Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 augusti 2010

Julian Assange, den läckande & Clifford, bitterljuv

[Tillägg 100821. I en spektakulär händelseutveckling reaktualiseras inlägget ganska omgående: Julian Assange är efterlyst av svensk polis för dubbel våldtäkt i landet! (SvD, Expr, DN) Inlägget Piratpartiet ett gäng pedofiler? blir därmed till en märklig brygga pga Assanges samröre med piraterna. Lider dator- och informationsålderns svåraste offer av sexuella vanföreställningar?]

Är "look-alike"-faktorer till hjälp vid identifikation?

Eftersom Julian Assange, själv datahacker, inte otippat sjunger det sataniska prästerskapets melodi, "Information wants to be free", och samtidigt förbehåller sig rätten att hålla inne med sina födelsedata, måste astrologen av detta dra slutsatsen att han har "valt" att tillkännage sin identitet enbart genom själva födelseåret 1971.

För det här inlägget om en man som i sina försök att påverka världspolitiken gjort sig skyldig till egenmäktighet av hösta graden och diskutabelt kan vara jordklotets för närvarande största terrorist - ivrigt påhejad av åtskilliga svenskar som visar vilken skurkstat det här har blivit - ska vi dock göra två hypotetiska antaganden. I steg ett antar vi att Assange föddes runt den 18 februari eller senare under året.



Det finns nämligen goda skäl att låta de båda månnoderna i sin evigt retrograda (backande) rörelse genom zodiaken hinna in teckenparet Stenbocken/Kräftan. Det här är nämligen realpolitikens axel och påverkar både policy (Stenbocken) och säkerhet på hemmaplan (Kräftan). Assange har alltså skapat extrema problem för mångas säkerhet genom den förljugna och inbillade världsbild som datanörden odlar.

Som steg två antar vi att han föddes ännu lite senare, säg den 28 april eller därefter. Då kan Saturnus göra entré i Oxens tecken. Jag kommer att vänta till allra sist med att uppge mitt skäl till denna placering.

Vad som bekräftar att 1971 är ännu ett dåligt år (de bra åren är få!) är att de två största penslarna, de som målar upp hela årets form i de mest generella dragen, mellan sig bildar Satans egen axel, den mellan Oxen och Skorpionen. 

Saturnus i Oxen är en oerhört ofilosofisk och närmast brutal realpolitiker när den på Saturnus klumpiga sätt och utan någon föregående diskussion attackerar på en diktators egenmäktiga sätt. Saturnus är dessutom nära förbunden med den girigt maktlystna norra månnoden i Stenbocken där tecknets latinska namn capricornus beskriver "nyckfulla horn" - ett typiskt uttryck för den härskandes godtycke och maktfullkomlighet. Assange steg lätt in i rollen av den skadliga aktören i maktspelet - men genom att börja läcka information.

Man kan förstås argumentera för att Assange tycker det är USA som är den brutala parten. Notera hur den egenmäktiga Saturnus detta år skadar eller straffar den avhuggna dragsvansen Rehu i Kräftan. Men är inte detta i själva verket den skada han åsamkar alla dem som hans läckor röjer!

Jag har sett svårt psykologiskt traumatiserade människor födda detta år med enorma skador i sina hemmiljöer, och samma skada mot Afghanistans inre som Assange ville påvisa med att börja läcka, samma skada tillfogar han som oombedd egenmäktig satanist (förklätt till moralist) amerikanska intressen.

Mitt tips är att Assange, mannan som ville avslöja andra men själv behålla sitt födelsenummer hemligt, kommer att försvinna i en liten städoperation. Det kommer att se ut som en olycka eller kanske ett självmord. Den sataniska axeln är inte trevlig, det har vi sett många prov på tidigare. Det är som om förmågan till högre, omdömesgillt tänkande gör förlorad när halvan som ligger i Oxen totalt identifierar sig med det inomvärldsliga plattmarksperspektivet och den andra halvan i Skorpionen är uppbunden till den första som dess reaktion. Ett oerhört snävt kretslopp skapas.

*****

Vem är Assanges "look-alike" på fotot? 

Clifford T. Ward, en idag nästan bortglömd brittisk singer-songwriter som hade en stor framgång på Englandslistan 1973 med den sentimentala och tungt orkestrerade balladen "Gaye". Mannen drabbades några år senare av MS och dog efter många år av tilltagande förlamning.

Första gången jag såg ett foto på Julian Assange fylldes jag av obehag! "Aj, den sliskiga sorten av pladdrig, inkontinent Kräfta", var min tanke. Be mig inte förklara denna spontana reaktion, men det var förstås en ren ryggmärksreflex baserad på studier av många, många horoskop och individer i verkliga livet. Det finns höjdare och riktiga stolpskott i varje tecken, och sakta växer en inre känsla fram för vilket spektrum som ryms i vart tecken...

När jag nu började fundera på var jag sett honom och mindes jag britten som fastän ibland lite väl sentimental i sina texter var en formidabelt musikalisk låtskrivare.

När jag nu slår upp hans födelsedatum (10 feb 1944), vad hittas där om inte månnoderna i omvända läget till Assanges!  (Okej det är en chans på sex, inte så märkvärdigt.)



Clifford ägnade hur många sliskiga låtar som helst om naturen, familjeliv och hemmiljön, alltid idealiserande sin hustru - utom när han hjärtslitande skrev om förbistring inom hemmets fyra väggar. I "Scullery" (1974) porträtterar han, som en klassisk mansgris, sin hustru stående vid diskhon, och tycker hon är så vacker i den positionen! Hustruns rätta plats är i köket!

I verkligheten, till del beroende på sjukdomen, tycks han ha varit en hård och dominant typ och jag är beredd att tro på avsevärt självbiografiskt stoff i alla hans förkrossade texter där han bekänner sina fel och brister (även innan sjukdomens utbrytande). Clifford var en Stenbock med Solen, draksvansen och Merkurius i tecknet.

Mittöver, i husliga Kräftan, hittar vi hans hustru parkerad i köket (där en kvinna ska vara enligt den patriarkala Stenbocken!) i formen av en upphöjd Jupiter och, förstås, den hungrande demonen Rahu. Notera här två "expansiva" planeter som söker öppna upp det privata i Kräftan!

Denna tanke stämmer på Assange, en lösmynt sladdertacka som gärna rotar fram andras hemligstämplade uppgifter och bjuder ut dem till hela världen, men inte ens törs uppge sin födelsedag (sin själ)!

Jo, jag vidhåller. Assange känns slemmig och ryggradslös. Den som inte kan släppa sina informationsidealistiska floskler och se mannens skadegörelse har inte förstått mycket. Vilka hans privata psykstörningar än är och som han omsatt i sitt visselblåsande, skadar han lika mycket som han tycker sig göra världen en tjänst.

Och visst, jag har inte glömt Cliffords Saturnus i Oxen - ännu en placering som matchar det absolut nödtorftiga horoskopet för Assange! Har den tydliga look-alike-faktorn i utseende med zodiakens allra mest grundläggande planeten på himmelen att göra, formskaparen Saturnus? Under brinnande brutalt världskrig föddes Clifford med samma Saturnus i sin kanske mest brutala position i Oxen!

Saturnus i Oxen är en på tolv, och multiplicerat med oddsen för samma nodaxel är chansen rätt liten att ha båda detaljerna. Att de sedan också har liknande ansiktsdrag bara stärker den kusliga känsla varje astrologistudent får efter några år. Det kanske inte är dna som designar livet här nere utan kosmos själv!

Jag vet inte om Cliffords horoskop ger hemligheten till sjukdomen MS, men jag har aldrig sett någon otrevligare serie placeringar: Mars och Saturnus i omaka kombination (Saturnus söker hämma, muskulära Mars söker aktivera).

Dessa två sammanlänkade illgärningsmän ger sig sedan ut på ett "killing spree" och lyckas drabba planeter både i Kräftan (som hos Assange), och inte minst den för sinnelaget så viktiga Månen i Lejonet. Och sist men inte minst slår den omaka Mars/Saturnus ner på Venus så att vi får det fullständigt horribla budskapet om både förhöjt libido och libido under repression!

Någonstans i den här nästan otydbara gröten ligger uppenbarligen den dubbla naturen Clifford djävul/ängel ("You're No Angel", 1977).

Det är också märkligt att han ägnade en sång åt rullstolsbundna barn 1974, åtskilliga år innan det fanns några några märkbara tecken av MS i hans egen kropp (dessa dök upp på 80-talet)! Ibland undrar jag om konstnärssjälar har förmågan att lyssna djupare än andra och höra sin egen själs öde - och vilka motiv som är inbokade för det här livet... Rullstolen var bokad för Clifford själv, lite längre fram på vägen.

Under alla omständigheter signalerade Mars/Saturnus i Oxen en bekymmersam livsvandring för hans Sol i Stenbocken i egenskap av att vara den solära vägens "dubbeldisponent". Trots en ändlös rad av fina kompositioner lyckades han aldrig upprepa sin enda listframgång och sjönk sakta tillbaka i obskyritet igen.

Trots singeletikettens löfte fanns inte den här
mäktiga Clifford-balladen med STORA stråkar med
på albumet som följde. När den dök upp på LP:n därpå
var det i en helt annan och mycket lamare version.

Inget ville sig efter den där första slumpframgången. I en komposition från 1975 står han talande nog i Frankrike och begrundar en minnesten rest för okända engelska soldater stupade i strid under Andra världskriget.

Hade hans nostalgiska själ hittat tillbaka till sin egen grav? Född februari 1944 är det inte omöjligt att han dog i kriget och snabbt returnerade till Europa.

Är det krigstraumat vi ser i hans födelsehoroskop, ett trauma som på grund av den engelska medelklassens lika patologiskt usla självkännedom som svenskarnas förblev undertryckt, obearbetad och, tydligen, dök upp som undertryckt aggression och slutligen sprang läck som somatisk sjukdom?

Engelske psykiatern Arthur Guirdham studerade och behandlade mental sjukdom i 40 år och hans slutsatser var inte desamma som materialistiska läkare kommer fram till. Han såg mycket mer röra sig i djupet av sina patienters psyken. Här ett inlägg om den saken.


Clifford & hustrun Pat. Sjukdomen har fortskridit.

*****

Nå, är "look-alike"-faktorer till hjälp vid identifieringen? Tja, både Clifford och Assange är uppenbarligen fixerade vid territorier och jordiska kroppar - och människor som stupar på jorden. Båda männen har Liemannen Saturnus i Oxen. Båda har störningar i Kräftans tecken.

Eftersom min spontana känsla var en "slemmig" typ av Kräfta kan man spekulera i att Assange föddes föddes med ytterligare planeter som klibbar fast i Kräftans del av nodaxeln. Den här axeln leder ju ofta till ryktbarhet om det pågår mycket aktivitet runt den. (Ja, i Cliffords fall dog ryktbarheten snabbt ut...)

Eftersom Clifford T. Ward hade ett Mån-Lejon i närheten kanske vi löst kan gissa att Assange föddes Kräfta eller Lejon. Vi får vänta tills någon grävande journalist avslöjar hans tidiga förflutna inklusive födelsedata! Jag har väntat i månader på att den senare uppgiften skulle komma loss, men den sitter verkligen långt inne. För övrigt typiskt för Kräftans passiva motstånd!

Eller, varför inte prova irländske Liam Neesons lika karaktäristiska halvprofil? Här finns en också en viss snarlikhet till Assange.


Här har är, fascinerande nog, den sataniska axeln fullt utvecklad som en Sol i Oxen mot en debil/fallen Måne i Skorpionen. Det är kopplingarna till Neesons ansikte som fick mig att vilja ha in 1971 års Saturnus i Oxen, så att Assange hamnar under den inomvärldsliga förtryckaren och därmed slutar förstå det större spelet.

(Här ett inlägg om Liam Neesons hustru Natasha Richardson som körde ihjäl sig i skidbacken år 2009 - en näraliggande effekt av Sol/Måne, man och kvinna, i den här oppositionen. Fullmånen hotar alltid med separationer av olika slag.)

*****

Se även SvD: Pentagon ämnar arbeta för att få stopp på Assanges inkontinenta beteende.

Det ska till en utlandssvensk och därtill professor för att se hur långt ner i den perspektivlösa it-psykosen landet Sverige befinner sig: författaren Lars Gustafsson lämnar Piratpartiet inför dess all-time low - se Expressen.

Hur han kunde ha gått med i PP till att börja med förvånar - känner en författare inte igen slödder när han ser det, eller är han kanske lite för mycket av informationsidealist, ett ordets man som han är?

Fascinerande nog är också Gustafsson född Oxe likt Neeson, och har den sataniska axeln i sitt horoskop (Jupiter i Skorpionen som då Assange föddes). Lars Gustafsson är så vitt jag vet ännu vänsterfilosof vilket i så fall innebär just den begränsning av tanken till materialism och de inomvärldsliga funderingar som Djävulen älskar att vi håller oss till för att aldrig nå bortom denna världen.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Ovidkommande kommentarer raderas.

Men vad mer räkna med? Någon som råkar hamna här via googles bildsök, omgående missuppfattar innebörden av det astrokomplex bloggen kallar "sataniska syndromet". Att vara en fanatisk Assange-anhängare som inte drar sig för att använda de mentalsjuka som ett personligt tillhygge mot bloggaren - och sen ha mage att ens ta ordet Sanning i sin mun!

Den här bloggen kräver mer filosofisk grundning än tolvåringar i allmänhet har.