Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 augusti 2010

Chefsåklagaren, Jupiter och Lagen

Någon kanske minns bloggresonemang fram och åter om varför jurister har horoskop som liknar de kriminellas. Någon kanske minns advokaten och karriärglidaren Thomas Bodströms opålitliga himmel (och en dussinsysslare är han verkligen!).

Någon kanske också minns den franske statistikern Jacques Gauquelin som upptäckte att vissa astrologiska tendenser bara visade sig när han undersökte toppskiktet av franska läkare. Tendenserna försvann när han gick ner i gärdsgårdsserien och undersökte personer motsvarande Bodström.

Nå, vad bättre ställe än att ta ett första stickprov på en chefsåklagare när nu Eva Finné figurerar i pressen. Det var hon som häromdagen hävde rubriceringen våldtäkt i samband med att Julian Assange efterlyste, dock utan att avskriva hela ärendet om oredligheter. (AB, DN, SvD, Expr)

Hela den rättsstat som ateistiska (sekulära) och missriktade individer av idag skriker och hojtar om i tid och otid bygger på astrologins grundläggande studier av himmelens rytmik. Det är därifrån mänskligheten till att börja med fått idén om en naturrätt på vilken all senare lagstiftning vilar.

Tanken kräver naturligtvis den antika världsbilden som ser en högre ordning verksam i det blotta faktum att vi lever i ett kosmos och inte ett kaos. Det är först när en människa börjar hata och negera som det visar sig att hon inte tillhör den ljusa sidan utan har tagit parti med ondskans makter. Sekulär humanism förnekar t.ex. allt det jag just sagt om att lagen är grundad i Lag och representerar, tyvärr Björn Ulvaeus, Djävulens imitation av livet.

*****

Ateisten kan aldrig nå sitt genuina jag eller perfekt harmoni med sina medmänniskor. För egen del har Ulvaeus fuskat sig fram genom att musicera, vilket så att säga är den fattiges glimt av verklig insikt i Lagen. Likväl är ateismen mänsklighetens absolut största brott på jorden mot sig själv och sin egen potential. Det är därför västerlandet nu kommer att genomgå en våldsam omstrukturering.

Det är till planeten Jupiter astrologin kopplar Lagen (med stort L eftersom den inte är ett människopåfund utan en självständig realitet som utgivits till de människor som haft öppet sinne nog att förnimma den). Hos grekerna kallad Zeus och hos indierna illustrativt nog Guru - Den visa läraren!

En stark Jupiter visar sig var och varannan gång man granskar en riktigt framgångsrik celebritet, så det är naturligtvis inte så att Jupiter som arketyp enbart råder över Lagen. När allt kom omkring var Zeus en förskräckligt aktiv övergud och är väl far till fler barn än någon annan grekisk gud! Helt i linje med astrologins klassificering av Jupiter som en välmågans och expansionens kraft. Jupiter - och Lagen - är mänsklighetens stora välgörare! Likt en andlig lärare - Guru - befrämjar den vår tillväxt och det högre gudamedvetande det är meningen av vi - eller så många av oss som möjligt - ska utveckla under våra liv på jorden.

*****

Saturnus/Kronos/Shani ger oss istället svart på vitt på den utsträckning vi har nått någonstans eller om vi spårat ur på vägen... Skörden är, som empiriker med viss rätt säger, ett viktigt mått. Problemet är att den sekulära humanisten och naturvetare i en lägre division enbart dyrkar vid Saturnus altare alltmedan de förnekar den komplementära jupiteriska principen!

Förutom att vara Skördemannen som rycker bort oss från jorden när den förutbestämda resan är fullbordad representerar Saturnus också den Form som planterades som en potential och som vi hade att förverkliga under en livstid. 

Att förstå Saturnus position som "Form" och Solens placering som "livsuppdrag" är en delikat uppgift, och jag måste erkänna att mina 25 år med astrologin utan filosofi har varit om än inte bortkastade så åtminstone en väldig skev utveckling. Det är uppenbart att världens astrologer sysslar med smörja i den mån de saknar den djupare sida av ämnet jag här antyder, alltjämt yrvaken över alla nya dörrar som öppnat sig.

Astrologin är verkligen Lagen varpå all mänsklig civilisation bygger, vare sig vissa folk och kulturer faller så lågt som svenskarna att de spottar på religionen eller behåller en viss naturlig fromhet och känsla för "det övernaturliga".

*****

Som framgick av det första stickprov på brottmålsjurister, Rolf Hillegren och Madeline Leijonhufvud, fanns som man kunde förvänta sig Jupiter i mycket viktiga kopplingar till andra planeter. Minns att det här är en fattigmansblogg som sällan har tillgång till horoskop med exakta födelsetider. Men redan dygnet som helhet visade i Hillegrens fall Jupiter i Tvillingarna välsignande Merkurius (kommunikation).

Eftersom Solen stod i jupiteriska Fiskarna (Vattenelementet), var alltså Jupiter disponent till horoskopets solära (handlings-)sida. Planeten och disponenten befann sig emellertid i två element som inte mixar bra, och möjligen spelade det in i Hillegrens förlupna ord och det rabalder som följde. Annars tyder blotta vetskapen om att horoskop tillhör en jurist på att det är "den högre typen" vi har att göra med, och därmed inte den simpla lögnaren, som så ofta uppstår då de här elementen skapar en soppa av fria fantasier och spelat trovärdiga utsagor.

Madeline Leijonhufvud hade en än bättre tumme med Lagens Jupiter. Ännu en gång Jupiter i Tvillingarna och nu i kombination med Solen för en markant förhöjd intelligens. Hela detta eldiga kraftpaket mottogs sedan av Månen i Luft, i Vattumannen för ett typiskt horoskop för en idémänniska!

Som med Hillegren fanns dock några missljud (och konstigt vore annars eftersom båda sysslar med kriminalitet i sin dagliga gärning) - Leijonhufvuds lätt neurotiska feministläggning syns tydligt i Mars-Kräftan i attack mot psyket. Här uppstår alltså eventuellt en irrationalitet i utsagorna och Hillegren var inte sen att i någon våldtäktsdebatt anklaga sin yrkeskollega för just detta.

*****

När vi nu tittar på chefsjuristen Finné finns inga problem alls på himmelen! Det är ett sånt där horoskop som borde vara helt omöjligt med tanke på den indiska filosofin och astrologins mörka människosyn (och vi är ett fallet släkte!). Men precis som i fallet Dalai Lama håller sig de båda naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus passiva vid den här tiden medan istället Jupiter är maximalt aktiverad!

Nedanstående bild är astrologins sätt att beskriva vad Platon kallade Det Ena, Det Goda, Det Sköna. Den som förstår astrologi instämmer säkert. Alla andra bör börja fundera på vad de tror kommer att hända efter döden och om de lade sin kraft på rätt frågor i detta livet.




PS. Sökningar ger några alternativa personer med samma namn, men detta var stockholmsbaserat och efter att jag gjort beräkningen rådde inga som helst tvivel om att detta är ett horoskop för en som nått högt inom juridiken.

Åtta av nio positioner i den inkorruptibla Himmelen (Eld/Luft)! Den enda markeringen för praktisk tillämpning är sannerligen en intelligent och rådlig placering: Saturnus i sattvisk Jord som, som sagt, inte kastar någon degraderande skugga över något i Eld. Makalöst. (Missa inte den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Venus och att Månen/sinnet är dubbelt jupiteriskt: aspekterad av planeten och som Skytt-Måne direkt disponerad av Lagen!)

Som vanligt kan man bara fantisera om hur ett födelseklockslag skulle precisera bilden ytterligare. Var befinner sig denna remarkabla Vädur på himmelen? I öster som enligt den här solära kartan? I något "ondskefullt" hus för att knyta Lagen till Brott & Straff?

*****

Se även:
Assanges efterlysning - horoskopet,
samt
Assange, den läckande & Clifford, bitterljuv

Tillägg 100828:
Chefsåklagarens Venus - ytterligare resonemang om Venus och Mars.

Inga kommentarer: