Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 augusti 2010

Knivhugga negern, avsky religion


 Jämförande studie av 2 x Solen i Lejonet/Månen i Jungfrun

Vi har inget motiv ännu, säger polisen till amerikansk press angående den israel, bosatt i USA, som misstänkts ha knivhuggit 17 svarta män och dödat fem. (Kortad version i Expr.) 

Men den här typen av fixering är ju till att börja med typisk för en människa som blivit besatt av ett inre psykologiskt motiv och söker avhjälpa fixeringen genom riktat agerande i yttervärlden. "Gudarna du vägrade dyrka har kommit tillbaka som din sinnessjukdom", som psykologen Carl-Gustav Jung sade (något parafraserad).

Jungs kritik är också tillämplig på svenska folket för närvarande. Som den uppenbart rasistiske israelen hittade svarta män - lägst på statusskalan - att leva ut sin mentala störning över, har svenskarna hittat lösryckta objekt i sin föreställningsvärld att rikta sin uppdämda kapacitet till ondska mot. Gudars, vad de där få sjalarna och slöjorna fått svenska folket att visa vilka perspektivlösa dårar de är! Gud(arna) du inte längre bryr dig om hämnas genom att drabba dig som sinnessjukdom (eller extremt dåligt omdöme)!

Jag tror inte det är en slump att israelen Abuelazam ett horoskop som i hög grad påminner om den aggressiva sektledaren Christer Sturmark. Den senares inre turbulens har genom åren vandrat runt och fäst sig vid lite olika motiv. Ibland har det varit parapsykologin som Sturmark förklarat vara lögn och dikt, och astrologin har ju fått en slev ovett den också.

Men det senaste året eller två har han äntligen kommit på tricket för bättre personlig framgång: lyssna åtminstone en smula på vad svenska folket har för blindfläckar och spinn populistiskt på det sämsta med den svenska sekularismen, dess förlust av djup förståelse för mänsklighetens enhet. Det här inlägget ska jämföra israelens med Humanistens horoskop för ett klargörande av några astrologiska symboler.

Ett försåtligt underblåsande av intoleranta tendenser hos ett folk fostrat i ett skolväsende som helt misslyckats i sin religions- och filosofiundervisning. Folket är nu så okunnigt i dessa frågor att de ofta inte kan precisera sin åsikt annat än avfärda religionen som "gamla sagor". Obildningen är skrämmande, för samma människor njuter likväl av filmer som Stjärnornas krig, Matrix och annan fantasy utan att ens kunna lägga samman två plus två.

Vi har "myter" omkring oss och vi måste ha dessa förklaringar, för mänskligheten kommer inte att överleva utan dem. Vetenskapens mätdata är ingenting förutom de myter som under namnet "teori" vävs för att skapa mening. Människan behöver mening för att göra livet uthärdligt. Särskilt sedan hon fastnade i den materialistiska myten om alltings meningslöshet!

Myten och meningen kommer inifrån våra egna psyken och det gäller att inte blunda för det, för då blir vi, som Jung påpekade, sinnessjuka! Folkmorden begångna av kommunismen, dvs den iscensatta materialismen, är de värsta mänskligheten varit med om. Nazismens miljontals offer är också frukten av en materialistiskt grundad livssyn - det låg socialdarwinism och biologism i botten av nationalsocialismens perversa verklighetsuppfattning. Israelens bakgrund är mig okänd, men den som sett den sekulära staten Israels horoskop på den här bloggen, vet att jordmånen är dålig.

*****

Egenmäktighet eller kamp för egen makt (utan hänsyn till omgivningarna) är inte enbart en följd av födslar då både Eld och Jord triggar varandra till förgrovad ambition (pga det senare elements tendens att mörka ljuset). Det här ohörsamma syndromet kan också uppstå redan med Solen som sådan. Det är få förunnat att vakna upp till andlig självmedvetenhet och Solen i ett horoskop uttrycker sig i allmänhet enbart som en "attraktor" som en kraft som drar människan mot ett livsmål. 

Den sideriska zodiakens Sol visar påfallande ofta vad slags liv människan söker forma sig (med mindre att födelsetimman avslöjar en väldigt försvagad Sol vad gäller "husplaceringen"). Lejonet och huvudrollen är en av de mest lättidentifierade uttrycken. Jag har tidigare gått igenom en hoper kända Sol-Lejon och påvisat hur mycket tydligare den sideriska zodiaken visar tecknets dramatik än den tropiska västzodiaken. Efter 1.800 år är den senare nu så "skev" att 80% av zodiakens dominant istället klassificeras som en lågmäld Jungfru!

Lejonen, när de inte fungerar, är mer disponerade än de flesta att ta scenen i besittning och själva - egenmäktigt - söka lösa det som upplevs som ett problem. Den klassiska tolkningen av det här beteendet är förstås Robert deNiros karaktär i Taxi Driver. Och precis som det ska vara, var rätt man på rätt plats. DeNiro är född med Solen i Lejonets tecken.

Att israelen, ett Sol-Lejon, är beredd att ta kniven i egna händer, råder således ingen tvekan om. Solen tar inte order från någon annan i tecknet där den härskar. Allt hänger nu på att Månen är en tillräckligt bra sparringpartner och kan ge "solkungen" reflektioner av hans agerande, som tuktar tendenser till avartigheter. 

Varken luddigt religionshatande Christer Sturmark eller den israeliska negerhataren har någon som helst nytta av sin Måne-i-Jungfrun. Placeringen indikerar ett kritiskt sinnelag som blickar i alla riktningar utom inåt, mot den egna solära andesjälen. Förklaringen är att det här sinnelaget sjunkit ner i Jordelementet, och det mest uppenbart materialistiska elementet saknar potential att tro på det som de fem sinnena inte klarar att registrera. Mån-Jungfruns sinneskärpa kan vara avsevärd men den blickar utåt, inte inåt och det är problemet.

Just den här ensidigheten berömmer sig Sturmark av och kallar för "trohet mot vetenskaplig empirisk metod". Den här ovuxna synen förnekar a priori att t.ex. synskhet kan existera - synskhet blickar ju "inåt" för att se, och materialisterna hävdar att det inte finns någon insida på materien, ingen själ! Det säger sig själv att den förkrympta världsbilden står inför avsevärda problem när synska människor får in en fullträff.


Månen i merkuriala Jungfrun ger också ett dissekerande sinnelag, dvs den empiriska vetenskapsmannens vilja att just skära upp objektet i mindre delar för att om möjligt hitta "förklaringen" där. Men naturvetenskapen är helt negativ så den hittar snart ett nytt, ännu mer mikroskopiskt problem, och då repeterar den sin tendens och skär ånyo i materialet eller klyva atomen. Den här oavbrutna förgreningen leder till att grundperspektivet tappas. Människan går vilse i en överhopning av småfrågor och småsvar. 

Någonstans här föds den västerländska ateismen som bara är en mörkläggning av att psyket tappat sin orientering mot den ursprungliga Gestalten! I vår tid är det inte okej med den "Stora Berättelsen" längre, för vi är numera så ynkliga mentalt att vi bara kan mäta i nanosekunder och mikrometer eller extrapolerade parsek. Vi har inga måttstockar för den "Stora Berättelsen" längre efter det att vi svek vårt inre. Och i vår dumdryghet tar vi lättaste vägen och förklarar antikens män för okunniga mytspinnare. Vi ser inte ens att det är vi som spinner förmörkande och förklenande myter över människans ursprungliga insikter.

Den som förbrutit sig mot nyckelordet Helheten genom att i Jungfruns tecken vägra se Solen i Lejonet för vad den är: Gud, hela förklaringen, etc - och istället börjar karva i aspekter av helheten, har visat sig ovärdig Lejonet i rollen av den goda konungen. 

Sturmark och den misstänkte mördaren är nu istället slavar under sin egen inbilskhet. Måne och Sol har inte ett fullgott samarbete via just de här två tecknen. Jag har andra förskräckliga fall som indikerar en närmast imbecill oförmåga att se helheter, och en skepsis som inte längre klarar förnuftsargument. Månen i Jungfrun blir ännu mer negativ om Solen är mäktig (som den är i Lejonet). Sinnet (Månen) i högre grad "är" personen än hennes soltecken. Som jag sade, ytterst få realiserar sin Sol som det egna medvetandet. För de flesta är Solen bara "objektifierad", ett karriärmål och liknande.

Israelen är född ett Jupitervarv (12 år) efter Sturmark och det finns anledning att ifrågasätta förmågan till djup tanke när filosofins planet identifierat sig med så enkla saker i livet som föda och kroppen. Viljan att gynna hos Jupiter kan t.o.m. bli till farlig lokal provinisialism eller nationalism eftersom Oxen är ett så territorialt begränsat tecken.

Varför jag (åter) lyft fram den lömskt invandrarfientliga gruppen Humanisternas ordförande, beror på att det finns ytterligare en parallell mellan hans och israelens horoskop, och som jag tror förklarar främlingsfientligheten hos båda två. Det ska medges, svensken går inte ut och sticker kniven i det mörker han fruktar så, han har mer försåtliga metoder för sin utrotningskampanj av det religiösa sentimentet. Och den sista parallellen är det tecknen som tycks ligga rasism närmare än andra: Kräftan.

Indikationen på detta kan dels härledas ur Kräftans uråldriga symbolik som sådan. Skalet skyddar det ryggradslösa djurets inre mjukdelar och ger det en form som det annars skulle sakna ("i brist på ryggrad"). Skalet associerades förstås med det skyddade Hemmet, och i Haremet har vi ännu en idé om en avgränsad säker zon för den sårbara biologiska kvinnan. Kvinna och Hem associerades och Månen med tidvatten och menscykler.

Ett paket av besläktade associationer har följt Kräftans tecken under årtusenden och det är ren logik att det tecken som mest sysslar med säkerhet och det inre, också är det som är mest misstänksamt mot det yttre, mot världen i stort eftersom den kan osäkra den inre stabiliteten. 

Kräftans tecken var det som oftast dök upp när jag granskade den skock svenska män som iscensatte Sveriges rasbiologiska program under 1900-talet i syfte att hålla FolkHemmet rent från "föroreningar" från stora världen och även på landets insida. Den är "bakterieångesten" har uppenbarligen aldrig lämnat Sverige, och i t.ex. Sturmarks horoskop sjuder det av orenhet i Kräftans tecken - "det kryper under skinnet". Naturligtvis söker en sådan människa aktivera andra MOT den smitta man själv fruktar. Den projektionsbenägna människan har fötts.

Sturmark verkar ha slutat använda ordet "förnuft" i sin retorik numera för han vet att det är ren irrationalitet som driver hans ateism (som han dolt under politisk lobbyism). Utan Gud finns nämligen inget objektivt ramverk kvar, alla idéer om en i naturen nedlagd högre moral försvinner, och alla ståndpunkter är till syvende och sist irrationella åsikter - irrationella i den meningen de inte grundar sig i annat än det tyckande och resonerande subjektet. 

Detta visste Platon, och kallade de ömkliga fallna människornas värld för "åsikternas värld". Korrekt vetande är enbart tillgängligt för den som höjer sinnet till den eviga form- eller idévärlden, men det är just denna värld (Solens rike) Sturmark och negermördaren inte kommer i kontakt med på grund av det lägre sinnets (Månen) förmörkelse i det fysikaliska Jordelementet. Det är typiskt att israelen gick till angrepp på mörkhyade människor under nattetid - två symboler för hans totala psykologiska mörker!

Israelen har Saturnus i Kräftans tecken, en mycket klen placering som till skillnad från Sturmarks snabbt överståndna konjunktion av Mars och Venus (hatiskhet där kärlek bord råda och kärlek där hat borde råda) gäller en hel "subgeneration" om 2½ år. Saturnus i "detriment" (skadad) i Kräftan kastar dessutom aspekter mot månoderna så att hela axeln Vädur/Våg rubbas. Och den här polariteten har primärt att göra med balansen mellan egot och hennes medmänniskor. Därmed har vi svår dysfunktion i Rajas guna, lidelsens kvalitet, och ska man söka problemhärden, blir det kanske ännu en gång Jungfruns tecken. 

Sinnet/Månen i kombination med Mars ger alltid tanklösa oroshärdar. Se Rick Falkvinges många grodor i sina uttalanden och det utvidgade studiet av andra med Månen och Mars i samma tecken. Hos israelen gäller nu inte Fiskarnas befläckelse utan Jungfruns puritanism och det förefaller troligt att israelen mördat färgade män i ett psykstört försök att återställa ett befläckat sinnes renhet.

För precis som i Sturmarks fall med en Mars som redan har skadat själen (Kräftan) och kärleken (Venus), innebär israelens våldsplanet i Jungfrun (även här med Venus som nu anses vara "fallen") en upplevelse av fysisk imperfektion. Denna har mannen sökt bekämpa genom att ge sig på projektioner i formen av "svarta män" av sin egen inre demon. (Gissa om Sturmark kommer att söka sig till "gated communities" i sitt liv med den här ångestladdade känslohärden i Kräftan! Här finns verkligen trauman i tidigare liv för hypnosterapeuten att släpa ut i ljuset. Det är bara det att Sturmarks slag förnekar själens existens...)

Den yttersta nyttan med den här parallellstudien av två Lejon med Månen i Jungfrun och ett problem i Kräftans tecken är att vi bättre förstår varifrån svenskarna religionshat kommer: som folk har vi förfallit sedan vi slutade studera världen i dess mångfald (om vi någonsin gjort det).

Vi har varit torra ingenjörer och hantverkare så länge nu, så praktiskt vardagsorienterade i vårt förstånd att vi inte längre förstår att hela världen i övrigt är mer kompletta människor - "där ute" tänker de med både hjärta och själ.

Här har vi bara bondförnuft och tystnar direkt när frågan inte längre är av simplaste, mest praktiska art. Och vår skepsis vet de flesta inte ens varifrån de fått. Hur många har ens kollat upp om den materialistiska världsbilden stämmer med mänsklighetens bästa tänkande i historia och nutid? Det gör den inte.

I förlängningen skapar sekularismen människor som Sturmark och i slutändan rena patologer, som negermördaren Abuelazam.


Se även: sökning bland drygt 4000 horoskop efter mönstret Solen i Lejonet, Månen i Jungfrun samt planet(er) i Kräftan. Är detta en kombination som hotar med obefintlig självinsikt och en resulterande projektion på andra av egna blindfläckar?

_____

PS. Jag använder förstås ordet neger för att understryka sanslösheten hos den sekulära människan. Hon propsar på politiskt korrekta ord men märker inte hur i grunden sjukt hela hennes bygge är. Den som vet vad en annan människa är, kan använda precis vilka ord som helst. Existerar bara det högre medvetandets band som en aktualiserad princip verkar enheten mellan människor "telepatiskt" och man kan säga i princip vad som helst. Godheten lyser ändå igenom.

Så icke med svensken, sekulär, avskuren, rädd och hatisk. Svensken tror verkligen att t.ex. blockpolitik är verkligt! Så bortkollrade är vi att vi köpt dualismen på fel nivå! (Ondska och Godhet existerar som aktiva principer, men sannerligen inte nere i Ondskans jämmerdal! Här är snarare det onda maskerat till gott och tvärtom. Jämntjockan låter mycket lite av sann Godhet sippra igenom så någon reell maktkamp är det inte tala om. Ondskan förtär långsamt sig själv.)

Inga kommentarer: