Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 juli 2023

Lumumba och Slaktaren (Nytt perspektiv på Dag Hammarskjöld)

 

Martyren Patrice Lumumba och "slaktaren" Dag Hammarskjöld

Rekommenderas så länge den är fritt läsbar: DN-recensionen om en ny biografi om den svenska stoltheten Dag Hammarskjöld. Historien vänds i häpnadsväckande ny riktning om man för ett ögonblick överger Sveriges vanemässigt fega krypande bakom Mamma USA:s kjolar. Här visar sig något närmast motsatt till vad svenskarna blivit itutade - stoff som blåst upp självbilden av Sverige som världens mest renhåriga nation. 

Man kan just undra över den djupare meningen till varför den nya biografin dyker upp just nu när Sverige  seriöst tar farväl från den internationella arenan och försvinner in som omärklig lydstat i bläckfisken USA:s försök att slingra sig om hela världen. Ingen räknar längre med Ryssland men vad händer när bara en stormakt återstår? Något går sönder, kollapsar, så detta är tydligare än på länge tecken i tiden på att ett nytt paradigm vill bryta in. Det värsta för världens framtid som tänkas kan är ens tio år till av amerikansk överhöghet.

"Helgonet" och den privatreligiöse Dag Hammarskjöld var kanske from och djupsinnig på sin kammare (hans berömda postuma diktsamling), men i realpolitiken ledde han FN som ett lydigt verktyg under USA:s kalla krig mot Sovjetunionen. Han var ledande för den sida USA visade ovanför bordet när han tog den övermäktiga uppgiften att hindra Kongos ytterligare uppsplittring. USA såg faran med att sovjetkommunismen skulle hålla sig framme och valde på USA:s vanliga vis politiska mord för att styra och ställa. 

Fatta! CIA och FN hand i hand och en SVENSK som ledande figur för detta korrumperade FN där den fattiga världen hade så lite inflytande. Vad blir kvar av Sverige om inte ens vår historieskrivning visar sig vara särskilt sannfärdig? Sideriska hävdade att Sverige dog redan 2022 och tecknen på motsatsen är lätt räknade. Det som rör sig och andas nu är ett spöke som ännu inte fattat att det har dött. Folket går på som vanligt i sin Matrix-värld, en dröm-illusion!

Generat måste bloggaren medge att han aldrig fattade versraden som Bob Marleys välvilliga coach Bunny Wailer hätskt spottade ur sig på sin solodebut "Blackheart Man" 1976: They kill Lumumba (smackande ljud av ogillande)... but they can't kill the rastaman at all. ("Rastaman" här: den svarte mannens hjärta eller essens)

"Bunny Wailer" vid tiden
för sin solodebut

Bunny var ett av Kingstons mer pålästa unga män och kände det svarta folkets eländiga historia efter att ha mött den vita djävulen. Inte heller det politiska mordet på Lumumba tycks ha gått honom förbi. (I själva verket var han svart medelklass till skillnad från Bob Marley som var både blandras och gettoinvånare - lägre än de lägsta!)  

Sångarens inledande versrad fattade jag inte vid femton och det krävdes en DN-recension årtionden senare att fräscha upp kunskapen om västvärldens övervåld på Jorden. Och då läste jag ändå Afrikabulletinen på skolrasterna i gymnasiet - de andra moderatbarnen i den välmående stockholmsförorten lekte "up and coming"...

T.o.m. sovjetiske Chrustjev som ville en mjukare linje kom enligt recensionen att kalla svensken en slaktare efter att Hammarskjöld/FN och CIA sett till att avrätta den verkliga martyren, Belgiska Kongos populäre Patrice Lumumba. Hammarskjöld, enligt DN, fann Lumumba en jobbig typ som alltmer fick honom att tappa greppet och bröt mot FN genom att sätta in en väpnad styrka i landet. Här blir historien förtätad eftersom hans karma inte tillät honom den överträdelsen och han dör snart efter. 

Horoskopen inklusive dödsdagarna för både antagonisterna är intressanta

Lumumba och hans död:

Lumumbas sinnelagsascendent påminner om den hårda
premiärministern Margaret Thatcher. Saturnus blir lätt
en diktator i 1a egoposition. Här säger det personliga
sinnets Måne med Saturnus något liknande, trots Vågens
nominella funktion som "balansskapare".
En svår ledare att resonera med!

Hammarskjöld och hans död:

Jungruascendentens härskare Merkurius i dolda 12e.
Allid en räv bakom örat, bekräftat av DN-recensionen.

DN-texten uppger att svensken tyckte kongolesen var outhärdligt lynnig och föll kort om diplomatins spelregler. Detta kan jag tänka mig, då och då har astrologiska mixar av snacksaliga Tvillingar och lättaffekterade Krabban kommit bloggarnens väg, personer som verkligen är nybörjare i båda dessa zodiakens lågstadieklasser. Luft i sin första uppenbarelse kan vara en ren pladdermakare (minns nöjesdirektören Bert Karlsson) och Krabbans snara aktivering av skyddsinstinkten ser ut som en komplicerad kombination. Lumumbas horoskop har dessutom en förstärkt Krabba via överdriftens eller ambitionens demon Rahu (Drakhuvudet, norra månnoden). 

Gissa vad som händer om man parar ett sådant här horoskop med fosterlandskärlek eller nationalism! Man får de mest besatta varelser! USA tillhör den typen, med Tvillingarna och Krabban som kartans kanske viktigaste områden. Där kallas det "patriotism" eftersom USA:s 11e idealhus ockuperas av Patriarken Saturnus i "bra karl reder sig själv"-tecknet Jungfrun, zodiakens kanske minst samarbetsvilliga tecken. Det håller ofta god min men planerar ofta för sitt egen vinst vid sidan om. 

Därför blir handelsmannen Merkurius i Jord-elementet också marknadsplatsens tjuv, och astrologin placerar Jungfrun i sjätte sektorn som den lärdom av "olycka" eller "fiendskap" som själar som fallit till Jorden har att lära in, likväl som de mer behagliga kurserna.

Svenske slaktaren då? Intressant nog har Hammarskjöld Månen i Tvillingarna för att uppleva Lumumbas "överrörliga" Sol-Tvilling på ett sätt som påverkar honom negativt. Varför? För att han själv är en hal ål under ytan enligt tidningsartikeln. Också han är en mix av mental Tvilling och affekterad och driven Krabba. Och här står Solen i Krabbans Vatten vilket gör Månen i merkuriska Tvillingarna till en ständigt orosbenägen typ. Solen alltid i kval om at aktivera Krabbans nöd- och försvarsläge. Inte undra på att Hammarskjöld i hemlighet var USA:s man - de har horoskop med exakt samma svaghet. 

Men USA har lyckats på världsarenan, till stor del genom Skorpionascendentens mördande envetenhet (ascendenthärskaren, krigets Mars, i 8e dödshuset - en slags dödsdrift nybyggarna tycks ha fört med sig från den gamla världen). 

Hammarskjöld tycks däremot ha tappat greppet om sitt ledarskap över FN mot slutet, och det syns tydligt i trälens eller tjänarens Jungfruascendent som här är extremt svag genom ascendenthärskarens Merkurius placerad i - lustigt nog - martyriets 12e hus! I den meningen har svensk historieskrivning ändå prickat in ett halvt rätt, genom att låtsas som om inte vår storsvenska skuld till Ryssland existerade och inte ens vilja erkänna att den svenska efterkrigsneutraliteten i själva verket var tidiga tecken på den kantring mot USA. Den som i dessa dagar fullbordas med uppgåendet i USA (sluta prata NATO - det är bara en omskrivning för den Stora Satan, som många länder insett att det är).

Om männens dödshoroskop kan man fatta sig kort. USA/FN/Hammarskjöld gör som vanligt och låter lokala auktoriteter avrätta Lumumba medels exekutionspatrull. Den som inte skrapar på ytan kommer aldrig att se det verkliga fingeravtrycket!

Arkebuseringen sker under en nymåne i Stenbockens tecken, vilket tecknar att Övermakten (Saturnus) iscensätter detta illdåd utifrån maktpolitiska överväganden. Kommunismen är så ond för de onda att de anser sig ha rätt att döda för att hålla sina inre demoner i schack. Lumumba har oturen att ha en massivt befolkad Krabba mittemot Stenbocken och hamnar i skottlinjen. Egentligen en så komplicerad karta att den är värd en grundlig analys men bristen på klockslag gör att man kanske ska välja sina strider.

Hammarskjölds dödsdag blir tack vara känd födelsetid nästan fånigt tydlig astrologi på nybörjarnivå. Dagen för flygkraschen står kommunikationernas Merkurius och olyckans Mars grupperade exakt runt den stigande graden, lite drygt 26 grader in i Jungfrun. Det här behöver inte ens kommenteras.

Däremot blev DN-recensionen till ett blogginlägg efter att ha noterat Hammarskjölds gränsdragare (Saturnus) och hur hans fatala misslyckande i detta liv hade med hans beslut att låta FN-militär gå in i Kongo i syfte att styra och ställa på det amerikanska viset. Vad visar denna i och för sig starka Saturnus-i-Vattenbäraren? Jo, samma vansinne som i det moderna (och snart utlevda) Sverigehoroskopet! En pinsam oförmåga hos Hammarskjöld att se och respektera gränsdragningar. Detta projicerar han på Lumumba som kan kallar jobbig och odiplomatisk. Samtidigt ser svensken överhuvudtaget inte att han själv sällat sig till de verkligt onda och kommenderingen av FN-trupp och CIA:s planer för Kongo visar sig att det är Hammarskjöld som är den arroganta då, precis som Sverige är nu!

Att Saturnus står medfödd med halshuggande Ketu (Draksvansen, södra månnoden) underlättas inte av att samma Ketu på himmelen passerat sitt startläge. Det är nu inte längre ett akut omen om dödstillfället men backar man Draksvansen hittar man troligen den tidpunkt då hela Kongo-affären på allvar började glida USA:s verktyg Hammarskjöld ur händerna.

Låt se om det stämmer.

Noderna backar konstant och flyttar man tillbaka till Ketus position i 3e graden Vattenbärare vid dödstillfället till 9e graden, skulle detta vara i mitten av maj, kanske ett par veckor tidigare. Lumumba mördades i februari så här måste Hammarskjölds Ketu illustrera någon följdreaktion på det politiska mordet som i praktiken halshugger hans fortsatta karriär som trovärdig diplomat. 

Precis som Sverige dog 2022 men rullar på utan att veta om det, dog Hammarskjöld då Ketu passerade runt Vattenbärarens 3e grad. 

Den nyfikna kan bläddra i historieböckerna efter politisk händelse och en ödespunkt som svensken överskred här!

På dagen för detta inlägg en intressant tilldragelse: "Fidel Castro: inga fler val i Kuba"! (Hör den amerikanska paranoian höja blodtrycket så det susar i venerna!)

https://www.onthisday.com/events/date/1961/may

En detaljerad genomgång på Wikipedia: 

https://en.wikipedia.org/wiki/May_1961

Närmast oslagbart nära i tiden till Hammarskjölds förödande transit ("nu har ni gått för långt") är detta amerikanska beslut:

U.S. President John F. Kennedy issued National Security Action Memorandum (NSAM) 52, authorizing the Central Intelligence Agency (CIA) to begin a program of covert actions in South Vietnam to prepare the way for an eventual landing of American troops in the southeast Asian nation.

Ett av USA:s mest skamliga beslut någonsin tas av JFK just som FN-ledarens öde går in under Straffets demon. USA beslutar om nästa insats av underminerande CIA-operationer för att hindra att "röda idéer" om t.ex. arbetarnas medinflytande över sin jobbsituation sprider sig i världen.


Inga kommentarer: