Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 november 2010

Jungfruns suboptimum - utpressare?


Loredana förevisar mode 2010
"Forever young, do you really want to be..."


Det är väl en klassisk jungiansk synkronicitet att Aftonbladet (+ Expr) bara några timmar efter bloggens "double feature" om revisorn för ett porrimperium och utredningen av Oksana Grigorievas troliga guldgrävarmotiv kör en artikel om Björn Borgs före detta hustru Loredana Berté. Minsta gemensamma nämnare för alla tre är nämligen Jungfruns tecken.

Loredana hävdar att ex-maken är bigamist eftersom hon falskeligen struntade i att skriva under skilsmässopappren för 17 år sedan! Kvinnan saknar helt klart vett och sans som inte hör att hennes argument för det fortsatta äktenskapet bygger på hennes egen oärlighet! 

Någon kanske minns skandalen på sin tid då hon proppade sig full av piller och fick ruschas till sjukhus för magpumpning. Däremot kan jag tro att det ligger något i den förbittring som ätit henne inifrån sedan 90-talets början: hon påstår att Björn Borg inte gav henne ruttet öre vid skilsmässan. 

Den fashionabla Borg och alla hans klädfirmors obetalda underleverantörer är dock en sidohistoria som styrker äktheten i Loredanas påstående. Tennisstjärnan har en fortlöpande historia av att falla kort om sina ekonomiska förpliktelser. 

(Se också Timothy 'James Bond' Daltons försiktiga skrivning i äktenskapsförordet som fick Oksana att protestera mot insinuationen på guldgräveri i relationen före den med Mel Gibson.)

Och det händer igen med Loredanas horsokop! Vem mår värst av att bli snuvad på storkovan? Tecknet som inriktat sig mest på att skörda fältet så klart - det agrara Jordtecknet Jungfrun.

*****

Följande text är redigerad sedan en läsare påpekat att Lordena tycks ha kapat två år av sin ålder på Wikipedia (eller att artikelförfattaren slarvat). Zoomar man AB:s bild på personbeviset står det faktiskt att hon är född 20 sep 1950 och inte 1952! Vissa planeter förblev i position medan några andra byttes ut. Viktigast kan vara att Mars kvarstår i samma position båda åren.


Anledningen till att den oetiska revisorn fått en "röd" aspekt från Saturnus i Jungfrun till Mars i Skorpionen och Loredana en "grön" (notera f.ö. den potentiella giftdöden via överdos piller i denna skorpioniska kraft!) är att hon varit en framgångsrik sångerska.

Hatiska Mars i Skorpionen stämmer f.ö. utmärkt på en djup människa som när oförrätter så länge att det blir rent gift!

Men det är nåt särskilt med Jord/Vatten och dess förmåga att framkalla stämningar! Min favorit i dysterkvistgenren är alltjämt brittiske Richard Hawley som röker sig till en tidig död och sjunger om att försvinna i stora havet... Jag kan misstänka att Loredanas powerballader varit av den typiskt svulstiga och själsligt intensiva italienska stilen.

Av horoskopets tre energigivare, Solen, Mars och Jupiter, trycker de två första på Jord och Vatten - att utgjuta sig (Vatten) över det fysiska eller "verkliga".

Plus: det som behövs för en dramadrottning, en dos av extremt exhibitonistisk Eld via sceniska Lejonet.

Betraktar man kartan för hela dygnet som Loredanas egen är bittra Mars-Skorpionen i åttonde huset för "andras pengar", dvs. pengar genom testamenten och liknande. Det stämmer enastående väl på det här nya tumultet.

Mars direkta attack mot framgången (Jupiter) Vattumannens tecken tyder tyvärr på någon som kan hamna på tvären och ådra sig onda ögat - här tycks det Björn Borg som är ett intill döden hatat objekt!

Månen i Skytten ser ut som ett jovialiskt och alltigenom positivt sinne, men redan Lejon och Skorpion i samma horoskop kan ge en hård oförsonlighet (dramadrottningen) och betänker man att sinnelagets disponent Jupiter står under direkt attack från den extrema Mars-Skorpionen hittar man ett oerhört laddat budskap även hos känslolivets symbol, Månen! Ett riktigt yrväder, ser det ut som.


Not. Jag bryr mig inte ens om att orda om det kärva storkorset och dess fixerade natur, det påminner en del om den skorpioniska långsintheten och kan också uppvisa Lejonets överagerande. Loredanas horoskop är verkligen "too much" för en genomsnittlig människa att hantera!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att Loredana var född samtidigt som en granne jag stöter på nästan dagligen, det var ju lustigt... och faktum är att det också är en ganska knepig person... besvärligt äktenskap, för mycket alkohol, underliga svårdiagnostiserade sjukdomssymtom, bl a dramatiska händelser där hon tuppat av. Pratar gärna sjukdomar. Och så avskyr hon fullmånen! Kan inte sova då, säger hon. "Den där gubben och jag är inte sams" som hon sa en gång när fullmånen lyste.
S

Seaward sa...

En synkronicitet för dig här och i detta nu!
:-)

Se Wikipedia-länken till Jungs term som jag just lade till bland de röda rubrikerna till höger. Bra snabbsummering av arketyptanken. Alla människor som levande teaterdockor som gestaltar ett större Psyke, var och en med en hårfin "vinkling" på grundmodellen!

Så många olika små nyanser det blir "här inne", när Platons "idéer" släpar runt oss, varv efter varv i den ständigt pågående tillblivelsens skyddade verkstad!