Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 juli 2023

Ytterligare stickprov på muslimsk ledare, samt Sinead O'Connors förmodade självmord

 


Jag tittar på horoskopet för Muqtada al-Sadr innan jag lyssnar på ett svenskt radioreportage där han "misstänks" vara ansvarig för dem demonstration vid Sveriges ambassad i Bagdad som slutade med att någon tuttade eld inne i byggnaden. Även om mindre ambitiösa reportrar vanemässigt bara skriver av Wikipedia skummar jag hellre igenom dess artikel om denna andliga ledare (dock inte högsta prästerskap) efter att ha inspekterat horoskopet en halv minut. 

Det första man ser är att inte ens kartan för dygnet-enbart är speciellt användbart. En morgonfödelse ger psyket i Stenbocken vilket förstås passar en maktorienterad person. Men samtidig är han präst och här blir Månen med prästerskapets Jupiter en fullträff. 

(Bara i sekulära kulturer har Jupiter tappat sin betydelse av högre verkligheter. Den representerar andlighetens lägre hängande frukter som "överklass" eller "stora pengar" i de dödas värld - se t.ex. Sverigehoroskopet som tecknar djup avskildhet från den totala verkligheten.)

Jag väljer Månen i Vattenbäraren, men därtill en "naturlig zodiak" som inte ens fäster sig vid en förmodad inblick i dygnets psyke. De tolv tecknen "som de är", tecknar bara arketyperna i det himmelska medvetandet (och här kan inte längre ateister följa med - astrologin bygger helt och hållet på två världar, två själar, den jordiska typen och den himmelska. Väst började sitt intellektuella liv med Platon och där är läran om den duala själen en självklarhet.)

 

"Populist" var det som slog mig när jag såg hans avsevärda störningar på himmelen, särskilt då överhettningen med Eld och Vatten i direkt kontakt: Solen i folkliga eller populistiska Krabban motsvaras av en tradition han följer och som ömmar för samhällets fattigaste. 

Att Solen i Vatten står för människans grundläggande fysiologiska välmående (eller brist därpå) påverkar al-Sadr:s rytande Lejon-Mars som har Solen som sitt (folkliga) fundament. I ett försök att precisera adderade jag "negativ sensationalism" om det är Vatten som är basen för en placering i Eld. Här hotar då Vattnet att släcka den gudomliga Elden, den lägre och korruptionsbenägna naturliga världen suger vampyriskt livet från Elden. (Elden är tidlöst Liv i den andliga världen men nere i den materiella kan och kommer liv med litet "l" att utsläckas.)

Man kan kalla den här naturliga kartan för den Idé den gudomliga världen ruvar på (för den lägre världens vidkommande) och som sådan kan man inte tolka kartan från jordbunden eller materialistisk nivå. Men "sensationalismen" är inskriven redan i himmelen och är därför ingen karaktärsbrist, utan del av det Goda och Dess plan för den lägre världen. Hos vissa barn kommer "sensationalismen" att ta sig bättre uttryck, hos andra sämre. Övertaggade och allmänt ostyriga är ett tecken på Eld och Vatten ur kontroll i den lägre världen. 

*****

Inte heller de dissociationer mellan Rationell Luft och Irrationella Vatten betyder något ur det högre (gudomliga) medvetandets perspektiv. Nere på Jorden kan svårigheten att samköra omedvetna impulser med medvetna kalkyler leda till allt möjligt, allt från remarkabla tänkare till svårt förvirrade och störda själar. 

Ett perfekt exempel är den ryggradslösa migrationsministern Maria Malmer Stenergard som också på månsidan tecknas som psykologiskt "udda". Månen i Vågen är helt beroende av en bra Venus för rättrådig mentalitet (eller snarare psykets dröm om att tillhöra de omdömesgilla). 

Men här står både Venus och Sol i Flyktingens tecken Fiskarna/Vatten och dessutom i 6e fiende eller olyckshuset. Hur man än tolkar detta psyke tycks hon inte ha någon balans som ändrat sig gång på gång i flyktingfrågan. Här tecknar Månen i Vågen snarast akut mental obalans (men säkert väl dold bakom diverse sociala strategier).

Minns att zodiaktecknen inte kan misshandlas med modern "värderelativism" - de är vad de är, "axiom" eller grundprinciper. Dock kan de "användas" på olika sätt i det slutgiltiga horoskopet. Inte alla med Fiskarna aktiva är flyktingar, inte alla världsliga fiaskon. 

En bra Fisk kan vara empatisk och en stor välgörare, precis som teckenhärskaren Jupiter. Men som princip är Fiskarna kopplad till förluster i denna värld. Hos migrationsministern dock en vägran att se sig själv som förlorare. I den här Luft/Vatten-röran placeras Fiskarna som något som konfronterar henne som olycka eller t.o.m. en fiende. (Därmed tycks hennes psyke vägra erkänna även Fisk-Solen - sin djupare identitet - som sig själv. Ännu en av Sveriges tallösa könsdysforiker? Skadar landet sina medborgare med sin sekularism?) 

Ett andra exempel var statsvetarhöken som nyligen manade Ulf Kristersson att aldrig ändra grundlagen till följd ens till följd av islams berättigade kritik mot det sekulära Sveriges acceptans av kriminella element i befolkningen. Har var Månen i Vatten-Fiskarna och baserade sina reaktioner på skeva om inte rent av obefintliga kontakten med normalt rättrådiga Jupiter-i-Vågen. Denne statsvetare såg likt sjuka människor bara fiendskap eller hotbilder i den andra om denna inte var exakt som en själv.

Som tredje exempel på den fluddriga psyktypen där Luft/Vatten inte är samkörda: artisten Sinead O'Connor som nyligen begått självmord. Alla står i kö för att hylla en människa för sin sinnesjukdom - svenska medier är verkligen själva sjuka! Minns att hon tidigare sökt begå självmord pga. en stalker - den konflikthanteringsförmågan är så svag att den liknar det sjukliga.

Ingen säger det (ännu), men de tidiga medietexterna framhåller hennes tonårssons självmord förra året, och med vilken hon verkar haft något destruktivt mor/son-förhållande där hon band sig abnormt hårt till honom.

O'Connor, med allsköns psykiatriska diagnoser tycks ha lidit svårt i sitt 56 år långa liv och här förefaller "halshuggna demonhalvan" Ketu med omdömets och balansens psyke, Mån-Vågen i offrets 12e hus, beskriva Luft/Vatten-skärningen. Nyheten om hennes död publiceras dessutom den 26/7 2023, ett dygn där Månen och Ketu återigen står tillsammans i Vågens tecken! 

Liemannens Saturnus är tillbaka i tecknet där den startade (för O'Connor), och här kom "30-årskrisen" lite tidigare, gissningsvis för att hela kartan är labil. (Saturnus når i själva verket fullt varv något år före 30-årsdagen men har bekvämt avrundats uppåt.)


Det är inte bara Vågen i ett irrationellt Vatten-hus utan mer än så: Det avskilda och världsligt frånvarande 12e huset ägs av Venus som här kliver in i 1a husets uppvisade personlighet och visar problemen med  den "gränslöshet" som här uppstår när det omedvetna och jagmedvetna blandas ihop. 

Man känner igen Våg/Skorpion-röran från många HBTQ-horoskop och O'Connors rakade skalle och tre totala misslyckanden till heteroäktenskap påminner om att en "genderkomponent" säkert fanns med i problembilden. "Normaliseringen" av HBTQ-folket genom att stryka dem ur psykiatrins lista över sinnessjukdom kommer i framtiden att visa sig ett misstag.

Hon förklarar sina problem med våld i barndomshemmet och denna förstahuskorpion ser ut som att barndomen var i riskzonen. Mars (våld) slår inte direkt mot hennes kropp (1a huset), men planeten (placerad i Jungfrun) är säkerligen involverad som en utlösande faktor till döden: f.n. passerar den som transit genom Lejonet och "hugger" här mot Skorpionascendenten. Mars i transit gör bara vad födelsehoroskopet medger, så denna Mars-Jungfrun har säkert en historia som det bär för långt att börja studera här. Inlägget handlar som sagt om den folkligt orienterade Muqtada al-Sadr!

O'Connor konverterade senare, lustigt nog, till islam, och bytte till ett passande namn. Men det är ofta psykiska problem när människor svänger så hejvilt i sina liv och i detta fall, till skillnad från forne Cat Stevens numera Yusuf Islam, tyckts inte byte av den yttre klädnaden ha hjälpt henne... Ämnet är känsligt, men en problematisk tolftehusägare i första huset - här är Venus skadad i Skorpionen - kan tolkas som att den biologiska förstahuskroppen har en medfödd genetisk defekt, i detta fall psykologisk, vilket försvagar individen som allra minst ska ha en turbulent barndomsmiljö runt sig!

Luft/Vatten-dissociationen kan i kompletta horoskop (med känd födelsetid) vara bara ett mindre missljud - som när man slår an en pianotangent och träffar två stycken. Men O'Connors karta visar hur dramatisk effekten kan bli om den orena mixen av känslor och förnuft ockuperar 1a huset eller något annat hörnhus som alltid bedöms som framträdande omen.

För att t.ex. statsvetarhöken alls skulle kunna fungera som analytiker måste man utgå från att hans Mån-Vatten har en underordnad roll i det fysiska horoskopet. Den irakiske andlige ledaren är en öppen fråga som knappt går att svara från Väst eftersom alla är kollektivt skadade av de intressen som söker få båda att betrakta den andra som Fienden. En helt annan variant är där en utomordentligt stark och väl fungerande Sol tar över där den reflekterande Månen inte gör jobbet väl relativt sin disponent. Astrologins kombinationer är förbluffande många!

*****

Följande ur engelska Wikipedia slår mig som viktigt, efter demonstrationen till Sveriges ambassad (i Gröna Zonen) i Bagdad. Den typiskt lokala Sol-Krabban al-Sadr hade längre klängt fast vid det området (kanske en följd av Vatten/Luft-mixen som kan ge fixeringar och malande tankar/långsinthet - vars förlaga alltså finns i "Himmelen" eller i den naturliga zodiaken):

Den 18/3 2016 satte sig Sadr:s anhängare ned i demonstration just utanför Bagdads Gröna Zon (området för utländska ambassader med mer "viktiga" byggnader). Han kallade zonen en "bastion till stöd för korruptionen" [som bara bytt ansikte efter Saddam Hussein i den amerikanska närvaron och oförmågan att leverera ett reformerat Irak]. Den 27/3 gick han in i Gröna Zonen för att utgöra en sittande demonstration, manande sina anhängare att fredligt stanna kvar utanför zonen.

Visst är detta populism att brännmärka en hel del av Bagdad, men detta är mänskligt tänkande och inget den fattiga underklassen ägnar sig åt. "Stockholm" var förr något att håna i övriga Sverige men sedan vann Kapitalismen segern om t.o.m. knegarna. Numera har svenska folket (utom samerna) eliten, företrädesvis bosatt i Stockholm som sitt ideal. Allt enligt Sverigehoroskopet från 1974.  (Snabbrepris: Månen/folket blickar 11 "idealhussteg" framför sig och ser då de onda och stora pengarnas Jupiter i 5e idealhuset och finner detta ett gott värdesystem! Det är folkets dåliga karma - måndisponenten i 8e huset - som ger blind materialism.)

Al-Sadr har helt enkelt helt rätt: USA invaderade Irak för att avlägsna Saddam Hussein och sno åt sig landets oljetillgångar och efter det aggressionskriget har inget varit sig likt. Hela Gröna Zonen representerar det föraktansvärda västerlandets kolonialism ännu i närtid, men Wiki-författaren tycks vilja understryka att Sol-Krabban al-Sadr i grunden har en icke-våldsprincip. Aktionerna var fredliga ("sit-ins") och jag horoskopets Mars-Lejon tyder också på att detta är handling i nödvärn mer än en "hök" eller aggressor. 

Al-Sadr har erfarit flera politiska mord på folk i hans närhet. Men i svensk diskurs blir han bara "militia-ledare" eftersom vårt land saknar förståelse av hur religion och politik hänger samman. Det är inte konstigt att regeringen Kristersson inte kan hantera kompletta människor, vi svenskar är tunna luftspöken att döma av eliten byggd enbart av luft i Sverigekartan och ingen ren luft heller! Saturnus-i-Luft neddragen i de halshuggnas sublunära regioner, de av Saturnus beroende Solen och Jupiter, ledarskap och storfinans, "verksamma illgörare" på det intellektuella luftplanet.

Eftersom bloggaren själv är helt "Jord-befriad" och starkt under Luft borde han inte kasta sten i glashus, men som bekant har astrologin flera nivåer. "Tolv stjärntecken" för förskolebarnen och sen läggs tolkningsperspektiv till så långt man mentalt klarar att hålla alla bollar i luften. Bloggaren har en enda fungerande planet i Luft och till all lycka är det en "verksamt välgörande" Merkurius - den som skriver detta och många (men inte alla) inlägg.

Jag kastar ändå sten i glashus och refererar till den bibeltext som troligen bara författades i Jesus lillebror Jakobs namn (forskarnas skäl är klent: det är skrivet på god grekiska, som om inte många judar var högutbildade vid denna tid och behärskare grekiskan. T.o.m. ockupationsmakten Rom talade hellre grekiska eftersom det ansågs finare.) 

Det formligen osar den judiska, kommunistiska sekten esséerna om Jakobs brev, och det är där man påminns om vådan av bara tomt prat och men inga gärningar som backar upp orden. 

"Mina bröder, vad hjälper det någon som säger sig ha tro men inte har gärningar? Inte kan väl tron/pistis [enbart] rädda honom?" 

Den bästa religionsforskningen har insett att detta är esséern Jakobs stenhårda polemik mot en avhoppare vid namn Paulus som ränner runt och predikar frälsning utifrån tro enbart! Det är ett mirakel att denna äkta text överlevt i Nya testamentet tillsammans med alla kättaren Pauli brev! Kristendomen brukar ha sätt att tona ner den här tidiga striden. Det talas t.ex. om "judaiserande grupper" medan sanningen var att Paulus var avvikaren. Men han hade framgångar utanför Palestina och här visade sig Jesus (?) och Jakobs nationalism ligga dem i fatet.

Lite längre fram i brevet varnar Jakob alla i gruppen, som här avser esséer eller möjligen en tidig form av esséer-kristna, från att bli maskilim eller lärare. Det var enligt Dödahavsrullarna en tjänstetitel inom den esséiska organisationen som jag misstänker att Jesus hade - lärjungarna kallar honom ofta lärare. En maskil hade uppdraget att vandra runt i städer och byar och predika det nya världens ankomst, utan Romarrikets förtryckande imperialism - här någonstans kan det ha gått snett, Jesus följer inte längre sin arbetsbeskrivning utan börjar sprida sin egen lära, inhämtad ända från Österlandet!)

Alla kan inte bli lärare, säger Jesus yngre bror (och efterträdare i den här falangen av esséerna). "Ni vet att vi får en strängare dom, ty vi felar alla på många sätt." Av dem "kallade till den Vägen" krävs mer eftersom de svarat på löftet om en bättre värld. Här antyder Jakob om det äldre judiska bruket vid upptäckten att dessa lärare var falska profeter: de stenades till döds.

Författaren kommer in på riskerna med det talade ordet ("tungan"). Tungan är "en liten lem man kan skryta över hur mycket den förmår", likt en liten eld som kan växa till en skogsbrand. Och här blir Jakob - som i alla tider har antagits vara kristen - lika österländsk som någonsin hans storebror: "Tungan är en eld, själva den onda världen bland våra lemmar. ... Den sätter livshjulet i brand och har själv sin eld från helvetet."

Helt klart är kommunikationen ("tungan") regeringen Kristerssons problem och tystnaden inför hela den abrahamitiska världen är att vi schabblat bort vårt kulturarv och inte längre kan knyta kommunikationen till den himmelska elden utan snarare företräder den lägre helveteselden (den kapitalistiska kulturen).

För den som inget annat gör än skriver på en blogg i marginalen kanske Jakobs domsord inte slår lika hårt eftersom orden ÄR gärningen i detta fall och Sideriska uttryckligt vill slå ett slag för kommunikation av det slag Jakob förespråkade.

Men Jakobs brev är märkligt, ingen kan missa "livshjulet i brand", det hinduiska Kretsloppet och då särskilt kanske dess brinnande eller passionerade läge (Väduren, Krabban, Vågen och Stenbocken, alla involverade i den biologiska reproduktionscykeln). Om man kan enas att Jakob som en högrankad esséer använder astrologiskt bildspråk, vilket hans mottagare förväntas förstå, då blir det väldigt enkelt att peka ut den helveteseld han talar om. Det är Mars i härskarläge i Väduren som är helveteselden.

Än idag finns symboliken kvar. Mars är sexuell upphetsning som sätter livshjulet i rullning. Detta är den första Adam (och Eva). Barnets zodiaktecken, frukten av Patriarken Stenbockens och Modern Krabbans samgående i Vågskålarnas union, är den Första Adam som föll i synd och som nu stör hela det Kretslopp som världens visa människor sökt visa de fallna själarna vägen ut ur. 

Barnet är syndens frukt men också iscensättaren av mänsklighetens alla erfarenheter. Den Andre Adam som bl.a. Muqtada al-Sadra tror och väntar på, fast under den shi'a-muslimska beteckningen Mahdi. Att detta är "Kristus återkomst" har dock fördunklats i den muslimska traditionen genom en väl konkretistisk historia om en "försvunnen iman" som i det fördolda bidar sin tid (det är möjligt att detta är en metafor och har en metafysisk innebörd för de invigda, men bloggarens får erkänna sina grunda kunskaper om islam - religionens fick den mest styvmoderliga behandling vid den tid han studerade vid Uppsala universitet). 

Tittar man på föreställningen ur arketypiskt perspektiv är detta dock samma föreställning som judarna odlat med sin messiasfigur, som för de kristna är Jesus återkomst och som även finns i buddhismen (har jag för mig). 

Astrologiskt tyder Vattenbärarens tidsålder på att det egentligen inte är en person man väntar på utan den andliga/intellektuella och KOLLEKTIVA insikten att alla människor tillsammans är cellerna i den Kosmiska Adams kropp. När Världssjälen återupptäckts (mycket tack vare UFO-intelligenserna som nu svärmar över Syndarnas militäranläggningar i USA och annorstädes) kommer inte längre Sverige och vissa länder att vara lämpliga boplatser eller ens existera.

Stora geologiska förändringar tycks ligga förberedda för att avlasta Jorden från den betungande mänskligheten... Detta är "Klimat-Harmageddon" som vi nu på allvar ser - vad om dårskapen i haven, senast illustrerad av alla valar som flockades och dog i ett slags kollektivt självmord. Känner vattendjuren de underjordiska helveteseldarna förbereda sig att stuva om världskartans kustlinjer? I bloggarens ögon var det snarare ett kollektivt självmord av de 52 valarna i Australien. En Klimat-Greta-aktion med adress människan. Precis som flera andra vattenincidenter på senare tid (späckhuggarnas attacker mot båtar).



Den som vill kan koppla ihop val-aktivismen med att Solen och Mars stod exakt opposit denna dag som nyheten om Sinead O'Connors självmord blev en världsnyhet.


Inga kommentarer: