Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 januari 2022

Stormakt som högst verklig men dolt kriminell. Därtill sadist.

 


Forskaren Mattias Gardell summerar koncist USA:s förbrytelser på ett sätt som får mig att förskräckas, trots att jag trodde jag hade åtminstone nödtorftig koll på turerna kring Assange och WikiLeaks.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/Bjn2Ll/det-finns-forbrytare-som-borde-straffas

Ett horoskop för den här viktiga textens publicering (kartans inre krets) ger en intressant Skorpionascendent som säger mycket om textens innehåll. Inte för att det råkar vara Dödens symbol och händelsevis också det amerikanska horoskopets ascendent. Utan för att Gardells text publiceras med ett preciserande omen: Den halshuggna demonen Rahu (Draksvansen) "visar sig" i öster mycket nära ascendentgraden.

Faktiskt bekräftar ominat den här bloggens val att hålla det enkelt. Sedan första början har Draksvansen - i linje med den hinduiska grundberättelsen - representerat bestraffning eller undertryckande. Tillsammans med just Skorpionen beskrivs därför publiceringsögonblicket som en studie i hur en skurkstat undertrycker sanningen om dess vidriga metoder under sina (mestadels imperialistiskt motiverade) krig. Går man till ascendenthärskaren Mars står den i förhöjd glöd med njutningens Venus och texten berättar också om hur USA är en ren sadist när den för krig!

Av underordnad betydelse men ändå rätt träffsäkert, koinciderar publiceringens "sinnelag" (Månen) med författaren Gardells eget: Månen i rättvisans tecken Vågen, ett sinne som naturligtvis också berörs av USA:s skändliga stil men sett från andra sidan (Venus konjunktion med Mars igen).

Notera att Gardell själv föddes med denna krutdurk till Mars & Venus-konjunktion, fast i Lejonet. Jag kände inte till honom innan aktivismen i Ship to Gaza, som också rörde korrupt militaristiskt styre. Det är samma Sol resp. Månplacering som den numera skamfilade Fredrik Reinfeldt har, vilket bara visar att till och med kombinatoriska omen kan rymma allt från natt till dag. 

Jag tror ändå att förenklad astrologi har sitt berättigande, inte minst för att få fart på tankar som kan ha stannat och blivit skrämmande lika den  indoktrineringsmaskin Nätet nu blivit (dit makttrogna gammelmedier kämpat sig in efter sin tröga start och nu sprider en annan sorts desinformation än de lika oläsbara alternativa medierna).



Inga kommentarer: