Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 januari 2022

Prins Andrew, släktens arma rötägg

 


Ur ett skuggigt hörn i bloggarens kognitiva utkant steg en gång en gammal excentrisk greve fram, vars närmare kopplingar till bloggaren bara livet på Andra sidan kommer att klarlägga. Men alltsedan "upplevelsen Oxford" har ögat fastnat för rubriker om kungligheters öden och äventyr. Och f.d. prins Andrew har väl gjort bort sig mer än till och med Överklassen brukar komma undan med...

Horoskopet är högintressant utifrån bloggens käpphäst att Månen i Vatten är så in i norden sublunärt, irrationellt och rov för låga drifter och frestelser att Månen måste ledas av en stark och sund Sol för att horoskopet ska ges fullt klartecken. 

(Bloggen använder lite oprecist uttrycken "vegetativ själ" och "irrationell själ" för Vattenelementet, men det senare uttrycket syftar på det kosmiska bidrag som själen på väg in i livet drar på sig. Kalla det gärna dess period i kvinnoskötet, då moderskap  sorterar under det huvudsakliga Vattentecknet Krabban.)

Andrew har månascendenten Krabban men Månen (ascendenthärskaren) själv är "fallen" i sitt lägsta tillstånd i sexualitetens Skorpion. Samtidigt är Solen allra minst den starka ledare en sådan Måne behövt: Solen bildar MED Månen "sociala (eller socialgruppstillhörighetens) utanförskapssyndrom". 

Och inte bara står Solen i den kollektivistiska eller inkluderande/grupptänkande Vattenbäraren på kant med måntecknet, Solen är dessutom "begravd" i det skorpioniska 8e huset för "dålig karma". 

Och att Solen inte är någon duglig drivkraft framåt är illa nog, men dess disponent visar sig också sakna fotfäste: Saturnus befinner sig i det klena 6e huset för Olyckan (eller Fienden).

Vad gäller Jupiter, Noblessens klasstillhörighet, står den visserligen stark i sitt eget positiva hemmatecken Skytten men även den i Olyckans eller Fiendens sjätte hus. Här har vi en annan (bloggaren är en) som får den Besuttna Överheten mot sig.

Bloggaren svartlistades tidigt, på den tiden DN erbjöd bloggare plats att korslänka, en nu glömd tid då medierna testade allt möjligt för att sluta blöda som följd av samhällets digitalisering. Men medan bloggaren bara ironiserade över makthavare (vilket DN:s extremt språksvaga och underbegåvade moderatorer uppfattade som en "hatblogg"), måste man ändå säga att skälen för Noblessen att stöta ut prins Andrew är befogade.

Sjätte huset för Fienden kan peka i båda riktningarna. En variant på det är om ascendenthärskare hamnar i sjätte så att individen av någon anledning är sin egen värsta fiende. (Strukturen kan förstås också peka på någon med oturlig eller svag hälsa, så återigen är det en helhetsbedömning som krävs. Finns fler omen som pekar i den ena eller den andra riktningen?)

Hos prinsen tar de "multipla attesteringarna" aldrig slut. I amorösa frågor har han  ibland kritiska kombinationen av Mars (våld, blind sexualitet) och Venus och därtill i prominent hörnläge (som favoriserar utagerande). Jag mildrade bloggens första beteckning "horbockssyndromet" eftersom det inte alls stämmer på t.ex. de som kanaliserar sitt libido genom idrott. Men har stämmer den fula tillvitelsen. 

Och missa inte vem som äger denna emotionella okänslighet: hårdhänta Saturnus! Och var står denna disponent? I huset för Olyckan eller Fienden. Prinsens fula sexuella eskapader är redan inskrivna i födelsehoroskopet som en framtida källa till hans (moraliska) förfall.

Expressen sammanfattade väl vad som kan hända en människa som dragits med de onda rika jetsettarna till följd av en så vek vägkarta:

https://www.aftonbladet.se/kungligt/a/z7exxw/prins-andrew-kan-petas-fran-prestigejobbet

Frågar man efter "medfödd dålig karma" skriker hela horoskopet om att en perverterad själ återvänt till Jorden. Ändå är 5e huset för god karma tekniskt sett ganska bra. Månen är visserligen fallen, men disponenten Mars är viktig i sin hörnplacering och fastän Mars en "verksam välgörare" för Krabbascendenten. 

Men märk att Mars inte blir något dygdemönster, den blir helt enkelt bra på att kriga - eller här i närhet till Venus - på att besudla kvinnor! Det specifika femtehusbudskapet är kanske ändå inte så bra när man börjar fundera på karmans beskaffenhet och KVALITET...


Inga kommentarer: