Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 augusti 2011

N.Y. Times: Obama en feg ledare

Obs. Lång text. En reflektion över och illustration av samtidens vanvett på knappa 2.000 ord samt ett fördjupande tillägg. Kopplas till några besläktade symptom i tiden, t.ex. kravallerna i England (DN, SvD) och valutaoron (DN, SvD).

Se särskilt stycket nedan om it-understödd personalrekrytering och arbetsmarknadens självförvållade "mismatch"-problem och jämför detta med vad aktiegurun Christer Gardell i SvD erkänner om datorerna som numera själva köper och säljer - han talar faktiskt om ett "monster" människan skapat sig själv.

*****

I vanligen Obama-vänliga New York Times gör en psykologiprofessor en lång analys av presidenten och sågar hans insats vid fotknölarna. Det var en ledare likt Roosevelt folket trodde sig ha valt, en som skulle lösa upp den osunda makt- och rikedomskoncentrationen i landet. Men han har misslyckades helt. USA visade sig ha valt en feg och konflikträdd man. (Ett utdrag av texten från betaltidningen via den här amerikanska bloggaren.)

Inläggen om en träffsäker form av kinesisk astrologi finns i huvudsak på min andra blogg. Jag har ägnat Obamas och Reinfeldts personhoroskop ett visst intresse eftersom de som sina länders respektive huvuden är viktiga. Deras omen säger också något om tiden vi lever i.

Från första dag, då alla jublade över "Messias" Obama, beskrev jag hur lågt de gamla kineserna skattade det ögonblick då Obama kom till världen. Det var faktiskt bara fyra dagar före New York Times jag återvände här på Sideriska siktet till den remarkabla födelseprofetia där Obama beskrivs som en flugviktare, en tom luftpust som inte lyckas driva fram det välsignade regn som får landet att blomstra.

En tom pratmakare ("windbag") till president som inte förmår åtgärda den osunda koncentrationen av rikedom hos några få, därtill feg och konflikträdd!

"I hate to say it, but I told you so."

*****

I den händelse någon fortfarande läser genom grötmyndiga mentala filter, "Wipe that smug smile off your face!"

Psykologiprofessorn i N.Y. Times skrev:

"[W]hen faced with the greatest economic crisis, the greatest levels of economic inequality, and the greatest levels of corporate influence on politics since the Depression, Barack Obama stared into the eyes of history and chose to avert his gaze." (min emfas)


Jag återgav i december 2008 Obamas exakta ödesformulering, och det kan vara århundradets sammanträffande att psykologen använder exakt samma sinnebild som den kinesiska: "Husband and wife turn their eyes away from each other."

Sådan är arketypernas kraft (se C-G Jung) - de är klockrena och attraherar snarlika uttryck gång på gång!


*****

Vad ska då det kinesiska omdömet bli om hans svenska motsvarighet Fredrik Reinfeldt, född samma dag som Obama? Mannen som t.o.m. vill framskapa klasskillnader (upplösa samhällets stabilitet)!

Aftonbladet tog upp den lätta poängen med ledarnas gemensamma födelsedag för några dagar sedan. Det var den möjligen mest substanslösa artikel jag någonsin sett. Några persondata listades men ingen som helst slutsats annat än där man började, att båda var födda den 4 augusti. Anställer Aftonbladet 10-åringar för att pressa ner lönerna, eller vad är detta?

Själv arbetssökande sedan snart tre år - och inte en enda intervju eftersom jag fyllt femtio och dagens 30-åriga rekryterare inte ser kvalitet ens om de har den framför näsan - kan jag hoppa in direkt om Aftonbladet har så här avsevärda problem med att tänka ut vettiga artiklar! Det är ett skämt att detta är den ledande socialdemokratiska tidningen. Ska inte människor gå berikade från en text?

*****

Den här bloggen presenterade i sin allra första analys av Fredrik Reinfeldt hans beslöjade kinesiska omentext. Det var i sanning ett av de mest bedrövliga profetior man kan taggas med just ankommen till jorden: "Mannan utan passion" - en samvetslös och kalkylerande cyniker!


Nu ska jag berätta om "det sovande svenska folket"

*****

Själv förutspådde mig kineserna ett liv till hälften utan "flyt". Inte för att jag saknade begåvning, tvärtom, men därför att tiderna nått ett bottenläge: 

"Rötägg [i blockeringens era] gynnar inte den nobla människans strävanden"   (P'I, övergripande domslut).

En tydlig politisk metafor som skildrar kulturskymning! Rötägg, kinesiskan använder här ett starkare ord än "ringa människa", har tillskansat sig nyckelpositioner i samhället, och gör allt för att blockera den ståndscirkulation som skulle kunna äventyra deras egna privilegier. 

Livets ödesmönster är som ett vagt bakgrundsbrus, men ibland når man vägskäl och milstolpar där motivet tydligt klingar till. Jag varseblev mitt livsöde för några år sedan, då den svenska medelklassen röstade fram Sveriges motsvarighet till Obama, den fega och konflikträdda Fredrik Reinfeldt.

Snart nog slutade mitt yrkesliv helt att fungera. Efter att IT-bubblan som sprack 2001 plötsligt "oanställbar" datatekniker, kom jag att i tre år översätta tv och film efter att ha lärt mig handgreppen genom en kortare praktik.

Jag fick beröm av arbetsgivaren för att så snabbt hittat formen. (Herregud, jag var systemutvecklare dessförinnan, det krävs ingen Einstein för att lära sig en simpel programvara och en liten uppsättning konventioner vid översättningen!)

Men med branschens slavlöner fanns knappast utrymme för noggrannare korrektur - se alla språkliga missar på textremsorna på tv idag, de här människorna jobbar som just slavar och kan knappt hålla sig vid liv.

Marknadsledande SDI-Media har t.ex. nyligen satt underbetalda indier på att tillverka "tomma" textremsor baserade på den engelska dialogen. Därmed kan man sänka översättarnas löner och dessutom ge dem huvudvärken att försöka pressa in sitt lands översättning i en textremsa som inte passar längre!

Där är Reinfeldts & Moderaternas världsbild i ett nötskal, att fri konkurrens ger oss bättre produkter! Det är, som det alltid varit, en lögn. Systemet handlar bara om att kanalisera mer och mer rikedom till den lilla grupp bloggen kallar Djävulen inkarnerad i människan. Själva tror de att de är "driftiga människor", men det här är bara en psykologisk störning som råkat bli premierad eftersom tiderna är så förvända.

*****

Arbetsgivaren mottog några kritiska invändningar för tre-fyra av mina många översättningsjobb över drygt två år. Inte mycket att orda om, givet lönevillkoren. Men de här episoderna gav mig nyligen tillfälle att se hur minnet är som en flod som kan förgiftas över tid. Vi har kontakt trots att finanskrisen 2008 gjorde mig arbetslös, men nyligen undslapp han sig den mest bisarra minnesbild: jag skulle ha fått underkänt på hälften av mina översättningsarbeten!

Frågan är förstås hur i hela friden jag fortsatt få uppdrag från honom i tre år om kvaliteten varit så konstant undermålig? Det är naturligtvis nonsens, det är någon annan faktor som får honom att flera år senare vilja förhäva sig på min bekostnad.

Kan det bero på att han själv överlevde finanskrisen men nu har halkat längre ner i näringskedjan och idag arbetar med det sekulära samhällets allra sämsta dräggunderhållning - porrfilm och onämnbar smörja som aldrig skulle se en biopremiär?

I det läget kan jag förstå om man behöver söka häva sig upp ur dyn även om det innebär att man måste svartmåla allt och alla i sitt förflutna!

Här har vi ännu ett exempel på vad kineserna kallar "rötägg". Likt de rasister och diskriminerare de är SKAPAR de klasskillnader där egentligen inga fanns. Jämför Reinfeldts förändringar i de svenska trygghetssystemen!

Och naturligtvis har jag nu börjat höra forne arbetsgivarens inre röst - den omvittnar en påfallande "småsvensk" främlingsfientlighet. Han har "sett problemen med invandrarna" gubevars! Ännu en av dem som inte klarar att se ett problem (i verkligheten finns det alltid problem) utan halka snett i den intellektuella överbyggnaden och bli motståndare till tanken om global solidaritet mellan alla människor.

Kineserna visste att det är så här, och myntade begreppet "ringa människa". Konfucius sade att den nobla människan fäster sitt sinne på dygden medan den futtiga människan bara sneglar mot sin plånbok dagen lång... Så tidlöst och träffsäkert på dagens svensk.

Och naturligtvis har förre arbetsgivaren båda de mest rasistiska och inskränkta tecknen i sitt horoskop enligt bloggens märkliga men mot den astrologiska traditionen trogna fynd: Solen i Jungfrun, Månen i Kräftan. (Not. Det är inte Solen i Jungfrun som utmärker sig för diskriminering utan Månen, men det är tecknet/idén Jungfru som rymmer privatism/separatism/diskriminering mot andra).
 
Bitter? Inte alls! Det här är en underbar historia, ett perfekt material för att illustrera tillståndet i en naturalistisk, principlös sekulär kultur och människotyp. :-) Och jag är så överseende att jag värderar förre arbetsgivarens goda kvaliteter högre än den uppenbara störning han delar med så många andra: bigotta och själviska attityder utmärker ju faktiskt mänskligheten som helhet. Klarar man inte den sanningen återstår bara att bli eremit.

Men man behöver inte stillatigande acceptera att den sekulära människan helt slutat höra hur hon själv låter. En enda blick på apberget Newsmill och man blir förskräckt över hur arrogant och genomkorkad svensken är mitt i sin "pålästhet". Än är det religionerna än muslimerna som är orsaken till livets jävlighet.

Det här är röta djupt in i den svenska folksjälen - det är ju rena idioter som hörs tala, hur mycket siffror de än läst in för att fäkta med. Pseudorationalitet infernaliskt styrd av omedvetna processser dessa individer själva aldrig kommer att bli varse då de, med en gammal formulering, är besatta av onda andar

*****

Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt är ingen alls i sig. Kräftan representerar den ansiktslösa massan i behov av en Sol som lyser. De står för en naturalistisk livsstil, bygga en hydda och inreda med vackra draperier och fylla med tre frysboxar mat för att hålla otryggheten stången (en berättigad osäkerhet, ska tilläggas, Kräftan symboliserar den naturliga människan som börjar dö redan den dag hon föds, Kräftan är normalt sett inte intresserad av sin eviga komponent, idémänniskan).

Reinfeldt var bara en fokuspunkt för svenska folkets tidsbundna (ödesbundna) lågvattenmärke. Men att under hans "välde" till och med börja höra främlingshatets röster inom den egna bekantskapskretsen, där går gränsen. 

Det måste sägas om och om igen: landet lider av inre psykologisk röta, en brist på det som kan kallas andens nobless. Varelser utan några högre ideal alls annat än en fysisk näsa för att förse sig själva.
*****

Reinfeldt är alltså en trygghetssökande och räddhågsen Kräfta likt Obama, och det är fascinerande att New York Times nu bekräftar vad jag sade för fyra dagar sedan i Politik och astrologiska bedömningsgrunder.

Som min fd. arbetsgivare omvittnar, kan Solen i Vatten antyda en extremt obalanserad intelligens som godtyckligt skriver om historien beroende på hur man "känner" för stunden. I andra sammanhang är detta tecken på nyckfulla despoter, människor som de den kinesiska ödesmetoden kallar "rötägg" om de når viktiga befattningar.

Jag har spekulerat i att Reinfeldt, mannen som bara bidragit till att skapa diskriminering genom framskapandet av en ny ekonomisk underklass i Sverige, kommer att lämna svensk politik efter riksdagens sommaruppehåll.

Med tanke på den nya ekonomiska turbulensen i världen måste man dock vara öppen för en annan läsning av detta katastrofala omen för Reinfeldts höstkvartal - HUAN eller Stormfloden. Floden som bryter igenom är en sinnebild för en extern omständighet som tvingar individen - här Reinfeldt - att fly hus och hem, men en närläsning av hela den kinesiska texten visar att HUAN också används för uppretade folkmobbar i en tid när inte samhället fungerar längre.

[Talvärde] nio på toppen:

Sköljer bort [bokst: skingrar] blodet av dem som gått [hädan].
Hålla [faran] borta genom att sända bort den.
Ingen katastrof.
(källa)

En läsart är att här beskrivs renhållningsarbetarna morgonen efter att demokratistudenterna skingrats på Himmelska fridens torg. Mobben har nedkämpats och nu spolas gator och torg rena från det blod som flutit. De kinesiska makthavarnas metoder att hantera hotande inre splittring är mångtusenårig! De här texterna skrevs ursprungligen under det första årtusendet före vår tid, men klokskapen kan vara betydligt äldre!

Makthavarna vet också att tysta återstående oroselement genom "sända bort dem", dvs. tvinga dem i landsflykt. Lustigt nog Reinfeldt själv i tillfällig landsflykt precis efter massmordet på norska socialdemokrater under sommaren. Han kände inget ansvar för det svenska folkets oro i denna tid, hans egen semester hade högre prioritet. Som sagt, ibland drar ett land på sig "rötägg" i ledande befattningar...

Problemet är nu det att HUAN är Reinfeldts eget höstomen. Han står mitt i metaforen och har kanske inte lyxen att säker i tronen kunna reflektera över efterdyningarna av en instabil period som nedkämpats.

Jag har provisoriskt valt att se honom, inte som mördad (blodet som spolas bort från gator och torg), utan som en av dem som skickas i exil som folkets och statens fiende! Regeringskris i höst och omval.

Men med världsekonomins vacklande, sommarens upplopp i London av allt världsstäder, vete fåglarna. Helvetet börjar öppna sig för den ringa människan, den själviska materialisten och den Rovkapitalism hon trodde skulle säkra, om inte hennes barns så åtminstone hennes egen livsstil.

Nu behövs Platons filosof-kungar mer än någonsin! De "demokratiska" politikernas förtroendekapital har nått ett bottenläge, det är vad man kan lära av USA:s situation. Detsamma gäller även Sverige, trots att svenskarna är så kriminellt fega och konflikträdda att det väl knappt vågar erkänna för sig själva att Reinfeldt bara var spegelbilden av dem själva och deras förkrympta världsbild med dess små förhoppningar och glädjeämnen.

Kan en ny radikal socialdemokrati hjälpa stabilisera Sverige efter det mentala nedförslut och den materiella instabilitet i folkdjupet som Reinfeldt lyckades framskapa på bara några år? 

*****

Och om jag får uttrycka en egen liten önskan: kan en ny radikal socialdemokrati få bukt med den påfallande åldersdiskriminering på arbetsmarknaden som också är en följd av att "servicesamhället Reinfeldt" lät de ohämmade teknokrater (som jag själv tillhörde under fem år) bygga datoriserade rekryteringssystem? 

Systemen gör att arbetsgivarna inte längre kan bedöma platssökande på ett intelligent sätt. Mänsklig intelligens är inte ens önskvärd längre, utan ses som en felkälla av dessa missriktade människor - datorerna levererar ju "hårda data" som beslutsunderlag! För en duperad dyrkare av maskinen helt utan klarsyn, se just denna åsikt om den mänskliga intelligensens oönskvärdhet från - av alla männisikor - psykologiprofessorn Bertil Törestad på Newsmill!

Det är datorismens atomisering av individen i lösryckta siffror med deras förföriska men falska löfte om att ge "mer precision" i urvalet som orsakat den sk. "mismatch"-problematiken där arbetsgivare menar sig inte kunna hitta lämplig personal!

Sådant som så lätt händer när man låter samhällets "rötägg" ta över de positioner som borde ha reserverats för filosoferna. Det är talande att Svenskt Näringsliv nyligen ansåg filosofin för att vara ett föga "lönsamt" universitetsämne!

Skymtade du samtidens vansinne i den här texten, var den värd den 1½ timma den tog att skriva.


*****
Överkurs. 

Undertecknads kredential enligt den gamla kinesiska världsbilden tar oss åter tillbaka till den samtida korruptionen av värderingar och värden (vad annat att vänta - jag bloggar ju om dessa ting):

Blockeringens omen P'I är inte vackert att skåda, men födelsen inträffade i den typologiska situationens "rot". Där finns ännu vissa möjligheter att förändra det som annars utvecklas till en deterministisk cykel:


[Talvärde] sex på botten:

Drar upp stjälkar förbundna med andra genom sorten.

[bokst: besläktade genom delat rotsystem].
Stadga bringar god lycka och framgång.

Att dra upp stjälkar av besläktat slag är en motågärd när onda tider sätter in. Kinesernas militära metaforer är otaliga och här antyds en värvningskampanj, en motkraft till "rötägget" bildas. Rotlinjens transformation från sex (Yin) till sju (Yang) synliggör i temat WU WANG (f.ö. Albert Einsteins födelseomen) vars exoteriska eller nominella lärdom är vikten av att följa protokoll vid ett militärt avancemang.

WU WANG är ett mäktigt tema som indikerar att de trampande stövlarna följer Himmelens vilja, "rötägget" måste avsättas ty han har förbrutit sig mot den cirkulation mellan hög och låg som är den kosmiska morallagens (TAO) innersta väsen! Jämför åter Reinfeldts framskapande att tydligare separationer mellan de som har och de som inte har. ALLA VISHETSKULTURER SKULLE DIREKT SE ATT SVERIGE VALT EN FÖRBRYTARE TILL SIN LEDARE!

Undertecknads födelestimma var dock en komplex mix av sagda "inflytande" och det än starkare tecknet SHIH, ibland översatt som "Hären" och ibland som "Generalen" - idealet är att folkmassan och deras befälhavare samverkar perfekt, är ETT VÄSEN. Som jag sade, militär metaforik duggar tätt i systemet men det är naturligtvis intressant att två åtföljande timmar i tiden båda använder samma motiv... (Ja, jag har varit militärledare i ett tidigare liv...) 

Övergripande omdömet för SHIH är gott: "Stadgan hos den ädla och erfarna ledaren bringar [fälttåget] god lycka. Ingen katastrof." Paradoxalt nog vägrade jag göra svensk militärtjänst i ungdomen och accepterade straffet, fängelse! Jag hade vid den tiden ännu inte läst om Sokrates som tömde giftbägaren för att han sett vad inte atenarna själva såg, korruptionen av deras samhälle. 

Men för fältledaren född till den typologiska situationens "blomsterkvast", dess sista fas, finns inga möjligheter att förändra det som nu anses vara en karmiskt betingad situation:

[Talvärde sex på toppen]:

Den stora prinsen har [mottagit] Himmelens mandat.
Han öppnar den belägrade staden och mottar Huset.Obetydliga personer skall inte inkluderas [bokst: användas, anställas] [till detta företag].
Enbart sistnämnda omen skulle i skenet av omständigheterna peka på att exemplet ovan, med den personlig karriär i stå, var ödesbestämt. Dvs. att jag inkasserar en korrekt lön för en "obetydlig person", en som inte hållit måttet i den avgörande striden då prinsen erövrade den belägrade staden och etablerade en ny dynasti ("Huset"). 

Men detta är alltså ett karmiskt fixerat "ingångsvärde". Jag har felat i ett tidigare liv för att återfödas som svensk under genuina "rötägg" inom politiken och i näringslivet! Den här bloggen omvittnar mitt senkomna politiska uppvaknande, att inte alla ideologier står den kosmiska morallagen lika nära.

 Notera hur det är "rötägget" i det angränsandet ominat som avgör hur "betydande" och "obetydliga" personer definieras. Se arbetsgivaren i rekryteringsbranschens sätt att bedöma, se datorsystemen som skapar "mismatch" på arbetsmarknaden i dess sätt att atomisera den sökande i små fakta från vilka rekryterarna inte har en chans (kanske pga otillräcklig intelligens) att återskapa en "fantombild" av den sökandes lämplighet för arbetet. 

Mitt födelseomen P'I beskriver exakt Sveriges problem, det faktum att det är människor utan kultur och bildning som styr landet och som sedan de krälat upp i maktposition gör allt de kan för att blockera underklassens möjligheter att komma någonstans. Detta låter som Nya Moderaternas Fas 3 - att permanenta en underklass för att pressa ner lönerna och därigenom vidga klyftan mellan låg och hög. Moderaterna kan sammanfattas som "rötägget" som saknar bildning, den nyrike skiten, pengarna som styr allt... 

Å andra sidan tecknar ominat SHIH att undertecknad själv, närhelst han intar en ledande position är prinsen som har Himmelens välsignelse. Men på honom vilar nu ett våldsamt tungt ansvar att noga utvärdera rekryter och bara använda de bästa. Eftersom ominat är symboliskt kan man lika gärna tala om utvärdering av tankar eller idéer eller hela ideologier! 

Jag har i mitt femtioåriga liv aldrig sysslat med något annat än analys och utvärdering! Den här ådran går så långt tillbaka jag minns att jag har "tänkt"... 

Så långt kinesisk syn på livet, ett distanserat fågelperspektiv som fångar "gestalten" i skeenden och människor och gör det kusligt väl.



Inga kommentarer: