Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 november 2010

Nya Moderaternas horoskop

[Obs. Lång, tiosidig diskussion inkl. "specialspaningen".]

Eftersom socialdemokratin måste karva ut hela innehållet i sin politik med dess början i 1800-talsmaterialismens världsbild - som intill denna dag dominerar den svenska folksjälen - kan det vara bra att studera Nya Moderaternas födelsehoroskop för att veta hur den människa ser ut som den Nya Socialdemokratin måste uppmana oss att höja oss över.

Nästa svensk måste bli en excellent svensk, som de gamla grekiska filosoferna sade, nog av ytliga livsstilskonsumenter!

(AB och Kielos om vart (s) ska gå... Professor i Expr om ideologiproblematiken.)

Jag har inte starttimma för det viktiga partikonventet 2005 men två år senare "föddes" sammankomsten 11.00. Tursamt nog ligger samma zodiaktecken, Jungfrun, i öster redan klockan 9.00 på morgonen. 

Eftersom detta händelsevis är Fredrik Reinfeldts eget stigande tecken kan vi med nästan total säkerhet fastslå att Nya Moderaterna med viss rätt kallat sig det nya och enda arbetarpartiet, för Jungfruns tecken är ju trälens eller tjänarens!



Senare tillagd karta som med impressionistisk
färgläggning bättre indikerar de mörka drifter
horoskopet tecknar...

Men det är bara början, för en närmare analys visar att horoskopet beskriver tecknets fula baksida: den självtjänande trälen. Nya Moderaterna hann inte mer än bilda regering förrän fifflande ministrar fick gå på band. Tjänaren lever inte alltid som den lär, och som bloggen påpekat är Jungfrun inte idealistiskt motiverad service utan profitmotiverat tjänande. Jungfrun tar tjänst för att få mat på sitt bord. Det är oppositionstecknet Fiskarna som är en självuppoffrande idealist. (När Jungfrun "fungerar" är den emellertid inte en smitare eller självtjänare utan en rak pliktmoralist.)

Dessutom visar horoskopet Nya Moderaternas rabiata hat mot samhället som en moderlig (Kräftan) basstation dit medborgarna kan gå när de råkat illa ut. Lustigt nog påminner även den här snåla och kallsinniga sidan i horoskopet om Fredrik Reinfeldts eget horoskop, för hans soltecken är den normalt empatiska Kräftan. 

Varför han inte äger någon empati med människor, tvärtom kallat svenskarna ett sovande folk (sömn sorterar under Månen/Kräftan, hans soltecken), har diskuterats i två inlägg tillägnad mannen som lyckades vinna den tredjedel av svenskarna som är totalt egoistiska och prudentliga pliktetiker - den där avgrundslikt ointressanta människotypen som lever genom "göra rätt för sig"-maximer och sällan eller aldrig har något till övers för den som snubblat på sin väg. En tredjedel av svenskarna har degenererat till självrättfärdiga skitar, och de hörde direkt sig själva i Reinfeldt/Nya Moderaterna.

(Se tillhörig SvD-artikel - "Så uppstod stupstocken".)

Förklaringen är att Jungfrun och Kräftan, Jord och Vatten, bildar en så extremt materialistisk och filosofiskt ljummen kombination. Här finns ett åkerfält (Jungfrun) och här finns vatten (Kräftan) för en god skörd. Jungfrun tjänar enbart för att den behöver sitt matbröd och Kräftan står för solidaritet, men bara med den egna familjen. Nya Moderaterna lever enligt "härska genom att söndra"-metoden, genom att tilltala människans lägsta och privatistiska sida.

Ibland hamnar den här kombinationen i extrem fattigdom, Jungfrun är dock den småskaliga Jungfrun som ofta är för närsynt för att göra sig som en vitt överblickande arbetsgivare, men samma pliktmoral dyker upp här också. Vi så tydligt den här arbetsmoralen i inlägget om Vivian Jackson, den svältande reggaesångaren på Jamaica som trots armodet sjöng om att han höll sig förmer än att förfalla till tjuveri - till skillnad från så många andra av öns musiker som på 70- och 80-talet var halvtidsartister och halvtidskriminella. 

I det här ser vi något av Reinfeldts arbetslinje - det är bara en stupid pliktmoral som driver honom, eftersom profit (Jungfruns skörd av åkerfältet) är hans och Nya Moderaternas hela mening med livet. I kombination med ett förakt för den som inte kan "göra rätt" rör sig. 

Partihoroskopet uppvisar en fullständigt iskall Kräfta i 11e huset för inkomst via tjänst. I detta normalt så moderliga tecken hittar vi fattigdomen och de snäva gränsernas Saturnus. Eftersom Kräftan också symboliserar behov och begär är det inget annat än fattigsamhället Reinfeldt vill återintroducera, vilket han tydligt sade i sin genanta ungdomsskrift. Saturnus i Kräftan i samhällets 11e hus visar att Nya Moderaterna söker "svälta bort" (Saturnus = åtstramning, svält) bilden av den trinda Moder Svea som göder och klemar bort sina medborgare. 

Partihoroskopet uppvisar en total likgiltighet för samhällets välfärdsinrättningar eftersom Jungfrun är en självisk träl. Eller, som en äldre arbetarteoretiker sade, "arbetaren är värd sin lön". Jungfrun är inte beredd att avstå sin lön med några losers i samhället, för det här zodiaktecknet förstår ännu inte innebörden i nästa livsuppgift, Vågen. Först där inser människan att alla varelser är relaterade till varandra ("i nöd och lust", som äktenskapsalliansens bindande ord lyder). 

Jungfruns uppdrag kan närmast kallas "det privategoistiska vinstprojektet" - Nya Moderaterna uppmuntrar var enskild svensk att bli självgående egenföretagare. Idén är naturligtvis ren idioti - redan en snabb överblick av zodiaken visar att människor kommer i många färger och att långt ifrån alla matchar Reinfeldts "enda väg".

Horoskopet visar hur de sedesamt gömmer sin gamla image av arroganta elitister: Solen i majestätiska Lejonet stoppas undan i det 12e huset som man inte ser något av ute i världen. Händelsevis tecknar Solen också partiets dolda intressenter - den verkliga aktören. Partihoroskopets Sol är i själva verket Rovkapitalismen som undviker att visa sig under sina företagsnamn!

För naturligtvis är Jungfrun/tjänaren som den uppvisade rollen bara en halvsanning given den här penibla Solen. Reinfeldt själv har ett horoskop där han gömmer sina pengar (Venus) i 12e huset utom synhåll för massorna. De här två horoskopen beskriver den falskaste tänkbara tjänarroll eftersom det bara är en rollmask och frontfigur för Lejonet, den verkliga aktören. Slugt maskerad maktfullkomlighet.

*****

Att Nya Moderaterna lyckats fånga upp folket så pass väl syns också i att horoskopet tar upp en tråd från Sveriges nationalhoroskop och illustrerar folksjälen via Månen i Väduren. Väduren är zodiakens yngsta tecken och arbetar på uppgiften att lära sig vara en enskild individ, skild från modern (eller samhället).

I nationalhoroskopet sitter folksjälen fast i simpel materialism och bundenhet till den lokala myllan, men i Nya Moderaternas vision har Månens härskare Mars flyttats tillbaka från territoriellt bundna Oxen till Månen. Vi ser en mer självisk och aggressiv svensk här, mer flyktig och kolerisk än i nationalhoroskopet.

Ascendenthuset är alltså sig likt under flera förmiddagstimmar i augusti och beskriver exakt den nya roll partiet skaffade sig. Det fascinerande är att alla planeterna här är tekniskt sätt skadade eller naturligt onda: Venus/pengar och social kompetens är explicit "fallen".

Här är då den nya svenska själviskheten: "Rör inte mina pengar!" Sänkta bidrag till sjuka och arbetslösa. Jungfrun är kritisk och urskiljande och gör åtskillnad på folk. Hon är emellertid alltför försagd för att avslöja sig i det öppna, man måste studera tecknet och upptäcka hur det ordlös och indirekt formar sin tillvaro. Hon söker alltid göra sig oavhängig.

Jungfrun excellerar i kemilaboratoriet där man måste hålla isär komponenter från varandra för att kunna uttala sig om de enskilda ingredienserna. Separatism skulle kunna vara dess nyckelord. Den är lämpad som småföretagare - trots den gamla associationen med tjänare. Och naturligtvis är det ingen slump att den merkuriska intelligensen i tecknet har allt i världen med den moderna människans pseudoliv att göra, fångad i konsumtionshjulet och engagemang i de senaste kommunikationsapparaterna!

Livets mening - för den sekulära människan

Jungfrun är en "bra karl som reder sig själv" och säkert för avvecklingen av den svenska välfärdsmodellen. Och bara därför att den saknar ideal, för att den i sin simplistiska pragmatism tittar på pengarna! Den som inte kan sörja för sig själv har mindre ut av livet i Sverige än förr.

Jupiter är filosofi, religion och välvilja. Samma här, Jupiter tappar generellt klass i Jungfrun ("detriment", den är skadad) och förmedlar samma individualistiska filosofi om att vara sin egen tjänare och jobba ihop sin egen vinst (och existensberättigande). Jungfrun är en extrem individualist, tecknet absolut fasar inför gruppsamarbete, vilket det tydligen inte behärskar (med mindre horoskopet innehåller kompenserande tecken). 

Exempel på extrema separatister är samhällsdebattörerna och religionshatarna Dilsa Demirbag-Sten och Christer Sturmark, båda tillhöriga sekten Humanisterna som har importerat sitt religionshat från en handfull anglosaxiska "militanta" ateister, allihop mer eller mindre oläsbara och förslappade i sin logik enligt den hyperalerte fransk-judiske matematikern och skriftställaren David Berlinski. Den förra har ett extremt Jungfruhoroskop och är en ivrig förespråkare för det sekulära samhället, men lika privatistiskt angelägen om att slippa blir indragen i "kollektivistiska" företeelser. Den senare, sektens ordförande, har Månen i tecknet.  

Båda är förvisso folkpartister, liksom skolminister Björklund - även han med sin Måne i Jungfrun en fobisk invandrarfruktare. Visualisera honom med vit laboratorierock, krävande att "smutsiga" klädesplagg måste tas av innan man får gå in i klassrummet! Vi har i sanning en obehaglig politikerkår f.n.

Som sagt, steget före den intellektuella insikten om sant partnerskap i Vågens tecken kan de mest avgrundslikt själviska eller privatistiska naturer förekomma i Jungfrun. Det är därför Månen (nattjaget, spontan impuls) i Jungfrun var så överrepresenterad i testet av 200 brottsdömda horoskop. 

När vi talar om pliktmoralisten är det kanhända mer Sol-Jungfrun. Sol-Jungfrun är viljan att arbeta på sin åker i förväntan om att skörda vinsten, Mån-Jungfrun indikerar att man "tänder" på tanken om vinst. Det skulle förklara Sturmark som entreprenör, ena projektet efter det andra och synbarligen var gång motiverad av förhoppningen om en rik skörd/vinst. Den sekulära människan har inte mycket att välja från på sin radikalt förkrympta spelplan. Så de flesta jagar pengar eller makt.

I Nya Moderaternas förstahus hittar vi således en pekuniär böjelse - Jupiter/Venus kan läsas som den lilla människans (Månen) trånande efter den där fåniga extra hundralappen sänkt skatt (den här moroten är ur partiets synvinkel ett spel för gallerierna eftersom något större och vidrigare pågår i bakgrunden). Men i den uppvisade rollen ingår också planeten Ketu, vilket försvårar tolkningen.

Södra månnoden eller draksvansen handlar om att sänka förhoppningarna och kan förvisso tolkas som att Nya Moderaterna har en ny lågmäld "tjänarpersonlighet". Ketu med Venus/Jupiter: "Jag är måttligt intresserad av min egen rikedom."

Man kan alltså tänka sig att "den kapade" draksvansen på något sätt tonar ner det extremt enahanda suktandet efter pengar (Venus), och massor (Jupiter) av pengar - den kombinationen rimmar för övrigt illa med Jungfrun som tjänare. Jag har tidigare föreslagit att antikens tänkare avsiktligt ansåg att pengarnas Venus mådde illa i Jungfrun eftersom den här blev materialistisk och vinstlysten. I motsatta tecknet för "försakelse", Fiskarna, ansågs Venus istället upphöjd. Där var humanitet och medkänsla viktigare än pengar i den egna fickan. För finns en humanitär spelplan då blir de egna rikedomarna onödiga, ett ont som bara separerar.

Men jag är ändå osäker på vad dessa tre planeter tillsammans bildar för olika budskap - det finns också en kriminell aspekt över draksvansen. Eftersom det är ascendenthuset vi talar om, är det bara att gå till partiprogrammet och kolla upp om verkligheten kan vara så här fattig att Nya Moderaterna bara bjuder en materialistisk världsbild där allt kretsar kring penningen i olika magnitud, materialism men med en spelad indifferens! Ett hycklarhoroskop.

Eftersom Jungfrun behärskas av Merkurius (handelsmannen) och vi hittar densamma i Kräftan invid materialismens princip Saturnus, är det tämligen uppenbart att partiet inte har någonting som liknar en genuint idealistisk världsbild. Partiet talar enbart till den själviska människan som har ett horn i sidan till kostsam allmän välfärd. Merkurius med Saturnus visar att partiets persona helt är identifierad med hatet mot en "moderlig" offentlighet som svenska samhället tidigare stått för.

Partiet attraherar den tredjedel av svenskarna som är på väg mot att bli självtjänande undermänniskor. Föga förstår de att med Rovkapitalisten i bakgrunden (Solen i Lejonet i 12e) är de inga vinnare utan just bara Jungfrur eller trälar i systemet. De har fienden i ryggen! De allra dummaste av dem köper den rollen för judaspengen i formen av lite sänkt skatt. Men det är någon annan som skrattar hela vägen till banken.

Så vad ska socialdemokratin v. 3.0 komma att handla om? Version 2.0, "släpp in Rovkapitalet", ledde bara till elände och de urholkade värden i riktning mot dolsk privategoism som syns redan i nationalhoroskopet från 1974 och som formligen skriker från Nya Moderaternas horoskop.

Vilken världsbild ska vi bygga vår täppa på och livsinvestera i, nu när materialismen har falsifierats av den nya fysiken? Vi har visat oss vara något mer än människor av kött och blod, och vi hänger samman på ett gåtfullt verklighetsplan - över många liv på den här planeten. Ska då Jordelementets primitiva sinnesintryck fortsätta lura oss att det är skillnad på folk och folk?

Kan (s) förstå och spegelvända Nya Moderaternas horoskop, då är showen igång igen! Då kan Sverige börja skapa excellenta medborgare och Platons idealstat på sikt bli möjlig.

*****

Extraspaning

Den ovanligt vakne läsaren minns att bloggen förevisat ett enda tidigare horoskop med Solen i Lejonet i 12e bakom en front av anspråkslös Jungfru. Men Anthony Damiani var sannerligen ingen maskerad självtjänare och profithungrare utan en mäktig filosof i nyplatonske Plotinus efterföljd!

En snabb jämförelse mellan hans och Nya Moderaternas horoskop visar också avsevärda skillnader. Hos Damiani saknas det rätt egoistiska psyket (Månen) i Väduren, vilket i det svenska högerpartiet når närmast kriminella nivåer pga Mars närvaro i tecknet. Överilade och hafsiga - så har många av den borgerliga regeringens åtgärder sett ut, helt i linje med Vädurens "handla först, försök reparera skadan sedan".

Läs gärna analysen av Damianis födelse som jag jämför med just Dilsa Demirbag-Stens privatistiska horoskop. Damiani får representera den goda Jungfrun, men en nyckel till hans andliga filosofi är förstås Mars i Skorpionen, i sina bästa stunder en genuin mystiker. Jag skulle vilja peka på att filosofens Saturnus i första huset ger en tung seriositet som också fördjupar, men jag erkänner villigt att jag inte fullt ut förstår horoskopet.

Av drygt sparade 1.200 horoskop med känd födelsetid noterar jag 12 stycken med den här solplaceringen.

Anthony Damiani
Barry Gibb
John McCain
Jorge Luis Borges
anonym
Marjorie Orr
Maurice Maeterlinck
Patrick Swayze
Paul Bernardo
Roman Polanski
Romeo Beckham
Tori Amos

Det är bara att konstatera att det är mycket lidande här!

Damaini dog väl ung, författaren Borges blev blind, skådespelaren Swayze dog väl ung i cancer, Polanskis barndom traumatiserade honom så att han blev våldtäktsman, paret Beckhams son Romeo föddes med epilepsi och sångerskan och prästdottern Tori Amos våldtogs brutalt under det att gärningsmannen höll en pistol riktad mot huvudet. Det stinker tolfte huset i termer av lidande och impulser eller händelseutvecklingar som distanserar individen från världen där ute.

Vi har fd BBC-korrespondenten Marjorie Orr (politik) som sadlade om och blev astrolog (!), Nobelpristagaren i litteratur Maeterlinck, Bernardo som var en sadistisk massmördare, samt "anonym", en tonåring som jag inte har några uppgifter om alls, annat än att familjen är statusjägare.

På temat dolda tillgångar har vi Barry Gibb, en obeskrivligt framgångsrik (och begåvad) musiker. På temat egoistisk rikedom - och här närmar vi oss Nya Moderaterna, har vi republikanske politikern McCain som häcklats svårt i amerikansk press för hans självefterlåtna och materialistiska livsstil (Drösvis av bilar och villor).

McCains horoskop skiljer sig dock något från Nya Moderaterns genom den ofta extremt materialistiska och framgångshungriga axeln mellan Kräfta och Stenbock, dessvärre via två klena placeringar, en fallen Mars i Vattentecknet och en skadad Måne i Jordtecknet! Därmed skiljer sig horoskopet från högerpartiets verkliga aktör som är helt och hållet hemligstämplad och onåbar för kommentarer och häckel.

Eftersom Nya Moderaterna har båda "själ och hjärta" i "onda hussektorer" prövar jag att söka på Solen i 12e och Månen i 8e. Då återvänder namnet Paul Bernardo, den sadistiska massmördaren. Samma Sol-Lejon, samma Mån-Vädur, samma dolska Vattenhus med deras ibland hemliga agenda.

Den som läst båda blogginläggen om Reinfeldt har anledning att förskräckas - för jag kopplade där hans själs öde som reinkarnerande entitet med ett mörkt förflutet. (Det var innan dessa nya samband gick i dagen som visar hur tydligt partihoroskopet verkar stöpt efter Reinfeldts födelsehimmel.)

Nya Moderaterna är likaledes "karmisk frukt" - partiet är en "återfödelse" av en historia som börjat någon annanstans i historien där humaniteten var satt ur spel och flit och effektivitet hyllades som övermänniskans egenskaper.

Inga kommentarer: