Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 oktober 2009

Rättrådige Bodström (aggressiva sossar)



Expressen meddelar att karriärpolitikern Thomas Bodström tycks frysas ute från den nya socialdemokratiska inre kärna som håller på att ta form...


Bodström mannen som ville genomföra och försökte tre!! gånger att genomföra en massavlyssning av folket som får forna ddr tyskland att framstå som barnungar??
Nej tack


Populisten Bodström måste gå på omskoling.Våra barn måste lära sig vad som är rätt och fel och konskvenserna av att förstöra för andra människor: B saknar den naturliga känslan för rättvisa och friar till de sämsta sidorna hos populasen.

Röster ur folkdjupet i Expressen

Ibland får jag den bisarra känslan av att se en livs levande tecknad karikatyr istället för en människa av kött och blod. Det händer inte ofta, men med Humanisternas ordförande sker det ständigt. En annan är Bodström, som t.o.m. jag, fullständigt ointresserad av politikens banala och falska retorik, inte kunde missa för hans patologiska motionerande om nya lagar medan socialdemokraterna ännu hade makten.

Hans roll som kvinnornas riddare tycktes mig sökt, och hur hans psyke verkade lika rostigt gnisslande som Monas, slog mig gång på gång. Hör hur Mona alltid bryter upp sin kommunikation i pyttesmå ordkombinationer följda av pauser som ofta sitter på helt fel ställen och gör att man själv måste tänka igenom var tyngdpunkten i tankegången ligger. Det här kallas ofta Monas överdrivet pedagogiska talarstil, "som att undervisa småbarn", men det är helt fel uppfattat, eftersom hennes frasering försvårar. Jag ska strax försöka visa var den här taktlösheten kommer ifrån.

Bodström uppvisar en liknande brist på jämnt flöde i sitt tänkande - ibland låter han nästan retarderard när han stöter fram knaggliga och kantiga tankar (den mannen hade ingen att avråda honom från en författarkarriär!). När jag granskar horoskopen för dem båda tror jag mig ha hittat en förklaring: på båda födelsehimlarna är Månen (psyket) angripet av krigaren Mars.

Jag har också hört Piratpartisten Falkvinge göra utomordentligt dåligt från sig i intervjusituationer, i termer av artikulation och få orden ur munnen på rätt sätt, och han har också Månen och Mars i kombination.



Det välkända egenmäktighetssyndromet här mellan
Venus-Vädur och Saturnus-Stenbock:
"Jag mår bra när jag får lagstifta och bestämma."

Den hetlevrade och okooperativa Mars ser inga förutsättningar för samförstånd någonstans, och givetvis måste, före något annat kunnat hända, psyket (Månen) ha drabbats! Psyket kuggar inte i sig självt!

(Nu ska jag viska en hemlighet apropå ovanstående gåta: planeternas effekter kommer inte till oss utifrån - de kommer inifrån! Och sedan projicerar vi vårt inre universum ut mot omvärlden. Det berättar ingen numera, för vår civilisation har tappat en och annan pusselbit på vägen mot ren och skär materialism.)

I termer av politik får vi förstås retoriker av konfrontationstypen, sådana som pöbeln kanske hejar på, som om politik vore någon tuppfajt, men som är rent tragiskt att åse för den som skolat sina preferenser i uppförandefrågor något längre.

Mona får ofta underbetyg pga sin buttra vrånghet. Detta är exakt vad man kan förvänta sig av sinnelaget som alltid blir förgrovat av aspekter från Mars. Solen och Mars är en betydligt bättre kombination.



"Jag tror inte du förstår" - se översittartendensen
i 10:e huset i Monas horoskop längre ner.


Motsatsen vore alltså Venus med Månen, en verklig "smooth talker"! I Bodströms fall blir det också lustigt nog det här störda och självcentrerade sinnelaget (ingen ska missta sig på att Falkvinge, Mona och Thomas är ego-karriärister, vad de än väljer för ideologi som plattform), som bäst förklarar hans månande om våldsutsatta kvinnor.


Givet hans helt identitetslösa Sol i Fiskarna skulle jag gissa att det här är en potentiell drag-kandidat, med kvinnokläder i garderoben. När Bodström motionerade om tusen och en saker till kvinnans försvar, var det för att han faktiskt i själ och hjärta själv är en skadad kvinna! Åtminstone inbillar han sig det. Någonstans finns det alltså en ärlighet i hans motionerande, men att det var hypomani, kan väl ingen ha misstagit sig på?


*****

Ju mer man granskar politikerhoroskop, ju mer ser man att de är som vilka människor som helst. Ofta av sämre kaliber än gemene man. Den gamle filosofen Platon visste för 2.300 år sedan att de nobla själarna aldrig ger sig ut i det löjeväckande taskspel som politiken/retoriken är, de bättre själarna väljer att återfödas på jorden i ganska undanskymda positioner.

(Hans råd var dessutom att det goda samhället ser till att låta filosoferna styra, de som helt och hållet höjt sig över snatterifasoner och karriärpolitisk och egoistisk bakslughet. Skulle Sverige ha en enda politiker kvar om vi applicerade Platons extrema krav på den goda och objektiva människan på vår tid?)


Platon ansåg att det var "barnen" bland oss människor som nödvändigtvis ska armbåga sig fram i centrum, och för den motivationen finns ingen bättre placering än Bodströms extremt egoistiska syn på vad kärlek eller balans är: Venus i Väduren.

Den här kombinationen av planet och tecken betyder ungefär, "så länge jag syns och är i mitten råder perfekt balans". Där är en av pusselbitarna till hans överaktiva hypomani. Den andra var alltså det stirriga psyket, där likväl sinnet behåller en gnutta sans tack vare Månens erkänt stabila placering i Oxen.

Man kan tänka sig att det just är det tjocka och tröga sinnelaget som blir till den friktion som gör att både Mona och Thomas hackar så underligt när det kommunicerar sina tankar, för även Mona har alltså Månen och Mars i Oxen.

Notera i hennes fall den extra manifestationen av olycksplaneten Mars i samband med Månen som moderskap: hon förlorade ett barn i späd ålder, vilket hon intill denna dag - enligt intervju - betraktar som en närvarande sorg. Hon talar om barnet i presens och kallar det "mitt barn".


Här förmärks återigen Oxen, som är det mest äganderättsliga tecken som finns, och tecknets kvalitet är Tamas guna, tröghetens och fixeringens kvalitet. Uppenbarligen ger fixerad kvalitet stabilitet, men när något spricker blir återhämtningsförmågan dålig, bearbetningen och viljan att gå vidare kan bli nedsatt, eller traumat bestående. Nyckelordet är rigidisering.



Månen + Mars i 10:e - den fanatiska karriäristens (och
populistens) tecken
. (Månen = det instinktiva folket)
Notera Saturnus ge en legalistisk klang åt detta hyper-
materialistiska sinnelag ("Satans axel" mellan mun och anus).


Jag har på rätt nära håll studerat ett livslångt och eländigt mor/dotter-förhållande där den värsta av alla psykkombinationer mötts: den ena med Månen i Lejonet och den andra med sitt sinne i Skorpionen!

Det är pga den fasta men tröga oupplystheten hos "Tamas" jag misstänker att Mona aldrig frivilligt kommer att lämna ordförandeposten när hon nu sent omsider realiserat sin flickdröm om att bli the big boss. Månen anses "upphöjd" och stabil i Oxen, men med den onda Mars blir den bara halsstarrig och "kantig" - ett karaktärsdrag som är tydligt även hos Bodström.


*****

Det är också intressant att se hur Månen och Mars också beskriver en rent fysiologisk effekt i fallet Mona: hon täcker ofta halsen med halsdukar eller polotröjor för att dölja den rodnad som uppstår bara några minuter in i intervjun. Oxen representerar orala människor (de som pratar hellre än sitter ner och författar ett brev), och den indiska astrologin noterar mycket tydligt hur Oxens tecken korresponderar mot munnen, svalget och halsen.

Men det är förstås den blodröda krigsplaneten Mars som avslöjar att Mona blir röd ända från halsen och ner på bringan (Månen = bringa/bröst) när hon hamnar i sitt krigiska tillstånd - vilket är det sinnelag hon går in i vid intervjusituationen! Naturligtvis är väl lamporna i en tv-studio heta, men rodnaden är att likna vid effekter hos ett djur som "spärrar upp sig för att hota" - grodor vars buk sväller, fåglar som förstorar sig med fjäderdräkten, etc.

Mona är med andra ord inte lika "cool" som hon försöker spela, och glömmer hon ta med en sjal avslöjar kroppen direkt uppvarvningen: hon är ingen samförståndsmänniska, utan den enkla typ som djupt demoniserar andra. Men det visste alla redan.

Om samma fysiologiska effekt inträffar för Boström går inte att avgöra eftersom att han är en karriärpolitiker, en kavajnisse med tillknäppt skjorta. Men det kan noteras att hans psykiska störning uttrycker sig via en motsättning mellan Luft och Jord, "ideal som inte är praktiskt genomförbara". Hur var det nu med hans hetsiga motionerande?


Tillägg 091012

Ibland händer det att morgondagen kastar skuggor in i nuet (se vidare reflektionerna kring synkronciteter mellan skriveri och aktualiteten "Fleetwood Mac" här). Jag kunde med fördel ha skjutit upp den här granskningen av Bodströms horoskop några dagar med tanke på att Kalla fakta granskat hans frånvaro i Riksdagen (för att skriva mediokra romaner?). DN, AB, SvD om den saken.

Tillägg 091016

Ett lika tragiskt som underhållande inlägg på Newsmill visar att "det bodströmska språket" inbegriper betydligt mer än de syntaktiska märkligheter jag kopplade till Mars attack mot Månen. Så okej, jag säger väl som det är: hans och Monas av Mars angripna Måne anses traditionellt i astrologin symbolisera en omoralisk människa. Detta måste dock vägas mot eventuella motbud, men som Kalla faktas reportrar rapporterar Bodströms sätt att handskas med orden verkar den moraliska härdsmältan stämma här.

_____

Födelsetid för Sahlin hennes egen uppgift cirka 1984 i tv-programmet "Mitt i planeten", lett av Catrin Jakobs.

Inga kommentarer: