Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 februari 2011

Astrologi: död inom flygfarten & politiken

[Långt inlägg, ~1000 ord]

DN den 23 feb 2011

Den internationella statistiken säger inte att olyckorna blivit fler utan att fler människor dog 2010 under de olyckor som inträffade.

Mina funderingar går till det storkors i förändringens kvalitet Sattva guna, som med Jupiters ankomst till sitt eget tecken Fiskarna tog form några timmar in på dygnet den 2 maj 2010. Jupiters transit genom ett tecken är på ganska exakt ett år, och eftersom månnoderna tillbringar 1½ år i varje tecken, höll den här gången storkorset i sig ända tills Jupiter den 4 maj 2011 åter lämnar Jupiter.

I det här inlägget ska vi titta på upplösningens kvalitet i termer av nedbrytande av goda ting!



Det vore naturligtvis intressant att bryta ner den internationella statistiken i antalet föda före den 2 maj 2010 och efter. Du förstår vad jag är ute efter... 

Skulle dödstalet börjat skjuta i höjden först f.o.m. maj har vi genast en intressant astrologisk indikation, både på var på himmelen den sideriska zodiakens tecken exakt börjar och slutar men även på Jupiter som "snabb förlossare". Det var den brittiske 1900-talsastrologen Charles Carter som studerade de mest morbida ämnen och fann välsignelsens planet involverad i "lindrig" död.

Och det är möjligt att Döden själv, gränsdragaren och liemannen Saturnus, har ett finger med i spelet. Saturnus äntrade hälsotecknet Jungfrun den 9/9 2009, ett år innan svenska folket röstade fram Jungfruascendenten Reinfeldt till ett andra mandat i den egennyttiga politikens tecken och under den tid Reinfeldt stressade[1] igenom den inhumana sjukvårdsreformen som genom nyspråk låtsas vilja aktivera "det sovande folket" med de sorgliga resultat tidningarna nu kan ge rikliga exempel på. 

Jag sökte det exakta datumet för sjukvårdsreformens start vilket visade sig vara krångligt med mindre än man gav sig in bland regeringsdokument. Jag hittade i alla fall kritiska röster från förra året, bl.a. en statsvetare från maj 2010 och från Riksrevisionen, också i maj. Riksrevisionen noterar att Regeringens hafsverk var så framstressat att F-kassans personal fick ta fram miniräknare för avancerade kalkylationer eftersom inga datasystem hade hunnit utvecklas!

Allt detta har mycket med Jungfruns tecken att göra, och Fiskarnas också! Bloggen har tidigare pekat på det komplementära parets tydliga relation till hälsa.

Jungfrun behärskas av Merkurius, logiken, kalkylatorn och när Döden går in i det kanske snålaste och penningfixerade av alla de tre Jordtecknen, då börjar vi se en ambiens, ett stämningsläge sänka sig över världen. Det pågår förvisso en ekonomisk recession i världen sedan september 2008 men i Sverige ser man tydligt att den LEDARE folket valt matchar planeternas rörelser. 

Se t.ex. Obamas sjukvårdsreform den 23 september förra året, dagen då Månen och välvilliga Jupiter möttes i ohälsans men också omtankens Fiskarna, alltmedan den själviska Jungfru som bara ser till sin egen nytta opponerade sig högljutt via den snåla Saturnus! Saturnus tog kontroll genom att "döda" Solen som samtidigt passerade Jungfrun. 

Det var ett globalt tecken på hur låg mänskligheten i dessa tider är. Självisk och egennyttig. Jag tror inte man kan hitta hjältar och bovar i detta viktiga horoskop, det räcker med att konstatera den extrema motsättningen mellan altruism (Fiskarna) och egennytta (Jungfrun). [2]

*****

De 72% av svenskarna som för inte så länge sedan uppskattade sitt val av ledare uppskattade med andra ord bara själviskt sin egen situation i tiden. De lever ett liv där de sällan eller aldrig tänker på nära nog den tredjedel av svenskarna som går på knäna. Unga för att de inte kommer in på arbetsmarknaden, äldre för att ungdomsfascismen stänger dem ute och så de sjuka och svaga som ingen vill ta i med tång längre. 

Detta är den hälso- och sanitetssträvande Jungfruns baksida. Symbolen är, som bloggen upprepade gånger påvisat, som måntecken (instinktiv människa) överrepresenterad bland rasister, nazister och sekulära ateister (de kallar sig Humanister...). Jungfrun är också en gränsdragare, precis som den dikterats att vara av sin herre eller husbonde Saturnus, härskare i Stenbocken med dess betoning på hackordning och hårt arbete.

Kombinera nu drängen Jungfrun med husbonden Saturnus och vi har en mycket mörk period. Det är en tid då dårskapens fascistiska "gör rätt för dig"-politik har maximal chans att ta skruv i medvetandet hos människor som saknar förmåga till självständig skattning av en situation vägt mot de objektiva kriterier på vad som är godhet som t.ex. astrologin och all nobel filosofi från forna tider bjuder.

Naturligtvis är ett ökat antal döda för Reinfeldts framskapade F-kassadepression en helt logisk följd av att den hårda slavdrivaren Saturnus nu vandrar genom Jungfrun - den lilla arbetstagarens tecken! 

Och naturligtvis är ett ökat antal döda i flygkrascher förra året helt förenligt med samma placering - Merkurius är ju flygtrafikens gud. 

Men så "upphöjd" och härskande Merkurius/Hermes än är i Jungfruns tecken är Jungfrun den plats där kommunikationer och logik binds till det fysiska fältet. Negativiteten (tendensen att störta ner från högre höjd) måste sägas vara maximal när också "kortslutningens" Saturnus (den totalt negativa materieprincipen) vandrar genom Jungfruns jordiska fält. I en sällsynt helomvändning av rollerna låter Saturnus den tillfälliga disponenten Merkurius ange inom vilka områden den ska utföra sin begränsande verksamhet.
Denna Saturnus i självhjälps- och friskvårdstecknet Jungfrun stryper nu hela berättelsen i Fiskarna mittöver. Den generösa Jupiter med dess oändliga omsorg om mänsklighetens olycksbarn torkar in totalt eftersom Saturnus är den sjunde och härskande kretsen i vårt psykiska universum. Den negativa Jorden suger Vattnet (det biologiska livet) ur Fiskarna!

Som bloggen tidigare sagt: Fredrik Reinfeldt själv och en stor del av svenska folket är "det sovande folket" och ser inte att de gjort sig till kanaler för en rent djävulsk politik. 

Frestaren lockar den enskilde med judaspengar för att blunda för sitt sociala totalsammanhang, vända ryggen till det gamla och, faktiskt, väldigt ädla socialdemokratiska tänkandet om att alla människor är förbundna med varandra. Så ateistisk socialdemokratin är, motsvarar välfärdssamhället en sekulär implementation av evigt giltiga moralprinciper.

Döda i flygkrascher har vi således gott om i Sverige, vad DN-artikeln än säger om just vår situation. Frågan är bara vem det var som i arrogans och hybris flög för högt och dödstörtade. Fredrik Reinfeldt har just nu Saturnus i passage genom sitt första egohus.

*****


_____

1. Saturnus reglerar nerverna enligt vedisk astrologi, vilket stämmer med dess tradition av depressiva tillstånd (låga livsandar). Men västtraditionen har Merkurius som "kvicksilver" eller en snabb och responsiv natur. Frågan om vår neurala ledningsdragning är uppenbarligen inte lätt att mappa upp mot lämpliga astrologiska symboler!

För just den period inlägget diskuterar spelar det ingen roll, för vi har Saturnus i ett merkuriskt tecken. Det blir varket blir hackat eller skuret eftersom Saturnus på sanskrit är Shani, "Den Långsamme", och som sådan inte den flyktiga Merkurius bästa vän!

2. Obamas sjukvårdsreform (den omvända vägen mot Reinfeldts, som försämrar för folket) trädde i kraft den 23 september men röstades igenom den 23 mars. Praxis i astrologin är att ställa horoskop för det som faktiskt manifesterar sig. I fallet en människa inte för befruktningsögonblicket utan för förlossningsögonblicket. Samma princip tillämpas på datumen 23/3 och 23/9.

En nyfiken smygtitt på dagen då lagen klubbades igenom ger dock Solen, Merkurius och Venus i Fiskarna opposit Saturnus i Jungfrun. Samma axel igen, fast det finstilta är skrivet med andra planeter, nu "bara" den lilla välgöraren Venus i Fiskarna, stora välgöraren Jupiter har inte hunnit fram ännu.


Inga kommentarer: