Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 januari 2022

Ond Jupiter: statsministerns illegala städhjälp

Äntligen får högern ge tillbaka. Fredrik Reinfeldt tvingades ju direkt göra sig av med ett antal personer i sin regering, bl.a. kvinnan som anlitat svart arbetskraft.

Nu visar sig även Magdalena Andersson tillhöra den mest motbjudande delen av svenska folket: de som alla vill känna att de kommit någonstans i livet genom att skaffa sig billiga slavar som sköter tråkiga hemsysslor! Quality Time för de med pengar. Tredubbla jobb för dem utan. 

Men här sket det sig. En kommentator i Expressen menar: "Om vem som helst kan kliva omkring utan kontroll hemma hos Sveriges statsminister framstår det rigorösa säkerhetstänket kring departementen mest som något slags kuliss. Man har i själva verket noll koll."

Anderssons födelseklockslag lär den här bloggen aldrig lägga beslag på, men incidenten påminner om den billiga nyrikedom som härjar som en farsot i Sverige och som just tecknades. Med tidpunkt (00:00 för Regeringsformens formella dokument) går det att följa landets planetära ödescykler och från 2020 har den korkade nyrike svensken legat i fokus. Under 15 år förutspås "den onde rike mannen" bete sig alltmer ovärdigt i takt med att någon slags global nedräkning till Klimat-Harmageddon börjat. 

Not. Jupiter står för både kapitalstarka och de med ansenlig förmögenhet (den gamla "överklassen" även om "gamla pengar" per definition antyder att ackumulerande Saturnus har med saken att göra). Sverigehoroskopet bidrar till en sådan tudelning eftersom Solen och Månen så tydligt beskriver en självbespeglande överhet och alla de andra i nattmörker, arbetare och den medelklass som i allt större antal glider nedåt...

Den normalt välgörande Jupiter blir en "verksam illgörare" i vissa horoskop, bland annat i Sverigekartan. Då övergår Jupiter från frimodighet till en ren slarver och chanstagare - och det är just ytlighet och slarv som utmärker hela hemstädsskandalen. SÄPO vägrade initialt att ha med statsministerns säkerhet innanför hemmets väggar att göra och själv tycks hon inte ens vara i närheten av socialdemokratiskt paragrafrytteri om jobb och skatt. Det här vann borgerligheten på, med deras infama RUT- och ROT-metoder för att korrumpera folket.

Eftersom Expressen ger tidpunkten för polislarmet om det som först verkade som ett inbrott hos Andersson, passar det bra att se hur det horoskopet samverkar (eller ej) med statsministerns:


Städincidenten i inre cirkeln och dess Tvillingascendent i 6e graden. Kolla "avtalspartnern" Solen mittöver i 6e graden Solen. Perfekt symbolik. Detta är den illegala "kontraktsbundna" utlänningen som Andersson hyrt in för att göra skitjobbet hemma. En solär typ, dvs drar uppmärksamheten till sig på grund av fummel. Placerad hos Andersson och med uppdrag att klanta sig? Ett led i borgerlighetens allt mer Trump-lika nivå?

Konspirationer oaktat, Solen tecknar IDENTITET och börjar man nysta i vem denna misstänkta inbrottstjuv är så är Solen vid tillfället av typ Skytt, dvs. den långväga resenären. Härskaren Jupiter understryker också den avlägsna härkomsten genom att stå placerad i 9e huset för "långväga resor" (mer än dagturer på antikt språk). Nionde är "utlandet" (ur det inhemska/egna perspektivet).

Problemet för Tvillingascendenten (liksom för Sverigehoroskopet) är att Jupiter är en "verksam illgörare" - kanske en rik människa som är oförtjänt rik. Så polislarm för någon som misstänkt söker berika sig i statsministerns hem stämmer både som lös beskrivning av larmet och som en dålig Jupiters vanliga historia om lycksökare och guldgrävare - ett ämne svenskarna som infekterats med denna sjukdom vet allt om.

Ur perspektiv av statsministerns mån-karta (Månen = Hemmet)  passar det utmärkt att den gällande jupiteriska planetcykeln råder. Här ett lysande exempel på den vårdslöshet som utmärker den nyrika svenska klassen, en chanstagare som gärna tar genvägar över trottoarer och mejar ner fotgängare på sina elsparkcyklar - dessa förvuxna bebisar som duperats av en ond Jupiter! 

(Jupiter = acceleration/fart, Saturnus=deceleration/långsamhet. En översättningstjänt på nätet säger att svenskarna säger "retardation" och inte deceleration - varför denna asymmetri i språkbruket?)

Minns också vilka 2 hussektorer Elitens onda Jupiter främst verkar genom i nationalhoroskopet (förutom Elitens 5e där den befinner sig): Jupiter äger 3e för medier och kommunikation, samt det 6e för trälar och tjänstehjon! Det senare inkluderar naturligtvis den billiga hemhjälp Sveriges fattiga subventionerar åt de med bättre socioekonomisk status. Själva har de inte råd än att agera förlorare för den Onde Rike Mannens ränker.

(Det lär inte vara svårt att hitta fler nationalhoroskop med liknande signaler, men  Sveriges karta förvånar eftersom den är så ogenerat klassmedveten! Därmed hopar landet dålig karma i rapidfart, vilket Sol och Jupiter i 5e huset visar. Varje svenskt steg är ett steg närmare helvetet.)


Tillägg

Inledningen av varje planetär storcykel ("ödescykel") har en undercykel av samma typ - en intensifierad period. 

På tredje nivån i Sveriges storcykel för den onda Jupiter (hösten 2020-hösten 2036) dyker Venus upp. 

Venus står för komfort och i nationalhoroskopet befinner sig denna i... 4e huset för ett vackert och prydligt (och säkert!) hem... Behöver mer sägas? Magdas hemstädning har inrikespolitiska följder - den syns i det nationella ödet!

Vimshottari Dasha:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05
  Jup AD:  2020-10-05  -  2022-11-22

   Pratyantardashas in this AD:

   Jup:  2020-10-05  -  2021-01-14
   Sat:  2021-01-14  -  2021-05-16
   Mer:  2021-05-16  -  2021-09-07
   Ket:  2021-09-07  -  2021-10-23
   Ven:  2021-10-23  -  2022-02-26
   Sun:  2022-02-26  -  2022-04-06
   Moo:  2022-04-06  -  2022-06-11
   Mar:  2022-06-11  -  2022-07-28
   Rah:  2022-07-28  -  2022-11-22

Polislarmet kom visserligen två dagar innan Venus period startade, men hej, det här är en kartritning, inte verkligheten själv. Det duger som en indikation om att Venus i 4e/kvinnan-i-hemmet inte mindre än Sveriges anseende (Venus som ascendenthärskare) kommer i fokus. På gott? På ont? Venus är en välgörare i Sverigehoroskopet men inlägg från senare år har börjat förstå hur illa Venus disponent Saturnus beter sig i kartan...


Inga kommentarer: