Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 juli 2011

David Cameron, ett skandalämne

Avgående chefen för Scotland Yard varnar den konservative premiärministern David Cameron för att han kan ha syltat in sig tidningsskandalen (AB, DN, SvD). Insyltad i låga och själviska värderingar är han dock redan!



Plötsligt fick jag syn på ett foto på Cameron som direkt förde tankarna till det praktfulla "look-alike"-paret Paul McCartney och president Sarkozy, vars spöklika snarlikhet förefaller ha att göra med överlappande horoskop i Jungfruns tecken.


Det visar sig att Cameron prickar in en tredje Jungfru stigande i födelseortens östra horisont! Därtill är han en genuin egoist eftersom Solen stiger i öster i Jungfrun, privatismens och självtjänandets tecken. Till råga på allt har han sinnelagets och aptitens Måne placerad i Kräftan som även den först och främst ser om sitt eget hus!

Då förstår vi plötsligt att Cameron representerar det ontologiskt onda, själviskheten som separerar och bryter ner samarbetande grupper till självtjänande individualister som sedan inte vill lägga två strån i kors för en snubblande medmänniska! Camerons horoskop är uppbyggd av de metafysiska principer som leder till civilisationers sammanbrott!

Cameron har typiskt nog bekänt grundhållningen genom uttalandet att "multikulturalism är ett problem" - det hette rasblandning i Europa förra århundradet! Han visar därmed att också han skulle flytta in i Fredrik Reinfeldts Täby - det protektionistiska grindsamhället - om han vore svensk. 

Han delar ju moderatens privatistiska Jungfruascendent och där Reinfeldt föddes Sol-Kräfta, där har Cameron Mån-Kräftan! 

Inte undra på, således, att Cameron kan vara på väg in i den brittiska tidningsskandalen med båda de tecken som stod ut från mängden i granskningen av 82 främlingsfientliga eller rent rasistiska horoskop på bloggen. 

Det är underlägsenhetskomplex som gör människor så här usla i sin föraktfulla syn på andra människogrupper. Både Jungfrun och Kräftan, om man studerar zodiaken noga, spelar förhållandevis ringa roller och inget av tecknen tillhör den universalistiska tredje akten. 

De bör troligen aldrig ges maktbefogenheter för då seglar de omedelbart iväg i en sådan omdömeslöshet Reinfeldt avslöjat. Med ett föga statsmannamässigt hat mot det välfärdssamhälle Sverige skapat sig började han sälja ut folkets egendomar till sina rika bekanta och muta befolkningen att fallna ner till samma själviska nivå med "jobbskatteavdrag" vilka bara introducerade ökade klasskillnader (en variant på rasism). 

Ni ränner sjuka svenskar mellan alla privatiserade apotek och försöker hitta sina mediciner. Grattis svensk, ditt försök att bli en individ enligt Reinfeldts separatistiska recept gjorde dig till Europas byfåne #1!


Cameron - Ljusen i Jord och Vatten,
närmare bestämt Jungfrun och Kräftan.
Urtypen för negativt föraktfulla individer?


Notera hur David Cameron, likt Fredrik Reinfeldt, har båda ekonomihusen (2a och 11e) fyllda av viktiga planeter. Dessa blir människor utan kultur, människor som bara ser pengar i allt. Det finns förstås fler sätt att illustrera den här beklagliga typen av undermänniska. Jag har t.ex. noterat en nymåne i handelsmannen Tvillingarna med ytterligare Mars och krämaren Merkurius i samma tecken, och alla fyra stigande i öster. 

Med en så massiv betoning av handelsmannens tecken förvånade det inte att höra att barndomshemmet var merkantilt. Individen själv, en höginkomsttagare, köpte under inflytande av barndomshemmets värderingar under många år så kallade "limited editions" av populärkulturella produkter som en besatt med den enda avsikten att ackumulera potentiella rövarvinster eftersom en "begränsad utgåva" för den banala typen av intelligens tycks signalera lukrativa investeringsobjekt.

Men varför denna blick för mellanskillnaden mellan inköpspris och säljpris? Är inte Tvillingarna, likt merkuriska Jungfrun, mest intresserade av kritik, urskiljning, diskriminering? Det visar sig att denna person, likt Reinfeldt och Cameron, har båda de ekonomiska husen aktiverade. Venus i Kräftan - pengar i de omättliga behovens tecken i 2a huset för kapitalansamlingar säger en hel del (paret har just köpt en svindyr lägenhet i ett nytt statusområde i Stockholm). 

Men ännu värre är den fallna Saturnus i egocentriska Väduren som ideal i 11e huset för inkomst via karriär. Saturnus är en oerhört snål planet och den här mannen med en mycket hög månadslön gnyr likväl över ekonomin! Jag menar att det är Venus (pengar) i orealistiska fantasitecknet Kräftan som inte ser hur löjeväckande den själv är. 

Reinfeldt, Sol-Kräfta i 11e - "mitt ideal är att tjäna solärt mycket pengar av min karriär" - uppvisar samma sanslösa dumhet när han i frågan om nyfattigdomen i Sverige ("barnfattigdomen") försöker relativisera ett problem han själv är orsak till (genom sin diskriminerande syn på det "sovande folket") genom att hänvisa till hur mycket värre barn i andra länder har det! 

Så resonerar falska småbarn, inte vuxna politiker! Och apropå gemena lögnare, har tydligen hans högra hand, kvinnan Arkelsten dragit igång en smutskastarblogg mot socialdemokratin där rent falska siffror tillskrivs (s). Den kvinnan lider av en oerhört tydlig "satanisk axel" i sitt horoskop!

Dessa är tyvärr inga omen som tyder på någon andens nobless, de beskriver mer en slug råttmentalitet. Vilket naturligtvis inte betyder att inte individer med omen av dessa typ kan vara trevliga att umgås med - bara man undviker de stora frågorna som livets mening och utifrån dessa frågor de besläktade om hur det goda samhället bäst ska utformas.

Men det faktum att astrologin avslöjar hur mogen själen är, nyttjades för 2.000 år sedan i Palestina av en judisk grupp som använde astrologin när de värvade elitmänniskor till sitt samfund, de ursprungliga ebioniterna (hebr: ebionim = de självvalt fattiga). 

Eftersom det här samfundet levde utifrån världens kanske första kommunistiska manifest - alla delade på alla tillgångar och egocentriskt beteende beivrades eller i värsta fall ledde till bannlysning ur gemenskapen - förstår man bättre varför Jesus både föraktade penningen och dess makt att förstöra en människas psyke. Han han var inte odelat ebionit eller ett ljusets barn, för han var också skeptisk till rörelsens urvalsmetod, astrologin: "Gud delar inte ut anden efter mått". 

Han tog frågan ett steg längre än horoskopet förmår och föreslog att man skulle se alla som andesjälar på väg mot ett större mål, som tycks ha varit någon form av "medvetandeöppning" ("Himmelriket"). De sju planeterna ansågs vid denna tid i allmänhet som onda influenser vilka i varierande grad korrumperade den krympande själen (på väg in i inkarnation på jorden)!

Astrologin är således läran om de avsevärda "angrepp" varje nyfödd människa lider av. Konsten är att skala av sig alla de usla attityder och beteenden som det egna horoskopet avslöjar! 

När man ser horoskop som Cameron och Reinfeldts förstår man plötsligt att ett enda liv inte räcker för att rena själen från materialistisk besmittelse och låg förståelsehorisont, men själavandringsläran var enormt utbredd i den antika världen och t.o.m. en agnostiker som berömde biologen Thomas Huxley medgav att detta var den enda hypotes som kunde förklara de uppenbara orättvisorna i vår värld.

Men den som lägger armarna i kors inför orättvisor med hänvisning till "karma" har i princip redan bokat sig för ett kommande liv i underklassen (mentalt eller materiellt) - underlåtenhetssynd kallas det. Här kan man se den antika astrologins underliggande logiska strukturer: Saturnus är sociologiskt underklassens signifikator och den är också slöhetens last!

En människa som inte "bryr sig", sjunker som bly ner i samhällsordningen och kan några jordeliv senare finna sig i vedervärdigt usla livsomständigheter. Kommer då den som för ögonblicket har det lite bättra att räcka ut handen? Om inte... Så går lyckohjulet runt runt till själarna börjar förstå vad livet handlar om. Det är ETT, alla hänger samman!

Dessa resonemang skiljer sig fullständigt från den sjuka västcivilisationens ego-astrologi, som försöker vända de värsta olater till något bra. Detta, hade antikens tänkare hållit för att vara Satans sätt att korrumpera astrologin och invagga individen i än djupare sömn - och då sömn i den sanna meningen "andlig blindhet" och inte sömn enligt Reinfeldts egoistiska läsart. 

David Cameron kan enligt "sömnens" sanna betydelse sorteras till dem som inte förstått något alls av livets mening. Han har Månen i härskarläge i Kräftan - sömnens (och den instinktiva hungerns) tecken, det genuint sublunära psyket. Och han har Solen i Jungfrun, den sluga ränksmidarens tecken som vrider och manövrerar för att själv dra nytta av allt. 

Den senare tycks vara en väldigt lättkorrumperad symbol, vilket bloggen upptäckt under två test av brottslingars horoskop, där Jungfrun som måntecken legat i Topp två vid båda tillfällena. 

Det är Camerons och Reinfeldt och rasisten Sarkozys privategoism som drar ner människan. Paul McCartneys syn på främlingar på "egna" marken och profitlystnaden, får vi ta en annan gång.

*****


Se även: Fruktans ansikte - den konservative Cameron, ett äldre inlägg från när ascendenttecknet ännu inte var känt och som upprepar visst men också berör några andra horoskopingredienser.

Inga kommentarer: