Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 november 2010

Nya Socialdemokraterna - kanonhoroskopet!




Bara några kommentarer till detta intressanta horoskop för socialdemokratins verkställande utskott. 

(Vid 14.00-mötet med partidistriktens företrädare var förstås Sahlins avgång redan beslutad, men man kan notera att horoskopet för förankrandet i "folket" av vad redan 11.30-horoskopet beslutat om, passande nog ser folkets tecken Vattumannen stigande i öster.)

De indiska tre kvaliteterna eller gunas är rätt talande. Vi har Sattva (gul) som alltid upplöser det förutvarande Tamas (svart) när den tiden spelat ut sin roll. Tamas utan Sattva fastnar i klichéer - se Loredana Bertés horoskop med tamasiskt storkors - hon hävdar att hon alltjämt är gift med Björn Borg!

Mellan den upplösande och förnyande Sattva och den konsoliderande men rigida Tamas finns lidelsens kvalitet Rajas - att stå i spänningsfältet mellan det arketypiska Ljuset och Mörkret! "Should I stay or should I go."

Det är rätt typiskt att vi ser en fallen Sol i Vågen i detta rajasiska läge dagen för Sahlins avgång, samtidigt som verkställande utskottets arbete handlar om hela partiets framtid. Mycket lägligt att den mest framåtblickande av alla tecken, visionära, ja ibland rent klärvoajanta Skytten stiger över mötesortens östra horisont. 

Sattva tecknar upplösning av det gamla och rigida och det är ett exempel på med vilken precision antikens stjärnskådare skapade det här systemet att den sanna pånyttfödelsens Skytten - ett genuint egobefriat och altruistiskt tecken - i sitt stigande i öster definitivt förpassar Syndaren Skorpionen - som länge nog klängt sig fast i ett falskt liv genom att helt enkelt vägra inse att förändringen är sanning och stabilitet förvandlas till livslögn i samma ögonblick man nått en fast position i livet.

Politiker är Sanningens tjänst bör aldrig inrättas från Tamas tillstånd. Studera Platon!

Zodiakens logik är således den att i samma ögonblick Skytten ockuperar första huset för sakfrågan (här: partiets framtid), i samma ögonblick förpassas den hårdnackade Syndaren in i 12e huset för "slutförvaring". I indisk astrologi kallas de tre vattenhusen (4e, 8e och 12e) för moksha-hus, husen som befriar eller upplöser (det som var låst). 

Befrielsen i 12e är att föredra framför befrielsen i 8e som är Syndarens kvalfulla död, överhopad av ackumulerad trots från tidigare liv. Reinkarnationsfilosofin kanske inte kan appliceras på ett politiskt parti, men helt klart är det en förhållandevis smärtfri upplösning vi ser i det här tolfte huset. Dess moksha är nämligen sattvisk - strömmande vatten verkar på den den förhärdade och låsta Syndaren och mjukar upp den.

Det är intressant att se Filosofen och Befriaren Jupiter så intressant placerad i horoskopet. Världsligt synes den stå i sitt absoluta "rock bottom"-läge - en Vattumanfilosofi, dvs en filosofi om ett organiserat och kooperativt folk, har väl aldrig varit så ur modet!

Men partiets psyke (Månen) tror på Jupiters godhet (för den är god, filosofier som omfattar hela folket är den enda räddningen mot svensk egoism och separatism) och det tredje huset är ett intelligent hus. För grundkärnan - folkets väl - sänder Jupiter en välsignelse mot den debila Solen i lidelsefullt vacklande (vågskålarna). Filosofin behöver en ny Ledare, en ny Sol. Välsignelsen tycks i det här fallet ligga i att Sahlin befrias från ledarskapsrollen.

Jag ser enbart en god framtid i detta remarkabelt starka horoskop! Det går inte att förvänta sig under i Sverige, ett av världens lägst fallna länder i termer av sekularism och blind depressionshämmande konsumism. Men Jupiter retrograd sägs vara extra stark och här stöttas en kollektiv filosofi ända ner i det kollektiva psykets (Månen) djup och Måne och intelligens (Solen) samverkar just i kraft av den goda Jupiters medling.

Den goda Jupiter är dessutom hela horoskopets härskare såsom expansionens och nyupptäcktens Skytten, och att vi har den "giriga" demonen Rahu (draksvansen) i öster, bara understryker den här bloggarens studier av en matematisk entitet han under alltför många år okunnigt ignorerande.

Hur väl illustrerar inte drakhuvudet bloggens preliminära tanke om "megafoneffekten", att kanske särskilt den norra månnoden motsvarar evenemang av enorm magnitud. Rahu och Ketu har spökat vid nog så många horoskop för jordbävningar och vulkanutbrott och bloggens enkla undersökningar bekräftar det som andra sajter på nätet sagt om noderna som "upptrissare".

Som ett världsligt horoskop av politisk art, kanske Saturnus skulle ha ägnats det inledande stycket. Varför dess indiska aspekt här färgats gillande grön, beror främst på att horoskopet, till skillnad från så många kändisditon, innehåller födelsetimma för placering av planeterna i husen. Saturnus är en naturlig karaka (signifikator) för makt och offentlighet och såsom materialismens princip (via härskarskapet över Jordtecknet Stenbocken) är dess placering i Jordtecknet Jungfrun i linje med en god funktion. 

Jord tyder på att något konkret är att vänta från mötet och Saturnus såsom "Den Gamle" brukar betyda den gamla härskarens fall. (Napoleon och Hitler är två klassiska horoskop som brukar anföras på temat högmodig diktatur gör före fall.)

Men det tionde är inget att stirra sig blind på här. Det är bara Mona Sahlins avgång (Saturnus är kopplad till Syndarens död i tolfte). Intressant är istället att den förutsättningslösa Förnyelsens tecken stiger i öster och att Jupiter - filosofi (ja, kanske också ideologi) - nu inte kan sjunka lägre i termer av världslig position.

Måne och Sol - partiets livslinje - instämmer. Horoskopet visar vändpunkten. Nu kommer ett nytt och bättre Sverige. Här bryts högermaffians försök att göra svensken till en självtjänande egoist och pengajägare! Skaffar sig Nya Socialdemokraterna lite kuk kanske vi kan röja undan all den totala ohyra som infekterat landet. Glorifieringen av poker och annan yta som håller på att skapa nya generationer av totala imbeciller utan några som helst fungerande värderingar. 

Nya Socialdemokraterna måste ge landet en helt ny värdeskala, en komplett livsfilosofi för att motverka det haveri som dagens människor lever i och dessutom är dumma nog att tro att det representerar någon som helst frihet. Nya Socialdemokraterna kommer att bli ett genuint idéparti: se den mäktiga föreningen av Månen, Jupiter, Venus och Solen i LUFT. 

Detta är ren godhet i andevärlden! Och kanalen (ascendenten) är Eld. Vad gör Eld med Sanningen från den objektiva högre verkligheten. Läs om hur den brinnande busken fungerade i legenden om Moses möte med Dirigenten. Detta horoskop är inte olikt den "landsfaderns" extraordinära upplevelse (fast han hade inget land i det läget).

För egentjänandet som lockade 30% av svenskarna till Nya Moderaterna, se deras födelsehoroskop från 2005. Notera hur på alla punkter Nya Socialdemokraterna brädar deras ynkliga privatistiska vision. 

Förutom Partiledaren, som lämpligt nog illustreras av en inte alltför stark Sol i Vågen, tillhörande den mellersta zodiakzonen för mogen invidualism, höjer sig den Nya Socialdemokratins första horoskop på alla andra viktiga punkter till sann Universalism: Skyttascendenten, totalhärskaren Jupiter - och inte minst, folksjälen Månen! (Horoskopet kan användas som ledtråd till vilken ny ledare partiet bör söka!)

Minns någon inläggen om Sveriges nationalhoroskop baserat på Regeringsformen 1974? Vi är ett Vattumanland enligt den. Tyvärr hängde inte folkdjupet med utan släpade långt efter i enkel personalism - ego och privatkonsumtion var den negativa lägre sidan av landet. 

Tar vi detta horoskop som första steget mot nästa Sverige, har Solen gjort avkall på sin höga kollektivistiska och systematiska Vattumanambition och sänkt sig ner ("regredierat") till Vågens intresse för genuin dialog människor emellan. Vågen är relationens tecken. 

Men det som händer är att medan partiet utåt kommer att sänka röstlägget och inte längre vara en myndig social ingenjörs-besserwisser, är att istället folksjälen (Månen) uppvisar en enorm utveckling i detta embryo till allas vår framtid. 

För vill sig Ödet kommer svensken att växa ur sin Mån-Vädur, sin egocentriska och inskränkta mentalitet som pladdrar nonstop och kräver sin "rätt" i tid och otid. Vi har en ny svensk folksjäl på väg in, fylld av mogen och rent av filosofisk tolerans inom ramen för Vattumannens organiserade världsbild.

Venus i härskarläge i Vågen i 11e huset för ideal, organisationer och människor i samkväm är kanske astrologins finaste omen. Då kan man förlåta Saturnus i Jord som är det kvarhängande ekot från ett parti baserad på ren materiell nödvändighet, utan någon känsla för livets djupare sammanhang. 

Nya Socialdemokraterna kommer inte bara att hänga med sin samtid, den kommer, enligt Skyttascendenten, att leda den. För vad sade en vishetsmästare en gång om ett sådant bottenläge som Jupiter har här? Sade han inte att "de sista kommer att bli de första"? Låt nu bara tiden verka på detta fantasiska frö som horoskopet synliggjort.

*****

PS. "Det sociala utstötningssyndromet" som spelar en viktig roll i horoskopet torde väl närmast hänföra sig till frågan om Sahlins avgång eller "exkommunicering" från ledarskapsrollen.


Pressen:

DN, SvD, Expr, :  Sahlin avgår
AB: Ett nödvändigt steg (Persson)
SvD: Unikt skylla på ledaren (jfr horoskopets Skorpion - den arketypiska Syndaren!)

5 kommentarer:

Jenny Smith sa...

Var det inte du som i februari 2010, utifrån ett medeltida kinesiskt system, korade Mona som segrare i valet? Inte helt rätt gissat va?

Seaward sa...

Det stämmer. Jag kritiserade min egen tolkning (några veckor före valet) på samma blogg och under samma tagg där den ursprungliga prognosen kan ses.

Där finns också påpekandet att Reinfelds omen om en "fängelsegrop" blir perfekt begripligt när man besinnar SD:s vågmästarroll i Regeringen.

Som svar på din insinuation: Spådom är en knepig konst och blir inte lättare av att kinesisk symbolik skapades av intellekt långt vassare än våra västerländska. Asiater har generellt högre IQ än vita, och skaparna av I CHING torde ha varit genier. Det kan jag tyvärr inte hävda för egen del. Hur begåvad på en skala 1-10 anser du din egen kommentar vara? :-)

Anonym sa...

Är jämförelsen med Nya Moderaterna verkligen helt rättvis? Du jämför datum för Sahlins avgång med när Moderaterna la fram sitt nya program, inte när Bo Lundgren avgick 2003. Kanske det finns möjlighet att se ett inlägg om vad det var för stjärnor då och hur det påverkade Moderaterna;)

Seaward sa...

Livet är kontinuerligt. I varje ögonblick kan man stiga ur floden och ta ett stickprov på tidsandan och ur det hämta inspiration eller dra lärdomar. Neurotiker hinner aldrig leva, de lämnar livet och tar ständiga stickprov, men den här krisstämman syntes mig som ett signifikant ögonblick att studera speciellt.

Du misstar dig om krismötets natur och mitt inlägg. Frågan om partiledaren är bara en del av berättelsen.

Från (s) kris/pånyttfödelsehoroskop kan vi se att Skyttens löfte om förutsättningslös fri lejd framåt alltid kommer till ett pris: Syndaren måste dö. Notera hur ascendentens Jupiter-Vattumannen - partiets folkliga förankring - står nedtryckt och maktlös, men att partiets mest objektiva/organisatoriska sida binder Syndaren Skorpionen i 12e huset för exit. Sahlin åkte till Frankrike direkt efter att "domen" fallit!

Horoskopet avslöjar magnifikt många turer och förefaller verkligen signifikativt för partiets uppror mot alltför mycket låst och positionskåt TAMAS GUNA (jfr Sahlins storkors i Tamas).

Vad jämförelsen med Nya Moderaternas horoskop vill säga, slår I DAGSLÄGET (s)-horoskopet för "reningsbadet" det vinstkåta och kallsinniga moderathoroskopet på fingrarna, vilket jag också exemplifierar med en rad välbefästa och påfallande idealistiska placeringar.

Den här bloggen är en kontinuerlig tankeström och du kan behöva återvända till inlägg som diskuterar en fallen Venus och en skadad Jupiter i Jungfrun i moderathoroskopets första egohus för att få en känsla av vilken patetisk människa detta beskriver.

Inte ens på samma bana som det magnifika ideal om ekonomisk solidaritet och ett kärleksband mellan människor som målas upp i (s)-horoskopets Venus i 11e idealhuset för sociala strukturer.

Anonym sa...

Ett horoskop för valresultatet år 2014 , tack.