Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 augusti 2011

Satan & USAs trovärdighet

Så länge den marknadskapitalistiska eran ännu håller världens alla folk i sitt strypgrepp måste rubriken preciseras. Det handlar förstås om USA:s finansiella trovärdighet efter kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor (vilket namn!) givit nationen en knäpp på näsan med en nedgradering.

Bloggens läsare vet redan vilken nästa världsordning - Vattumannens tidsålder - som ivrigt inväntas av några: Det post-kapitalistiska samhället där privatistisk girighet kommer att vara en brottsrubricering.

Fredagens händelse i den ekonomiska världen är ett avgörande steg på vägen mot denna nya tid med dess återupprättade moralvärden. Det är därför inte förvånande att horoskopet för S&P kungörelse ser ut som det gör, med Mammons glittrande Penning stigande i öster, ett av Oxens attribut, och Satans fula tryne självt exakt i öster! Ett djupt signifikant horoskop.



Standard & Poor använder universell tid (GMT) på sin sajt och agerar överhuvud som en icke-lokaliserad fluga på väggen. Jag baserar därför horoskopet på Greenwich koordinater. Det är en karta med globala implikationer, en typ av världshoroskop.

Det här är symbolik som griper så långt in i Världssjälens komplexa väsen att jag beklagar den simplistiska räknenisse som av misstag råkade hamna på den här sidan. Den här bloggen söker förstå den andliga verkligheten som från det osynliga driver båda sidorna, änglarna och demonerna, på det att mänskligheten må växa i självförståelse.

Skulden för USA:s sänkta kreditvärdighet är den amerikanska högern, den själviska (demoniska) delen av mänskligheten som inte vill betala skatt till ett allmänt välfärdssamhälle.

"Am I my brother's keeper?"

USA:s bakslag är därför ett svidande underkännande även för Fredrik Reinfeldts så kallade livsfilosofi och världsbild. 

Och är det inte märkligt, säg - S&P ger tummen ner för denna världsbild just då stjärnhimmelen reproducerar Reinfeldts sol- och månposition:

Solen i den klaniskt inneslutna och självbevarande Kräftan (trygghet, men bara för dem som tänker som jag, röstar på mig) samt det ibland vilt obalanserade och ideologiskt skeva psyket (Månen) i Vågskålarnas tecken!

Vidare kommentarer överflödiga! Livet har ett sätt att viska via symboler för dem med öron att höra och ögon att se. Den som vill kan läsa mer via relevanta etiketter som leder till diverse horoskop med åtföljande diskussioner - förslagsvis:

NASDAQ-börsen Satans högborg, för ett typiskt kapitalisthoroskop, inläggen om Nya Moderaternas grundande och typiska kännetecken (privatism och pengar!) och så förstås vår egen fiende till en allmän välfärd, ett gott liv för alla medborgare vare sig sjuk eller frisk - Fredrik Reinfeldt.

Svenska medier om denna milstolpe i världens evolution från simplistisk habegäring till vuxen och solidarisk människa:

DN, SvD, Expr, AB, GP.

Slutstriden om ideologierna har börjat. Det måste bli värre innan det kan bli bättre...

För ett annat horoskop totalt dominerat av Satans huvud (fixstjärnan Algol), se kartan för larmet om pågående massmord på Utøya.

Se även: Kinas horoskop - ett "mission statement"


PS.

Den som tror astrologin är svart-vit fundamentalism bör studera ämnet på djupet. Sant är dock att allt i förändringens värld (Platon: "åsikternas domän") ytterst kan reduceras till en fråga om slutenhet eller öppenhet.

Med den indiska läran om de tre kvaliteterna (gunas) är det Tamas guna, Mörkret som är det slutna, det som är destinerat att falla genom sin egen rigiditet, medan Sattva guna öppnar genom att attrahera mot alltings Centrum.

I själens centrum är inte längre tid och rum giltiga måttstockar, utan enbart de högre och eviga sanningarna. Från centrum inses med lätthet vilka världsbilder som är falska och vilka som är sanna eller åtminstone relaterar till sanningen.

Alla föreställningar om privatism tillhör den ontologiska Ondskan. Det är häpnadsväckande att människorna har så svårt att förstå en så uppenbar och enkel Sanning! "Am I my brother's keeper?"

Men den här blindfläcken beror på att Satan äter oss inifrån, på att vi är fallna från Centrum och utkastade i materialitetens periferi.

Det blir en lång väg hem för de många som samlade sina skatter på jorden istället för i himmelen (i medvetandet). Så har berättelsen alltid berättats, för sanna berättelser lyder inte under modeväxlingarnas diktat.


Inga kommentarer: