Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 februari 2011

Fruktans ansikte - den konservative Cameron

[Tillägg. Sedan detta inlägg skrevs, har David Camerons födelsetid hittats. Fler kommenterar här.]


Beyond the pale

Mitt uppriktiga deltagande med alla öppna, tillitsfulla och civiliserade människor som föddes under himlar vilka som en delmängd uppvisade något eller båda av zodiakens två räddhågsnaste och mest slutna platonska idéer, den protektionistiska Kräftan och den diskriminerande Jungfrun.

Men nu hände det igen med Englands konservative premiärminister David Cameron, det vi sett i flera statistiska undersökningar av främlingsfientliga och rasistiska individer. Infekterad av en tillfällig tidsanda tappar han omdömet och tar avstånd från begreppet multikulturalism (DN). 

Och horoskopet visar på båda dessa tecken som så ofta figurerar bland inskränkta rasister och därtill på tydligast möjliga sätt, via Ljusen! Solen i kritiska Jungfrun och en groteskt översensitiv Måne i Kräftan för en nästan patologisk rädsla för folkdjupet.


Ett annat potentiellt problem är att kooperativa Venus anses "fallen" i Jungfrun, privatismens tecken (Reinfeldts viktigaste tecken för övrigt). Venus i Jungfrun är extremt pekuniär, har svårt att visa känslor och kritiserar lätt sönder alla relationer till andra. Exakt som Storbritanniens muslimska råd säger i DN-artikeln: "anmärkningsvärt att ses som en del av problemet istället för en del av lösningen". 

För fler exempel, se svenska giftspridaren Humanisterna, vars viktigaste språkrör alla har den enligt bloggens undersökningar tydligt främlingsfientliga Månen i Jungfrun, och rörelsens ständiga "problemetisering" av islam. Jungfrun som zodiakens hyperkritiker kan med fördel visas in i något kemiskt laboratorium där den under extremt sanitära förhållanden kan finfördela partiklar och göra analyser i det lilla. 

När det kommer till analys av helheter är det granntecknet Lejonet - Solen! - som gäller. Som sagt, bloggen har övertygande visat att det är vissa tecken som förstör endräkten och det är ingen slump att de alla tillhör zodiakens negativa polaritet!

*****

Vidare är det inte svårt att se hur den dramatiska Mars i Lejonet (alltid lika scenisk och effektfull) fått det här karaktärslösa kräket att göra i byxorna. Horoskopet beskriver en medfödd alarmism och tendens att tappa perspektiv på saker och ting. Det är Mars i Eld i attack mot Saturnus i Vatten som gör att han springer till förbudsplaneten och gränsdragaren Saturnus för minsta lilla kvartersbomb.

En negativ Sol och en negativ Måne identifierar sig inte naturligt med Mars i Lejonet. Här är "problemet" för en ömhudad individ. Det inte veklingar har integrerat i sitt eget psyke förvandlas istället för spöken som smyger runt på gatorna och gör hemkvarteren osäkra.

Premiärministern tycks uttrycka de vekaste kvaliteterna hos Jungfrun och Kräftan (jag känner människor med dessa båda placeringar som det är betydligt bättre krut i, men då i kraft av starka ascendenter).

*****

Är hela västvärlden fylld av totalt värdelösa politiker just nu? Bloggen har visat prov på riktigt bra horoskop, även om de bara är ett på tusen. Men varför är det skräpet som söker karriär som politiker? 

Platon hade svaret: de goda själarna ger sig inte i kast med så usla tankesätt som de politiken brottas med dagligen. Uppenbarligen har mänskligheten inte sedan Platon levde och verkade lyckats med den "svåra men inte omöjliga" uppgiften att skapa verket Statens idealsamhälle, styrt av filosofer i kommunistisk gemenskap med ett minimum av egendom.

Jag är absolut vän av värdekonservatism men inte konservatism! Mänskligheten i den västra civilisationen måste vara oerhört korkad som inte förmår välja sig representanter som gör dem till bättre medborgare. 

Eller också är det helt enkelt så att hela demokratin är riggad. Reinfeldt kastar lite småsedlar över landet som folk tillräckligt långt upp på samhällsstegen snor åt sig. Som tack röstar de moderat, vilket i sin tur är en täckmantel för det fåmansvälde som består av storföretagen. Vilket snuskigt haveri projekt västerlandet hade blivit de sista åren innan Naturen strök ut ännu ett misslyckat experiment.


5 kommentarer:

Ibbe sa...

Två bluffläror hand i hand, astrologi och mångkulturalism. Så träffande!

Oskar sa...

"Exakt som Storbritanniens muslimska råd säger i DN-artikeln: "anmärkningsvärt att ses som en del av problemet istället för en del av lösningen"."

Anser Storbritanniens muslimska råd att självmordsbombningarna mot kollektivtrafiken i London 2005 var en del av problemet eller av lösningen?

Anonym sa...

haha va är detta för svammel?? get back to reality

Anonym sa...

Hitler trodde också på astrologi, fast det gick inte så bra för mångkulturen under hans epok heller.

Matt sa...

Fan vad du flummar.. tolkar lite som du vill troligen. Svammel på svammel.

Vad visar ditt eget horoskop? Behöver man ens gissa att det "visar" att du är världens finaste människa?