Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 augusti 2011

Politik och astrologiska bedömningsgrunder

Barack Obama var enligt den kinesiska Ho Lo Li Shu-astrologin (Mingdynastin) inte mycket att hänga upp i julgranen. En god men otillräcklig person utan några nämnvärda kvaliteter. Uppmanad att putsa på sitt yttre i detta liv! För med imitation av andras yta kan så småningom psyket börja förstå vad reell storhet är.

Ja, så brutalt ärliga är kineserna. Men de säger det förstås via sinnebilder. "Som ett moln som inte ger (det efterfrågade, välsignande) regnfallet." Men skriv om det i klartext, så så ser du! Obama, den impotente. (DN)

När jag tar fram hans astrologiska omen för sommarkvartalet 2011 (apropå den förödmjukande kapitulationen) ser man ett oövervinneligt motstånd i sommarsymbolen:



Tiden i Obamas liv indikeras av den centrala linjen i HIMMELENS trigram. Himmelen är tyvärr nedpetad från sin naturliga position i den övre hälften av ett hexagram och förstafiolen spelas nu av en extremt snål husbonde, den magra senvinterns symbol BERGET, slutet och negativt till sin karaktär.

Det är inför denna absoluta mur, denna bergvägg av negativism inte ens HIMMELENS SON kan göra annat än lyfta hjulen av sin vagn och låta hela ekipaget förbli stående i ladan. 

Perioden som helhet betecknas som TA CH'U, en tid att hålla tillbaka och fostra det som stort är genom restriktiva åtgärder. Men det tillhör förstås sakens natur att Obama är fullständigt utanför sin egen liga i sådana här sammanhang, han som föddes som en HSIAO CH'U, en som fostrar det som ringa och ytligt är!

*****

Jag har sagt tidigare att Solen i Kräftan inte är en ideell politiker (och här återgår vi till astrologin som vi bättre känner den). 

Kräftans tecken representerar klanmentalitet och protektionism/favorisering för dem som (godtyckligt eller via blodsband) faller inom individens egen intressesfär. Se bara Fredrik Reinfeldts hem Täby, nu helt och hållet en gated community enbart för sådana som kan köpa sin bostad. 

Framtiden kommer att tydligare visa vilken fruktansvärt begränsad mentalitet han nästan lyckades sälja på svenskarna. Han skulle ha förlorat det senare valet, det var en malör som inträffade, men nu sitter vi här med en allt tydligare bild av mannen som inte har någon stor vision, inte alls.

Barack Obama satt tyvärr också han fast i den här arketypiska principens begränsade vision, men i hans fall tycks ambitionen att bli första svarte president också ha varit uppfyllelsen av Kräftan i bemärkelsen etnisk. 

Bloggen har för övrigt visat att främlingsfientliga politiker har en statistiskt signifikant överrepresentation av psyket (Månen) i det här tecknet, en trend jag påpekade redan i ett tidigt stickprov på en handfull gamla svenska rasbiologer, läkare, politiker och andra.

En sökning efter Solen i Kräftan i min databas (cirka 5.100 födelsedatum) på alla taggade "politik gav 25 namn. Namn och datum samlas in utan någon särskild strategi, ganska slumpartat men kanske med den viss övervikt på namn som figurerar i samband med skandalskriverier. Här är de:
  • Alberto Gonzales - USA, republikan. en av G W Bushs "ja-män"
  • Alexandra Brunell - SD, sekreterare. Om självmordsbombaren i Stockholm: "Äntligen!"
  • Andrea Ronchi - fd minister i Berlusconis regering, avgick i protest
  • Angela Merkel - tysk förbundsordförande, främlingsfientliga uttalanden
  • Arnold Schwarzenegger - USA, skandalomsusad guvernör
  • Barack Obama - USA, demokratisk president
  • Benito Mussolini - fascistledare, föraktade svaghet och dyrkade duglighet
  • Carin Jämtin - (s) minister, mindre begåvade förslaget om unisextoa - för jämlikhetens skull.
  • Erik Ullenhag - (fp) integrationsminister, springer extremhögerns ärenden och motsätter sig muslimer med slöja
  • Fidel Castro - socialistisk diktator, Kräftans klantänkande, "vi mot dem", väldigt tydligt
  • Fredrik Reinfeldt - (m), Kräftan som svaghetens symbol något han fruktar väldigt tydligt och dyrkar den företagsamma människan (jfr Mussolini, även utseendemässigt)
  • Hugo Chavez - socialistisk ledare, Kräftans klantänkande, "vi mot dem", väldigt tydligt
  • Khieu Samphan - diktator Kambodja, massmördare
  • Larry Craig - USA, republikan, medgav homosexuellt oanständigt beteende på offentlig plats och ville sedan ta tillbaka erkännandet
  • Margareta Winberg - (s) f.d. jämställdhetsminister
  • Marine Le Pen - rasistpolitiker
  • Maud Olofsson - (c), vad är hon egentligen? helt karaktärslös
  • Per Westerberg - (m) riksdagens talman
  • Peter Eriksson - (mp) fd språkrör
  • Roberta Alenius - (m) presssekr. Reinfeldts muskler
  • Sten Tolgfors - (m) försvarsminister
  • Thomas Bäcklin - (fp) onyanserad sd-kritik på Newsmill (yrkespol?)
  • Uje Brandelius - (v) pressekr. och artist
  • Vidkun Quisling - norsk landsförrädare (en intressant reversering av Kräftans klantrogna motiv!)
  • Yvonne Ruwaida - (mp) upptagen av att ringa privatsamtal på skattebetalarnas bekostnad
(Politiker upptar en mycket liten andel av de 5.100 sparade horoskopen, helt enkelt för att jag först nyligen alls börjat lyssna till vad dessa individer säger.)
Nej, några av de stora politikerna - en JFK eller en Roosevelt - söker man förgäves efter i Kräftans kategori. Tvärtom en mängd totala stolpskott, men det kan ha att göra med att moderaterna är klart överrepresenterade bland politiker samt att det troligen är en liten övervikt på skandalpolitiker. 

Samtidigt har Kräftan utmärkt sig för sex- och alkoholmissbruk bland vanliga dussincelebriteter och det är inte omöjligt att tecknet faktiskt har en kapacitetsbegränsning som blir märkbar på ett annat sätt i samband med de högsta positionerna. Kräftan betraktas ofta som ett par med Lejonet och det är den senare som kan hantera rampljuset.

Samtidigt är det tveklöst så att krabban kniper sig fast vid makten som en besatt - se bara Fidel Castro och möjligen även Kambodjas diktator Samphan.

Miljöpartisterna för naturligtvis tankarna till Kräftans gröna sida, detta det primära Vattentecknet är dock sinnebilden för den osynliga Naturen, Moder Natur.

Den enda vänsterpartsten, Uje Brandelius, förvånar eftersom Kräftan är klanbetonad och privatistisk (mycket materialistisk!) och vänsterideologin är universalistisk och klassupphävande. 

Men som han också är musiker, misstänker jag en födelse runt lunch eller senare, vilket "öppnar upp" denna Kräfta genom en Måne (Kräftans och här Solens härskare) i Lejonet. Det skulle ge pressens planet Merkurius med sinnets Måne - perfekt för en pressekreterare! 

Lejonet är inte i sig ett vänstertecken, jag betvivlar att man kan sätta politisk färg på zodiaken, men allmänt avtar själviskheten ju längre man kommer i det här tolvstegsprogrammet för att blir en gud, och den osjälviska människan röstar aldrig höger.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gated community var det ja! Här är en intressant artikel som berör ämnet till ganska stor del: http://www.fria.nu/artikel/89110

Mvh/R.C.

Anonym sa...

;) Vellinges kommunalråd, apropå artikeln, har solen i Jungfrun och månen i Kräftan hihihi...

Mvh/R.C.

Seaward sa...

När jag jobbade som dataprogrammerare några år tog jag fram astrologin (som just då vilade). Vi jobbade i arbetsgrupper med 4-5 bord kombinerade. Jag upptäckte att alla vid vårt bord var födda i Vågens tecken - extremt osannolikt och vållade viss förvåning bland teknokraterna!

Så kan det se ut när man låter "naturen organisera sig själv"! Ditt exempel är i samma liga.

(Med siderisk zodiak skulle den här bordsgruppen naturligtvis falla sönder - jag kände mig aldrig som en dataprogrammerare och de andra var troligen alla Sol-Jungfrur, ett mer tekniskt och beräknande tecken!)