Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 augusti 2011

Giriga svenska direktörer - några stickprov




Rakt ur huvudet - namnen på tre svenska vd:s som uppenbarligen alla är eller varit besatta av att samla sina skatter i denna världen och därmed helt  stannat i utvecklingen som kulturvarelser och människor. Kompetenta mördarmaskiner som valt att utveckla sin bestialiska mentalitet på det slagfält som kallas Marknaden.

Utlösande faktor för denna ministudie är de flagranta lögner som dagens it-tekniker regelmässigt sprider runt sig. När t.ex. TeliaSonera, utan att meddela sina abonnenter börjar kostnadsbelägga samtal till Halebop-kunder (samma ägare), säger de inte sanningen, "vi vill mjölka våra kunder på mer pengar" (Expr, även DN). 

Nej, med den falska människans omvandlingstabell producerar pressansvarige en hårresande skröna: Ursprungligen fanns ett "systemfel" som gjorde att man inte kunde ta betalt när kunder hos systerabonnemangen ville prata med varandra!

I klartext: Man har designat - "produktutvecklat" - ett nytt datasystem för att få en ytterligare inkomstkälla! Och sådan är arrogansen hos dessa varelser att man inte ens kommer att tänka på att man ämnar bryta det avtal som gällde då kunden tog abonnemanget.

Expressen lyckas faktiskt återge tonläget hos sådana här skitstövlar: "Visst hade det varit snyggt om vi hade informerat kunderna..." Det där är inte ens en halvpudel, det är rösten från en kallhamrad skitstövel, ordval som man ofta möter hos psykopater som inte riktigt fattar vilket övertramp de gjort.

Det är den här typen av mentalitet som kommer att förbjudas efter att marknadsekonomierna går under på jorden, den lägre sortens människa har högst femtio år kvar. Tyvärr kan det komma att bli som under Franska Revolutionen en gång till, pöbelhopar kommer att slakta överklassen sedan den skapat så våldsamma klyftor att den kosmiska rättvisan själv träder in.

*****

Så låt oss se vilken mentalitet som inte kommer att efterfrågas i framtiden.

TeliaSoneras vd - mörka, mörka drivkrafter
anas i den glädjelösa själen

TeliaSoneras vd berättade tidigare i år om att han nu köpt allt han ville köpa i livet, några år in i arbetet med att göra företaget mer lönsamt (se ovan om vilka trick som anses okej). Hans horoskop är högintressant eftersom det inte bara beskriver extrem materialism utan också - t.o.m. fast klockslaget inte är känt - indikerar goda förutsättningar att uppnå materiell status.



Med Månen som substitutascenten har vi den hungriga planeten i det hungrigaste elementet (Vatten) och kombinerad med den framgångssökande (och lyckosamma) Jupiter hemma i härskarläge. Även Solen i Vatten ger den klassiska missbrukartypen, och här är det förstås privata vinster och rikedomar som gäller. Det är den fula, fula kombinationen av illgärningsmännen Mars och Saturnus i Jungfrun som kontrollerar den annars så generösa Fiskarna så att psyket totalvänder och spelar efter Saturnus-Mars pipa!

Månascendenten ger mycket passande den presterande Solen i 9e huset för utlandet. Som Nyberg säger i intervjun i Dagens Industri stod inte de pengar han krävde att finna i Sverige. Förstå vilken oändligt fattig människa detta måste ha varit i ett föregående liv.

Det är härifrån cheferna kommer: den distinkta underklassen. Och det finns så mycket fattiga på jorden (av nödvändighet!) att vi ser hur utsvultna dessa själar när de väl hittar en tid och plats på jorden som accepterar dem. Nu rasar de ur sig sin gränslösa patologi i krigföring om rikedomarna på den spelplan som kallas Marknaden.

Mänskligheten kommer att förbjuda dessa själar deras ödeläggande och djupt själviska härjande inom en snar framtid. Tänk den tanken ofta och framtiden kommer sakta att ta form i önskad riktning.

En kosmisk milstolpe på vägen mot denna framtid noterade jag vid Obamas kapitulation inför USA:s rikaste häromdagen. Därmed besannades hans öde enligt den kinesiska ödesläran: mannen som bara var en luftpust, men inte kunde dra ner det välsignande regnet åt folket.

Enligt kinesernas tanke om att historien ständigt upprepas utifrån en osynlig serie mallar, innebär det att USA nu står mycket nära en enorm revolution av något slag! Det kan bli blodigt, men troligen inte.

Jämför man med den kinesiska historien, var Shang-dynastin (republikaner, Tea Party-rörelser med mera) så korrupt att staten Chou lätt kunde besegra dem. De rika kan lätt besegras eftersom deras livsstil korrumperat deras själar. De är nu mätta och ger upp bara folk vill se en rättvis och jämlik värld, ett sådant arrangemang som anstår homo sapiens - den visa människan. Detta är inte samma art som rovdjursmänniskan.

*****

En annan ful fisk är Peter Settman, en manisk pengasamlare och enveten företagsman bakom sitt fåraktiga underhållningsleende. Rykten om hans verkliga personlighet har läckt fram, men horoskopet avslöjar saker även för dem som inte personligen mött hans snålt pekuniära natur, tydligt uttryckt i ansiktsdragen och de Tobias Billströmskt spända läpparna (suga åt sig, suga åt sig):



Den sataniska axeln (hypermaterialism) lyfts fram till dominant karaktärsdrag genom månascendenten. Samma flit som hos föregående vd via samma materialistiska Jord/Vatten-axel mellan privategoistiska Jungfrun och den osjälviska Fiskarna som ger och ger men aldrig får något tillbaka.

Här står emellertid Saturnus i närheten av pengarnas Venus så att individen tvärtom har en väldig näsa för lönsamma projekt! Jupiter mittemot bejakar denna tendens eftersom Jupiter här har förvirrats att tänka privatistiskt!

Saturnus söker således styra båda de monetära planeterna Venus (pengar) och Jupiter (stor rikedom). Hela det neurotiskt fixerade pengaskapandet blir sedan tusen gånger värre ändå genom att månnoderna (girighet/straff) översätter de här tendenserna ner till den sublunära sfären (jorden).

"Det sociala utstötningssyndromet" mellan Skorpion och Vattuman kan också läsas som en dubbelnatur, en som spelar olika roller. Därav tv-personligheten och underhållaren och den egentliga individen som bara är intresserad av inkomsterna det personliga framträdandet ger.

Settman är just en sådan person som skulle säga som den TeliaSonera-ansvarige: "Så egentligen har gratissamtalen varit en bonus för våra kunder". Så låter de patologiska dubbelnaturerna som försöker ändra historien i varje mening.

*****

Framlidne mediekungen Jan Stenbeck är det tredje namnet jag kom att tänka på:


Tredje fallet i rad med den materialistiska Jord/Vatten-axeln framhävd genom att vi låter sinnelagets Måne avgöra vad som är prioriterat i detta liv. En upphöjd Jupiter i fruktsamt Vatten bevattnar den snustorra Månen i Stenbocken, och det är ack så materialistiskt, prestigesökande etc, etc.

Den fallna Solen i Vågen i kombination med en svag Mars i kombination med det övertryck en Mars och Venus ger ("förhöjt libido") indikerar hur rent ut sagt maktkåt (tionde makthuset) den här mannen var. Han körde sin kropp i botten i förtid. Se flera inlägg om Vågens tecken och hjärtat (Solen fallen i Vågen = vårda hjärtat, lev balanserat eller betala priset).

Memorabelt men tragiskt var fallet med unga aktrisen Brittany Murphy, men Stenbeck kan alltså läggas till den listan av tidig död i Vågen. Likt de andra Vågarna dock Stenbeck av en hjärtattack (vid 59).

Missa heller inte inlägget om Ingvar Kamprad, en annan besatt entreprenör med samma Jungfru/Fisk-axel samt mycket av imperiebyggande Stenbockens kulör.

*****

Naturligtvis är tendenserna i dessa fyra horoskop inte alls ovanliga! Människor är överlag inte ett ädelt släkte. De är djur som råkat få en sådan hjärna att de kan konstruera livslögner som döljer de verkliga simpla intressena. De är ekorrar i människokropp. Vi som föddes till homo sapiens ser och förundras.

Inga kommentarer: