Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 juli 2023

USA:s lynnighet och åren under makthungerns demon / Sveriges fördärvliga ideal

Det var så nyligen som i augusti 2017 Sideriska första gången tittade på USA:s  ödescykler och inför den åsynen illustrerade med en atombomb som sprängdes.

Är allt redan över vid Sveriges Jupitercykel 2020?

De dominanta delarna i nationalhoroskopet förklarade dysterheten - som tycks ha fått sin bekräftelse nu när USA utkämpar ett proxykrig mot Ryssland och generöst låter ukrainarna får offra sina liv, medan USA sänder materiella förutsättningar för människoslakten.

Sedan 2017 har mer eller mindre überkrångliga inlägg tillkommit, men det räcker egentligen med att understryka det första intrycket. Det stämmer så väl med DN:s Martin Gelin som avrundar en kort sammanfattning inför Sveriges dåraktiga entré i NATO:

Biden talade om Finland och Sveriges Natomedlemskap som en historisk händelse. Men expansionen av Nato sker också i en tid då USA präglas av en historisk [inrikes] politisk turbulens.

https://www.dn.se/varlden/martin-gelin-oberakneligt-usa-vacker-oro-bland-natolanderna/

USA:s gällande storcykel och mer precisa undercykel:

Vimsottari Dasa:

 Rahu (Demonens/Drakens huvud) Maha dasha: 2016-09-25 - 2034-09-25

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2016-09-25  -  2019-06-05
  Jup:  2019-06-05  -  2021-10-31
  Sat:  2021-10-31  -  2024-09-06
  Mer:  2024-09-06  -  2027-03-23
  Ket:  2027-03-23  -  2028-04-10
  Ven:  2028-04-10  -  2031-04-10
  Sun:  2031-04-10  -  2032-03-04
  Moo:  2032-03-04  -  2033-09-07
  Mar:  2033-09-07  -  2034-09-25

Den övergripande "demoniska perioden" pekar direkt på Månen som representerar insidans trygghet, inrikespolitik och de amerikanska hushållen. Det viktiga här är att norra månnodens demon representerar hybris, den lägre (Månen) får "feeling" (nysvenska) och söker gå högre än normgivaren Solen.

Rahu i måntecknet Krabban i 9e huset för "vårt högsta goda" visar att USA kan vara världens mest skrajsna land som inte lyckas sätta sig ett högre mål än en rimlig nivå för "Homeland Security". Eller ska man säga att det just är skrajsenheten som gjort den till världens polisbuffel och på inget sätt demokratisk att ha som vän? Alla förväntas följa USA:s order om man ger sig i lag med landet. 

Den irrationella fruktans stillande som högsta målsättning för USA kommer till uttryck i landets oförmåga att sluta se "kommunisthotet" som sitt största hot.

Och vad om skådespelarstrejken i Hollywood? Expressen säger det så bra som någonsin astrologins lära om demonen/månnoderna: Hollywoods bossar och streamingfolket (IT-fascisterna) "offer för ett girigt väsen". Detta är Rahu! (Det positiva för världen är förstås att när propagandafabriken Hollywood stannar blir det sanna USA synligare.)

https://www.expressen.se/tv/noje/vi-ar-offer-for-ett-valdigt-girigt-vasen/

Att perioden 2016-2034 kan vara en tid för så ryckiga svängningar på hemmaplan att det nästan liknar inbördeskrig skulle snart stormningen av Kapitolium visa. Också "Black Lives Matter" utspelade sig i början av den instabila demonen Rahus  välde. 

Astrologiskt är det den brutna kontakten mellan 9e husets ägare Månen och dess faktiska position i Vattenbäraren, en "icke-kommunikationens" 150-gradare som visar hur det amerikanska folket saknar fungerande kontakt med sitt eget "högsta goda", deras vilja till säkerhet och trygghet på hemmaplan. Och SAMTIDIGT driver vansinnets demon Rahu på i 9e och förvärrar detta omen om ett folk som är helt barockt och en regering som är helt söndersliten. Hur länge har det talats om den rådande polariseringen som gör att landets styrning till ett elände? Nog har problemen eskalerat under de 6-7 år under vilket den extrema Rahu tjänat som USA:s periodhärskare?

Landet föddes att kämpa efter ett ouppnåeligt mål och kommer att bli alltmer diktatoriskt och bestialiskt att leva i ju fler av dessa planetära ödescykler som det lägger bakom sig. För missa inte: landet betraktar alltjämt självständighetsförklaringen som sin födelse och horoskopet är därför långt äldre än t.ex. Sveriges. Och ändå tycks inte någonting ha löst sig för den amerikanska nationalsjälen, den kämpar fortfarande med samma problem, kanske värre än någonsin trots att en svart president fick några symboliska år vid makten (och han gjorde precis det en vit president alltid gjort).

När USA hösten 2021 går in i Saturnus precisering av Rahu-klimatet är detta själva det amerikanska idealet (näst efter det högsta goda): Saturnus-i-Jungfrun i 11e idealhuset. "Självintresse med buffelns hårdföra metoder." Här aktiveras den skjutglada amerikanen som med vapen i hand bevakar sin inmutade mark (eller den mark han tycker bör tillhöra honom och inte några rödskinn, ryssar eller vilken fienden för tillfället är). Men politikerna törs inte dra in USA:s folk i krig och därav den oerhört smutsiga scen vi nu har att Sverige kommer att kunna användas för att sköta mördandet åt USA.

Saturnus start hösten 2021 stämmer perfekt med att USA strax viskar i örat på Finland och Sverige att de ska ansluta sig till NATO - USA ämnar göra slut på Ryssen en gång för alla genom att driva Putin till dumheter. 

Saturnus symboliserar dominans av det diktatoriska slag som USA är så känt för, den tuffe amerikan som lyckades lägga Amerika under sig när världen var betydligt mer primitiv än i dag. USA:s gamla nationalhoroskop kan indikerar att de nu är vad som håller världen tillbaka. Saturnus är så konservativ att den bevarar sin natur så länge att framåtskridandets Jupiter till sist ser till att undanröja det föråldrade. Jordens spelregler. 

Den planet som äger 11e idealhuset är alltid en "verksam illgörare" i hinduisk astrologi, vilket tycks märkligt. Slutsatsen verkar bli att det alltid skadar den egna kroppen (ascendenttecknet) ha ideal och i detta fall definitivt så eftersom Saturnus är så enkel som ett jordnära "vad tjänar jag på det?"-tecken som åkerbrukaren Jungfrun. Saturnus står för "hårt slit" och särskilt i ett Jord-tecken. Bloggarens slutsats är att att ett IDEAL måste överordnas den egna kroppens bekvämlighet för att upplevas som annat än en plåga eller något ont. 

Ur ego-perspektivet ÄR 11e ett elände vilket kan förklara att själviska länder som Sverige under visa ödescykler kan tappa bort all idealism och hemfalla åt egocentriskt leverne. Alienerade löntagare låsta vid sin streamingtjänst som avkoppling, sina datorspel, eller annan privat livsstil. 

Se bara socialdemokratins kollaps i Sverige under ett antal år landet genomgått HORRIBLA planetära cykler som verkligen blottlagt landets brist på att skapa ett tänkande folk. Det har räckt så bra att kedja dem till "arbetslinjen", har politikerna tänkt. Och de teknologiska frestelserna har fått folk att glömma att det är deras vilja politikerna var tillsatta för att utföra. 

Istället har makthavarna slitit sig loss och är som ett pack demoner som bara jobbar för sin egen framtid inom näringslivet efter ett par hundår som folkets hycklande tjänare. 

Relationen mellan eliten/näringslivet och politikerna i Sverigekartans 5e resp. 10e hus har ägnats mycket uppmärksamhet på bloggen. Men när man inser att samma planet (Månen) som äger 10e makthuset också indikerar folksjälen och att denna blickar mot elitens 5e som massornas ideal, då inser man hur chanslöst landet är under rådande horoskop!


 

Hinduisk astrologi använder husens betydelse som en slags numerologi som utvecklar planeternas olika synsätt, t.ex. deras ideal. Sverigehoroskopet består således av ett flertal Sverige, och här avviker "folket"/"massan" disinkt i sin idealitet från landets officiella roll av välvilligt härskar-Lejon (sossarna kunde inte fimpa Konungen helt utan behöll honom som en slags maskot).

Här skissas en självförstörelsemekanism och det är folket självt som driver på genom att förletts att tro eliten (i 5e) är något att efterlikna, eller att den har något att erbjuda. (Hela landets 11e idealhus kanske spelar in: var och en sin egen Konung.) Folket är in i denna dag så svältfödda att de inte ens kommit förbi det materialistiska mognadsstadiet!

Och kartan är avslöjande eftersom den just visar att det väldigt tydliga folkstyret i 10e makthuset består av politiker som lystet blickar mot möjligheten att hoppa över till det verksamt onda elithuset när tillfälle ges! Vilket själviskt folk, just som Månen i ego-principen Väduren indikerar. Här är det en dålig variant på Väduren eftersom härskaren Mars står i dåliga karmans 8e hus. 

Till det här landet återföds i huvudsak näriga och själviska själar som inte meriterat sig för återfödelse i ett land med verklig kultur! Bloggaren har själv tvingats inse att han återföddes med ett abnormt ha-begär och den hinduiska astrologin bekräftar dessa dåliga sidor! Kalla den här bloggen ett försök att jobba ur sig vad som måste ha varit väldigt misslyckade liv genom att nu underkasta Sverige för noggranna astrologiska analyser. Det hjälper att öppna blicken för samma problem hos en själv. Men det är förstås från USA sjukdomen kommer, ett fattig-Sverige som alltid tittat beundrande på Nya Världen. Nu, när den kollapsar tas slutligen Sverige med som extra stat i USA. Sicken osis.



Inga kommentarer: