Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 augusti 2011

Reinfeldts ideal - klassdelade England

Aftonbladets Wolfgang Hansson betraktar ett England som plötsligt exploderat. Medan SvD introducerar en vansinnets röst som gällt söker försvara överklassens privilegier med huliganspråk (!), hör jag hos Hansson en intelligent människas enkla men mer insiktsfulla betraktelse:

Jag bodde i London under två år på 90-talet som Aftonbladets korrespondent... ofta slagits av att jag aldrig sett så stora klasskillnader och så många nedslitna och deprimerande miljöer i något annat land i Europa.

Förra året besökte jag Rochdale utanför Manchester, i samband med valet. Det var en delad stad. På ena sidan järnvägen trevliga villor med välmanikyrerade gräsmattor. På den andra nedgångna hus med gardinlösa fönster och övergivna fabriksbyggnader i tegel med plywoodskivor i stället för rutor.

Hansson beskriver på pricken Fredrik Reinfeldts vision om sitt Sverige. Hans hemkommun Täby har redan börjat genom att eliminera alla människor som inte kan köpa sig sin egen bostad. Vidare finns inga sjuka i Sverige, bara lata och arbetsovilliga. Regeringen lyckas t.o.m. ombesörja vinklade undersökningar som får det ultimata hånet mot de arbetslösa, en fas 3 som låser fast dem i socialt utanförskap och fattigdom, som något de tillfrågade trivs med! Glöm inte gemene mans fruktan för att bli ställd på fullständigt bar backe om man i ett så här utsatt läge anför kritik...

Jag menar att Englands nationalhoroskop i brist på närmare klockslag ska starta vid midnatt, i likhet med den svenska dokumentation där grundlagen klubbades igenom den 27 men lagen är daterad f.o.m. den 28 (midnatt).

Följer vi denna praxis får horoskopet för Storbritannien, klassklyftornas England, Jungfruns tecken stigande i öster vid midnatt. Exakt samma utblick på livet som tilldelades Nya Moderaterna vid deras födelse 2005 och Fredrik Reinfeldt personligen.

Många faktorer avgör graden av privatism och uppnäst och nedlåtande pannrynkning. Men ett är säkert, Jungfrun är fokuspunkt för själviskhetens yttersta koncentration, och zodiakens meste klassindelare och diskriminerare. Därför mässar alla Humanisternas viktiga talrör med precis samma psyke (Månen) i Jungfrun mot religionernas existensberättigande i samhället (religion är en kollektiv rörelse och inte privatistisk - och Jungfrun söker härska genom att söndra). 

Samma Måne i Jungfrun har bloggen hittat överrepresenterad bland brottslingar, nazister och vanliga enkla främlingsfientliga. Där merparten föds "normala" är det icke desto mindre tydligt att det här i det här tecknet vi har västcivilisationens gissel: den gemena och sorkaktiga själviskheten. Filosofen Hannah Arendt kunde tala om den banala ondskan i samand med nazisten som "bara gjorde sin plikt", och detta är en perfekt beskrivning av Reinfeldt och Jungfruns spelade oskuld.

Den här typen av psyke gör sig bra inom matematiken, i kemilaboratoriet men ska aldrig ges maktbefogenheter som gäller människors väl! De använder sin kalla logiskt-kritisk-matematiska analys på allting om inga förmildrande zodiaksymboler tillkommer.

Reinfeldt introducerade sig som mannen med dammsugare i hand. Jungfrun lever för att dela upp i A och B - rent/dammigt, arier/undermänniska. Finns det inte klasskillnader i samhället när en Jungfru kommer till makten, var säker på att han skapar dem genom sin politik!

Jungfrun är döden för sann humanitet och det är därför en paradox att Humanisterna påstår sig företräda humanismen. Hur den platonska idén Människa skymtar genom Vattumannens symbol och hur t.ex. Humanisternas ordförande föddes under en barockt hatisk Marsattack mot denna Vattuman är en historia för sig... 

Men Jungfrun är så materialistisk och tror så totalt på sina yttre sinnen att hon bara inte kan köpa Platons lära om att idéerna föregick mänskligheten och dess miljarder instantieringar, var och en försedde med en "privat" hjärna att tänka med. Jungfru VILL isolation vill inte förstå att vi alla bara är utväxter av den Kosmiska Människan. Vi är ren intelligens! 

Denna uråldriga insikt har ingen som helst representation i dagens politik. Jag tror inte ens kristdemokraterna tar sin senantika syntes av Platon och Jesus på värst allvar. Högerns härska-genom-att-söndra befolkningen till konsumerande privatister är en metod värdig Satan själv, en garanti för civilisationens undergång i anarki och pöbelvälde. Det verkar ha börjat i England, den kallaste och mest rationalistiska av europeiska länder...

*****

Som tydligt märks på det allt kallare, allt mer själviska och privatistiska Sverige håller ett litet parti med 30% av väljarstödet på att fullständigt förgifta den svenska folksjälen. Överallt låter människor som mini-Reinfeldtar, egoistiska, defensiva och ständigt putt över att deras asociala människosyn alls ifrågasätts.

Detta är zodiakens bottennapp, det sista steget i den första jagiska halva som startade med den renodlade egoprincipens Vädur. Är det inte snart dags att vi tar Sverige in i fas 2, överkursen som initieras av det sjunde tecknet Vågen och där individen lär sig ordet "vi" - "Du och Jag och vår harmoniska modell för allas trevnad" ???




Notabelt här är att Reinfeldt, som gärna skakar hand med högermannen Cameron (se jämförelsen av horoskopen), exakt delar persona med klassklyftornas England. (Cameron om våld mot oroligheterna: DN, om censur mot oroligheterna: SvD.)

Hans 15:41 Jungfrun stigande skulle vara Storbritanniens 16° om vi bara arbetade med heltal - vilket är det rimligaste, givet att tidsangivelser sällan är korrekta. Det tillhör Jungfruns egen patologi denna dyrkan av decimalprecision i tron att man vunnit något på att se träden "i högupplöst" men istället tappar perspektiv på skogen som helhet. 

Det är den här tendensen som gör Jungfrun till rent av ett livsfarligt ascendenttecken i politikersammanhang. Och vad nazisterna (med övervikt på Månen i Jungfrun) ställde till med i jakten på A-människan och hatet mot B-människan (som de perspektivlöst visualiserade saken), det är bara allt för uppenbart.

I Sverige har vi alltså ett helt parti - Nya Moderaterna - vars horoskop domineras av detta otillfredsställande perspektiv på världen som helhet, som om den bara bestod av en massa atomiska siffror och där bokslutet alltid måste var till ens egen fördel.

Tänk sedan ut vad informationsteknologin - dyrkad av alla i väst och ett typiskt uttryck för Jungfruns kvantifieringshets - innebär i termer av att skapa monster av alla medborgare. Likt en Terminator - eller en Reinfeldt - har vi alla internaliserade kalkylark i våra medvetande och översätter nonstop humanvärden till kalla, distanserade kostnadsberäkningar! Datorn har fött nazimonstret inom var och en av oss, allt diktomoiseras och klassficeras som ettor eller nollor.

Vi människor förstår inte vad vi sysslar med, vi är farliga för oss själva och våra omgivningar i vår kortsiktighet.

Inga kommentarer: