Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 januari 2022

Fullmånefenomen (medan svenskarna darrar av undertryckt längtan efter pappa Ryssen)

Med "det svenska livet" i princip färdigt och ett miserabelt avslut som genuin svensk fattigpensionär, kan bloggaren lugnt luta sig tillbaka och se dårskapen falla sönder över sig själv. Så, människan hade hybris när hon kallade sin art homo sapiens (den visa människan)! Vad man kan lita på, är att stjärnorna fortsätter röra sig och diktera villkoren i de fallna och fängslade människosjälarnas jordiska grotta.

På måndagen började jag studera den hellenistiska astrologins Onda Daimon närmare och det går troligen inte att bortse från att jag ägnade en hel förmiddag åt astrologins kanske mest negativa omen inför det som hände runt 19.50.

På kvällen inspekterade jag den omfattande trädstruktur som genom åren byggts upp i webbläsaren Firefox för att hålla ordning på säkert tusentals bokmärken. Garanterat en stor del döda länkar till material som numera DN och SvD m.fl. stängt in bakom betaldörr. Bokmärkessamlingen var i stora delar föråldrad, och det som strax hände var kanske inte alls en ond demon som djävlades utan i själva verket en symbolisk antydan om och t.o.m. hjälp att "lätta på lasten".

Jag trycker på "pil NED" för att komma till sista bokmärkta adressen men råkar träffa "DELETE"-tangenten just till vänster på tangentbordet. Snyggt, hela samlingen borta! Testar "Ctrl + z" för att se om ångra-kommandot funkar i webbläsaren Firefox och genast börjar bokmärken rulla över skärmen i mängd, men alla på samma ställe, utan mitt organisationsträd i upp till fyra nivåer för vissa ämnen.

Jag testar RESTORE-funktionen i Firefox och olika automatiska backups, t.o.m. en hopplöst föråldrad manuell backup. Men STRUKTUREN är förlorad. Anar sammanhanget med den Onda Daimonen och världsliga förluster och väljer att återställa dagens backup som en oändlig rad bokmärken. 

Ägnar sedan 1½ timma av tröttande inspektion och radering av vart bokmärke. Raderar säkert många viktiga men spejar bara efter bokmärken jag minns som viktiga. Raderar hela kategorier av bokmärken om musik, politik, allt som visar DN-, AB-, SvD- och EXPR-ikonen och skyfflar in det som verkar viktigt på grundnivå i mitt gamla klassificeringssystem. 

Kvar blev bara ett hundratal av tusentals tidigare minneslappar om "bra läsning". Men när besöktes egentligen dessa adresser på nytt? Aldrig! Karma drabbar även intellektuell girighet och min ascendenthärskare är Merkurius. I dess form som handelsman representerar planeten girighetens eller profithungerns dödssynd.)

*****

Efter denna storstädning inser jag att måndagen hade bjudit på en exakt fullmåne och dessutom var den 19.50 placerad på sämsta sätt på Stockholms kvällshimmel. Den stigande Lejonascendenten förpassade Månen in i förlusternas 12e hus (den Onda Daimonen) medan Solen just förenat sig med sin planetära fiende, ORGANISATIONENS OCH STRUKTURERNAS Saturnus - i Saturnus hemmatecken och därmed i 6e huset för Fiender och Olyckor vid tiden för datortillbudet.


Det är ett spektakulärt omen och handlar om FÖRLUST eller OLYCKA av Struktur eller Gränsdragning mellan bokmärkena! Är det samma fullmåne i tiden som fått svenskarnas rysspsykos att nå oanade höjder?

Synastrikartan mellan bloggaren och hemstadens kvällshimmel är lika intressant:



Om den onda stjärnan Algol (glömde markera den i bild 1), Djävulen som driver gäck med människorna, spelar in är jag osäker på. Den står med demonen Rahu och båda verkar i den världsliga förlustens 12e. Men är den kombinationen nog? 

Olyckan Mars i transit påverkar bloggarens 7e hus ("allianser") men aspekterar inte direkt Rahu. Däremot uppstår det negativa undertryck som "1a-till-6e-förhållandet" representerar. Här är alltså Mars inblandad i ett typiskt ego-hus (1) till fiende-hus (6) förhållande fast på annat sätt. Det här icke-förhållandet är ingen förbindelse alls. Den står för "jag i upplevelsen om jatt jag har en fiende." Den energiska Mars är helt avskild från Djävulens och Rahus förehavanden i förlusthuset. Jag vill inte överanalysera komponenterna.

Det må vara hur det vill med detta Algol-omen och dess "icke-kontakt" med krigaren Mars, jag har helt enkelt för lite exempel för att avgöra om det är ett "effektivt" omen. 

Däremot är det oerhört att se IMPLOSIONEN i Stenbockens negativa härskarplacering för Saturnus. Fientligheten mellan fria energiflödets Sol och uppbundenhetens och dödens Saturnus (döden befriar från gammal organisation, gamla strukturer) KLÄMMER illa Merkurius. Tänk Sverigehoroskopet där korrupta rika svenskar (Jupiter) och ledare (Solen) perverterar Merkurius mitt emellan så att medier och handelsmän från Sverige håller sällsynt låg kvalitet, intellektuellt och ifråga om ärbarhet.

Merkurius står också för kommunikationsteknologi, så att just den planeten ligger i kläm i 8e dödshuset då min bokmärkessamling kollapsar i en röra, det är ett utfall som stämmer väl med sådana här omen.

Och missa inte att fullmånen vid detta ögonblick betonar 2a personliga resurshuset och 8e dödshuset (även känt som "arvshuset" där uppbundna resurser släpps till efterlevande, när själen går vidare). Axeln har således en normal inomvärldslig betydelse, men romaren Manilius (1a årh.) gav likväl axeln Tyfon och hänvisade till en legend att mor Gaias vanartiga son låg begravd under Sicilien och orsakade den  vulkaniska aktiviteten där. 

Detta historia kände jag inte till när bloggen började kalla 2-8-axeln för "den sataniska axeln" (av skäl jag repeterat ofta nog). Heller visste jag inte, tills för några studiedagar sedan, att detta var romarnas namn för den egyptiska Set - deras motsvarighet till Djävulen! (Skriftställaren Plutarkos listar i De Iside et Osiride sin tids korrelation av egyptiska med grekiska namn/begrepp.)

Men ingen behöver förundra sig över bloggarens perfekta gissning. Platon menade ju att vi har all kunskap inom oss och det är bara för den förslappade människan att viga lite mer tid åt annat än världsliga förströelser. Vänd blicken in och praktisera anamnesis - konsten att "icke-glömma" och plötsligt kan kunskap strömma från det inre, kanske i frågor om själens tidigare liv, kanske reell sakkunskap som kommer människan till del trots att hon kanske inte ens känt till ämnet tidigare. Gissningar utan grund kan visa sig vara sanna (men mer av fria fantasier om den Onda Daimonen är både tvivelaktig och en dominant i horoskopet).

*****

För att tona ner magiken i namngivande kan jag förstås tidigare ha läst eller hört att Set liknades vid Satan. Upptäckten av "Tyfon" blir då ett överflödigt mellanled. Set=Djävulen kan från början ha legat bakom impulsen att de denna dödens och råmaterialismens axel namnet "satanisk". Denna axel förbinder dock det grekerna kallade "Hades Port" (hus 2, personliga resurser) och Döden (hus 8).

Den kritiske kan ha en invändning kvar. Varför skulle just bloggaren drabbas av ett "organisationssammanhbrott" under denna fullmåne? 

Av hans flera närmast lika starka födelseomen (inte minst Månen i öst, Saturnus i väst), befinner sig den senare, Strukturen och Gränsdragare i sitt världsliga läge (sanskrit: dig bala) där den anses starkast: i väster (7e huset). Den opponerar gradexakt hans Ascendenten (kroppen, personen -och en dator är numera banne mig en extra kroppsdel).

Medfödd hörnplacering i väster gör bloggaren intimt förknippad med Saturnus rörelser i tiden och vem som helst inser att Saturnus transit genom hans 8e matchar övergången till ett liv som svensk fattigpensionär efter åratal efter kamp mot den korrupta svenska arbetsmarknadens åldersdiskriminering (Saturnus = gamla och visa) och marknadens intelligensbefriade "it-stödda" urvalsprocesser.

Kroppen har blivit klart klenare under denna period där Saturnus passerar det "skorpioniska" dödshuset. Allergi mot vissa födoämnen tycks ha uppstått. Och troligen var denna fullmåne kulmen i den dolda världen där karmalagarna effektueras. 

För bloggaren en välkommen insikt om att man inte behöver så många bokmärken. Det dåraktiga Sverige kanske behöver en ryssinvasion för den vägen tagga ner en smula och konsumera mindre! Landets nervösa skakningar är ett tecken på att landet behöver en omstart och omedvetet längtar efter ryssen. Om en Struktur under årtionden har skadat landet allt mer (kalla den USA-strukturen), kanske det är dags att prova en ny kostym. Låt se om Sverige kan återvinna sin heder och lite äkta individualitet med Ryssland som överrock. Jag är öppen för allt som leder ut ur landets återvändsgränd.

*****

Att Organisationen (Saturnus) bryter samman i hans webbläsare under fullmånen (störd av Solens fiendskap med Saturnus OCH i ett hus som 8e) är således inte att förundras över. Bloggaren har ett tydligt horoskop i detta avseende och bokmärkesincidenten blir rena skolboksexemplet hur "strukturen tog stryk" under just denna fullmåne (se analogin till Sveriges allmänna dårskap med spiondrönare över allsköns platser och andra objektifierade tecken på nationalsjälens störningar).

En sista rent teknisk detalj: fullmånen blev full i Stenbockens/Krabbans 4e grad (Passionens eller Lidandes kvalitet) och således en  Sol i skarp 90-gradersbrytning till bloggarens Sol i 5e graden Vågen (Passion/Lidande). Hinduisk astrologi låter visserligen inte Solen inta störande vinkelvärden mot sig själv men i termer av generell symbolik står här Solen på kant med sig själv. Eller livskraften som legat i bloggarens med tiden omfattande bokmärkesstruktur gick förlorad. 

Agenten till minidramat var bloggaren själv som "under stjärnornas inflytande" (eller var det "Satan som fick mig göra det"?) tryckte på RADERA-knappen och gjorde upptäckten att (den amerikanska) webbläsaren var så illa konstruerad att den inte korrekt kunde återställa föregående kommando. 

Bokmärkena kom åter men inte deras Saturnus-struktur. Skyll det på livgivande Solen för närvarande i samma tecken som Saturnus! Tänk vilket politiskt viktigt omen detta är: vår gamla Struktur är förlorad och en ny "magrare" världsordning står för dörren!


PS. Fullmånen återskapar också zodiakens mest världsliga och geopolitiska axel. Saturnus hemma i Jordtecknet Stenbocken - världshärskaren - och Månen, liten och förskrämd i hemmaläge i privatismens Krabba (en sorglig nationalist när den skräms upp). 

Detta är grundbilderna för LAND och HAV - Jord och Vatten - och se vad nyhetsrapporteringen handlar om. Ryska hajar (båtar) som rör sig i "våra" vatten och hotar svensk mark.  

Minns att allt detta är den störda och lågt begåvade människans skuggspel. Inget av detta händer egentligen eftersom människan har sitt verkliga liv på en betydligt smartare nivå än politikerna har stöpt sin befolkning att vara aktiva på. 

Astrologins dolda budskap är tyvärr att mänsklighetens förvirrade tillstånd är oförbätterligt, så här har arten hållit på i många, många tusen år och t.o.m. i civilisationer vi inte längre har några historiska minnen av (de blev helt utplånade).

 

Inga kommentarer: