Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 januari 2022

Expressens politiska redaktion - en dyngspridare

En sedvanligt anonym och därmed feg ledartext i Expressen hävdar: "De som sprider myten om att Ryssland är på väg att bli omringat av Nato spelar Putin rakt i händerna."

https://www.expressen.se/ledare/snalla-gor-er-inte-till-putins-nyttiga-idioter/

Eftersom även den här bloggen i förbigående nämnt USA:s muskelspännande - som för att trigga något! - i Rysslands närhet, började jag fundera på uppgiftens - det Expressen kallar "myt"  - ursprung och trovärdighet. 

USA:s expansion i Europa avhandlades i en mycket seriös politisk dokumentär, men det är säkert över ett år sedan och jag minns varken kanal eller producent. Jag minns att programmet var undertextat och något säger mig att det var en fransk produktion, det landet är känt för mycket intellektuella granskningar (kalla dem gärna "vänster"). Fransk journalistik har alltid slagit mig hålla en skyhögt högre nivå än SVT:s propagandanyheter eller anonyma Expressenledare.

Men programmet var bortspolat ur minnet så jag vände mig till nätet och hoppades hitta något med sökorden "us military buildup in central europe".

Fann direkt en bra text från 2019 och en amerikansk medborgare som ursäktar åhörarna till sitt anförande för vad hans land håller på med i omvärlden. 

Läs hellre detta än Expressens och svenska mediers rävgift:

https://worldbeyondwar.org/u-s-and-nato-buildup-in-eastern-europe-and-scandinavia-and-u-s-military-bases-and-exercises-in-africa/


Inga kommentarer: