Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 augusti 2010

Jan Björklund, var är intelligensen?




Jan Björklund vill förbjuda muslimska kvinnors slöjor med hänvisning till att människan tänker med sina ögon (morgonradion P1 100804) snarare än med sitt medfödda intellekt.

Barn i undervisningssituationen skulle alltså inte kunna tillägna sig samma kunskap enbart genom lärarinnans röst och övriga kroppsspråkliga signaler. Detta är således Sveriges skolminister som i antireligiöst sentiment tillgriper kognitionspsykologiska argument av sämsta och mest vulgära sort!

Hade Björklund haft någon reell utbildning och varit värd sitt ämbete, hade han faktiskt kunnat argumentera för att ögat är intelligensens säte. Men det kan han inte som sekulär anhängare av de materialistiska vetenskaperna och deras ytterligt beskurna förmåga att uttala sig om vad som är och inte är. I Björklunds mun blir därför denna metafysiska sanning bara en ovetenskaplig lögn.

Den materialistiska vetenskapen, som enligt dess egen definition inte kan uttala sig om det Platon kallade idévärlden vet inte att Solen särskilt bor i ögat och att Solen också är den levande varelsen. Jag säger "särskilt" eftersom min mest intelligenta klasskamrat i gymnasiet var blind sedan späd barndom och således enligt Björklunds dravel om kommunikation via ögonen vid det här laget skulle ha legat långt efter alla andra!

De materiella vetenskapernas tumregel är enkel: det du inte kan se, ta på eller lukta dig till, existerar inte. På den här förskolenivån baserar sig alltså de nutidsmänniskor som fyllts till brädden av arrogans sedan de undlåtit förstå hur lite av den verkliga verkligheten "vetenskapliga mätmetod" täcker in.

Så till Björklunds horoskop.



Det måste man ge skolministern, det är fart och fläkt om honom. Om och om igen låter jag mig duperas av hans snabba, direkta stil. Han är engagerad i det han säger och det övertygar naturligtvis de minst begåvade, de som smittas av känsloöverföring och förlorar greppet om sin rationella själ.

Som synes dominerar Rajas guna, passionens kvalitet, och Solen är upphöjd i Väduren samtidigt som dess disponent Mars är besynnerligt klen i Fiskarna.

Så till "passionen" måste vi addera budet om en egensinnig och pushig Vädurs-Sol som är extra elektrifierad av "sensationslismsyndromet". För Solen i ett Eldtecken och dess disponent i ett Vattentecken bildar psykologiska effekter som påminner om Rajas guna som sådan. 

Vi har alltså att göra med en ytterligt uppvarvad och inte sällan slarvig natur. Björklund, som skolminister av alla positioner, har ju beslagits med att producera felaktiga fakta. Det är ganska vanligt hos den karismatiska typen och särskilt det egocentriska tunnelseendets princip, Väduren, att bara haspla ur sig ogrundade saker - som Björklund gjort i ämnet kognitionspsykologi på morgonradion.

Hans sinnelag är i jämförelsen med glädjen i sina egna utspel snålt, smalt och ensidigt: Månen i Jungfrun är inte en vinnarposition. Sinnet är extremt kritiskt och felfinnande och det är i detta tecken vi hittar det fatala misstaget i den västerländska vetenskapliga traditionen: hårklyvandet eller bifurkationismen som stammar från Descartes. Där lades grunden till det falska antagandet om en objektiv rumslig värld med föremål "där ute" och ett subjektivt medvetande "här inne" som klär på de mätbara objekten diverse overifierbara egenskaper (jag är frestad att säga onödiga fantasier) "röd", "glad", "fri", med mera. 

Den västerländska vetenskapsmannen är ett monster som saknar intresse av någonting utöver siffrorna, mätvärdena. "Mjukdelarna" i livet, dess kvaliteter för att inte tala om dess essens, det klarar han inte att fånga med sina mätmetoder. Sekularisten hävdar därför att dessa bara är produkter av den subjektiva fantasin och kan utifrån sin egen ofullständiga modell underkänna andra modeller som lyckats ringa in allt det ateister bakbundit sig inför - saker de pga sin själva utblick inte kan uttala sig om och därför förnekar! Hör någon en kultur som totalt kortslutit sig här? Väst som miljoner av imbeciller, helt utan insikt i sina egna tankefel. 

Den lägsta av alla människor, sekularisten, kan således bara evaluera "hårda mätdata". Rymdflygsingenjören Wolfgang Smith har med rätta raljerat över att den scentistiska världsbilden är så vulgär och så inkapabel att uttala sig om nästan allting att dess representanter befinner sig i självlögn från morgon till kväll. De kan helt enkelt inte leva som de lär - mätdata-människorna avslöjas ideligen fatta beslut som saknar rationell sanktioner i den "världsbild" de stödjer sig på.

Det är Månen i Jungfrun som placerar skolministern på samma bedrövliga nivå av reduktionistisk analys som de ledande ateisterna i sekten Humanisterna. Jag har redan pekat på att sektens ledande företrädare uppvisar en tendens att födas under denna Måne, detta sinnelag i Jungfruns idé - det räddaste och mest avvisande i sina analyser av alla zodiakala principer, möjligtvis Kräftan undantagen. I den senare idén, Protektionismens form, kan extremt smala och sekteristiska världsbilder uppstå. Detta illustrerades väl av den religionsnegativa professorn i praktisk filosofi, Ulf Bauhn (se det här inlägget). 

Jan Björklund har också en påfallande vilja till makt, född 1962 då Saturnus låg hemma i sitt negativa härskarläge i Stenbocken. Detta ger ytterligare en indikation om ett snålt, krävande och legalistiskt sinnelag och - tyvärr - kombinerad med ett nästan sjukligt godtycke till följd av den samtidigt aktiverade Väduren. Vi har alltså en egenmäktighet som inte står födelsehoroskopet för Socialdemokratiska Arbetarpartiet efter!

Björklunds känsla för samarbete (Venus) är på samma vis dysfunktionell. Venus i egotecknet Väduren tycker det råder frid och fröjd i huset när allt är ordnat efter lilla egots åsikt. "Jag bestämmer vad som är lämpligt i relationen mellan mig och dig." 

Kombinera nu detta med den distinkt härsklystna sidan hos Saturnus-Stenbocken och hur denna stränga gränsdragaren renderar impotent den lilla energi som nu Mars i Fiskarna bar på! Och låt denna hämmade Mars angripa psyket (Månen) mittöver.

Här har vi ett horoskop av samma kaliber som den norska yrkesmilitären Joshua French som mördade sin färgade chaufför nere i Kongo! Jan Björklund har istället hittat en politisk plattform för att den vägen mörda "färgade" eller avvikande människor som står i vägen för syn på hur det sociala rummet ska fungera. (Notera hur hans lycko-Jupiter i det sociala samspeltets tecken Vattumannen inte anknyter till någonting i övriga horoskopet. I sig bara en detalj, men stämmer förunderligt väl i den helhetsbild som framtonar.)

Tyvärr, astrologin visar våra folkvaldas i allmänhet beklämmande genomsnittliga karaktär. Skulle man följa Platons påbud och söka efter kompetent folk för statens styrning, då fick man söka länge och väl. För de alltigenom goda tidpunkterna i kosmos duggar inte tätt.

Demokrati är precis vad mänskligheten förtjänar - i våra politiker ser vi våra egna brister. Vi är inte värda mer än demokrati där andligt blinda leder andra av samma sort. Inte än.

*****

Om Björklunds "visdom" i DN, SvD samt Expr.

Extra spinn i DN: "SD kan gynnas av utspelet" - ja men bara om folk i allmänhet tänker lika dunkelt som skolministern.


Tillägg

Varför är Björklund så fixerad vid kvinnors ögon?

Därför att hans egen signifikator för ögonen (Solen) saknar stöd från disponenten Mars, och fastmer grumlas av hämningen från maktlystna Saturnus!

Som framgår av fotot (välj vilket du vill) försöker Björklund sätta folk på plats genom att stirra ihjäl dem (jfr Kongo-mördaren) - måhända en psykisk skada som kan härledas till det militära. Men har den andre en slöja på sig faller Björklunds psykologiska härskarteknik direkt!

Eftersom Björklund enligt horoskopet saknar intelligens (i Platons mening) får han ingen feedback på sin diktatoriska avsikt via synsinnet.

Hör Björklund av sig förmedlar jag gärna kontakt med den blindfödde som förmådde läsa människor utmärkt utan fysiska ögon! Här kan skolministern lära sig lite om det verkliga livet, utanför egots subjektivistiska svammel.

I slöjproblematiken bjuder skolministerns horoskop en viss parallell med niqab-hataren och ateisten Richard Dawkins (en obetydlig och förbittrad brittisk zoolog som tror han kan använda djurriket för att restlöst förklara människan).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ang månen i jungfrun hos ateister: Den som söker han finner som du skrev förr, och här har du ytterligare ett tillskott - biologisten och superdarwinisten Torbjörn Fagerström f 9/12 -44. Jag blev uppmärksam på honom för han var här i trakten för ett par veckor sedan och föreläste om "Det fåfänga sökandet efter skillnader mellan människa och djur". Jag tänkte att man borde gå dit och fråga hur han ser på det faktum att det bara är människan som bedriver vetenskaplig forskning. (Ingen idé att nämna religionen, men vetenskaplig forskning är ju något som han och hans gelikar sätter högt.) Men det blev inte av, och det hade i alla fall varit meningslöst: Han hade säkert hållit med om att det är unikt för människan, men alla djurarter har unika förmågor, osv osv... Han har också skrivit en artikel på samma tema: www.fof.se/tidning/2008/8/fafang-jakt-pa-det-unikt-manskliga.
S

Seaward sa...

Intressant horoskopdata, som dessa, mottages tacksamt!

Jo då, Fagerström, med sin bastanta Sol/Mars i Skorpionens Vatten och Månen i Jord fortsätter bekräfta biologisttrenden.

När de här människorna börjar rota i gyttjan blir de så fästa vid sitt studieobjekt att de inte tycks kunna höja sin intelligens (Platons def. igen) och minnas vilka de egentligen är. Se även horoskopen för evolutionsbiologen Patrik Lindenström för en variant och, till del, Thomas Huxley ("Darwins bulldog").

Via din uppgift ser jag här hur VoF tycks belöna sin egen sort. Fagerström är samma Sol-Skorpion och Mån-Jungfru som deras senaste dygdemönster Ulfstrand (korad samtidigt med att "Fettdoktorn" hånades).

Det pågår sannerligen något ruttet inte bara i Danmark utan också i den här förnuftsdyrkarklubben.

Tack för kul och astrologiskt värdefull kommentar!

Anonym sa...

Det finns flera självklara argument för att slöja, burka och niqab som täcker ansiktet ska vara förbjudet.

* Vi har maskeringsförbud, och alla ska vara lika inför lagen.

* Det är betydligt svårare att få förtroende för en person som döljer sitt ansikte. Att skolelever och dagisbarn skulle ty sig till en maskerad dam, och ta det hon säger på allvar är för mycket att begära av dem.
Att vuxna ska kunna konversera med en maskerad dam och respektera henne för sitt klädval anser jag i princip korrekt. Däremot inte ifall hon skulle vara advokat, polis, säljare mm

*företag måste ha rätt att neka en person jobb ifall hon envisas med att maskera sig. Risken för att ett hotell skulle tappa gäster ifall receptionen bemannades med en maskerad är överhängande, för att inte tala om andra serviceyrken som är hårt drabbade av konkurrens.

* Oavsett vad kvinnorna själva anser vara deras maskerings kulturella ursprung eller vad de har för personliga motiv är maskeringskläderna det yttersta tecknet på en kvinnoförnedrade kultur, som tvingar kvinnor att gå gömda för att inte männen inte ska känna "suget att våldta" för att citera en intervjuad arab i en norsk studie.

* eftersom assimilering i det svenska samhället är omöjlig om man går runt i ett enmanstält ökar det segregationen.

* Klädkoden är en symbol för underkastelse. Denna är inte förenlig med svensk lag om allas lika värde och vår övertygelse om att alla sak behandlas lika.

* ett allmänt maskeringsförbud visar att Sverige inte accepterar den islamska kulturen, med allmänt förekommande barnmisshandel, vilja att ta över samhället och införa sharialagar, förakt för västerlänningar mm -och stävjar islamiseringen av samhället.

Det finns säkert minst lika många fler argument till att i hela landet förbjuda, den på allmän plats redan nu enligt maskeringsförbudet förbjudna, islamska maskeringsklädseln.

Anonym sa...

.....fortsättning.......
därför tycker jag att ni borde argumentera för ett ett förbud istället för att spekulera i huruvida Björklund varit bättre politiker med en doktorstitel i filosofi motsvarande, eller hur djup förståelse han har av vissa begrepp.Jag håller dock med om att den sekuläre materialisten saknar ett perspektiv och ibland på grund av detta kan resonera enögt.