Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 augusti 2011

Jinge - selektiv främlingshatare

Bloggaren Jinge länkar så flitigt till politiska nyheter att jag hamnat på sidan en eller annan gång, trots att jag redan tidigt upplevde åsikterna som extremt andefattiga och slätstrukna. 

Idag noterade jag dock hur oändligt okunnig och negativ i attityden han var till så kallat ultraortodoxa judar i Israel. Texten han skrivit tjänar bara ett enda syfte, att späda på svenskars allmänna negativitet mot religion, och jag började titta runt efter namnet på den ytliga och okunniga människa som döljer sig bakom bloggen. Jag upptäckte en ocean av missbelåtet material från alla möjliga typer av politisk hemvist. Han tycks allmänt ansedd för att vara antisemit och extremvänster. 

Med namnet säkrat är det tyvärr bara så att vi återigen hittar den redan så befläckade Jungfrun som måntecken! Vi har mött sinnelaget hos nazister, kriminella och paradoxalt nog hos Humanister som Dilsa Demirbag-Sten - hon har kritiserat Jinge och hans likar för spridandet av hat på nätet.

Jinge eller Flycht som han egentligen heter, späder alltså på den statistisk som visar att just det här sinnelaget har närmare än andra att hemfalla till diskriminering. 


Jag hittade nyligen en bra formulering för vad som pågår i en sådan här människas sinne, apropå Fredrik Reinfeldts vilja att skapa ett klassamhälle: Jungfruns tendens att hårklyva och separera allt och alla i allt mindre "klasser" eller "kategorier", leder till att om det inte fanns några anmärkningsvärde klasskillnader när en Jungfru får politisk makt kan man räkna med att en sådan politiker skapar ett klassamhälle.

Det tragiska för Jinge, som kallar sig vänstermänniska, är således att han är samma andas barn som de moderater han avskyr så! Han riktar bara sin diskriminerande sinne åt andra håll. Även i andra avseenden framstår han som en mindre begåvad Reinfeldt "lättversionen", med en präktig satanisk axel mellan Oxe och Skorpionen vilket bojar honom till materiella frågor - precis som den fadda Reinfeldts ljumma materialism och totala brist på intellektuell pregnans. Jinge står personifikationen av sin ärkefiende närmare än han anar! Båda tjänar Djävulen.

den här sidan inhämtade jag att Jinge sedan många år är sjukpensioner till följd av hjärtproblem. Det här öppnar för en intressant iakttagelse eftersom hjärtproblem ägnades flera inlägg i samband med Vågens tecken. Solen (hjärtats symbol) anses ju "fallen" i Vågen och Jinges horoskop uppvisar den intressanta varianten att Solen/hjärtat står med attackens Mars alltmedan disponenten Jupiter befinner sig i Vågens tecken! Där finns också den behagliga Venus i härskarläge i Vågen och det är väl därför han överlevt sitt hjärtproblem istället för att som t.ex. Brittany Murphy lämna in.

Apropå de båda välgörarna Jupiter och Venus tillsammans i Vågen, har bloggen dock det avskräckande fallet med massmördaren Ted Bundy, känd för sin förmåga att tala insäljande. Det är något liknande med Jinges blogg. De få gånger jag hamnat där har jag inte alls upplevt hans formuleringar så skarpa som hans politiska motståndare gör gällande, inte förrän jag idag noterade vilket gift han försåtligt spred i kommentaren om de ortodoxa judarna.

Särskilt intressant är illgärningsmannen Mars som här kan ses attackera en liten sluten grupp, mer än troligt en etniskt grupp eftersom tecknet är Kräftan. Eld och Vatten ger uppvarvad, kolerisk "sensationalism" och Saturnus beteende degraderas här och tar naturen av "kläm åt de jävlarna". Här är Jinges obalanserade natur, hans vilja att hitta någon LITEN grupp att mobba! Ett mycket obehagligt drag i ett horoskop där redan Månen i Jungfrun visar sig vara mer ogenerös än vanligt genom att samma sekteriska Saturnus angriper disponenten till det tecken där den för tillfälligt vistas. Tala om otacksamhet!

Det här tycks vara ett bra horoskop för att illustrera en förgrämd och hatisk människa som inte har någon ro eller balans i sitt liv. Accepterar man den provisoriska månascendenten faller den sataniska tendenser som här involverar en demoniserande kommunikationsplanet nionde huset för filosofi och religion. Jinge klarar inte att tala om vissa ting utan att missrepresentera och förfula dem. Se hur unken han får den ortodoxa juden att framstå som i sin text.

Det här gör att man tappar tilltron till vänstern som annars har fångat upp en väsentlig insikt om vart mänskligheten på jorden måste röra sig: mot en större gemenskap. Men vänstermänniskor som drivs av störningar i klaniska Kräftan och privatistiska Jungfrun (precis samma tema som hos Fredrik Reinfeldt) skapar ingen sammanhållning, de bara försöker härska genom att söndra!

*****

Tillägg samma dag.

Jag är glad att jag höll inne på krutet, för jag har läst flera inlägg av Jinge som fastän mest lättvindigt tyckande har slagit mig som ganska enkla och trevliga i språket. När jag tittar på en mycket specifik aspekt, Mars attack mot den lilla gruppen/Kräftan i kombination med det kritiska sinnelaget i Jungfrun, då händer något intressant!

Bland 5.100 sparade horoskop dyker det upp två kändisar födda samma år som Jinge:


  • Benny Andersson;16.12.1946
  • Jan-Inge Flycht;17.12.1946
  • Eugene Levy;17.12.1946
  • Jérôme Kerviel;11.1.1977


Folkkäre Benny Andersson född dygnet före. Jag är glad att den här nationella klenoden inte frågats ut om sin syn på invandrare! Att han torde vara ateist som Jinge kan väl ingen betvivla efter bidraget till Gudryn Schymans FI...

Med kanadeniske skådespelaren och komikern Eugene Levy, född samma dygn som Jinge, blir det genast lite mer pikant. Hur kan en antisemit födas under samma stjärnor som en jude? Visst låter det sig göras! Frågan är dumt ställd. 

Möjligen kan man tänka sig att Levy smakat på antisemitismen från andra sidan, som offer för snarstuckenhet från figurer som Jinge. Det här är astrologiska svagaste punkt: man ser temat men det är svårt att se vilket parti individen kommer att ta!

Precis som med Benny Andersson är Levy en vänlig människa och allmänt älskad. Efter tonårsfilmerna American Pie fick han ett kultrykte som den virriga och något orealistiska men vänliga fadersgestalten.

Den "sataniska axeln" går här tydligt igen i American Pie-filmerna som gav hans karrrär ett enormt karriärlyft. De är väldigt "under bältet" medan Levys Måne i Jungfrun perfekt illustrerar den "oskuldsfulla" Jungfruns försök att förklara sexualiteten för sin son och andra unga som kommer hans väg.

Med Jérôme Kerviel, född nästa gång Saturnus åter passerade genom Kräftan, är vi tillbaka till en mer sjaskig människotyp. En värdepappershandlare i Frankrike som försnillade 5 miljoner euro.

Inga kommentarer: