Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 augusti 2011

Babsan got manhandled

Det är ett kuriöst sammanträffande att bloggen knappt hinner konstatera grov överrepresentation av homosexuella bland 161 mördare jämfört med referensgruppen, förrän Sveriges egen riksdiva Babsan brottas till marken på Prideområdet. Hon har nämligen vägrat följa reglerna i den här skyddade verkstaden och gå ut "rätt väg" (AB).

En snabb blick på stjärnhimlen bekräftar att Lars-Åke Wilhelmsson har en motig månad just nu.



Olycksplaneten Mars har i vanliga fall inte kraften att själv skapa stora tillbud, men i samråd med flera indikationer kan den kicka igång smärtsamma episoder. Wilhelmsson föddes med sinnelaget i Tvillingarnas tecken, en verbal och kommunikativ typ.

Solen var påtagligt effeminerad det här året genom att kombineras med Venus. Samtidigt spärrar Saturnus (form, restriktion) Solens fria väg fram till sin identitet genom en lång 270-gradersaspekt mot manliga Lejonet. 

Exkurs. Bloggen har börjat hitta exempel på manlig homosexualitet just i samband med Saturnus kuvande av Solen, och även Lejonet har börjat visa sig i den här typen av horoskop. Med en "feminiserad" Sol och en formbegränsning från Saturnus adderar Babsan till den här potentiella "homosignaturen". (Bloggen befinner sig i ett ständigt datainsamlings- och hypotesstadium - här är uppgiften ingen mindre än att pröva om astrologin faktiskt "fungerar".)

Som synes har transiterande Mars (yttre kretsen) just anlöpt Tvillingarna för någon månad eller så av förtretligheter i Wilhelmssons vardagliga (Månen) liv.

Men Lejon förstorar gärna upp saker, särskilt om de, som här, tillhör den dramadrottningslika typen (Skorpionen = svart, Lejonet = vitt). 

Sant är att gårdagen och dagen astrologiskt ser ofattbart legalistisk och korkad ut. Hela svenska folket upprördes över en biljettkonduktör på SJ som kastade av en färgad flicka från tåget.

Exkurs 2. Ingen journalist tycks ha intelligens eller ork nog att ta upp det troligen invandrarfientliga motivet som skulle kunna förklara det besinningslösa maktövergreppet på en liten elvaåring - elvaåriga neger, nota bene! Så mycket för mediernas politiska korrekthet,  de reagerar bara när fallen serverar sig själva.

Flickan blev visserligen avkastad med Månen i Lejonet, men det var på onsdagsmorgonen medierna började rapportera saken och konduktörens maktmissbruk gick i dagen. Och här har vi nu Månen med enfaldiga och legalistiska Saturnus i detaljhysterikern Jungfruns tecken. Ämnet för dagen är alltså inskränkthet och det är samma tema som Babsans mellanhavande med vakten på Prideområdet aktualiserar. 

Jag hade nyligen själv ett memorabelt mellanhavande med en handläggare på Försäkringskassan. Det fick mig att begrunda alla dessa maktlösa människor som i sina rutinjobb försöker krydda vardagen genom att plötsligt visa upp en petnoga (Jungfru-) attityd över fullständiga bagateller. 

Som länken visar inträffade intermezzot exakt när legalistiska Saturnus steg över Stockholms östra horisont i skolfrökenmentalitetens Jungfru! Det är uppenbart att Babsan, ett dygn då Månen delade tecken med Saturnus, nåddes av samma inskränkta paragrafrytteri.

Men varför jag ägnar en stund åt den här fullständiga bagatellen är för att åter slå ett slag för den indiska tanken hur planeter kan stå "såsom i en offerrelation" till en given omständighet. 

Se hur transiterna för närvarande kopierar Babsans medfödda kombination av Solen och Venus, men i tecknet som Lejonet har bakom ryggen och alltså är omedveten om - saker som kan falla Lejonet i ryggen, utgöra en förlust eller missräkning för Lejonet. 

Solen befinner sig således i ett läge motsvarande det tolfte huset för förluster och detta betyder att Babsans stolthet (Solen i Lejonet) kan få sig en knäck! Hennes identitet respekterades inte. Dramadrottningen. Detta är inte en årligt återkommande kris, för Solen och Venus är inte alltid samtidigt i Kräftan. Och just i år fanns också olycksbringaren Mars och irriterade hennes sinnelag (Månen). 

Helt klart en period då man skulle kunnat ha förutsagt något mindre intermezzo. Men vem har tid att checka ett horoskop ut perspektiv av tusen och en fråga? En extremt narcissistisk människa kanske skulle hålla reda på "dåliga dagar" för personliga kränkningar, men vad säger i så fall det om den människans kompletta förlust av vad som är viktigt i livet?

Första gången jag noterade "tolftehusförhållandet" var i samband med en enkel studie av hur amorösa Venus och brunstiga Mars betedde sig hos porrskådisar.


PS. Missa för all del inte att amerikanska justitiedepartementet den 3 augusti kungör att en stor pedofilhärva på nätet nystats upp. Nu är det istället Saturnus som lagens långa arm ("sätta P för..."), kopplat dill Månen som psyke och, förstås, Jungfrun som "den unga, strax giftasmogna flickan" (men naturligtvis ännu oskuld).

Pedofili kan troligen med fördel sökas i de merkuriska Tvillingarna, Jungfrun eller i skador mot Merkurius som sådan. Missa för all del inte den karaktärssvaga mixen av Solen i Kräftan och Venus! Vattenelementet är känt för osunda hemliga böjelser.

Inga kommentarer: