Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 augusti 2011

Astrologin ser neurobiologens kriminella hjärna

James Fallon, materialistisk neurobiolog.
Menar sig vara född med psykopathjärna.

Människan är en märklig skapelse som aldrig lär sig av sin historia. Neurobiologen James Fallon med sju mördare i sin släkt skulle lätt kunnat vända sig till astrologin för en fullgod myt - om det nu är förklaringar han känner sig tvingad att söka - till varför han t.o.m. "mäter" groteskt vid skanning av hjärnan.

Se Fallons hjärna PET-skannad i en årsgammal amerikansk förlaga som utgör cirka hälften av stoffet i SvD:s artikel.

Djuppsykologen och nyplatonisten James Hillman kallar Fallons problem "det literalistiska felslutet". Hela det vetenskapliga dna-projektet är en enda lång irrfärd in i en fantasins tunnel.

På den tiden astrologerna förklarade hur saker hängde samman var man åtminstone medvetna att människan är ett spratt gudarna spelar sig själva - en distraktion, en underhållning i tiden. På sistone, tack vare märkligt förkrympta människor har emellertid den sekulära humanismen gjort intrång i väst och folk börjat ta sig själva på väl stort allvar.

Övertygad om att Fallons skannade hjärna motsvara en födelsehimmel med de signaturer vi lärt oss känna igen hos mördare och vansinniga, gav jag mig ut på nätet efter hans födelsedata. 

Men vanligtvis så välunderrättade Wikipedia gav inget och enbart året, 1947, var det närmaste jag kom. Men äntligen var birthdatabase.com till lite nytta. Alltför ofta leder den här sökmotorn bara till en betalsajt där man ändå inte vet om man får födelsedatum på den person man söker, men nu hittades en Fallon med rätt mellaninitial och dessutom lokaliserad i Kalifornien.

JAMES H FALLON 1947-10-18 Costa Mesa CA

När man sedan ser horoskopet, och inte minst jämför det med hans ryktbara släkting, välsituerade dubbelmörderskan Lizzie Border, finns inga tvivel om att födelsedagen är korrekt. (Alla med lite astrologisk erfarenhet vet att zodiaktecknen på himlen tycks gå i arv inom släkter, när det är någon i familjen som inte stämmer med "grupptrycket", så är det nästan alltid också "familjens svarta får"!")


Svåra angrepp från traditionsplaneten Saturnus (via Mars)
i familjetecknet Kräftan mot Solen/fädernet.


Det som hos Lizzie Borden var en rubbad menstruationscykel (bara fyra gånger om året), ett hat till styvmamman och enligt horoskopet en spritt språngande och via oppositionen till starka Mars förödande mångalenskap - bloggens läsare känner så väl igen den här typen av patologiskt Vattenelement - det har hos ättlingen Fallon blivit en ärrbildning i den mångalna Kräftans tecken.

Hos neurobiologen indikerar nu Saturnus, traditionens och den historiska återkopplingens planet en surdeg eller dåligt karma i familjen (Kräftan). Här finns också den kriminella Mars i fallet läge, en position bloggen tidigare visat signifikant överrepresenterad i homosexuella horoskop. Zodiakens båda illgärningsmän tillsammans och båda mycket klent placerade. Månen (psyket) fallet och under attack från illgärningsmannen Rahu samt Algol - en förödande berättelse båkåt i tiden.

Och det vill sig inte bättre än att denna korrumperade krigare (Mars) attackerar en knappt född Sol i Vågens första grad för just det "dissociationssyndrom" vi hittat hos bindgalna ateister och skeptiker här i Sverige, absurda ateister som tänker så illa och skevt att man bara undrar vilken agenda Newsmill har som släpper fram dessa religionshatare. Yttrandefrihet kan vara oerhört skadlig om betänker att de värsta dårarna låter normala för en människa som inte satt sig in i ämnet...

En studie av etiketten "dissociation" kommer att visa en lång rad individer med precis samma angrepp från det irrationella Vattenelementet mot tankesmedjan i Luftelementet.

Kanske viktigast var bloggens "omvända granskning" som frågade om Nobelpristagare verkligen kunde ha den här "flumkombinationen". Mycket riktigt visade sig den variant av "dissociationen" som testades distinkt underrepresenterad hos de 187 Nobelpristagarna i fysik.

Psykopathjärnor är helt enkelt inte tillräckligt skarpa för att föra mänsklighetens vetande framåt. Det är därför ett antal "dissociationssyndrom" i Vetenskap och Folkbildning istället ägnar sig åt att smutskasta andra.

Därför kan man nog ta neurologen Fallons resonemang om genetik och miljö med ro. Det finns ingen anledning att fästa sig vid dessa det sekulära samhällets "failure of ideation" (svenska språket nås inte av det främsta tänkandet utomlands och saknar översättning av väsentliga fraser).

De sekulära materialisternas tänkande är inte vasst nog, de har ingen aning om att antikens lärde förstod sammanhangen på ett annat och mer sammanhängande sätt. Kosmos är både människans arv och miljö samtidigt, det finns ingen anledning till dessa styltiga modeller som den moderna människan upprättar.

Jag gillar SvD:s ledarskribent Claes Arvidsson för att han inte lätteligen släpper den gamla termen "ondska" (rättare: ontologisk ondska, ett självsubsistent, transpersonellt väsen eller energi).

Sedan jag på allvar fick upp ögonen för antikens mest fruktade stjärna Algol, har en del rön gjorts på den här bloggen (etiketterna listas tyvärr otympligt baklänges med senast först, vilket gör det otympligt att i efterhand tillgodogöra sig den fortgående diskussionen). Även om vart tredje horoskop har en aktiverad Algol är det inte alla som har den så markerad som neurobiologen Fallon med sin mordiska släkt och begripliga besatthet av ämnet psykopatiska mördare.

Se även gitarristen Buck Dharma från Blue Öyster Cult och hans besatthet av döden - bandets signaturlåt "Don't Fear the Reaper" är en rockklassiker och Dharma har exakt samma signatur på sin himmel som Fallon!

Den sataniska axeln är som synes aktiverad hos Fallon, och "zoomfaktorn" Rahu ligger precis i linje med Satans huvud och aktiverar så Fallons "fallna" Måne (även Månen en indikation om familje- eller släktförhållanden).

I neurobiologens fall kan det vara välvilliga Jupiter i Skorpionen som räddat honom så att han forskar i galenskap snarare än agerar ut den själv - se dock den "bindgalna ateisten" ovan. Det är oerhört svårt att avgöra när dessa astrologiska syndrom går över gränsen!

Jämför sedan hans anmoder, Lizzie Bordens snarlika kluster runt de demoniska månnoderna med massmördaren Ted Bundy (Solen/Merkurius opposit Algol) eller för den delen pojkmördaren John Gacy (stryparen Saturnus konjunkt Algol) - den senare kombinationen densamma som hos vedervärdige Marc Dutroux som kidnappade och torterade småflickor i sin källare...

Jag säger som i sistnämnda inlägg: "extrem dissociation" tycks vara det som indikerar att något kan komma att gå riktigt fel i det nyfödda barnets liv - för den materialistiska samtiden har onekligen ett problem på halsen när den besinnar att dessa är kartor som menar sig förutsäga en barndom som ännu inte inträffat! Som sagt: arv och miljö är en fantasi i huvudet på sekulära människor. De gamla platonisterna visste bättre: "Vi har inte en själ, vi lever i Själen" (Plotinus, 200-talet)

Men återigen: gitarristen Buck Dharma må visserligen nästan ha knarkat ihjäl sig, men det går att hitta ett legitimt utlopp för sin inre psykopatologi - via musiken eller genom en materialistisk fantasi som Fallons alkemiska hopkok av "dna & miljö".

To each his own.

Inga kommentarer: