Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 juli 2023

Sverige och den fria dansen kring guldkalven

 

DN berättar att nöjesarrangörer ska få det lättare, halva (bara halva) registreringsplikten till Pappa Staten tas bort och alla med lokal kan nu ordna dansparty (om man anmäler var och hur många).

Jag börjar undra hur gammal jag egentligen är, för plötsligt poppar ett minne från spädaste barndom upp. Familjen var grundligt svensk och även modern förvärvsarbetade på den "svenska arbetslinjen". Det föll ofta på bloggarens sjukliga och reumatiska farmor att vakta det lilla barnet. Det var säkert där följande sång sjöngs, kanske när barnet skulle sova middag:

Dansa min docka medan du är unger,
För när du blir gammal, blir du så tunger

Uppenbarligen en dialektal variant (sörmländska), här är standardsvenska:

https://vaggvisor.org/dansa-min-docka/

Lustigt nog stämmer den här dystra reflektionen om ungdomens poänglösa ysterhet inför det ändliga livet perfekt på 1 juli 2023, dagen då den nya lagen börjar gälla. Dygnet är rent existentialistiskt eftersom kartan visar att staten inte alls klivit tillbaka utan tvärtom kontrollerar som förr. Kanske därför ingen tillfrågad i DN mer än rycker på axlarna åt lagändringen...

Till att börja med är det en BEGRÄNSNING som elimineras och Gränsdragaren (Saturnus) stiger också i öster detta dygn, i Sveriges soltecken Vattenbäraren som också innehåller lagstiftaren Jupiter. Nu är det rimligt att tudela Lagen i skaparen av lagar som är Jupiter och den som exekverar landets tillåtna uttryck via gränsdragaren Saturnus.

Tittar man på Jupiter finner man den intressant nog i ett passionerat och uttrycksfullt tecken, Väduren, och dessutom i 3e huset för kommunikation till vilken sång och dans fungerar som undertyper. Dessutom har hybrisartade och ambitiösa norra månnoden här givit lagstiftarna "feeling" som svenskan importerat på låg språklig nivå (vilken DN ansluter sig till). 

Frågan om en retrograd (backande) planet på himmelen signerar något särskilt tas för givet men för mig kommer det nog alltid att vara en öppen fråga. Men om Begränsaren här är retrograd stämmer det med att Saturnus ändrar beteende och försvagas (aldrig att den blir en expansiv Jupiter!) Detta passar bra med att dansens 3e hus är ytterst livaktigt samtidigt som östra horisonten markerar en försvagning eller suddighet av gränsdragningar. 

Men missa inte att de Mörka maktkåta tecknen i kartan! Staten har på inget sätt givit upp sitt kontrollbehov (utan kontroll ingen makt) och Vattenbäraren i öster är dock Sveriges soltecken, ett gruppsocialt tecken, precis som danstillställningar.

Men i väster händer något annat i Mörkret eller maktkonspiratörens tecken: Mars råda och enkla energi står i Lejonet och ges ett erkännande av intellektuella Tvillingarna (Ljusets kvalitet) som här från 5e ledarhuset bejakar även primitiva mänskliga uttryck. Sverige av idag vet att det går att tjäna pengar på allt så det är ingen äkta upplysning som lyser från 5e elithuset utan bara maktens sätt att söka stimulera en av landets inhemska näringar. 

Intressant nog påminner Mars i Lejonet, i dess 90-gradersattack mot folkliga Månen i förgiftade Skorpionen och varför dansen begränsades till att börja med. Det svenska fylleriet i samband med dansbanorna! Eld-Vatten i just denna tagning, Lejon mot Skorpion indikerar exakt berusningen som slutar i alkoholförgiftning som ett öppet problem: Det asberusade svenska folket/Månen i 10e offentliga huset till allmän beskådan. Nu bejakas åter fylleriet eftersom den elit som tjänar på de enkla massornas behov av banala nöjen mellan arbetspassen inte själv super skallarna av sig. Det sköter folket så bra.

Relaterar man den här kartan till Sverigehoroskopet gäller som tidigare att Saturnus detta år rör sig genom nationens 5e allmänna nöjeshus (som är ett lägre uttryck för detta ledarskapshus). Att Gränsdragaren (och tråkmånsen) Saturnus är här, tyder på policyändringar för nöjesliv (och företagande) och en backande (retrograd) kontrollplanet kunde tyda på ett mer avslappnat förhållande till nöjesnäringen. Samtidigt är ju Saturnus svårt skadad i grundhoroskopet - ofta påpekat på bloggen via konjunktionen i 9e samvetetshuset med den låga demonen Ketu (södra månnoden). Men hur går en defekt Saturnus ihop med ett Sveriges som är känd för irriterande detaljreglering i det lilla och total oförmåga att se de stora mönstren?

Svaret har givits flera gånger redan: Saturnus är inte helt utslagen, den trycks bara nedåt av Ketu så att svenskarna får fruktansvärt lågt i tak (precis som takhöjden i lägenheter sänkta för att ägarna ska tjäna mer pengar på de tomter de bebyggt). Saturnus och Ketu i den ungdomliga intellektualitetens Tvillingarna betyder också att landet inte är gynnsamt för dess egen ungdom där de flesta aldrig ens övervägt högre studier ... förrän det plötslig gick inflation i akademiska betyg eftersom en simpel "fil.kand." knappt gick att skilja längre från alla importerade städare.

Det är något så fel med Sveriges förhållande till intellekt och bildning (hus 9e) och landets besvär med "klasstänkande" att det är rent deprimerande att rota i horoskopet och även här se hur illa landet betyder sig. Som en omyndig lågutbildad slyngel i alldeles för dyra märkeskläder.

Om man lämnar "halshuggaren" eller "bestraffaren" Ketu därhän, där den vandrar genom Sveriges allt sjukare parodi på att agera som de rättrådiga Vågskålarna (se om senaste Koranbränningen), och fokuserar den starka motpolen Rahu i första dygnet under ändrad lag, relaterar denna månnod förstås till att massorna tar sig ton (Månen = den ansiktslösa massan) och därmed direkt påverkar nationalkartans Måne i Väduren. 

Detta är en lagändring som folket uppfattar som positivt, eller åtminstone den unga och festbegivna nickedockan i samhällsspelet.  Dessa verktyg har just gjort entré ett samhälle och de uppfattar förstås den "verksamt onda storfinansen" (Jupiter i Sverigehoroskopet) på ett helt annat sätt än äldre människor som börjat se samhället som en medveten kreation av dem som har mest att vinna på att det ser ut som det gör. 

Jag minns själv hur odelat förtjusad jag var vid 20 när huvudstadens krogar låg på rad som attraktioner och tävlade om uppmärksamheten med ett begynnande filosofi- och religionsintresse. Som så ofta när man är ung och ännu inte valt väg odlades båda riktningarna parallellt, tills det sämre valet självdog. 

(Det bättre valet visade sig tyvärr rena självmordet på arbetsmarknaden i ett korrupt land som vinglar runt utan filosofi. För rekryteringsbolagen är en kandidatexamen i dessa ämnen överhuvudtaget ingen merit! Där sitter högskoletjejer och ska grovsortera och de bara kliar sig i huvudet när meriterna inte stämmer med vad it-fascisterna matat in i systemen som "giltiga efarenheter". Att se ett land kollapsa så snabbt av lite "it-stöd" var nog det "svenska livets" behållning.)

Nu trasslar nationalhoroskopet till frågan en smula eftersom Ägaren till 9e lagstiftarhuset övertar Jupiters roll. Med landets Vågskålar i öster faller det på Merkurius-intellektet att formulera lagar och förordningar. i 9e. Lustigt nog (ibland olyckligt nog) sammanfaller ofta budskapen, och här hittar man Sveriges specifika lagskrivare tätt intill den verksamt onda överhetens Jupiter i elitens 5e hus. Lagändringen tycks alltså var ett direkt beställningsjobb av dem som har intresse av Sveriges nöjesliv. Till Sveriges Jupiter räknas inte bara de fåtal adelssläkter som ännu har pengar men framför allt de unga och vulgära pengarna. Detta kan mycket väl vara krogmaffia som skriver de svenska lagarna under ett mähä som sittande statsministern - han som delar sommarresidens med en friskoleprofitör!

Har jag sagt att nationalhoroskopet beter sig som en ren korruptionsmaskin? Allt hamnar till sist hos den onda Solen och Jupiter - en mycket, mycket liten men burgen elit.


Inga kommentarer: