Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 juli 2010

Minimalistisk astrologi: Oksana 1970

Granskningen (nytt fönster) av den astrologiska förmörkelsen 1965, då Sverige snappade upp kosmos i ett av dess demoniska ögonblick och sanktionerade livsstilen "efter promiskuöst sex ska man också ha rätt till fri abort", gav mersmak. Här följer ännu en diskussion över ett minimalistiskt horoskop - här en stjärnhimmel reducerad till bara det som är gemensamt för en hel årskull.


Jag noterar att svenska folket som älskar att ta parti för antingen det ena eller det andra, som om hela livet vore en simpel fotbollsmatch, ömsom betraktar Mel Gibson (som nu lämnar USA enligt AB) som en galning, eller också utser Oksana Grigorieva till en guldgrävare och lömsk parasit. Dvs, den klassiska bilden av en bakslug, intrigerande och närig kvinna. 

Det är uppenbarligen förbittrade och misslyckade män som står för den senare positioneringen. Män utan originalitet och som därför varken har begåvning nog att sortera bort den här sortens fruntimmer ur sitt liv eftersom de redan är infekterade av medelsvenssons värderingar. Och de har heller inte intelligens att skrapa ihop det berg pengar som krävs för att vinna sig en liknande troféhustru. (Se bild: har Oksana en egen linje underkläder, eller var det så här hon framförde klassisk musik hemma i Ukraina?)

Nu sägs det ju krävas två för ett gräl och jag vet inte om någondera hejarklacken har mest rätt. Astrologiskt har jag redan redovisat att både den sideriska zodiaken ser några besvärliga detaljer angående Mel Gibsons tendenser och även ett obskyrt medeltida kinesiskt system som liknar hans psyke vid andra vettvillingars i Hollywood, inte minst den wacko Gary Busey!

Men Oksana, hon har lyckats hålla på sina födelsedata. Nästan som hon sökt gardera sig och kontrollera bilden av sig själv. Ingenstans finns någon annan uppgift än födelseåret 1970. Det är nästan lite misstänkt, om man betänker att amerikanska kändisars inte brukar anse sina födelseuppgifter som statshemligheter (förutom den grupp som fifflar med årtalet för att framstå som yngre - men det var nog mer än äldre generations kvinnliga aktriser / divor). 

Det är tvärtom Hollywood man måste tack för att så pass många horoskop med födelsetid finns att tillgå för den astrologiska studenten, även om urvalet blir snävt.

Går det överhuvudtaget att säga något om denna spillra till horoskop?



Naturligtvis har de fyra pusselbitarna sina egna innebörder.

Här vill jag återknyta till Petra Mede och några tankar (nytt fönster) om princip- och kontrollplaneten Saturnus som under några år, bl.a. 1970, passerar genom Väduren och därmed indikerar en fixering vid jaget, hur att formge och kontrollera jaget.

Det är teoretiskt olämplig placering eftersom Väduren i sig står för jagets fria utlevelse. Här överlagras Väduren från första dagen av ett socialt överjag eller någon annan repressiv eller formalistisk och kalkylerande faktor. I Väduren anses Saturnus, materialismens princip, vara "fallen". 

Detta kan bidra till att såväl zodiaktecknet som planeten visar upp sina mindre önskvärda sidor. Väduren blir egenmäktig, kriminellt egoistisk eller inskränkt och upptagen av enbart sina egna göranden och låtanden (och jag har exempel från den här perioden på så självupptagna personer att omgivningen givit upp om dem). Samtidigt kan Saturnus urarta till ett galet kontrollfreak med totalt egocentriskt tunnelseende. Saturnus kan också bli en hypermaterialist. 

Men i det här läget har vi så lite information att det inte går att säga mer.

Eller gör det? Lustigt nog befinner sig den andra "transpersonella" eller tunga ödesangivaren Jupiter i opposition till Saturnus hela 1970. Vad berättar Jupiter i sig? Jo, att vägen till framgång går 1970 genom smarta äktenskap, eller via förbindelse med de som redan lyckats! Är inte det här en misstänkt guldgrävarvarning, så vet jag inte! 

Född Våg har jag i mitt liv blivit förtjust i ett flertal Vågen-kvinnor födda 1970 och utifrån min subjektiva Sols perspektiv har de alla varit de vackraste och mest tilltalande jag mött! Och inte med en enda har jag haft någon framgång trots en lovande inledning med en eller två.

Den jag minns allra tydligast försvann efter två lyckade möten helt spårlöst och när jag började undersöka saken visade sig att människan i ett ryck flyttat utomlands för att försöka få ihop det med någon grekisk hotellägare hon svärmat för många år tidigare. Här lite guldgrävarvarning! Hon hade kanske hunnit uppsnappa att jag var en icke-materialistisk filosoftyp, och kanhända vill den här årgången se CASH i partnerskapet (Vågens tecken), annars får det vara.

Men vad händer nu genom oppositionen mellan Saturnus och Jupiter? Är det en bra eller dålig opposition?

Till att börja med är det Eld och Luft som opponerar sig och när jag säger att de här kvinnorna var vackra, menar jag det. Det finns ofta något strålande och karismatiskt över tydliga Eld/Luft-horoskop och även om de inte fått det rent kroppsliga utseendet med sig så är deras livskraft otroligt medryckande - de blir attraktiva genom den positivitet de utstrålar.

Nu är Jupiters lycka i kombination med Saturnus formdanande aspekt i positiv spänning definitivt en sådan generellt första antydan i ett horoskop om karisma och kanske också skönhet. Jag läste i en tidning om att Petra Mede ansågs elektrifiera hela tv-studion när hon kom in med en smittsam energi. Det var f.ö. i inlägget om henne jag diskuterade Saturnus passage genom Väduren runt 1970. Notera dock komplikationen i hennes horoskop (Mars strypt av Saturnus i Väduren).

Men det är helt klart att det kommer att uppstå ögonblick under det här året då störningar inträffar så att Saturnus och Jupiters opposition kommer att slå slint och visa sig ur sin värsta sida, vilket just är Vädurens extrema kontrollbehov och omåttliga vilja att hitta rikedomar genom sin partner!

Den andra oppositionen på himmelen går inte att kommentera. Södra och norra månnoden är alltid två sidor av samma berättelse och handlar alltid om uppgång och fall - närmare bestämt det världsliga sinnelagets Måne som ibland, som den kvinnoplanet den här, växer sig nästan vansinnig i sitt begär och i bland krymper. Någon som sett kvinnor i kompisgäng hetsa varandra så att alla samtidigt blir gravida? Månen är en viktig planet för kvinnor och många män har så dålig kontakt med den här planeten att de är lätta offer för intrigerande kvinnor, sådana som lever efter sin lunära sida (och kanske har dålig moralisk fiber pga en skadad eller bara obskyr, dvs svag, Saturnus).

Till skillnad från 1965, där månnoderna accentuerade den rent sinnliga axeln mellan Oxens kroppsliga njutningar och Skorpionens elimination av den avföring som överkonsumtion för med sig [1], var noderna 1970 av ett noblare, om än också nu mörklagt slag. Eld och Luft av Tamas-typen, Lejon och Vattuman. Apropå Mel & Oksana är det förstås omöjligt att inte tänka på Lejonet som den stora celebriteten, scenlejonet, dramatikern och den kollektivistiska Vattumannen som den enorma publik varje individ med hjältestatus drar till sig.

Kan det verkligen ha varit så att Oksana noga planerade allt detta redan i Ukraina och lät Mel "upptäcka" henne. Den generella tendensen genom hela 1970 är, som synes, extremt kreativ (Eld + Luft) och uppenbarligen på ett egocentriskt och nästan kriminellt förslaget sätt! Saturnus i Väduren är, det vidhåller jag, ett omen om primitivitet, och i vissa kombinationer kommer det här draget att förstärkas. Redan det faktum att "förstärkaren" Jupiter bestrålar Saturnus hela året, är en första antydan till extra stor jagiskhet - och det är just det Petra Medes dolda talang byggde på. Vissa blir offer för planeternas inverkan, andra utnyttjar den!

*****

Se även Expressen: "Bandinspelade hoten kan vara värdelösa"

Se även ett andra inlägg om Oksanas horoskop sedan födelsedagen blivit känd.

_____

1. Mediet Edgar Cayce (1877-1945) hävdade på fullt allvar under trance att biologisk odödlighet var en teoretisk möjlighet om bara människan till fullo lärde sig förstå kroppens elimination (Skorpionen) och lyckades med konststycket att exakt balansera det man stoppade i sig med det kroppen gjorde sig av med. Jag vet inte vad en modern cellbiolog eller dna-expert skulle säga om detta! Dagens visdom hävdar ju att kroppen är förprogrammerad för ett antal cellförnyelser varefter hela systemet degenererar med ålderdom och död som följd. Ursäkta oprecisionen i framställningen - jag är likgiltig för biologin, en typ av mytologi som främst materialister är roade av.

Likväl påminner "den sataniska axeln" (Oxe/Skorpion) om att enbart födointag och elimination är en ofullständig och låst världsbild och kan aldrig ge insikt om hur kroppen fungerar. I den indiska filosofin måste också Rajas (förbränning) och Sattva (livsförnyelse) studeras. De tre gunas i perfekt balans skulle kanska vara något i stil med det Edgar Cayce talade om...

Fast till Sattva guna hör förstås de extrema rapporter från bortre Orienten om människor som lärt sig leva på luft (en älskad gammal kinesisk föreställning). Nyligen figurerade en indisk gammal vis man i pressen som under kontrollerade former var instängd, var det 9 eller 14 dagar, och under hela denna tid varken sket eller pissade. 

Forskare var helt förundrade för när mätutrustningen som var fästad på hans kropp visade sig att lite urin samlats i blåsan, hade kroppen vid nästa mättillfälle sugit upp urinen som en källa till "näring". Man kan inte låta bli att tänka på Cayces märkliga påstående i samband med sådana här observationer som bryter mot allt som anses "verkligt" eller "normalt" i västerländets ännu extremt ofullständiga världsbild. 

Ta bara morgonens nyhet på radio: eftersom Parkinson-medicinen i grunden är ett feltänk, ska man nu försöka mixa den felaktiga kunskapen med lite DNA-hokuspokus för att få bort de sjukas "överrörlighet" (som till en början är en följd av den felaktiga medicinen).

Västerlandets så kallade vetenskap ser ofta ut som ett enda famlande och gissande i mörkret - vilket det naturligtvis är! Närapå alla stora upptäckter har ju kommit till av en slump. Och väst har verkligen inte gjort det lättare för sig genom att kategoriskt förneka många ting som människan förr kände till - t.ex. tankens helande kraft. 

Det säger sig också att om en hel kultur förnekar möjligheten att tro så starkt att berget förflyttar sig, så har den ignoranta och sataniska massan helt hindrat den enskilde med tro från att göra mirakler. Det har med att kollektiv dumhet är en reell kraft som faktiskt existerar och avgör vad som är och inte är möjligt att åstadkomma. Applicerade vi ett mjukt material ovanpå den svenska materialismen som en samlad kraft skulle en djävuls tryne skymta som en kontur - ett hånleende kreatur, belåten av att suga livsnäring ur hundratusentals duperade människor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detektiven i mig väcktes av detta inlägg, och jag hamnade på denna sida: (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100708044722AACf0Sa) där det finns två angivelser att födelsedagen skulle vara 23 juli 1970 (i så fall fyller hon 40 på fredag!)Man kan gott tänka sig det, för då hamnar solen tätt intill mars i kräftan, och med tanke på planeterna i väduren/vågen... Men det är klart att säker kan man väl inte vara...
S

Anonym sa...

jag hittade ett horoskop över Mel Gibson och Oksanas förhållande och där nämndes att hon skulle vara född den 1/1 1970.Vet ju inte om det stämmer men då skulle månen kunna hamna i jungfrun.Och det skulle ju kunna kopplas till hennes lättklädda spelstil. ;-)

Var det inte månjungfrun som var den mest förslagna typen av fifflare.Den som myglar när husets herre inte är hemma.Det sägs att hon försökt pressa Gibson på pengar för banden med hans inspelade utbrott.Och jag lyssnade på ett där Gibson orerade som om han höll på att tuppa av och hon hela tiden sa att hon inte gjort något med honungslen stämma.
Hans sanslösa ubrott kanske kommer i annan dager om det är så att han insett att han blivit manipulerad från start.

MN

Seaward sa...

Två helt olika uppgifter! :-) Och båda, för den konspiratoriskt lagda, ser ut som möjliga påhitt. Den 23 är enligt tropisk zodiak första dagen i Lejonet och 1/1 ser i mina ögon ut som en logisk "platshållare" (årets första dag) i brist på vetskap om vilken dag det rörde sig om.

Ibland dyker uppgifterna på nätet upp efter hand. I fallet Lady Gaga fick jag göra ett nytt horoskop sedan ett seglivat felaktigt första datum sedermera byttes ut (även på Wikipedia) mot det som tydligen är det rätta.