Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 november 2010

Okrönt sunkjournalist (Kungaboken)

Morgonradion P1 sågar kungaboken som ett på flera punkter vekt journalisthack (se DN för ett snarlikt omdöme). Om jag synade medförfattaren Deanne Rauscher, måste naturligtvis också huvudförfattaren Thomas Sjöbergs astrologiska kaliber kommenteras!

Birthday ger två med samma namn, födda på dagen en månad från varandra. Jag utgår från att det inte är norrlänningen, utan den Sjöberg som enligt Wikipedia jobbar som redaktör för en SAS-tidning och bor i närheten av Stockholm.

Det horoskop som då resulterar stämmer fantastiskt väl in på journalistens böcker.


Månen når ganska exakt vid middagstid Tvillingarnas tecken, men mitt skäl att anta en tidig födelse med Månen i Oxen är följande:

* Han var reporter i tv-serien Modemaffian (1990). Inlägget om sexbloggarhoroskopet nämnde modeskribenten Sofie Fahrmans kombination av Kräftans drömmerier med Mån-Oxens instinktiva dragning till fysiska föremål. Hos skandalboksskribenten har vi återigen författaren och kommunikatören Merkurius i skvallriga Kräftan och en Måne i Oxen skulle upprepa Fahrmans känslomässiga böjelse mot sjysta outfits.

Man dras i den yttre världen mot de motiv som Världssjälen signalerar vid födelsen. En del identifierar sig motiven, en del slåss mot den, en del är i hemlighet identifierade med dem, men låtsas slåss mot dem!

* Han har intervjuat och skrivit en bok om Berth Milton, ett lågt as som tjänar pengar på kvinnoförnedrande porr. Här räcker det med att hänvisa till Sjöbergs medförfattarinna, vars horoskop påminde om någon som horar för pengar (med vissa öppnar ut ur helvetet). 

De här två figurerna passar perfekt ihop på den punkten, vilket ökar troligheten för att Sjöberg verkligen har den perfekta tendensen att prostituera sig för pengar (Månen + Venus), eller intresserar sig för folk i den branschen. För inse, boken om Konungens eskapader är bara en variant på samma intresse för Berth Miltons pornografiska verksamhet!

* Han har skrivit en bok om Kamprad. Ännu en gång ser man en hora i verksamhet, en som går dit där det finns makt och pengar, och där man tänker sig få del av kakan genom att skriva om saken.

Jag skulle kunna föredra några detaljer till, men den grundläggande bilden är tydlig. En god vän lämnade journalistiken med orden "ett sjaskigt gäng", och hans föraktfulla slutomdöme stämmer här. Motiven är uppenbara, journalisten är beredd att gå lågt och sälja sin själ för penningen.

Mycket riktigt har vi en version av den sataniska axeln i horoskopet, fixeringen vid världsliga och kroppsnära frågor (mode, sex, mat...)

Solen i Tvillingarna, kommunikatören, indikerar förvisso journalism, men typen av skriverier ges av Merkurius i ryktesspridaren och åsiktsmakaren Kräftan. Kommunikatören vill ha framgång och når den också eftersom tursamhetens Jupiter välsignar skriverierna. Men framgången kommer med en skadad filosofiplanet: i Jungfrun anses Jupiter befinna sig i sitt detriment.

Det här blir bara begripligt om vi flyttar över Jupiter till sitt härskarläge i Fiskarna, mittöver. Här beskrivs framgång genom osjälviskt tjänande. I Jungfrun tappar Jupiter den mesta charmen och avslöjar en självtjänande träl, en som är intresserad av sin egen framgång, precis tvärtemot vad Jupiter i Fiskarna representerar. 

Då kristendomens ikoniska grundare Jesus i en symbolisk berättelse tvättar en tjänarinnas fötter (Fiskarna styr fötterna!), är det naturligt att i Jungfruns tecken se en antikristlig tendens! Det är hon som behöver få sina fötter rentvättade (pga den väg hon vandrat!) innan hon kan beträda "helig mark".

Är det därför Månen (det mörka jaget) i Jungfrun visar sig överrepresenterad både bland brottsdömda, bland främlingsfientliga enligt bloggens pilotstudier och flera av de religionshatande språkrören i Humanisterna? 

Jag har sagt det förr, tecknet framkallar förvisso en bild av en oskuldsfull ungmö. Det finns också en romantisk agrar symbolik i Persefone som (innan hon våldtas av Hades) fridsamt arbetar på åkerfältet. Men just i jordbrukssymboliken ligger den antydda profittanken inbäddad. Jungfrun vill bli rik! 

Anm. Fiskarna, mittemot, står för offer av det materiellt goda och de första kristna hatade rika människor. "Lättare för en kamel att gå genom ett nålsöga än för en rik man att förvärva Himmelrikets (medvetandenivå)." För en borgerlig människa med en urvattnad kristen moral är detta idag svårt att förstå eftersom de judiska rötterna glömts bort.

De äkta kristna levde kommunistiskt, med gemensam kassa och gemensamma ägodelar. De var bl.a. kända under namnet Ebioniterna (ebionim = de fattiga) eftersom de inte samlade sina skatter på jorden utan enbart sysslade med medvetandeträning (=gudfruktighet, dvs psykets orientering mot dess egen källa).

Religion är yoga för den som inte förstått det, vilket får ateistiska religionshatare som likväl förespråkar "spiritualitet" att framstå som dummare än nötboskap.

Jungfrun sår knappast sitt utsäde för att hon vill hjälpa jorden med dess fruktsamhet, tar inte anställning hos en herre för att hon har som ideal att tjäna. Tecknet gör det för sin egen skull, för skörden eller lönen. Minns att Jungfruns härskare är Merkurius - merkantilisten, handelsmannen och profitjägaren.

Det är just därför Jupiter som filosofins och religionens signifikator anses skadad i Jungfrun. I Fiskarna ser man en Jupiter-filosofi som helt negerar egot. Det är därför Jesus tvättar fötter på tjänarinnan för att understryka att HAN - av alla! - inte är självmedveten. 

Scenen är så perfekt designad att det är svårt att tro annat än att det är en litterär produkt där astrologiska sanningar (grundprinciper) smugits in. (Horoskop har hittats bland Dödahavsrullarna där de första militant antiromerska judekristna studerade och förberedde sig för jihad mot den arroganta imperialisten Rom.)

Hos den prostituerade journalisten Thomas Sjöberg kombineras nu den här simpla livsfilosofin ("Gynnar detta arbete MIG ?") med ytterligare ett riktigt anti-idealistiskt omen: 

Jupiter i Jungfruns 30e grad bildar en konjunktion med ena månnoden på Vågens sida av gränsen. Och därmed är den självtjänande framgångsplaneten i opposition till den starka Mars-Väduren på andra sidan, och om den vet vi säkert att den är en legoknekt. Betalar bara krigsherren bra, så slåss Mars för vem som helst, oavsett hur smutsig och orättfärdig saken än är.

Mars attack mot Saturnus i Skorpionen är, tror jag, det som får botten att gå ur det här horoskopet. För utan den störningen mot Saturnus i rollen som moralens förfäktare kunde man få problem med att Saturnus/Venus-oppositionen också förekommer hos den seriösa och moraliska förkämpen Benedikt XVI.

Här bara låtsas Sjöberg ha något slags moraliserande budskap och sluta upp med samhället. I grunden var det här bara ett hack för att tjäna en bra slant. Och att 20.000 svenskar högg på förstaupplagan, visar att det finns ett riktigt lågt segment i den svenska folkkoppen. En mörk zon i den svenska nationalsjälen dit inget ljus alls har nått. Varenda köpare av boken försvarar sig f.n. förargat i tidningarnas interaktiva kommentarspalter! Ertappade i sitt val av själsföda söker de med en röst rättfärdiga bokinköpet.

Skribentens horoskopet ser ut att höra hemma i rännstenen, bland horor och deras hallickar. Som för att balansera ut tendensen finns på skribentens meritlista också en bok om f.d. rikskriminalchefen Tommy Lindström. Typiskt nog själv en riktig gråzonsfigur med remarkabelt djupa försänkningar i undre världen, även om jag medger att det snarare är Thomas Sjöbergs skugga som faller tungt över Lindström här och får det att se extra svart ut... (Se längst ned för Lindströms horoskop.)

*****

I min samling av 4.000 horoskop prövade jag det extremt snäva filtret som innefattar horoskopets två största problem: Att vara Tvilling/skribent på basis av en Vatten-Merkurius i kombination med Mars attack mot Saturnus (det senare en misstänkt indikation på hycklande moralism). Det säger sig själv att angivelsen av fyra planeter (Solen, Merkurius, Mars, Saturnus) i exakta tecken inte lär ge många träffar.

En träff blev det, men vilken träff! En bekant från skolåren, många, många år tillbaka i tiden. Varför jag i efterhand beräknade just det horoskopet berodde på att jag mindes personen som förunderligt sliskig och falsk! En typ som försökte krypa under skinnet och spela förtroendeingivande medan ansiktet var låst i ett kallt hångrin! En rätt hätsk och kantig natur fast med mjukt och undanglidande kroppsspråk, som en som backar tillbaka samtidigt som han spottar någon i ansiktet - så minns jag den unga människan.

Födelsedatumet var - skrämmande nog - dagen före slaskskribentens, och därför med en garanterad Mån/Venus i Oxen! Allt tyder på att vi ringat in rätt person.

*****


DN 4/11: Rusning efter skandalboken
SvD 7/11: Rauscher planerar bok om Silvia
SvD 7/11: Per Gudmundsson om skvaller



"Bilaga"

F.d. chefen för Rikskriminalen, Tommy Lindström, har ett fascinerande jordnära och logiskt horoskop. Just ett sådant man kan räkna med hos en analytiker. Inget Vatten alls. "Gråt inte ut på min axel", ungefär.

Det är framför allt valören Merkurius som möter om och om igen, och det libidinöst överladdade egenmäktighetssyndromet mellan Stenbock och Vädur kan för en gångs skull, åtminstone delvis, förklaras som den typologiska Skurken han jagat i hela sitt liv - utan att veta att den lever rullan i hans egen själ!



Intressantare, på temat att hora för pengar och dem med framgång, är hur elegant "den noggranna personporträttören" Sjöberg smyger fram till Tommy Lindströms berömmelseaxel - månnoderna. Och då särskilt det framgångshungrande drakhuvudet Rahu.

Skribenten, med sin aktiva Sol-Tvilling i 28e graden, tycks attraherad av f.d. polischefens "maktcentrum" som bildas mellan Saturnus (polisens soldisponent) i 11e graden och äregiriga Rahu i 23e graden. Genom att aktiva (Solen) gå mot ex-polisens Rahu dras skribentens egen karriär in i denna zoom-faktor och får del av polischefens framgång.

Ex-polisen var född ett Jupitervarv tidigare än journalisten så de delar samma livliga intresse för profitabla projekt. Men där slaskskribenten har ett ingratierande och karaktärslöst horoskop, där är Tommy Lindström stenhård och en extrem rationalist (Luft + Jord).

Tittar man på Sjöbergs andra framgångsrika man som han skrivit om, Ingvar Kamprad, visar sig denne också ha Rahu i Tvillingarna i 29e graden! (Kamprad har, noterar jag nu, den Måne i Jungfrun som bloggen på sistone noterat så vanlig bland rasistiska människor, och naturligtvis har Kamprad gråtit en tår - om det var en krokodiltår kan jag inte avgöra - över sin nazistiska ungdomsböjelse.)

Jag menar att den återkommande drakinfluensen bevisar min tes: han företer horans drag, han söker män med maximal lyskraft för att via sina skriverier få del av strålglansen.

För säkerhets skull kollar jag ett tredje föremål för journalistens personporträtt - den skattesmitande porrkungen Berth Milton. Nu är det istället södra månnoden (den bestraffade draksvansen) som ligger i Tvillingarna! Same difference! 

Slaskjournalisten orienterar sig tydligen efter den axel som skulle kunna konkurrera med "den sataniska" om att beskriva låg mentalitet, att vilja vältra sig i "psyksmet", eller att adressera och involvera läsare som är omedvetna fångar i Drakens grepp!

Dessa är extremt djuppsykologiska faktorer som skulle behöva en mycket lång utläggning.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte någon skriva en bok om Deanne Rauscher. Om hennes eventuella trekanter under högskoleåren, om hennes vilda sexliv där orgier var vanligt förekommande, och om hennes otrogna man som var öppet transsexuell

Anonym sa...

Tror inte att en bok om Deanne Rauscher hade rönt som samma intresse som en bok om en omoralisk statschef som dessutom har fått sitt ämbete i arv.