Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 november 2010

Oksana - guldgrävaren konfirmerad


Så har födelsedagen för Mel Gibsons rysk-ukrainska Oksana Grigorieva blivit känd (via Wikipedia). Jag får erkänna att jag letat lite i skvallerpressen för att "bilda" mig i frågan om vem som var skurken i dramat som så snabbt urartade - var hon en guldgrävarkvinna eller är Mel Gibson halvgalen. 

Det lutar åt bådadera efter att ha sett en brittisk artikel från 1997 på nätet. Före skådisen Timothy Dalton fanns redan ett kraschat äktenskap i Ryssland och ett nytt i England som förskaffade henne uppehållstillstånd). 

Dalton friade till henne efter några år, men hon hakade upp sig på ringa del i händelse av skilsmässa med argumentet att hon minsann inte var den som var där för pengarnas skull.

Läser man mellan raderna vände hon alltså på steken och ifrågasatte Dalton för att han betvivlade hennes "ärbara" intentioner. "Anfall är bästa försvar" sedan hon insett att en framtida skilsmässa inte skulle ge henne maximal utdelning. De fortsatte emellertid relationen in på 00-talet, så allt kan förstås inte ha rört pengarna. Artikeln nämner menande att hon sett Dalton på rysk tv som tonåring och kanske fixerat sig redan där. 

Hon gick rakt ut i livet och hittade redan efter några strategiska preliminära män sin idol. Om han sedan inte öppnade hela kassakistan i händelse av skilsmässa var det kanske bara en mindre missräkning. Jupiter i äktenskapsfrågor är inte trogen (se Tiger Woods horoskop!), men jag betvivlar inte att den skänker goda upplevelser innan den, sin natur trogen, grenar ut sig och påbörjar nästa affär.

Wikipedias nuvarande text ser nästan ut att vara skapad av henne själv för att motverka bilden av en kvinna som klänger vid män för deras pengars skull:

While in London she worked as a model [under ett taget namn, intressant nog]... Grigorieva noted, "In order to support myself I started to model. I did a lot of it, print, mostly. I've always looked after myself. I've never been dependent on anyone financially." (källa)

*****

Eftersom horoskopet för den 25 februari 1970 innehåller ett problem kan den brittiska artikelns intervju med mamma Ludmilla få ge en indikation om Månen som under dygnet flyttar sig från Jungfrun till Vågen:

Ludmilla said: “There were boys all round Saransk who were madly in love with her, but she was always a pure, innocent girl.”




Månen når äktenskapsalliansernas tecken Vågen kort före 17.00 på eftermiddagen lokal rysk tid. Chansen är alltså ganska hög att hon skulle kunna ha den här månplaceringen. Men för frågan om hennes relationer och extrema skönhet och dragningskraft på män, räcker det gott med att ha Jupiter i Vågen, "välsignande" såväl Solen (prominenta personer) som Venus (skönhet, människor med pengar). 

Notera att hela denna dragning mot bemedlade män därtill får något vulgärt, distorderat eller omåttligt över sig: Sol och Venus placeras invid "zoomfaktorn" Rahu, det giriga drakhuvudet! Faktiskt är det drakhuvudet som "tvingar isär" Sol och Venus, manlig partner och äktenskapssignifikatorn! Mycket vill ha mer...

Många gånger innebär Rahu exceptionell framgång för egen del ("larger than life"-figurer) men den här nya informationen bekräftar vad jag sade om det extremt nödtorftiga horoskopet på enbart året 1970, finns en klar tendens med Jupiter-Vågen att söka framgång genom partners. Så mycket har "den grävande journalistiken" bekräftat. Första äktenskapet i England var bara för att få in en fot i västerlandet.

Och i det första inlägget riktades också misstankar om den fallna Saturnus i egocentriska Väduren. Här såg ja en distinkt potential att själviskt jaga framgång via Vågen/allianser.

Så låt hennes fattiga mamma bedyra sin dotters jungfruliga och ärbara natur - Oksana kan mycket väl ha Månen i Jungfrun som därtill säger något om modern i ett horoskop. Jungfrun sätter också en ära i att reda sig själv och inte ligga samhället (eller partnern) till last - vilket jag påpekade apropå Nya Moderaternas horoskop. 

Det rimmar därför med en del av jungfrusymboliken att Wikipedia nästan lite övertydligt trycker på hur hon minsann försörjer sig själv! Reinfeldt skulle älska denna kvinna som vänder sig mot bidragsmentaliteten! Jungfrun är känd som ett ganska snålt tecken, och den brittiska artikeln nämnde att Oksana under alla sina år i England (som stående underklädesmodell) inte sänt några pengar hem till sina föräldrar (däremot skickat presenter).

*****

Det finns en baksida hos alla symboler och den här bloggen har visat att Månen i Jungfrun är den enda som sticker ut bland kriminellt straffade. Det har varit ett visst besvär att hitta en förklaring. 

Effekten går så rakt mot de bilder som propra, realistiska och kalkylerande Jungfrun spontant framkallar! Första tanken var förstås att härskaren Merkurius/Hermes är känd som en tjuv. 

Men genom att kontemplera Jungfrun som jordnära arbetare på fältet dök tanken upp att människan för länge sedan började kultivera marken för att få bättre skördar - ett profittänkande kort och gott. Istället för att vara ute dagarna i ända och samla eller jaga började människan låta jorden göra jobbet åt henne! Och fokuserar idén om "kort punktinsats (sådd) och rejäl vinst (skörd"), då stämmer Jungfrun perfekt mot det motsatta tecknet Fiskarna som representerar materiella förluster, planlöshet eller idealistiskt arbete som inte alls syftar till egennytta!

*****

Oksanas troliga Måne i Jungfrun disponeras av just en sådan Merkurius som tenderar mot ohederlighet: placeringen i Stenbocken indikerar att hennes känsloliv (Månen) är styrt av stengetens klättringsinstinkt och att kontakter och kommunikation (Merkurius) med "rätt" människor i samhällsstegen kan leda till mer vinst i det egna livet.

Men det som är kritiskt här, är inte Merkurius i Stenbocken som sådan, utan den aspekt från den fallna Saturnus! Denna är en av de naturligt onda, och missfärgar således Merkurius. Som fallen, är det ingen tvekan om att Oksana har en den förslagna kriminella människans natur. Men hon behövde inte råna banker för att nå den västerländska lyxen, hon var född som en Sol, Rahu, Venus - "exceptionell, nästan vulgärt vacker" och denna tillgång dessutom maximerad genom lyckoplaneten Jupiter välplacerad!

Ett ganska otroligt horoskop, när man tittar närmare på det. Och ur hennes perspektiv är det säkert bara en livsvandring som vilken som helst. Jag tror inte hon har något som helst perspektiv på sitt liv, därtill är psyket i Jord med disponenten alltför fast i materialistiskt tänkande.

Saturnus fallen i Väduren runt denna tid, i attack mot sinnelagets härskare Merkurius, det ger en av de lömskaste egenmäktighetssyndromen vi sett på bloggen. Inte en aggressiv och gapig typ som i så många andra fall ur slaskpressen, utan en diaboliskt självmedveten människa som vet precis att hon vill ha ut mycket av det materiellt goda för att kompensera sig för sin simpla barndom någonstans ingenstans i Ukraina.

Kan man förebrå någon för att ta tåget ut i vida världen med det instrument livet givit gratis - en extraordinärt vacker nivå i Luftelementet? Pianisten i Oksana är helt genuin, inte tu tal om det. Det är materien som är det fula, särskilt denna primitiva Eld/Jord-konflikt som inbegriper ego och statusklättring...

*****

Att det finns ett tydligt drag av guldgrävare, verkar uppenbart, och det lever sida vid sida med hennes luftblåa drömmar om sus och dus (Jupiter + Venus i Luft). Den sorgliga människan Mel Gibson blev dock en käpp i hjulet för Oksana. Hon hade nog inte kalkylerat med hans mentala instabilitet... Eller vad det just det hon gjorde? I så fall är ett barn med Gibson också en del av planeringen. Och det skulle vara fult.

Är Oksana kort och gott en dr Jekyll och mr Hyde-personlighet? Vädurs/Stenbocken är den fula sidan som på visst sätt manipulerar och drar med sig den goda sidan i Luftelementet. Nej, redan Rahu i Vattumannen tydde på att det fanns något omåttligt över hennes "mentala värld" och den hårda drillen vid pianot som liten, är naturligtvis bara en liten del av Luft-Rahus historia.

Det är väl för mycket att hoppas på att också födelsetimman läcker ut på nätet, men en del nytt har framkommit tack vare födelsedagen.


*****

Om vårdnadstvisten och avväpning av Gibson i AB


Inga kommentarer: