopet dött och utspelat och ett nytt måste gälla.

Visserligen tyckt Sideriska förhastat som dödförklarade Sverige redan förra året, men följer man det större tänkande som hinduisk astrologi representerar befinner vi oss ännu i "samma period" eller planetära cykel. 

Sanskritordet "dasha" betyder egentligen inte cykel utan "fåll" eller "söm" (på ett plagg) och tiden själv betraktas som en serie av tygstycken som sammanfogas med sömmarna - vart segment med sin särprägel. Stabila länder kryssar genom tiden väl och länge. Sverige byggde all sin välfärd på brist på samvete och religion och denna brist i kartan kontrollerar hela elitens hus, ledare och storföretagare. (De dyrkar bara de mest bisarra ting - pengar.) Hur stor blir inte smällen när världshändelserna lämnar Sverige och USA bakom sig!

Vimsottari Dasa:

 Jupiter Maha Dasha (storcykel):  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardasas (sub-cykler) in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05


Många korta inlägg senare är det fortfarande fascinerande att se den svenska Storfinansen vara Sveriges mördare. I femte Elithuset och nära invid Ledaren/Solen befinner sig den verksamt onda Jupiter som sår, inte välfärd för massorna utan klipp åt rikedomshungriga chanstagare. Jupiter står för Riksbanken och naturligtvis Sveriges få storföretag som drar in pengar. Men Sveriges gamla rollspel av Vågskålarna, av rättvisa och jämlikhet gör Jupiter till en ond lycksökare så tiden kom när Sverige gjorde upp med sin gamla mesiga neutralitet. Landets klippare och vapenindustrier ville se mer pengar på bordet.

Och pengar ska här dras in, på ammunition till de blodtörstiga amerikanerna som alltid hittar någon ny fläck på kartan att "demokratisera" (frihet för det amerikanska företagandet att etablera sig lokalt - som de enormt el-slukande serverparkerna i Sverige som knappt kostar de amerikanska företagen ett dugg tack vare Sveriges kriminellt krypande regeringar).

Intressant är hur snabbt den grymma Saturnus stiger fram som "sub-cykel" efter några år av ond Jupiter. Från november 2022 tycks detta stämma perfekt med Rysslands attack mot Ukraina. Saturnus sätter fokus på ett lands gränsdragning och eftersom Sveriges Saturnus är helt kaputt, har det skett som nu sker. Det överstressade steget ligger formellt på Magdalena Andersson som var statsminister vid tiden och som - naturligtvis - har en galet svag Saturnus för en statsminister.

Hade den här bloggen existerat längre hade säkert den onda Jupiters egen cykel pekats ut långt tidigare. När var nästan tiden inne, förrän Sideriska för ett par år sedan insåg att en ond Jupiter inte lovar gott utan tvärtom är som dunster i ögonen på de naiva, ideal chanstagningar, "snacka cash" på samhällsbotten och spruckna bubblor och drömmar för alla andra. 

Att nu gå in i den defekta gränsdragaren Saturnus sub-cykler och "lösa problemet" med inträde i NATO kommer att kosta skjortan, men Kristersson är en stor bluff och kommer att hänga med ända in i kaklet när mästaren på utsugning, USA, åderlåter gamla Sverige.  Och folket fattar ingenting av var det verkliga spelet pågått! Ryssens senaste lilla tilltag har varit en gudagåva för USA!

En annan reflektion är om smartheten att avliva ett land under en period som Lilla döden. Det finns tydliga tecken på att man aldrig ska starta ett nytt projekt under samma astrologiska omen som markerar döden för något annat. Det nya landet i det här fallet, ärver bara problemen för det gamla!

Ett annat intressant problem att ta ställning till när ratificeringen är ett faktum och Sverige (vilken den här bloggen ironiserat om i flera år) har reducerat sig till ännu en av USA:s delstater (knappt) är: vad händer med landets  Stora Död 2036-55?

Dessa cykler flyter ju fram helt deterministiskt baserat på givna start- eller födelsedatum och dör landet och föds på nytt under den närmaste tiden, då har ju ÖDET förändrats. Visserligen under Liemannens cykel men gissningsvis ändå inte en identisk fortsättning.

Vad händer t.ex. med den spekulativa jämförelsen mellan Finland, Sverige och Norges ödescykler? Utgår kärnvapenkatastrofen en bit in i framtiden? Kommer det nya NATO(Sverige) att födas under eländiga omen kanske spridning av radioaktivitet kvarstår. Ska något horribelt inträffa i Norden bör flera länder ha en svår tid i ödet vid samma period...


Inga kommentarer: