Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 augusti 2011

Rick Perry - med rätt att döda


När DN skriver om Rick Perry (även SvD), en av de ledande republikanska presidentkandidaterna, och nämner att Texasguvernören är den som låtit avrätta flest fångar under sin ämbetstid, då måste horoskopet granskas. Föddes han med ovanlig mordiskhet eller är helt enkelt tiderna i Texas så svåra att människor drivs till svår brottslighet? 

Perrys födelse i Vattumannens tecken förbluffar eftersom det här ska föreställa ett av de tre humanistiska Lufttecknen. Men ändå inte, för i det generöst tilltagna testet nyligen med 161 mördares eller massmördares horoskop, var Solen i Vattumannen snuddande nära de placeringar som nådde statistisk signifikans.

Det här är en oväntad sida hos tecknet, men inte helt obegriplig. Dess guna eller kvalitet är Tamas, dvs. andligt mörker, och härskaren är Saturnus, den stora illgärningsmannen, även känd som Kronos med makt över den utmätta tiden för allt levande. Saturnus är således också vår mytologiska Lieman eller Döden.

Men det riktigt obehagliga är att den här stockkonservativa högermannen har ett horoskop som direkt för tankarna till den högerextrema norska massmördaren Anders Breivik (se egna inlägg).

Båda männen är födda under den välkänt överspända fullmånen och båda har Månen eller psyket stört av just Liemannen Saturnus!




Som tidigare noterat, är dock Breiviks födelse något i hästväg avvikande, med samtliga tre illgärningsmän - Saturnus, Mars och Drakhuvudet - i attack mot sinnelaget/Månen.

Tittar man noga på Rick Perrys avrättningsglada horoskop ser man dock att också han har problem med illgärningsmännen Mars och Drakhuvudet, det är bara att de inte direkt knyter an till sinnelaget. Istället har de slagit sig samman i kalla och diskriminerande Jungfrun - inte ett tecken det tjänar något till att vädja om nåd hos.

Jungfrun, i konfrontation, faller alltid tillbaka på sin fallenhet för millimeterprecision och anför formella, faktabaserade argument för varför detta är det rätta ("dödsstraff") här och nu. Empati söker man bättre i andra zodiaktecken. (Jfr Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent och kallsinne inför sjuka människor och de som hamnat utanför hans idé om duglig samhällsprestation.)

Jag noterar en annan parallel i verkliga livet: Rick Perry har ett militärpolitiskt förflutet, och Brevik klippte och klistrade ihop sin fantiserade självbild i vilken ingick inköp av militär stridsutrustning.

Rick Perrys planeter kan karaktäriseras enligt följande:

  • Saturnus i sin fiende Solens tecken Lejonet
  • Jupiter fallen i Stenbocken
  • Mars i sin fiende Merkurius tecken Jungfrun
  • Solen i sin fiende Saturnus tecken Vattumannen
  • Venus i sin vän Saturnus tecken Stenbocken
  • Merkurius neutral i Vattumannen
  • Månen i sin vän Solens tecken Lejonet

Uppenbarligen mår flertalet planeter tjyvens, och den som inte kan acceptera sina inre psykologiska komplex kommer naturligtvis att söka vägar att hitta "objektiva" förklaringar till dem. Psykologiska projektioner med andra ord, jakten på syndabockar kännetecknar en omogen natur.

Vad gäller Venus och Månen, som känner sig på hemmaplan hos vänligt inställda disponenter, så stämmer heller inte detta. Deras känsla av frihet att agera ut sina naturer är falsk!

Den flexibla Venus må visserligen må bra med den barska gränsdragaren Saturnus (håller Venus promiskuitet och pengahunger stången!) - men Saturnus själv mår inte bra! Den mår faktiskt pyton i en ömsesidig härva som involverar såväl en fullmåne som sin naturliga fiende.

Solen - symbol för en levande människa - är således dubbelt skadad av sin fiende Liemannen! Rick Perry VILL DÖDA innerst inne, men till skillnad från Anders Breivik hade han talang nog att manövrera sig fram till en karriär där detta var en legitim del av tjänsteutövandet.

Psyket eller Månen förefaller också kunna verka ledigt och dramatiskt (storskaligt) i Lejonet då Solen är dess vän och direkta informatör. Men exakt samma invändning gäller här som för Venus. Solen i sig är i knipa!

Skulle den här mannen bli USA:s nästa president har vi Tredje Världskriget här, som hatten i en hattask. Lika livsfarlig som Anders Breivik, samma fanatiska högerextremism.

Inga kommentarer: