Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 juli 2023

Jungs synkronicitetslära (Och: när samhällsklättring kan offras)

Ett rätt komplext exempel på Jungs synkronicitet, en term som kanske först måste repeteras. Här är några rader från en längre glosa i "Radical Nature" (2002) av Christian de Quincey, journalist som skolade om sig till filosof:

Carl Jung definierade synkroniciteten som en sammanträffande i tiden av två eller flera händelser utan orsakssammanhang, vilka har samma eller en liknande innebörd. Känslan som följer en synkronicitet är typiskt förnimmelsen av en dold ordning eller ett mönster, ackompanjerad av en lätt kuslig ton, en förundran...

*****

Onsdagen den 5 juli rafsas två inlägg ned under dagen, ”Du kan rösta som du vill…” schemaläggs till midnatt, bara några timmar senare, medan ”Repetitionens makt” förläggs till fredagen. 

Den senare texten innehåller några exempel på hur Shakespeare kodade Sonetterna och understryker (dunkelt) att hela diktsviten bara upprepar hemligheten att han och drottningen hade ett hemligt barn med anspråk på att vara tronarvinge om bara Elisabet haft civilkurage nog att krossa sin image av Jungfrudrottning och utnämna greven av Southampton, hennes bortadopterade son.

Under letandet i Sonetterna efter exempel där författaren förklarar att diktsamlingen döljer nyckelord, ser Bloggaren dagen därpå att en synkronicitet utspelat sig bortom hans medvetande.

I ”Du kan rösta…” är slutorden en kritik mot Magdalena Anderssons val att bli en simpel räknenisse och politiker, och falla kort om födelsehoroskopets  högsta budskap, det om "den irrationella själens rening" i ett nunnekloster, för att erodera hela den falska och förledande bilden av världslig makt (Stenbocken).

Onsdagens bläddrande i Shakespeare sätter uppenbarligen spår i själen och efter en natts sömn startar ett sökande efter andra av författarens formuleringar redan över morgonkaffet. Det är en litteraturkritiker i Expressen som citerar en replik ur Hamlet men skriver om och kortar den. Jag har varken läst eller sett pjäsen, men via kringlitteratur absorberat många fragment. Recensenten reaktiverar nu ämnet Shakespeare och en förhållandevis intressant artikel en googling leder rakt på galenskapens tema i Hamlet. 

Litteraturvetarstudenten som analyserar prins Hamlets och Ofelias galenskap har förstås ingen aning om kopplingen mellan aliaset "Shakespelare" och den spränglärde greven av Oxford, och i synnerhet grevens intresse för det övernaturliga, och förringar rollfiguren Hamlets förnimmelse av sin döda far. 

Detta ses som ett tungt vägande exempel på Hamlets ”galenskap” och litteraturstudenten visar sig därmed själv lida av den kollektiva dårskap i Väst där inte längre det övernaturliga anses existera. Bortsett från den missen är artikeln intressant och i synnerhet hur Oxford/Shakespeare förefaller psykologiskt känslig, han tycks teckna skilda bakgrunder till Hamlets och Ofelias galenskap.

https://owlcation.com/humanities/The-Madness-of-Hamlet-and-Ophelia-Mental-Illness-in-Shakespeare

Artikeln nämner inte prins Hamlets kända utbrott mot Ofelia som fått många att tro författaren var svårt misogyn. Den Oxfordianska skolan, som lokaliserat författaren bakom pjäserna har ett enkelt svar här. Ofelia, en vek och identitetssvag kvinna var i hög grad baserad på Oxfords första hustru Anne Cecil, ett av Staten beordrat tvångsäktenskap med William Cecils dotter. Denna viktiga högra hand till drottningen hade i princip tvingat på den unge Oxford sin dotter för att själv vinna fördelar på alliansen. Han, en vanlig "gentleman", hade varit fosterfar åt den högadlige sedan Oxford var tolv men nu kunde han köpa sig en plats i adeln.

Oxfordianerna menar att den uppblåste tönten Polonius i Hamlet är grevens bild av denna styvfar, som trixade sig in i adeln och som blandade sig i och förstörde mycket av Oxfords liv. Kronan beslagtog i princip den ännu omyndige grevens avsevärda arv och ingenstans kan Oxfords person skönjas som mycket som i figuren prins Hamlet, detta enligt denna litteraturvetenskapliga skola.

Kritiken om ”Shakespeare” som misogyn stämmer förstås inte, lorden roade sig furstligt i inte minst ett vänsterprassel med en av drottningens kammarfruar (Anne Vavasour) och båda straffades med några månaders husarrest i Towern för sin historia bakom drottningens rygg. Efter första hustruns död i unga år gifte han sedan om sig med, förmodar man, med en kvinna där känslorna var mer ömsesidiga.

Bortom artikeln om galenskap i pjäsen Hamlet googlar jag vidare och bara ett par klick senare ligger den där, den jungianska synkroniciteten. Det är till Ofelia prins Hamlet rutit: 

Skaffa dig iväg till ett nunnekloster! 

Kusligt likt blogginläggets slutord om var Magdalena Andersson skulle ha gjort om hon haft en högre och sannare ödesväg än den som var möjlig för henne i Sverige, landet utan filosofi och verkligt blick för vad livet handlar om.

Och det blir än mer remarkabelt. Bloggaren har en förfluten relation, från långt tillbaka, som självdog då kärleksobjektets mor underkände bloggaren, som vid den tiden trampade vatten som enkelt vårdbiträde medan arbetarklassmoden var besluten att dottern skulle hjälpa henna vidareutveckla sin samhällsklättrarfantasi. Bloggaren kunde inte annat än respektera en moders önskan i ett bisarrt samtal bortom dotterns öron. Han backade ur affären (vem vill ha statusfixerade svärtföräldrar i vilket fall?). 

Den ytterligt starka Saturnus i bloggarens horoskop ger respekt för auktoritetsfigurer – så länge de är värda respekt. Typiskt nog står den Store Sinkaren i 7e allianshuset och den har visat sin världsligt sega karaktär många gånger i livet, även i 7e som allianser med en arbetsgivare. Jag fattade sent i livet att Saturnus, som äger 9e huset för mänsklighetens högsta strävanden (samt 8e dödshuset), representerar allians med en typ av arbetsgivare som inte existerar i Sverige, landet utan filosofi. Så enkelt var det med den saken. 

Genom åren har jag förstått att ungdomskärleken påminde om Ofelia i pjäsen, och byggde upp sin självbild på relationer med mäktiga män (typiskt makttecknet Stenbocken). Likt Ofelia försökte hon men misslyckades med självmord senare i livet (2 gånger!). Hon utvecklade en synbarlig paranoia i formen av hysterisk misstro och ringde upp efter årtionden och KRÄVDE (Stenbockens maktvurpa igen) en returuppringning för att veta att det var rätt person hon ringt. Samtalet urartade snabbt och övergick i jämmer och berättelsen om de två självmordsförsöken.

Nu kommer den ömmande frågan: hur lika är egentligen själar födda under ”samma övergripande signaturer”? Astrologin lär att vi alla bara är ytliga variationer på Världssjälens inre transformation. Externa ser det ut som planeternas rörelser i sina banor men historien har en insida också. 

Att den gamla sommarförälskelsen borde ha ”skaffat sig iväg till ett kloster” för att rena sin själ och hitta en identitet bortom maktmän eller fadersgestalten (en tystlåten mellanchef på ett stort internationellt företag) var en sak, men det verkligt gåtfulla är hennes födelse ligger kusligt nära i tiden Magdalena Anderssons. Uppenbarligen drog den anonyma en nitlott det här livet medan Magda hade mer tur med sitt jordiska förhållande till de dominanta planeterna. I båda fallen handlar det alltså om Sol-Stenbockar som har den veka Saturnus-i-Fiskarna som bas. 

Den anonyma tillhörde en ”uppkomlingsfamilj” i en svensk stad som klassades som typisk ”arbetarstad” (vilket förklarar moderns Magda-liknande ambition om ”klassresa” för socialdemokratiska arbetarfamlijer vilket öppnar för rena helvetet eftersom Sverige då måste importera låglöneslavar från utlandet). Det här anonyma fallet har nämnts förr på bloggen som ett av de två kvinnliga fall av försök till självmord och där båda hade  ”halshuggningens” månnod Ketu mycket nära ascendenten. (Kan också läsas som Ofelias svaga självkänsla.) 

Vad man kan säga av detta är att Magda troligen hade ”den goda lyckan” att åtminstone slippa den sublunära demonen som verksam del i ego-konstruktionen (hus 1). Månnoderna kopplas som bekant till KARMA från tidigare liv enligt hinduerna och Anonym var ovanligt barnslig för sin ålder, och satt vid flera tillfällen och klottrade fiktiva sedlar med sig själv som drottning på sedeln! Var detta fantasier som motsvarade något tidigare liv i hybris, i norra månnodens våld? 

I det här livet gick det inget vidare, men via bloggarens eget rika drömliv som knutit samman tider och platser tycks de här själarna möts åtminstone två gånger tidigare, som enkla jordbrukare i Peru och långt senare i en förbluffande snarlik scen som den svenska: kvinnan dotter till bloggaren som var slav och trädgårdsmästare i North Carolina tidigt 1700-tal.

I det livet spejade den svarta slaven efter den vackra blonda dottern, men fick aldrig en blick tillbaka. I det svenska livet ”stämda” det inledningsvis innan den statussökande modern började styra och ställa. Jämfört med pjäsen Hamlet är det inte Ofelias skräp till far (en mördare!) som ätit sig in och utgjorde en dominant dela av jaget utan ”den förtärande modern”, typen som lever genom sina barn och tar över dem - ibland med katastrofalt resultat om barnet var ego-svagt – månnoden Ketu! – till att börja med!

*****

Wikipedia berättar om de tre och sinsemellan mycket olika versionerna av Hamlet, mest känd är den senast publicerade (1623), ett svindyrt och påkostat arbete av närstående till greven av Oxford som antas ha dött 1604, bara året efter drottning Elisabeth "Den Mörka Damen" som den åldrade "Shake-Speare" nu blickar tillbaka och befunnit henne ha varit. Tja, lite misogyni finns det definitivt i pjäserna, särskilt som de verkar ha redigerats och ändrats åtskilligt mot slutet av grevens liv. 

Inte minst notabelt är scenen där en kung avsätts, skriven som ett tillägg i en historisk pjäs som uppfördes som upptakt till det misslyckade Essexupproret. Drottningen ska senare ha sagt att alla fattade att det var henne författarens "sista-minuten-tillägg" syftade på. Elisabet visste förstås mer än väl vem som skrivit pjäsen och det säger något om vilket inflytande Edward de Vere ändå hade på henne, trots att han sedan länge backat ur det förställda hovlivet.

(The second printing) interjects "more than 800 lines of other dramatic matter" between the decision of the King and Polonius to spy on Hamlet and the "get thee to a nunnery" scene (exhortation to Ophelia)...

https://en.wikipedia.org/wiki/Hamlet_Q1

Det är för bloggaren helt klart att den första "dåliga versionen" (bara två trycka kopior existerar) ÄR en tidigare version från Oxfords penna, tydligen med udden riktad mot andra historiska personer. I den version som i dag "gäller" har författaren vävt in en annan kritik - mot sin styvfar och mot drottningen - i berättelsen. Men utan litteraturvetenskap eller ens ha läst alla tre versionerna ska man nog stanna där.

Den övergripande "synkroniciteten" kan dock summeras:

Inom ett dygn aktiveras ett förtätat komplex som idagenlägger Oxfords maktspråk till kvinnor (en typisk man av ett patriarkalt samhälle), gå i kloster och håll dig utanför politik, exakt vad bloggaren inspireras att säga utifrån en blick på "Magdas" horoskop, hon som krossade "glastaket" men till priset av sin själ.

Ingår i det "akausala men meningsbärande sammanträffandet" är den tematiskt snarlik episod från bloggarens ungdom med en typiskt blank Ofelia-typ som bihandling (i en mycket underlig start tog det veckor innan en gnista tändes, på ytan en slätstruken och lågmäld person). Det utlösande pjäscitatet visar sig dessutom "dubbelt synkronistiskt" eftersom Magda och moderna Ofelia är födda samma år och samma soltecken.

Det är kosmos som är den Stora Aktören och vi bara dansar med.


"Bilagor"


Edward de Veres historiska och politiska intressen framgår tydligt av den "naturliga zodiaken" där världslig makt inte kunde tecknas tydligare än via Saturnus hemma i egna Stenbocken (i naturliga 10e för världslig makt). Men som Sol-Vädur hade han ett slitigt förhållande till den sittande makten. Eld/Jord-kriget utspelar sig här i himmelen men får efterverkningar i det jordiska. Saturnus är Staten och Solen är Oxfords egen vilja. De båda väger lika tung i det naturliga horoskopet, Solen visserligen "upphöjd" i Väduren, men disponenten Saturnus hemma i realpolitikens Stenbocken går inte att resonera med. När Stenbocken inte uppvisar mer än bara maktfixering är de närmast obotliga eftersom de är sin egen lag.

Oxfords påfallande betoning på 2a huset för ägande framgick av en privatutgåva av Oxfords personliga brev jag lyckades jaga upp för länge sedan i USA - innan girig-Sverige slutade gynna litteratur som tidigare kunnat köpas tullfritt. Det ser nu ut som en tanke att den veka Löfven råkade förstöra möjligheterna att beskriva egenstudier i Sverige genom den här åtgärden. Det var de billiga Kinapaketen som var primär måltavla men protektionismen gjorde också Sverige till ett sämre land på flera sätt. 

Jag har fortfarande inte börjat läsa Oxfords brev efter att jag upptäckt hur förstörd mannen blivit av att Kronan stulit hans släkts alla egendomar. Men den sideriska zodiaken visar rätt: båda de finansrelaterade Jupiter och Venus och materiella Jord-tecknet Oxen ger en påfallande ägandeorienterad sida som distinkt kontrasterar till författarens "fria himmel", den intellektuella Vattenbäraren där så mycket ilska men också vital energi spiller in i Väduren, "aktivisten" som t.o.m. rafsar ner en extra scen som förordar att Elisabet ska detroniseras!

Hur frågan om världslig makt degraderar hans Vattenbärare är uppenbart: Lufttecknet "binds" till det 10 makthuset eftersom både 11an och 10an har Saturnus som härskare. Men Oxfords extrema sakkunskap är ett plus. Planeter i Jord gör att man som Stenbocken Jan Guillou kan skriva sönder geväret till minsta mojäng och lära sig namnet på alla delar. Oxfordianerna pekar på Shakespeare-verkens förunderliga ämnesdjup, juridik, marin terminologi, astrologi - författaren verkade väl insatt i allt - precis som någon i aristokratin ofta var. Oxford studerade latin redan som litet barn - vid samma tid var vanliga barn redan utkörda på åkerfälten för att "göra nytta" - som Sverige alltjämt gör med sin befolkning!

*****


Det skiljer några veckor mellan politikern och klassresenärens olyckliga dotter, men dubbelkartan visar hur mycket som förenar människor över en längre tidrymd trots att deras personligheter lurar den naiva att de är olika individer.

Magdalena Andersson hade förmodligen tur som slapp födas under den anonymas nymåne i Stenbocken, en placering som kan förklara hennes envetna klotter med sig själv som makthavare/drottning på sedlar. Flera Stenbocks-teman där - detta är ju också de materiella resursernas herre och i långt högre grad än Oxen som ännu bara drabbas av "äganderättens instinkt" och Jungfrun som flitigt jobbar eller trälar för de där smulorna som utlovas från den rike mannens bord. Jungfruns naturliga sektor 6 är till skillnad från Oxens sektor 2 en Olyckans region, vilket socialismens arkitekt Karl Marx så tydligt såg i den framväxande industrialismens England.

Magdalena Andersson har också ett "lindrigare" förhållande till Penningen än den anonyma eftersom Venus (småpengar) sägs väl placerat i Stenbocken. Det har nu inte hjälpt svenskar på sistone, trots att nationalhoroskopet har samma Venus. Men det beror på den verksamt onda eliten som i Sverige beter sig som vampyrer och suger blod ur alla ett hack under dem själva. Eliten utarmar hela landet och bäddar för nationens död (som inträffade redan 2022 enligt bloggen - Nato-ansökan verkar vara det som bäst förklarar denna självförvållande urspårning).

Anonyms/Ofelias mentala svaghet tycks beskrivas av flera himmelska budskap som tillsammans kan ge en människa mer än hon mäktar bära: Merkurius och Venus i Vattenbäraren borde vara en ljuvlig position, men åter tittar den mysteriösa klyvningen mellan den rationella själen (Luft) och den irrationella instinktsdelen (Vatten) fram. Vattenbärarens intellektuella stabilitet är inte i närheten av Magdalenas. Jämför med Oxfords visserligen korta stubin (Månen med Mars) men en Vattenbärare utmärkt stadgad av Saturnus i härskarläge i Jord.

Den svenska politikern har inte ett uns intellektualitet i kroppen och just vid denna tid av Världssjälens eviga omvandling är det kanske tur! Anonyms Ketu på ascendenten har nämnts och försvårar troligen för självständighetens Mars, också i första jag-huset. Kort sagt, Anonym har antydda problem på Luft-nivån på två ställen.

*****

Låt se om vilka andra Stenbockar årgång 67 har trillat in i kändissamlingen!

sa.pis & so.cap

Detta bör fånga in ev. Stenbockar födda de gånger deras bas (Saturnus) stått svag i Fiskarna och egentligen passat bäst för att "gå i kloster" eller ägna sig åt helt andra saker än makt och ägande! 

Det blir alldeles för många träffar, så för att närma träffbilden till "Magda och Anonym" adderar jag också kriteriet "Mars i Vågen". 27 stycken är gränsen men en kortkommentar till var och en ger kanske en antydan om vart vinden blåser.

  1. Per Ahlmark;15.1.1939;12:00, nervös liberal
  2. Kari Knudsen;17.1.1939;12:00, något så exotiskt som en norska som nakenposerar i Playboy (februari 1962 - bloggaren äger inte slika tidningar men hela listan finns på Wikipedia och användes i en tidig bloggundersökning)
  3. Magdalena Andersson;23.01.1967;12:00, objekt 1
  4. Christer Granath;28.1.1967;12:00, vd Guldcentralen, säljer och köper och tjänar på varje transaktion, låg variant av Stenbocken
  5. Anonym1;1.2.1967;xxxx, kvinna av slackertypen som slutade som alkoholist, maken psykiskt störd och begick självmord
  6. Nazar Akrami;2.02.1967;12:00, forskar i psykologi och är en av de som ligger bakom "terrorjägar"-verktyget. Samma Måne+Mars i Vågen som den alkoholiserade slackern, så det är lätt att förstå fascinationen för vad samhället klassar som terrorister. Hopplös luftskalle.
  7. Christina Lampe-Önnerud;4.2.1967;12:00, skrytig sommarpratare 2012, vd? batteriföretag vid den tiden
  8. Felix Herngren;4.2.1967;12:00, typiskt uttryck för den nyrika svenska eliten, komiker med figuren "elak polis" var väl hans karriärstart
  9. Rickard Olsson;7.02.1967;12:00, tv-presentatör, skarpt kritisk till SVT för att ändra hans vanetittarprogram "Vem vet mest" (Stenbocken gillar inte att få sina fixerade former ändrade)
  10. Anonym2/Ofelia-vibben, xxxxx, objekt 2
  11. Laura Dern;10.2.1967; 7:48, aktris, frispråkig och stöttar många välgörande ändamål
  12. Per Ohlin 'Dead';16.1.1969;12:00, norsk dödsmetallmusiker, begick självmord. Året 1969 har Saturnus sällskap av perversa överdriftens Rahu i Fiskarna vilket kan förklara fixeringen vid död: Fiskarna är ju den låga irrationella själens upplösning (för en större frihet). Men lågt utvecklade ser ingen fortsättning på kroppens upplösning varför hårdrock ofta med rätta kopplas till satanism
  13. Peter Wilcke;17.1.1969;12:00, skandal, förlagsgruppchef på stort bokförlag skapade falskt debutantpris
  14. Lukas Moodysson;17.1.1969;12:00,  filmregissör
  15. Tulsa Jansson;22.1.1969;12:00, terapeut och praktisk filosof - ohyggligt nära en optimering av praktiska Stenbocken och Fiskarnas rentvagning från världens synder (gäller ej Sverige där terapi inte syftar till att befria själen utan att medborgarna snabbt ska kunna återgå i arbete)
  16. Christina Leardini;22.1.1969;12:00, ännu en som vikt ut sig offentligt i Playboy
  17. Ulrik Holmgren;23.1.1969;12:00, udda fysiologiskt fall, född med 2 livmödrar 3 urinledare och 3 njurar, delar likt föregående nakenmodell (100% fysikalitet är allt som krävs för det jobbet) Saturnus/Rahu och Månen i Fiskarna, ett smått suspekt "stellium"
  18. Stephanie Romanov;24.1.1969;12:00, aktris, noterad i komedin Spy Hard
  19. Michael Rosenberg;25.1.1969;12:00, kommunalråd (SD), ljög om grov stöld
  20. Dov Charney;31.1.1969;12:00, skandal-CEO i klädföretaget American Apparel (har glömt vari skandalen bestod)
  21. Beau Biden;2.02.1969;12:00, tidig död i hjärntumör, hade redan 1972 förlorat både fru och barn i bilolycka (som i alla dessa fall Mars-attack mot Solen i Stenbocken men här också fullmåne Solen/Mån-Krabban)
  22. Roger Mogert;3.2.1969;12:00, lokalpolitiker i Stockholm (högervriden "s") som skapade flera suspekta rubriker innan han kastade in handsken
  23. Paolo Roberto;3.2.1969;12:00, mer suspekta rubriker men nu från en utkastare!
  24. Tone Oppenstam;6.2.1969;12:00, kriminell Östermalmsfru, avtjänade fängelsestraff för grovt skattebrott
  25. Anonym 3, xxxx, ännu en skrivbordsarbetare men trevlig, hade dock problem med "psykopatisk" överordnad och ett barn med ADHD-liknande oro i kroppen
  26. Mary McCormack;8.2.1969;12:00, aktris
  27. Shannon Long;11.2.1969;12:00, en sista utvikningsbrud från stora testet av vilka tecken som sökt bli någon genom Playboy

Att skandalfolk dominerar har blivit allt tydligare vartefter åren gått och datumen mestadels kommer från rubriker i medierna. Notabelt här är att inte en enda Nobelpristagare kommit med som "motvikt", vilket normalt brukar ske när antalet träffar börjar nå tjugo eller så. 

Uppenbarligen är Magdalena Andersson inte född under en värst vässad himmel, utan delar en "signatur" som både blir lyckade och misslyckade självmordsförsök, penningkåta fifflare och annat som är otypiskt för Stenbocken som "makthavaren". 

Resultatet tyder på att Saturnus position drar ner intrycket för vissa årgångar av Stenbocken - särskilt som Mars inte är bästa läge för "frid-och-fröjd"-tecknet Vågen.

Inga kommentarer: