Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 juli 2023

Du kan rösta som du vill. Vi levererar samma svarta.

 


Med svensk politik är det som med Henry Fords gamla storsäljare, beställ vad du vill men krafterna som styr bortom "demokratin" levererar alltid samma svarta utförande. Socialdemokrati har mycket länge varit klasskapande och segregerande politik, i blotta uppmuntran att göra klassresa visar partiet att det är för en underklass som gör skitjobben, och att betjäna forna arbetare med skattesubventionerad hemstädning och annat som ska få folk att tycka det rört på sig i deras liv.

Det är häpnadsväckande för en politisk idiot som bloggaren, som inte ägnat ämnet något intresse före han startade en astrologiblogg (av alla saker), att svenska folket inte förstått vilka dunster Överheten slagit i deras ögon! Men den hinduiska astrologin visade sig avslöjande.

Snart har väl alla som "är någon" i landet fått sina kartor analyserade och om det verkar som dåliga horoskop över hela linjen beror det på att hinduerna tycks ha uppfattat rätt: detta solsystem eller rättare Jorden, är en helveteshåla. Systemet har "tonsatts" utifrån den insikten och i princip varje födelsehoroskop är en studie i hur djupt syndafallet drabbat den andevarelse som i slutet av den kapitalistiska eran är som djupast undanträngd. Många primitiva folk har med all säkerhet haft en högre tankeförmåga än dagens västerlänning som gått vilse bland alla "personliga val" marknaden erbjuder för att blanda bort korten.

 

Den Magdalena Andersson folket sätter sitt hopp till i upptäckten vilken smörja regeringen Kristersson representerar är således egentligen i stort samma sak, men Överhetens trick verkar kunna upprepas hur många gånger som helst, och opinionen far än hit och än dit.

"Avpersonaliserar" man Anderssson på samma sätt som DN-ledaren Magnusson som inte ens kan höja sig till rätt nivå för att kommentera det magnifika uttryck från den universalistiska människan som pågående raseri i Frankrike representerar, utan bara kan se "prylar som går sönder", så ser Andersson ut att representera det kosmiska evolutionssteg som bättre motsvarar en blick för det universella eller allmänt giltiga, det som går över ointressant personligt tyckande och t.o.m. den individualistiskt själsliga nivån. Hon prickar till och med in sin födelsedag i Stenbocken, Världshärskaren. 


Stenbocken är ett måttfullt, t.o.m. frugalt tecken som kejsar Augustus lät prägla på sina mynt samtidigt som han for ut med kritik mot de romerska patricierna (eliten) som smyckade sina hus slösaktigt och tycktes lika degenererade som en imponerande del av svenska folket blivit i sin besatthet av att utnyttja underklassens skatteinbetalningar för att få billiga renoveringar av sitt boende! 

Helt klart har något gått snett med Magdalena Anderssons härskarvärdighet (himmel) som kan tolerera att denna kannibalism fortgår i Sverige, där staten uppmuntrar medborgare att äta /utnyttja varandra som om inte Adam Smiths idéer om godheten i själviskhet redan avslöjat sig själva som rena dumheter.

Och äldre inlägg har redan diskuterat vad som felar. För att en Sol i Stenbocken ska leva upp som den arketypiska Organisatören och Ledaren i praktiska affärer, måste den vila på mycket stadigt grund. En sådan grund skulle vara att teckenhärskaren Saturnus är hemma i sitt Jord-tecken Stenbocken. Då uppstår å andra sidan motsättningar eftersom Solen och Saturnus i samma tecken kan resultera i den ofrihet på individplanet som Sovjetimperiet så ofta får illustrera. 

Saturnus planmässighet är starkare än den individualistiska Solen och en förtryckande "universalism" uppstår, en som bygger på materialistiska betraktelser - den svenska "arbetslinjen" och trälande under en överhöghet som folk bara är alltför medvetna om suger glädjen ur deras liv. (Gammal kinesisk vishet: "Den bästa härskaren vet folket inte ens att han existerar.")

En (mycket) bättre form av universalism representeras av Saturnus i sitt andra hemmaläge i Vattenbäraren där luftblå och hög tanke/intellektualitet underligger maktutövandet istället för snud materialism och pragmatism. Magdalena Anderssons "andliga horoskop" är nu så märkligt att Saturnus står i slutet av den universalistiska sekvensen, där Fiskarna säger: "degradera dig inte med denna vansinnesdröm om maktutövande - släpp fångarna fria!" 

Det är i zodiakens sista tecken själen har uppdraget att rena sig från de låga drivkrafter våra djuriska kroppar - biologin - har bidragit med och på vars egoism Adam Smith skapade kapitalismens falska dröm att själviskheten var en utomordentlig drivkraft till staters välstånd. I själva verket har västerlandet länge degraderat ländernas befolkningar och menigheten förstår inte längre hur de lurats att späda på sin naturliga själviskhet. 

Magdas Saturnusplacering säger därför att hon ska arbeta för att riva ner hela den kuliss som uppförts och sminkats upp som "riksdag och regeringen" - en billig täckmantel vid sidan av vilken landets elit sysslar med ett helt annat spel. Men att Magdalena Andersson skulle våga lyssna på sitt verkliga kall (Saturnus upplöses i det goda Vattnet/Fiskarna) är knappast troligt, så insyltad hon är i Penningmänniskornas värld. Hon kommer inte i detta liv och kanske inte ens i nästa att ha nått tankehöjden som Vattumannens tidsålder kommer att bygga på. Här har magiskt Människan blivit det centrala värdet och ägande och pengar plötsligt en fas mänskligheten vuxit ur.

En mer positiv läsart skulle kunna vara att Saturnus söker råda bot på Fiskarnas tecken i termer av "samhällets förlorare" (fattigdom, sjuka svenska arbetsgivare som utnyttjar gästarbetare med mera). Här kan horoskopet göra viss nytta, i utjämnandet av de horribla klassklyftor hennes parti bidragit till att återskapa i ett land som bara igår kallades ett illitterat, supande Fattig-Sverige. 

Men hon är en Räknenisse och det är inte vad världen behöver längre, så Sveriges framtidsutsikter är lika bleka under "Magda 2026" som något rimligt alternativ. Sverige är inte ett land utvalt att delta i arbetet på den nya mänskliga civilisationen. Folket är alltför förfallet till följd av årtionden av indoktroninering i materialism, och landets ledarskap tillhör i själ och hjärta marknaden och den elit som är en så missprydsam smutsfläck i nationalhoroskopet. 

Trots att Vattumannen i 5e ledarhuset i en ofärdig tolkning kunde uppfattas som att Sverige realiserat folkstyret som Regeringsformen så högstämt nämner. Men detta är bara en krets i landet, nepotistiska ryggdunkar i stor skala. 

Se bara de lätt räknade figurer som dyker upp i vartenda svenskt tv-program. Max ett par hundra. Det var där bloggaren valde bort tv för egen del. Men eliten bortom demokratin tvingade plötsligt på varje medborgare tv-licens genom skattsedeln, vare sig man nyttjade mediet eller inte. Ingen svensk kunde längre undkomma den skendemokratiska propagandan. Men det är en annan historia, avhandlad många gånger, den om Sveriges särdeles problematiska förhållande till Merkurius, budbäraren/kommunikationen som i nationalkartan står Storfinans och Ledare så nära att den likt påverkbart kvicksilver snarast framstår som en manipulatör, en propagandist, en hjärntvättare.

För att behålla sans och omdöme i Sverige är det absolut nödvändigt att ha en bredd av informationskällor, och talar jag inte till MSM opposita och lika vinklade alternativmedier! Så upprätthålls bara dumheten i Sverige och landets eviga låsningar mellan två block eller ståndpunkter. Jag talar om att suga i sig kunskaper från många områden och många kulturer för att - individ efter individ - börja likna de bästa utförandena av Vattumannen - morgondagens globala människotyp. 

Dagens befolkning måste börja nu eftersom barn och barnbarn (när hela skiten rasar) måste ha en  korrekt, icke-materialistisk grund inom familjen att växa utifrån. Redan de gamla kineserna visste att Familjen är den mångfaldigade cell varpå Staten vilar. Och det vet förstås orättfärdiga styresskick som bara använder "demokrati" för sina egen syften och hjärntvättar alla hushåll i landet.



PS. Det här var det tredje inlägget som utgick från Magdalena Anderssons födelsedygn, men i all sin torftighet är kartan ändå intressant! Alla horoskop kan teckna såväl ett problem som problemets lösning och i detta pekar jag för första gången på hur Stenbockens svagt placerade härskare faktiskt kan stå för något bra, även om det högsta budskapet om "den irrationella själens rening" knappast är aktuell för en som valt politiken snarare än det mer naturliga valet: klostret.



Inga kommentarer: