Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 augusti 2011

Bejerots tbc traumatiserade svenskarna

Den här bloggens förkärlek för de fyra elementen och deras interaktioner är bara barnmat. De kan betecknas som en slags yoga (kombination, förening) men det indier menar med yoga är något helt annat. 

Det kan vara alltfrån en planet i härskarläge (en mycket enkel yoga) till avancerade placeringar som påminner lite om de udda figurer som västastrologin tycker om att identifiera: t-korset, yod (Guds finger) och andra figurer som bildas av fler än två planeter. Det är bara barnmat jämfört med de komplexa signaturer indisk astrologi identifierat över tid och sakta inkluderat i sin tradition!

Den här sajten presenterar en uppsättning yogas men är inte värd någon kredd eftersom den inte berättar att texten bara lånats från en brevkurs i Jyotish (indisk astrologi). Exakt samma text finns på den här sajten vars innehavare har heder nog att berätta att det inte är hans egen text.

Jag sökte och fann den här texten eftersom jag var intresserad av en "sax-formad yoga" jag nämnt flera gånger (utan att känna till namnet på).

När en planet ligger belägrad mellan två illgärningsmän kan den inte göra gott, även om den är en naturlig välgörare. Typen av yoga kallas "kartari" (inte besläktat med grekiskans "kartarsis", rening).

Dessa tillstånd, när en eller flera planeter är fångade mellan saxens två blad (de belägrande planeterna) kan vara både onda och goda beroende på vilka planeter som belägrar. Men som jag uppfattar det måste saxbladen befinna sig i de intilliggande tecknen/husen för en katari yoga. 

Jag har emellertid applicerat samma tankegång även inom ett tecken i flera tidigare inlägg, så att t.ex. en serie med den grymma Solen, Jupiter och Rahu stänger inne mellersta Jupiter. Det kan få stora konsekvenser för Jupiters förmåga att sprida lycka och välgång i individens liv.

Exakt denna "mikro-katari" hittar vi i horoskopet för den man som mer än någon annan skadat den svenska nationalsjälen i frågan om droger för rekreationsbruk - "noll tolerans"-psykiatern Nils Bejerot. 

En enda människa i serik position kan pådyvla ett helt folk sina privata vanföreställningar vilket jag mer än en gång påpekat att Fredrik Reinfeldt lyckats med, med den följden att svenskarna blivit ett profitjagande och otrevligt folk de senaste åren. 

Jag har hört t.o.m vänner degradera sig och bli småaktiga gnällspikar som "minsann gör rätt för sig och inte tänker betala skatt åt Reinfeldts mytologiska vanföreställning, "det sovande folket". Nog för att marknadsliberalismen började urholka oss för länge sedan så att inte ens socialdemokratin såg vad som hände med den och med ett folk som blev alltmer inskränkt och själviskt.

Om Bejerot, som har en lång engelsk artikel skriven på tafflig svengelska på internationella Wikipedia, måste man veta att han fick tbc och vistades tre år på ett konservatorium - som trots målsättningen att "konservera" livet på de lungsjuka förlorade en tredjedel till Liemannen. 

För att vara en artikel om en psykiater är texten rent bisarr i sin psykologiska brist på realism. Bejerot var vid gott mot medan han såg människor dö till höger och vänster om sig och refererade tillbaka till tiden på sjukhemmet som en lycklig tid. 

Redan här märker vi psykologiska bortträngningsmekanismer skönskriva en historia och jag tror Bejerots egen vistelse i dödsskuggans dal förklarar hans nolltolerans-program för svenska folket vad gällde stimulantia (annat än det livsfarliga nervgiftet alkohol som denna bakvända nation haft stora statliga inkomster om och därför hållit om ryggen). 

Cannabis eller marijuana ger inte alls samma skador på kropp eller psyke men Bejerots "vision" drabbade denna milda rekreationsdrog hårt i Sverige. DN har en enormt viktig artikel som gör upp med detta irrationella lands syn på andra droger än sin invanda sprit. Än en gång framstår Sverige som tappat bakom en vagn, vettlöst och bakvänt i sitt tänkande.

Så vad var det för psykiska demoner vi som nation övertog från den myndige Bejerot?


Då och då påpekar jag hur ovanstående opposition mellan Jungfrun och Fiskarna (hälsovård/ohälsa) verkligen sitter där på himlen som den dominanta idén i samband med människor som varit kända för någon hälsofixering eller ett hälsoproblem.

Lungsjukdomar sorterar under Månen (se detta inlägg och särskilt raderna om skådespelaren Patrick Swayze och hans lungcancer). Bejerots Måne i Väduren ser ju "torr" och eldig och så även dess eldplacerade disponent Mars i Lejonet (nära placerad den välvilliga Venus). Men Mars kastar en aspekt mot fuktiga och kalla Fiskarna och Mars själv kämpar från livets element Eld ett krig mot sin disponent Solen som står i det döda elementet Jord. 

Därtill är det här horoskopet närmast arketypiskt, Mån-Väduren som ersättningsascendent placerar avhuggna Draksvansen i avskilda 12e sjukhuset, medan 6e hälsohuset är fyllt av illavarslande omen då Solen är grym och en av de planeter som belägrar välmågans Jupiter. Sjätte hälsohuset är dessutom ett ont hus och ett fiendens hus så det är inte konstigt om Bejerot efter att ha svävat mellan liv och död till följd lungsot sedan kommer att formulera en märkligt svart-vit syn på droger.

Jag har sett en individ med Jungfruascendenten opposit Solen i Vågen som varit ihärdig antidrogförespråkare (och lever själv ett vansinnigt tråkigt och råttgrått liv). Och hör och häpna, en annan person i bekantskapskretsen med samma Sol i Fiskarna men nu fullmåne mot Månen i Jungfrun som med humor yttrat orden, "Jag skulle aldrig lita på en människa som inte prövat marijuana någon gång."

Målet ”ett narkotikafritt samhälle” kan, skriver Ingrid Sahlin i ett av bokens perspektivrikaste bidrag, läsas som en utopi om ett ”rent samhälle”...

Och rätt har den tillspetsade fullmånemäniskan - Jungfrun som inte hittat en bra kontakt med sin motpol, den solkiga eller förorenade Fiskarna ("samhällets olycksbarn"), urartar lätt till fascism av olika slag. Det förvånar mig mindre och mindre ju fler horoskop bloggen plöjer sig genom att Månen i Jungfrun både utmärkte sig bland förbrytare, nazister eller mer allmänt främlingsfientliga.

(Obs. Alla Mån-Jungfrur: att placeringen är statistiskt överrepresenterad betyder fortfarande att de flesta födslar är normala...)

Det finns en präktig, självviktig torrbollsmentalitet i det här tecknet som formligen ropar efter att bli våldtagen av Hades (tänker på den agrara myten om Persefone här) så att ungmön vaknar upp ur sin orealistiska puritanism och hälsofascism. (Fruktan är så stor hos detta tecken för det stora och gränslösa havet på andra sidan zodiaken.) 

Vi hör samma besatta inskränkthet hos Fredrik Reinfeldt (Jungfruascendent) när han går på som om arbete och flit på åkerfältet ("slaving for the Man") var allt som livet handlar om. Också han tigger om att bli våldtagen och nedsläpad i dödsriket och visat hur verkligheten bortom ideologin egentligen ser ut.
Sträck Reinfeldt en chillum, någon - och tvinga honom att dra de där halsblossen president Clinton förnekade att han tagit!


U-Roy: "Dread in a Babylon" (1975)
Fotona prydde en skiva utgiven av
brittiske entreprenören Richard Branson!
I jämförelsen ter sig svenskarna som ett
mycket mycket fegt folk som kompenserar sin
okunskap med vad de själva kallar "brösttoner"
.

 
It's good for the flu, a good for asthma too,
Good for tuberculosis, even umara composis.
Got to legalize it, don't criticize it.
Legalize it, yeah, yeah, I will advertise it.

Peter Tosh - Legalize It (1976)


PS. Jag lärde mig på Wikipedia att Bejerot var den som myntade begreppet "Stockholmssyndromet" där brottsoffret lojalt identifierar sig med ogärningsmannen i tanken att bli "skonsamt behandlad" - ungefär som svenskarna mot bättre vetande säger sig hysa förtroende för Fredrik Reinfeldt. Bejerots hela horoskop omvittnar ett enda stort Stockholmssyndrom för den som tänker efter.

Här ska jag dock bara nämna hur Venus vänslas med och hittar harmoni med Mars, illgärningsmannen. En omfattande tolkning skulle heller inte blunda för horoskopets omvända version på Kala Sarpa Yoga: samtliga sju planeter ligger utanför noderna men Drakhuvudet ska just till att sluka andningens planet Merkurius (tbc!).

I detta ser vi HÄLSOFASCISMENS ONDA DEMON resa sitt fula tryne. Hela Jungfruns hälsosamma tecken är deformerat och vettlöst och det finns INGENTING i t.ex. Vågen som kan återskapa det bisarra perspektiv Bejerot lyckades sälja på svenskarna. Läs DN-artikeln.



Anmärkning. 

Den indiska regeln är att "planeterna kan forma saxparet men inte månnoderna Rahu och Ketu." 

Skälet är att noderna anses passiva. Men det är de inte i hälsofascistens horoskop. Noderna aktiveras av aspekter från planeter och här attackerar Mars Ketu (avhuggna draksvansen) vilket i sin tur föder ny hunger i drakhuvudet Rahu.

Därmed är Jupiter - välvilja till hälsa i Jungfrun - trots allt en "belägrad" planet enligt mikroversionen av den saxformade yogan. Hela ämnet hälsa är "sjukt" instabil i horoskopet.



Inga kommentarer: