Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 juli 2023

En UFO-förnekare som knappast går till historien

Robert Sheaffer (se Wikipedia) är en självutnämnd skeptiker (förnekare/"debunker") som dissar värdet av amerikanske militären Robert Salas, som efter många år gick i pension och först då trädde fram och vittnade om när ett ovanligt busigt eller kanske hyperseriöst UFO helt sonika knäppte av amerikanska kärnvapenmissiler som stod riktade mot USA:s hjärnspöke, Ryssen. 

Det var 1967 och tydligen har UFO-intelligenserna fortsatt trakassera USA för deras vansinniga brist på tilltro till medmänniskor som bor på "fel" sidan av USA:s gränser och åsiktsprogram.

Salas har återberättat den skrämmande incidenten i många olika tv-program om UFO och det paranormala genom åren, och även deltagit bland dem som vittnat i kongressförhör om UFO-fenomenet med början redan 2010. I tv-rutan ger den nu åldrade militären ett helt sobert och dignifierat intryck - på populära amerikanska radioshowen Coast to Coast finns ett kort sammandrag med foto:

https://www.coasttocoastam.com/guest/salas-robert-47536/

Tyvärr hittar jag inte Salas födelsedata men däremot hans korkade kritiker vars forskning menar  att inget mystiskt alls hänt på Malmstrom Airforce Base. Det var troligen var den röda planeten Mars man misstagit för ett rödlysande UFO!

Intressant nog visar Sheaffers födelsehoroskop ingenting av värde eller intresse förutom just Mars i egoprincipens Vädur! Så typiskt i övrigt talanglösa att de åtminstone har övertryck i egocentreringens tecken och söker göra sig ett namn som ifrågasättare! 

Tillägg 230719. Mars splittrar enhet, Venus bygger enhet, och Mars-i-Väduren dyker då och då upp som rena trotset, det kan ses i horoskop för vuxna som verkar ha fastnat i barnets trotsålder, som säger mot som av inre tvång utan att ha värst mycket till argument. Väduren/Mars symboliserar en närmast instinktiv vilja att skilja sig från mängden.

Se vidare det långa inlägg som kontrasterar Sverigehoroskopet med en lovande skribent i AB. Nedanstående karta för UFO-händelsen innehåller en lustig variant på den här "trotsålderssymboliken" där både sololiraren Väduren och förlikaren Vågen är ihoprörda.

Jag hade aldrig trott missilnedstängningen skulle få ett klockslag men på nätet finns tidigare hemligstämplade dokument som begärts ut. Det var på morgonen 08:45 i Montana som "elfelet" inträffade. Lyckligtvis är så mycket begripligt mitt bland all teknisk mumbo-jumbo!

"On 16 March 1967 at 0845, all sites in Echo (E) Flight ,
Malmstrom AFB , shutdown with No-Go indication of Channels 9 and 12 on Voice Reporting Signal Assemble (VRSA)."

http://documents.theblackvault.com/documents/ufos/malmstromufo.pdf

Sheaffers teori om Solen opposit Mars tyder på morgonkvisten även om skeptikern inte är värst exakt. Sol och Mars står inte opposit utan i s.k. inkonjunktion (150 grader). 

En skeptiker refererar så klart inte zodiaken, men väljer man synlighet över den lokala horisonten verkar fortfarande Sheaffer rätt hafsig. Solens altitud är 20° medan Mars altitud är -5° och således under horisonten och därmed osynlig, åtminstone vid tidpunkten 08:45. 

Bortförklaringen att militär står och dumstirrar på den röda stjärnan är således bara dumheter, ett typiskt exempel på hur amerikanska myndigheter så länge sökt sopa under mattan pinsamma händelser som rör oidentifierade objekt. Väderballonger och planeten Venus eller, som här, Mars... Skeptikern agerar här på eget bevåg vad han tror är USA:s sak och idiotförklarar landets egen militär och dess observationsförmåga. 

Kanske var Sheaffers ett villigt verktyg och en av dem som avsiktligt sprider desinformation för att folkmassan ska tror att UFO-forskare bara är ett gäng knäppskallar. I ett tidigt avsnitt av podden Weaponized har en f.d. statsanställd eller militär (glömt vilket) framträtt i intervju och bekräftat att desinformation mot det amerikanska folket i just UFO-frågan varit att sätt att hålla ämnet så osäkert att folk som har behov att framstå som förnuftiga inte ens går nära ämnet.

(Och den egocentriska narcissismen hos nutidsmänniskan är enorm, och så har ämnet inte varit rumsrent sedan "Roswell-kraschen" för 70 år sedan!)

*****

Jag har sparat en mängd (än ännu fler) berömda UFO-siktningar men det har alltid varit den här jag saknat, just på grund av det politiska dramat: UFO-intelligenserna bevisar att det inte bara kan flyga i femton-tjugo gånger ljudets hastighet och förutsäga amerikanska stridspiloters manövrer (som om de på något sätt lever i ett nu som omfattar en mycket större upplevelse än människan har tillgång till). 

I det här nertystade flygbasdramat visar de också att Besökarna kan koppla ner till hela den mest sinnessjuka delen av mänskligheten som om de fjärrkontrollerade utrustning den militär-industriella hopen av demoner bygger för att, om så krävs för Produktionen, utrota liv på Jorden. Ja, svensk krigsindustri ingår på ett hörn i denna grupp av själar lägre än människor.

Astrologiskt finns ingen "smoking gun" av de 11 ufo-observationer av dignitet jag tittat på (9 i USA, 1 i Kanada och 1 i Kina där en hel flygplats stängdes ner). 

En detalj ser jag: de mysteriösa månnoderna (Rahu och Ketu) figurerar i öst/västlig riktning (hus 1/7) i fyra av horoskopen.

I ett av de mest kända massobservationerna som vållade hysteri i Los Angeles under Andra världskriget (1942, "The Battle of L.A.") befinner sig Jupiter i Oxen gradexakt vid descendenten - Skorpionen stiger)

En annan extremt massobservation skedde i Stephensville Texas och tog sin början exakt så Solen stod vid descendenten i "långväga resenären" Skytten.

I världens mest kända observation enligt vår debunker, The Phoenix Lights 1997 befinner sig Saturnus i sin maximala världsliga styrka, gradexakt i väster.

Men detta är inte ens i närheten av något att bygga en astrologisk hypotes utifrån.

*****

Detta skrevs den 13 juni - före att även en DN-skribent den 20 juni använt "The Battle of L.A." tlllsammans med samma grepp som amerikanska myndigheter i sina försök att bortförklara händelsen

Säg att det låg en Överhetens "pushback" i luften och att i kön till NATO-medlemskap DN här övade sig att låta precis som våra blivande amerikanska Överherrar i Pentagon.


Inga kommentarer: