Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 juli 2023

Solen som själens ascendent? Jomshof igen.

 

Expressen ska ha tack för grovjobbet att montera ihop porträtten av Sveriges "justitieminister", även känd som skattesmitartipsaren, och den galna människa som Kristersson utsåg till översyningsman över de som bereder nya svenska lagar. Här är en maskerad nazi om det någonsin funnits såna i Sverige. F.n. döljer han sig genom att istället spotta på islam. Kanske är det så att Jomshof helt enkelt måste hata något, som av ett inre nödtvång... 

Ska Sverige undgå att krossas som nation av det hat världen riktar mot det nu när vår tid att betala för synder är inne, borde regeringen snarast bytas ut! (Saturnus passerar f.n. Sveriges identitet, soltecknet Vattenbäraren som ägs av i vårt fall en defekt variant av Saturnus. Inte konstigt att det är turbulent, landet synas av ödesmakterna.)

Senast i raden kräver nu liberalen Hamilton att Jomshof lämnar sin position, varav detta tidigare skrivna men undanstuvade blogginlägg.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1151404

Eftersom det som går att skriva om ett så lösligt horoskop som baserat enbart på månens position redan är skrivet i fråga om Jomshof (f.n. fem inlägg), ska här istället frågan om determinism och fri vilja  få några ord. Ämnet har varit på tapeten tidigare men bloggaren skriver "medvetslöst" eller från det undermedvetna och glömmer material äldre än några dagar, med mindre det har en särskilt laddning eller betydelse för honom personligen.

I ett av inläggen om Jomshof noterar jag hur hårt ansatt hans själ/atma är av de naturligt onda planeterna Mars och Saturnus. Detta blir också den innersta kärnan i hans identitet (Solen), den självbild som finns där från födelsen och som sedan kommer att ges kött på benen under mognaden och Solens kognitiva kunskapsinhämtande. Solen är inte objektivt här, den selektera allt det fula i världen som en projektion av sina egna inre synder. Var Jomshof inte nazi i sitt förra liv var han sannerligen en rabiat och grym muslim, en sån som han i detta liv tror alla i denna världsreligion är.

När hinduerna ställer horoskop gäller inte bara födelsetiden utan vid ambitiös tolkning kan också Måne och Sol användas som kompletterande ascendenter. För att inte tala om det s.k. navamsha-horoskopet - hinduerna har faktiskt otaliga horoskop för varje individ beroende på vad som ska studeras. För andlighet finns en särskild karta som dock kräver minutexakt födelsetid och som enbart kan användas om inte redan det vanliga horoskopet indikerar begränsningar. Sveriges nationalkarta har t.ex. ett så kaputt religions- och filosofihus att det är lönlöst att ställa ett "andligt horoskop" för landet, det svarar helt enkelt inte på något över Månen, den simplaste människa som bara går på begärssjälens impulser och drifter.

Sol-ascendenten är så enkel att man tar födelsedagens karta och placerar soltecknet i förstahuset. Om den har jag aldrig sett annat än att den kommer till bruk vid granskning av den "yttre människan", karriärmänniskan eller vår offentliga framtoning.

Men varför denna begränsning när hinduerna så uppenbart anser att Solen symboliserar vår själ/atma? Solen äger naturligen 5e huset som på lite mer esoterisk nivå tecknar den inkommande själens medhavda goda karma (kräver förstås känd födelsetid eftersom ett dygn kommer att innehålla både segerrika individer och de som hankar sig fram som samhällets arbetsslavar).

Men tänk om det är som vissa kulturer menar, att "det du ser är vad du är". Den läskiga schweizaren Calvin representerade den mest ödestroende kristendom som har utvecklats i Väst och kapitalismen sägs att haft honom som bidragande orsak. Om du är framgångsrik och tjänar fett med pengar är detta det yttre tecknet på att Gud älskar dig, att du tillhör "de utvalda". Här börjar västerlänningens hyckleri och fått rejäl fart i Sverige, där ingen vill vara arbetare utan alla överbelånar sig av bankerna till ytligt bling för att falskt spela rollen av "utvald".

Låt oss använda Jomshofs födelsedag som en solascendent, som ett "atma-horoskop". Men här gäller i lika hög grad som månascendenten att det egentligen inte är en prognos för en enskild individ utan för ALLA som föddes den dagen. Sanningen är att den egna själen har en kollektiv aspekt och i någon mån delar karma med "hela den busslast själar" som valde eller tvingades att födas den dagen.

Hypnosterapeuten Michael Newtons upptäckte under sina trettio år av praktik att många patienter under djup hypnos visste att de inte fått välja det här livet själva - de hade överordnade själar, eller mentorer som valde åt dem! Bloggaren hade knappt mediterat mer än några månader i 18-årsåldern förrän han började se syner i stillheten och i en symbolisk "vision" såg han sig själv på ingång till planeten Jorden när en negativ kraft från den roterande planeten låste fast honom mitt i rymden. Fast han visste vad han ville - födas - tvingades han sitta låst medan jordklotet snurrade bra många varv till. Också ett sätt att visuellt representera en gryende insikt om att ha blivit född i fel tid.

För att hålla spekulationen så allmän som möjligt beskriver följande solkarta Världssjälens (Atman) karma, och vissa födda det dygnet kommer att likna världsödet mer, andra mindre. Det personliga horoskopet (baserat på tid) visar hur framträdande Solen/själen är beroende på husplacering. Födslar i soluppgången är förstås oerhört tydliga och gestaltar i själva kroppen det karma Världssjälen ruvar på vid den tiden.

Astrologin är som gjord att fungera som underlag för spekulativt tänkande!

"Atma lagna" - själen själv som ascendent:


En "virtuell" soluppgång men sannerligen ingen ljusspridare! Vid detta märkliga bruk av astrologin visar sig det ariska idealet i 11e huset och det är naturligtvis ytterst olustigt. Saturnus representerar hos primitiva människor en fixering vid sitt eget och andra yttre, och som Saturnus i Väduren här sjunker till lägsta nivå i den visuella Elden, dömer dessa människor andra efter deras yttre. Hur lågt detta ideal är som smutsar eller förorenar denna själ/Sol via sin korta 60-gradersaspekt fattar man bättre när man inser att Vädurens härskare är den "mörka eldens" Mars, helveteseldarna som binder till Kretsloppet och särskilt den sublunära världen. 

Och, som tidigare noterat, angriper också Mars Solen men nu inte bara på världsligt sätt som Skorpion-Mars hatiskhet utan som en ANDLIG SKADA. Ett perfekt dygn för ett busslast krigsoffer att återfödas till jorden, inklusive mördarna som dödade dem! Men eftersom Mars står i 6e huset och kan beteckna både Olyckan och Fienden kan man inte pricka in till vilken grupp Jomshof tillhör. 

Men hans synbara behov att demonisera islam tyder på att han tillhör mördartypen som nu projicerar sina problem på andra för att alls klara av detta liv. Jag skulle heller inte vara, säg, Adolf Hitler återfödd. En så snabb retur till världen gör att man i princip står kvar på samma fläck och behöver "glömma" ännu en tid och sakta lära om... Att dra in Hitler i det här beror bara på att det var där, i Sverigedemokraterna, Jomshof började sin politiska karriär.

Jag är sannerligen ingen anhängare av Morgan "ateisten" Johansson som av strikt politiska skäl kräver Jomshofs avgång, men han har helt rätt. SD:aren ser inte längre vad han sysslar med, han har blivit galen av den dubbla själsinfektionen: sataniska axeln längs "offrens" linje (husen 6 och 12) och nämnda korta ledband som en ariska Saturnus som gör hans Sol inskränkt och obegåvad. (I bloggens början kommenterade jag Vädurens latinska namn ARIES som suspekt likt Mars grekiska namn ARES). 

Jag har under tiden efter bortkastade år inom IT på 90-talet dumpat vänner från den tiden (utom två). De visade sig med få undantag vara rasister eller främlingsfientliga och skrämmande politiskt naiva. Det var en kalldusch att upptäcka "nivån" bland folk tio år yngre än mig själv i Stockholm (kom in som "överårig" i IT-svängen). Alla var så duperade av modern svensk egoism (pseudoindividualism) att när Arbetsgivaren i början av IT-krisen sparkade halva personalen - runt 30 pers - var det bara en (bloggaren) som var fackansluten och fick, till skillnad från alla andra, skälig ersättning eftersom Arbetsgivaren rundat turordningsreglerna och sökte behålla bara "guldkornen" (som ändå fick gå när IT-bubblan sprack fullständigt).

Intressant var att dessa pseudo-individualister nästan alla var inflyttade från mindre orter i Sverige. Det är troligen gamla Bondepartiets rasism som sprids i huvudstaden, av inflyttingar som bara tror de strax ska bli hippa utan att förstå hur djupt i det omedvetna den svenska folksjälen sitter och påverkar även dem!

Bondepartiets bildande som själsligt horoskop:


Bondepartiet upprepar Jomshofs sataniska axel, den romarna kände som Tyfons axel och tillskrev Jordmodern Gaias son, en axel som egentligen spänner över 2a och 8e huset men på indiskt vis, där tecken och hus kan symbolisera varandra också gäller för Oxe/Skorpion. Denna axel kan stå för furiös vrede som inte blir mindre av att sonens vrånga natur tvingar modern att hålla honom fjättrad i Jordens inre. 

Här är vi alltså de gamla jordägande svenskarna och alla trälar de hade under sig, alla smittade av Jordens ondska enligt den tvåsjälslära som börjat växa fram i senantiken under påverkan av hinduiska läror att det fanns en högre själ än den kroppsliga att sträva mot.

Här är 11e idealhuset tydligt nog: Jupiter i härskarläge i Skytten indikerar viljan att expandera sin förmögenhet. Däremot aspekterar inte Jupiter Solen så det är inget omen om att partiet huserar en god själ (Jupiter = den Stora Välgöraren).

Bondepartiet (numera Centern) hade flera föregångare och gemensamt för dem alla var att de hatade arbetare och industrialister. De hatade socialismens löfte att alla skulle vara delaktiga. Jordägare vill inte dela med sig! Minns Annie Lööfs socialisthat och att Centern än idag är ett superförmöget parti. Oxen är äganderättsprincipen och här är Saturnus långa 270-gradersvinkel över hela zodiaken och järngreppet om Solen-atman en så tydlig indikation som någon om ett sjukligt ägandebegär. Jordens söner och döttrar har fallit hårt ner i det materiella och identifierar sig starkt med det. Hela partiets Vattenbärare eller ideologi styrs av denna bindning till det jordiska.

Partiets mission, att motverka socialismen och gemensamhetstänkandet syns i kartans fulaste inslag: den sociala mobbartendensen eller "utstötningssyndromet". Den ideologiska Vattenbäraren (tankesystem av olika slag) vägrar avvikaren Skorpionen (det svarta fåret). Det måste inte vara hat mot socialism. Född med samma signatur skulle kunna återvinnas på "vänstersidan" men då därför att den på något sätt är utmobbad ur samhället och finner bättre stöd till vänster än hos monstren på högersidan. Vartefter Annie Lööf började mogna en gnutta och till och med lyckades samarbete med högersossen Magdalena Andersson blev hon förstås landets alla mini-Jomshofars värsta hatobjekt - hon som borde vara socialisthatare!

När Bondepartiet har den "fallna" Månen i Skorpionen i 10e offentliga huset är det dessutom ingen tvekan om var det står. De agrart relaterade varianterna anklagades i det unga "demokratiska" Sverige ofta för att vara ogenerat själviska och bara verkade för böndernas intressen. Skorpionhärskaren Mars står illa till i 12e huset för förluster. Här torde det indikera partiets panikrädsla för att förlora sin mark till "socialisterna". En självisk människa hade just Solen i Vattenbäraren och Månen i Skorpionen men jag kan glädjande nog meddela att det särdraget växte bort runt 50. Det blev till sist en god vän att umgås med utan förbehåll (reservationer förstör alltid kvaliteten i en bekantskap).

Ett dåligt minne från ett ungdomsjobb var kvinnan som misshandlade pensionärer under nattvaket, ett gammalt skrynkligt horoskop omräknat till siderisk zodiak visar att också det var en Sol-Vattenbärare och Mån-Skorpion, av "mobbartypen".

Den här kombinationen tycks så pass ofta ge asocialt beteende att "syndromet" leder stort i antalet använda taggar på bloggen. De skapar tidningsrubriker och då inga trevliga.


Inga kommentarer: