Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 juli 2023

Upp-och-nedvända världen: Sverige (yttrandefrihet vs. frid för tron)

 


Bloggen har upprepade gånger pekat på hur svensk yttrandefrihet och religionshat naturligt springer ur nationalhoroskopets olyckliga konstruktion. 

Minst smickrande var det kanske att inkludera "rashat" i en rubrik nyligen. Det får vänta till en annan gång att i större detalj jämföra den tyske rasistfilosofen Martin Heidegger med jordbrukarsamhället och hans nymåne i åkerbrukaren Jungfrun i 11e idealhuset med hans föreställningar att bara den jordnära människan har en "egentlig existens" och att t.ex. judar inte ens existerar som folk, de tillhör inte den egna Platsen och är därför "oegentliga". 

Att jämföra Heideggers horoskop med svenska Bondepartiets karta från 1903 ger en sann insikt om ett djupt och insiktslöst skikt i den svenska folksjälen som tydligt lyser igenom även i 1974 års karta. Att Centerpartister gärna söker urskulda sig för denna teutoniska inskränkthet som det rutinartade livet på landet skapar, med att det var hela Sveriges problem är sannerligen inte mycket till tröst för landet. 

Bondepartiet var dessutom inte det första försöket till partibildning där LANDÄGAREN sökte hålla borta socialismen från sina trakter - jag har noterat motsättningen mellan Oxe och Vattenbärare någon gång, "äganderättsprincipen" mot "kollektivismen" eller den allmänt omfattade ideologin i ett land. Kort sagt: vem äger?

Det var en intressant bokrecension i DN kring ny kritisk forskning om Heidegger som avslöjade att det egentligen var filosofens jordnära "äkta existens" som var den falska verklighetsupplevelsen, särskilt i ljuset av antika/senantika Platons och Plotinos tydliga skiljelinje mellan den verkliga andliga verkligheten och den jordiska skuggtillvaron (dödsriket, faktiskt, beskriven i Platons "grottliknelse"). 

Detta rasistiska arv lever på enkel folklig nivå kvar i Sverige via nationalkartans Måne, men den intellektuella överbyggnaden i Luft-elementet, som kontrollerar detta land, är så urartat att man inser att eliten också är egoistiska rasister av Guds nåde, bara förklädda bönder i snygga kavajer. Minns Annie Lööfs oförtäckta avsky mot socialism - ovilja mot det goda samhället eftersom det hotar "den rika bondeklassen" hävdvunna rätt till sina marker. 

Det är som 1900-talets socialdemokratiska humanisering av medborgarnas existensvillkor bara varit ett sken och skådespel - egentligen är allt som förr och det är nu med regeringen Kristersson den verkliga kollapsen följer.

https://siderisk.blogspot.com/2023/07/sveriges-religionshat-och-dess-inverkan.html

Varför jag förknippade religionshat med den verkliga kostnaden för NATO-medlemskapet i två sammanhängande inlägg om planeter i transit, kanske måste förtydligas eftersom Sideriska inte längre sysslar med enkel astrologi. Valet av ett så starkt ord som "religionshat" beror helt enkelt på att gränsdragaren Saturnus är undertryckt eller utslagen av "halshuggaren" av södra månnoden (Ketu) i nationalkartan och detta inträffar i 9e huset för religion och filosofi. Mer än en skönhetsfläck och har varit ofta nämnd på bloggen det senaste året.

Eftersom den snöpta Saturnus är fundamentet för den svenska Eliten med Sol/Jupiter som centrum för den mycket lilla och rika skocken makthavare och miljardärer, inser man snart att Sveriges rikedom och elit är en sårbar och ömhudad sak, om inte rent av chimär som överlever bara för att man blandar bort korten för tillräckligt många i befolkningen.

De som inte ryms i elitgruppen (där de flesta bara är ömkliga wannabes eller pretendenter/imitatörer som lånat sig till nya statusattribut av den eviga vinnaren Banken), dessa landets små landar under Månen, det enkla folket och där spåren efter den gamla rasbiologin och misstron mot allt utanför den egna bygden (Heidegger) sitter som gjuten. 

Med rätta har detta folk rätt i att de felfördelas av de styrande, men samtidigt har Sideriska visat att de är att de ser till 5e elithuset som om det var vad de faktiskt idealiserade! (Räkna från folkets Måne till elfte "idealet" och man landar i den onda rika elitens hus.) De små röstar på den urbana elit som lurar dem på ett helt människoliv. Eliten monterar nu ner 1900-taletets Sverige till grunden och har lurat folket: banklojala Magdalena Andersson åtnjuter höga förtroendesiffror!

Detta folkets olyckliga sätt att se med avund på elithuset som ett ideal har aldrig förklarats. Men tekniskt beror valet av ideal på att Månen står i 7e huset, "Den Andres" (Den Maktlöses) position och naturligen blickar mot Faderslejonet eller Ledaren i 5e. Svenska folket är som en lydig hustru i ett äldre samhällssystem, men gift med en skitstövel till man! 

Solen i sitt naturliga femte är en tydlig placering om att ledarskap i Sverige är en viktig melodi. Men om Vågskålarna i öster varit mer än inställsamhet mot dem som lovar materiellt gott (ascendenthärskaren Venus i materiella ackumulatören Stenbocken), skulle landets folk betacka sig för en "verksamt ond Sol" som ideal, en Sol som inte skiner rättvist över var och en. 

Men här sitter vi nu med en statsminister som Ulf Kristersson. Sveriges folk saknar vett. Horoskopet lyckas berätta volymer om den "svenska dispositionen" genom några exakt utplacerade omen.

*****

Men varför ordet "religionshat" i samband med Nato-anslutningen? Jo, för att i den sekulära svenska staten finns inte längre någon högre verklighet på det sätt som alla världens verkligt begåvade filosofer föreställt sig. Istället har svenskarna pådyvlats en schackrares köp- och säljmentalitet som nu tjänar som landets och folkets "högsta goda". Tillfälligheternas spel och mördande konkurrens har ersatt forna högkulturers upphöjda och stilla förståelse av vad det Eviga är! Sverige har blivit ett rotlöst och extremt fördummat land.

Nationalkartans skrala Saturnus försämrar nästan allas förmåga att avgränsa och definiera klokt. Vi har lurats på konsumtionssamhället som vårt högsta goda - det är vår religiösa övertygelse. Många fler sekulära uttryck kan hittas och med denna nyss aktiverade falska religion är det helt legitimt att tala om den olagliga process varmed Sverige plötsligt stod i kö till USA:s krigsorganisation (en USA-expansionismens skyddsarmé) som religionshat. Alla falska religioner som har sina yttersta värden i det temporala hatar de som pekar på det Eviga.

Här kommer nu gamla Bondepartiets anti-sociala grundattityder upp till ytan på nytt igen, nu triggade av religioner som islam som tar VERKLIGHETEN på största allvar. (Återigen: Heideggers Sol och Måne i Jungfrun i 11e idealhuset visar att han var en fullständig bondtölp som inlindat presenterade simpel Jord-bunden materialism som en filosofi eller en lära om hur "varat" (existensen) är beskaffad. Exakt den sämsta läsarten av astrologins Jord-elementet som den använts på denna blogg under många år. Heidegger representerar perfekt Västvärldens fall in i sin mörka slutfas där alla andra kulturer framstår som fiender eftersom de bevarat en djupare insikt i livet än biologernas plockande med småbitar.)

https://siderisk.blogspot.com/2023/07/svenskarnas-bestaende-karlek-rashat-och.html

När f.d. ambassadören till Irak Jonas Lovén i DN häpnar över eländet Sverige så snabbt dragit över sig genom överbetona yttrandefriheten och släppt fram hatare av religion i största allmänhet, förtjänar det att se på DE FÅ ORD svenska Wikipedia ägnar åt respektive ämne.

Det svenska förbudet mot hädelse mot landets kristna tro vidgades 1949-70 genom förbud mot att trakassera vilken som helst religion, "trosfriheten". "Yttrandefrihetslagen" ansågs väga tyngre och kunde ersätta den tidigare lagen.

Redan har syns hur Sverige likt ett sataniskt väsen vänder verkligheten upp-och-ned och rankar det lägre som det högre. Hinduisk astrologi (och alla andra grenar som inte helt förstörts av sekulärt tänkande) håller det 9e huset för zodiakens bästa hus, under hellenismen kallas det Guds hus i västerlandet. MITTEMOT och distinkt lägre rankat är kommunikationens eller yttrandefrihetens 3e hus och den får likt 10e makthuset en varning i den hinduiska astrologin. 

Tredje området "kan förbättras" säger en äldre tids visa människor, och påminner beträffande kommunikatören Merkurius att den är känd för lögner, desinformation och förtal men dessbättre ett livsområde människan själv kan justera. Detsamma med världslig makt i 10e där Saturnus i sin "Jord-gestaltning" sannerligen inte är något gudagivet. Det står människorna fritt att skapa sig själv rena helvetet på jorden genom usla val av maktapparat och styresskick! Men också att tänka ut bättre system än t.ex. rovkapitalismen som f.n. håller västvärlden i sitt grepp, kontrollerat från USA. 

Upachaya-husen eller "de förbättringsbara" innefattar förutom tredje och tionde också det sjätte och elfte. Astrologins skapare var inga sadister, det sjätte ohälso- och olyckshuset går att (intill en gräns) fixa till eller förvärra genom ohälsosamt och allmänt vårdslöst leverne. Varför elfte sektorn sägs förbättringsbart går att resonera mycket kring. Det kallas inte specifikt ideal-huset i hinduisk astrologi, och den urvattnade västastrologins "klubbar och intresseföreningar" visar hur lågt förståelsen fallit. Astrologin var en gång ett ämne många av senantikens mest begåvade ägnade intresse, men den s.k. Upplysningen sopade bort det mesta från antiken.

Om Vattenbäraren (tecken/hus 11) har tillräckligt sagts på Sideriska för att ge en aning om hur djupt detta område är - det är kosmologiskt solsystemets intellektuella Luft-kropp (runt systemets Sol/hjärta). Nere i vår värld är det naturligtvis intresseklubbar för den sekulära typen av gruppsocial varelse, men denna beskrivning kommer lika lite som "politiska ideologier" i närheten av tecknets egentliga löfte (den Himmelska Adam/Människan). Det går således att förbättra den för mänskligheten så typiska tendensen att skapa sig ideologier eller mentala kartor för "livets mening" högst betydligt.

För att kunna följa den här astrologiska diskursen krävs samma förståndsgåvor som läs- och skrivkunniga i t.ex. Romarriket hade, men som alla borde veta håller IT-fascismen på att via smartphones beröva särskilt svenskarna på erforderlig förståelse. 

Läs- och skrivförmågan har varit på avtagande sedan den lata människans sms-meddelanden satte igång denna nedåtgående spiral som slutar i ett 1800-talets slav(statar)samhälle där ytterligt få behållit uttrycksförmögenheterna medan majoriteten slavar på och dumkonsumerar film, dataspel eller reseupplevelser. 

Men gränsen är nu nådd. En rubrik i medierna som att resebyråer fortsätter skicka semesterturister till en ö som står i brand säger det mesta om hur vi satt vår sista potatis. Det är ren dårskap Sverige uppvisar och horoskopet pekar ut det 9e filosofihuset och en defekt Saturnus tillsammans med karma-axeln (månnoderna). Se hur månnoderna står i frågan om prioriteringarna: den giriga och på sikt karma-skapande Rahu (norra månnoden) befinner sig i det mindre viktiga 3e huset och det är således DEMONI som verkar när Sverige anser att yttrandefrihet har högre prioritet än friheten för tron.

Det är således en mer destruktiv och hatisk form av religionsrelativisering som pågår i Sverige än bara skeendet i hus 9. Intressant är nu att se vem som styr den giriga demonen som finner religionen och dess uttryck ett hinder: Norra månnoden ligger i Skytten vars härskare är Jupiter. Det är således den svenska och verksamt onda Storfinansen som är yttrandefrihetens förespråkare på bekostnad av folkets rätt att praktisera sin religion i fred. 

Även i denna fråga utgår "verksam ondska" ur nationalkartans elit-sektor (den som normalt är bärare av nationens goda kollektiva karma). I vetskapen hur omoralisk och depraverad överhetens leverne är och att underklassen alltid burit på moralismen, är detta ett rätt naturligt horoskop. Sverige har alltid varit för rikas mark att leka och rumla runt på. 

Eftersom mediernas Merkurius sitter i kläm mellan verksamt onda Solen och Saturnus (som ofta nämnt) ser man deras koppling till eliten med resultatet att särskilt kvällstidningar nu börjar likna pornografi i sitt homointressen för kukar och för de ytliga svenska kvinnorna för vaginaoperationer. Att Sverige har blivit helt degenererat märks av att ingen längre ser vad som pågår. Allt blir klantigare och mer motbjudande här men pornografin har i princip förstört den västerländska människan i grunden.

Men när tog Kapitalisten någonsin hänsyn till människor? Allt extremare produkter och vinstmaximering är allt som är av intresse. Och reduktionen, jämfört med förr, av antalet kyrkliga helgdagar i Sverige (jag är inte kyrklig, men placerar mig gärna under 9e huset som filosofi) är inte det enda sättet att "dumma ner" en befolkning och skapa nya sociala monster, ursäkta mönster.

Svenska kvinnor läser tydligen ännu i större utsträckning än männen och trimmar sina hjärnor, så männens räddning kommer att bli när dessa tillskansar sig klart fler maktpositioner. Bör inte vara så svårt om men ser vilka fullkomliga idioter som utgör nuvarande regering! 

Men det här är helt hypotetiskt, för det är fullt möjligt att Sverige redan sjunger på sista versen. Vissa försök på den här bloggen att använda de hinduiska prognosmetoderna tyder på att landet redan är på upphällningen och kanske bara har omkring 9 månader kvar... Då tycks första NATO-notan komma och det blir en kalldusch för medborgarna!

*****


"Appendix"

Under skrivandet (avbrutet av ett nästan timslångt strömavbrott i Stockholm), beslöt jag att INTE forska ytterligare i rasist-nazisten Heideggers koppling till svenska Bondepartiet och den platoniska filosofins syn på Jord-elementet. Det blir en påhängd kortversion.

Plotinos på 200-talet förtydligade Platons tankar och noterade att den gudomliga eller intellektuella världens element inte uppvisar samma egenskaper som när de verkar i vår jordiska verklighet. 

Dessutom var han benhård i att den människan som valt sin bättre "avskiljbara själ" framför den lägre irrationella själen som relaterar direkt till kroppens passioner och olika tillstånd av affekt, den människan kan kallas en gud redan i sitt liv (och således inte bara kejsare vid deras död!). Valet av den "avskiljbara själen" är ett språkbruk som fallit i glömska, men Sideriska använder ibland begreppet "frisjäl" som den del som inte alls är beroende av den fysiska kroppen och faktiskt varje natt i sömnen lämnar den. 

Synska människor, medier och klärvoajanta har redan realiserat, i någon mån, en stadig identifikation med sin frisjäl. Ytterst sett är detta den Rationella Själen som kan symboliseras av förnuftets Saturnus, även om Plotinos håller den högsta komponenten för att vara Alltets herre, dvs. Gud. 

Romaren var på sin ålders höst mycket tydlig: "Den Andra Själen" (den jordbundna själen) återspeglar extremt lite av den högre eftersom materia kommer emellan. Och återvänder man från bruket av de 4 elementen som metaforer till Plotinos åsikt att jordelivet bara visar dem som degraderade kopior av Idévärlden (Himmelen), då konstaterar han i en bok att "ytterst lite blir kvar" av den mänskliga varelsen om hon likt ateisten eller materialisten bortser från sin "avskiljbara själ" och enbart identifierar sig med sin fysiska existens.

(Plotinos hade inte gett mycket för britten William Blakes utbristande att "varje litet sandkorn döljer det gudomliga." Plotinos påstår inte att Gud är helt frånvarande från sin skapelse men har en mycket mer nyanserad bild och ser avgrundsskillnaden på denna skuggvärld och den verkliga.) 

Ungefär i nazistens tvärtom-fantasi befinner sig Sverige, närmast icke-existerande eller "oegentligt" som land. Men detta var vad nazisten Heidegger kallade för det verkliga! 

Skarpare än så blir inte skiljelinjen mellan antikens mer insiktsfulla världsbild och det västerlandet halkade in på, tack vare det periodiska systemet och mycket annat som talade för en värld som var materialistisk-enbart. Men i den gamla världen fanns en rangordning mellan elementen i den naturliga, kroppsliga världen och medan de fyra elementen var eviga och perfekta i Himmelen företedde denna värden en fallande skala även inom det i sig inte fullt verkliga ("Grader i helvetet").

Plotinos "Elden är det mest gudomliga" har ofta repeterats, men mindre har sagts om motsatsen, av hänsyn till dem som kanske i huvudsak har Jord aktiv i sina horoskop och således befinner sig i det Heidegger kallade "verklig existens" men som antiken såg som de själar som fallit längst från Himmelen (syndafallet) och vid förkroppsligandet hamnat i huvudsak i HYLEs domän (stoffets perspektiv). 

Var man som inkarnerad själ hamnar i naturens hierarki är förstås en fråga om karma men Plotinos nämnde märkligt nog knappt reinkarnationen trots att hans litterära "idol" Platon tydligt skrev under på tanken (som många andra greker). 

Vad Plotinos underströk (och som de kristna kyrkofäderna stal från hans nyplatonism) var att Själen är överordnad allt som finns att säga om den jordiska dagslända ett människokryp är (avsett hur imponerande civilisation hon tycker sig ha byggt), denna individuella själ är en faktor som går helt utanför astrologin förmåga att utsäga något om. 

Den människa som allt mer överlåter sig till sitt soltecken (Solen = atman) flyttar tonvikten från sitt slaveri under kroppens sinnen (Månen = den Andra själen, den irrationella, förgängliga). Ytterst är Solen inte bara vårt solsystems centrum utan den gamla världsbildens centrum. 

Solen var Alltets centrum, punkt slut, och som astrologins "kosmogoniska och kosmologiska axel" visar, står Solen "hemma" Lejonkonungens tecken och OMGES av den sfäriska världsrymden som är Vattenbäraren, symboliserad av Saturnus - till sin essens Luft. Här är Eld och Luft tillsammans Skapargudens eller den mänskliga kreativitetens ontologiska "vara". Solen är Gud i vart hjärta och dessutom det gudomliga Livet (okorrumperbart) medan det universum guden omnidirektionellt genomskådar är Idévärlden där som bekant Formerna, Idéerna eller varför inte Daimonerna är levande väsen. Allt VERKLIGT levande (för att anknyta till Heideggers fras) är en HELHET och har således en egen Sol på insidan. Så är Gud (eller Kristus) "allt i alla".

Bara Guds intellekt medvetande som sådant (Nous) följer med från en världsbrand till nästa universum (för att tala med de mer materialistiska stoikerna som var djupt påverkade av Österns astrologi). 

Människosjälens överlevnad på längre sikt (än den banala frågan om den överlever sin förbrukningskropp på jorden) beror på om själen i sin tur realiserat sin högsta nivå, skulle universum gå under i morgon. (Kanske krocka med ett parallellt universum för att dra in modern science fiction vilket är vad modern kosmologi ofta ägnar sig åt).

Som synes har Sverigekartan en tydlig men förfalskad version av denna gudomliga Eld/Luft-indikation, och det sammanhänger med det kollapsade 9e metafysiska huset. Det nationalkartan demonstrerar är "fallna demoner" som skapat sig en pytteliten värld under Månen där de själva kan leka herre på täppan. Tror någon ett sådant land kommer att överleva världshistoriens nästa ryck? När spelplanen höjs?

Faktum är att denna falska gud inte är ett dugg bättre än Heideggers ideal eller fiktion om att den platsbundna åkerbrukande tysken (pur materialism) representerar äkta existens. Den tyske materialistens karta har "åkerbrukarens hemmaplan" som sitt ideal eller sin ideologiska konstruktion och påminner om hur fysiologisk Skorpionascendenten kan vara. Här i vild sensationalistisk kamp för sitt liv eftersom härskaren Mars visserligen står i Lejonets Eld men i komplext förhållande till gränsdragaren Saturnus. Redan här anas filosofens vidriga underkännande av vissa folkslag som till skillnad från lantliga-tyskarna inte var lika verkligt existerande. 

Även Hitler idoliserade tyska bönder och se USA:s Saturnus i Jungfrun i landets 11e idealhus. USA var extremt god grogrund för rasistiska tankar vid denna tid. På ett sätt är vissa teckens sårbarhet begripliga: har den jordbrukande människan varit bofast länge nog och bemästrat djurhållning och -avel kommer snart Jungfruns tillgång, dess skarpa blick och diskriminerande natur att inte bara gälla dugliga grödor och djur utan drabba allting!

I de scheman som överlevt anses Venus "fallen" i Jungfrun och tecknet blir en hyperkritisk siffernisse eller tekniker med förtvinad kapacitet till Venus kärlek. Så lite återstår när Jungfrun beskurit sitt synfält till enbart sitt Heimat, sin invanda hemtrakt! För filosofen Plotinus var Venus t.o.m. själen så det är inte konstigt att Skadan kopplas till Jungfruns tecken. Men den ormgropen av själens alla möjliga symboler behöver inte upprepas här...

Poängen med Skorpionen är ju att beskriva naturens försök att via fortplantning förlänga det fallna perspektiv detta universums sladdbarn - Naturen med dess biologiska livsformer - är. Platon kallade detta ett sätt att simulera evigheten genom att fylla på med ständigt nya generationer I TIDEN. Tillvaron (Solen) och Tiden (Saturnus) skrev Heidegger om men som tonåring stod valet att fördjupa sig i denna i Sverige "kultiga" men svåra tänkare. Bloggaren hade det goda omdömet eller turen att hoppa över hela den punkten och inför åsynen av kampen i Heideggers karta är jag glad att jag stod över det kastet.

Kriget mellan Eld och Jord som är så tydligt i regeringen Kristersson syns hos Heidegger nästan som en förlagas till den förråade materialism som snart styrde Västerlandet in i två världskrig och gav världen USA som en sista dold förbannelse.


Heideggers tankemönster var inte friska, och Merkurius i intellektuell Luft i förlustens 12e hus kanske inte ska lastas för hårt. Det är snarare på ännu mer subtil nivå Jungfruns materialism är skadad: Merkurius har i sin tur en disponent, den känsliga balansens Venus. Och angripen av båda naturliga illgörarna Mars och Saturnus av vilka den senare inte alls passar i sin fiende Solens tecken, ger ett minst sagt svagt underlag för intellektuell verksamhet. Merkurius ligger dessutom i ett "vattnigt" hus, mer lämpat för dagdrömmare och poeter.

Någon kanske minns att den hinduiska astrologin placerar Solen och Saturnus som varandras fiender. Men det gäller inte planeterna som Platons "unga gudar" utan bara fiender här nere från jordmänniskans perspektiv.

Människan är i allmänhet så förvriden av sitt materiella perspektiv att man tror en olycka verkligen är en olycka. Människan varken ser eller förstår sin del av den universella ordningen eller den gudomliga planen. Därför bjuder bloggen mestadels på gissningar utifrån kända fakta ("cold readings"), särskilt där födelsetimman är okänd men även till följd av ingen kan gissa om Själen är ens något så när realiserad.

I kartor som Heideggers talar mycket för en själ som släpas runt, runt i sfärernas onda öde, men i princip borde det vara möjligt att vakna upp även ur en så här dröm och förstå att man vänt "autentiskt" och "oäkta" bakfram.

 

PS. Som så ofta visar sig Heidegger redan ha kommenterats (2014). Det hade jag glömt. Kanske finns där några här utelämnade synvinklar:

Teosofen Purucker, sinologen Ritsema & nazifilosofen Heidegger


PS2. Bara en halvtimma efter det här inlägget publiceras en opinionsbildande text i DN som anlägger en smart vinkel på samma ämne. 

Men tillräckligt smart? Som jag ser det har ovanstående analys av Sveriges öde att "komma ut" som ett av västerlandets rötägg djupare resonansbottnar, bloggens analys rör sig inte fegt på samma gamla sekulära allmänning som är roten till allt det onda Sverige nu är i världens ögon, och som i själva verket är skälet till att landet gjort bort sig så väldigt inför så många. 

Dessa är stora ting som inte kan diskuteras utan att utgå från Dharma (hinduernas namn för den naturlag som har moraliska implikationer). Några texter om ambassadbränningen gjorde just så och fann det Allseende Ögat närvarande i de upprörda muslimernas reaktion vid Ambassadbränningen i Irak (f.n. 3 inlägg).



Inga kommentarer: