Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 januari 2022

Sideriska uppfyller Islams sex trosartiklar. Knackar SÄPO på nu?

 


När den frenetiska "terrorexperten" Ranstorp nyss var i farten igen, triggade rubriken lite ny lärdom om Islam. Jag googlade på "iman" och ordet står inte bara för "lärare" utan också är beteckningen för religionens sex fundamentala trosartiklar. (Hur många redan av landets medieindoktrinerade invånare skulle gå den extra milen för att lära sig något nytt? Här är en ny chans.)

Som svensk expertis fungerar innanför deras felvinklade pannben kommer Sideriska siktet nu säkert att hamna under "särskild uppsikt" när den återger Wikipedia-artikelns sex trospunkter och bloggaren kan skriva under på dem  alla.

De är i själva verket inte unikt islamska utan återfinns mer eller mindre tydligt i alla religioner och i alla människor som inte är stendöda i tankemönstren.

  1. Tro på Guds existens och enhet.
  2. Tro på änglars existens.
  3. Tro på att de böcker existerar (i det tidlösa) vilka Gud författat; Koranen (uppenbarad för Mohammed), Evangelierna (uppenbarade för Jesus), Toras (uppenbarad för Moses) och Psaltaren (uppenbarad för David)
  4. Tro på alla profeters existens. Muhammed är den siste (inför den kommande Frälsargestalt många religioner inväntar), Jesus den nästsiste samt andra sända till människorna tidigare (ex.vis Moses, Abraham, David, Josef, Jakob).
  5. Tro på Domedagen, då människorna kommer att delas i två grupper, de destinerade till Paradiset och de som går till Helvetet. Dessa grupper är i sin tur delade på undergrupper.
  6. Tro på att Guds predestination till följd av Guds allvetenhet existerar, vare sig allvetenheten rör gott eller ont.

Punkt 1 är enkel, redan de gamla grekerna fattade att "inget kan komma av inget". Det sekulära Västs "tro" på att intelligens är en slumpmässig biprodukt av poänglös evolution är så korkad att den inte är värd ytterligare kommentarer. Det handlar helt enkelt om att Ateister och Njutningsmänniskor inte vill känna obehaget av blotta tanken om att Något ser dem! Bäst då grundligt undertrycka sitt vett. (Beklagligt eftersom IQ är en produkt av metafysiska realiteter.)

Punkt 2 torde vara verifierad nu, när verifierad militärfilm på UFO:s släppts till allmän beskådan. De är naturligtvis inte farkoster, men en Ateist och Njutningsmänniskan har inbyggda filter som skapar föreställningen att detta är flygande farkoster. I själva verket är det levande intelligenser, kalla dem gärna änglar som på håll bevakar mänskligheten.   

Som f.d. religionsstudent vet jag förstås att litteraturvetenskapen är långt från säker på att kung David verkligen skrev alla psalmerna, men skulle någon förledd fanatiker sätta kniven över strupen är bekännelse av den lilla trospunkten (eller underpunkten) inget stort nederlag. IMAN:s sex punkter som helhet är övertygande och helt i linje med allt det ett demoniskt västerland tror sig ha avvisat som "gamla sagor och vidskepelser". Skrattar bäst som skrattar sist.

På samma sätt är det svårt att skriva under på att Jesus skulle ha skrivit de fyra evangelierna som handlar om hans liv och nesliga korsfästelse som uppviglare mot Roms lagar och statuter. Lyckligtvis menar trossats 3 att heliga urkunder redan preexisterar i Himmelen (se punkt 6) så att i viss mening kan Jesus visst ha skrivit historien om sig själv i förväg! Då slipper man tjafset i Hollywoods "Tillbaka till framtiden"-filmer som enbart resonerar som om en tvådimensionell tidslinje var ultimat verklighet. 

Antik vishet lär ut att det finns en verklighet bortom tiden ur vilken allt i Alltet ligger bara ett fokalt skifte bort. Människan kan med svårighet utveckla en sådan öppenhet att då-nu-sen blir ekvivalent, men horoskopets 9e hus kan indikera saker, förutsätt att mottagaren/radioapparaten på lägre nivå fungerar. Kort sagt: hela horoskopet måste bjuda på en gräddfil och skadade Merkuriusar, Solar och Månar får inte komma i vägen mellan radion/ascendenten och 9e huset.

Domedagen har alla i vår tid börjat få en känsla för tack vare Naturens nådiga tidigareläggande av Klimatkatastrofen. En del känner redan av den, men i det rika Västerlandets är det barnbarnsbarnen (mellan tummen och pekfingret) som kommer att sopas bort från Jordens yta utan någonstans att fly. 

Den femte punkten om tudelningen hänger ihop med den sjätte om predestinationen (liksom punkt 3 och 4), och innebär i den här bloggens fantasmer att återfödelser till Jorden kommer att blockeras för stora grupper av den mänsklighet som hittills ha bebott planeten. (Islam har små fickor av bekännare av själavandringen men officiellt finns den inte.) 

Som alla vet eller borde veta, är Paradiset i själva verket Jorden en bit in i framtiden, och dit är bara de Rättfärdiga välkomna att återfödas.

Punkt 2 om änglarna och 5 om Domedagen har en spännande parallell i gamla kinesiska föreställningar. Och det är inte folktron hos enkla risbönder, utan den tidens lärda mäns uppfattningar. Från en antologi från 1973 (som fortfarande 1986 ingick i kurslitteraturen i ämnet Kina, kultur och religioner) har några få rader aldrig lämnat mitt minne, de återfinns under rubriken "Andeväsen (spirits) svarar på människans beteende":

Om hösten, i den sjunde månaden, nedsänkte sig (landade?) ett andeväsen i staten Hsin. Kung Hui frågade inrikesministern och historiegrafen Ko vad som föranledde denna visitation. Ko svarade: "När en stat står på randen till blomstring kommer intelligenta andeväsen att sänka sig ner i den, för att inspektera dess dygdighet. När en stat är märkt för undergång, sänker sig likaledes andeväsen för att beskåda dess ondska." 

Historiekrönikan Tso Chuan (gamla transkriptionen) konstaterar lite längre fram att "andeväsen är intelligenta, korrekta och opartiska".

Detsamma kan sägas om Bibelns änglar, de har en människan fullständigt överlägsen intelligens men är opartiska i den meningen att de saknar egen vilja att som människorna dra sig själva i fördärvet: änglar och Kinas "andeväsen" kan ses som agenter eller funktionärer för Gud eller Shang Ti, arbetsbin i det kosmiska maskineriet.

En parentes. Den  kinesiska krönikan betonar att BÖRJAN och SLUT är ändlägena där man kan räkna med att se andevarelser. Texten sträcker sig århundraden tillbaka men tros ha sammanställts cirka 300 fvt, ungefär samtidigt som Alexander den Stores härnadståg ledde till den kultursynkretism som kallas hellenism. Under denna tid betonades att livsformer ovanför människans station spelade en stor roll. Inte minst den personliga daimonen som ansågs stå vid människans BÖRJAN och SLUT (ett litet inlägg om detta följer). Den här Gestalten har i flummig Väst-new age kommit att kallas "Skyddsängeln", men historiskt var den mest en portalfigur som rådde över själens ingång i och utträde ur det som människan i sin fåvitskhet kallar "livet".

För mig är det ingen tvekan om att UFO:n - inte längre förnekade av amerikanska försvaret - är dessa intelligenser; den kinesiska krönikan handlar om en UFO som siktats eller till och med landat. Uppenbarligen har dessa väsen varit kända länge i mänsklighetens historia. (Och den kredden kan man ge kabel-tv-programmet "Ancient Aliens", att bland år av tokspekulationer och pseudovetenskap har de ansvariga drumlarna ändå en liten poäng om att mänskligheten besökts i forntiden.) 

Problemet då men särskilt i nu, är att dagens Ateister och Njutningsmänniskor har ett så begränsat förstånd att de "filtrerar" upplevelsen efter sin samtids verklighet och ser "farkoster" (Tokstollarna i "Ancient Aliens" vänder på steken och tror att dåtidens människor var för "begränsade" att se annat än gudar och änglar! Mer troligt var att människor före hjärndimman i skallen och smoggen över städerna var mer sensitiv och förståndiga än vi är. Läs en senantik filosofisk text och svindla! Den tidens lärda män tänkte tankar som idag kräver 13-14 rader innan punkt. Jämför det med de "demokratiska" svenska journalisternas krav på att sätta punkt efter 3-7 ord för att inte utestänga någon... Dvs. det är kvällspressen, i dagspressen något mer, kanske 11 ord.)

NÅGOT är där, men vad en individ ser är hans eller hennes egen indoktrinering, ofta nog exakt vad samhället lärt medborgaren att se och höra. Därför ojar sig nu det USA:s paranoida försvarsmakt över att dessa UFO:s skulle innebära ett nationellt hot. Föga förstår de vad kineserna visste: att UFO:na följer efter amerikanska krigsskepp är JÄRTECKEN på att USA håller på att ställa till det för sig!

Att USA slutligen släppt oförklarliga UFO-filmer (tagna av militär som nu börjat se "farkosterna" som ett potentiellt hot) i dessa Klimat-Harmageddons tider visar bara att inget är nytt under solen. Men "redan de gamla kineserna" hade förstått mer. Dagens andeväsen inspekterar kyligt och med objektiv distans en dåraktig mänsklighet som nu i stor skala är på väg att förstöra sig genom de ohållbara värderingar Kapitalismen/Förstöraren härbärgerar (blind tillväxt för ett fåtal, slaveri för de andra).

Det är också till följd av sin snart omätbara skuld västmänniskan måste demonisera islam, den livsstilen innehåller så mycket av en äldre tids klara tankeliv om moral och pengar att den är ett hot mot alla Ateister och Njutningsmänniskor i Väst. Visst finns där också en liten minnesrest (hos en del) av det unga Islams expansion i Väst. Men i stort är västmedborgaren så historiskt fördunklad att den inte kan hålla isär saker och ting, och 9/11-terroristerna smetar ner Islam som helhet i dessa medvetanden.) För Sveriges del förklarar landets dyrkan av den Stora Kapitalisten i Väst den allmänna islamofobin. Inifrån sitt eget felvinklade medvetande ser var och varannan svensk terror och hot bakom främreorientaliska skägg.

Se även vid pass fyra äldre inlägg om vår oförtrutne terrorjägare Magnus Ranstorp. Här saknas bara det parodiska Gustav Vasa-skägget svenska män börjat lägga sig till med i omedveten spegling av "terrorhotet från Öst". Primitiva människor tror nämligen att imitativ magi ökar den egna kraften...


(Citatet från The Chinese Way in Religion, kap 2 Archaic Religion II. Huvudredaktör Laurence Thompson)


Inga kommentarer: