Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 augusti 2011

Satans vrångskallighet & Anders Borg




Jag brukar bara skumma ekonominyheterna eftersom det är bortaplan. Men jag gör inte som t.ex. fanatiker - blundar fullständigt inför de områden som skulle kunna kullkasta min egen världsbild. Därför synes det här vara den enda astrologiska bloggen i Sverige som faktiskt riskerat allt och provat astrologin statistiskt. Och den svarar positivt om man använder den äldsta zodiaken, den västerlandet glömde bort!

Samhällsdebattören Hedi Bel Habib har på Newsmill tittat på varför de jämförbara länderna Österrike och Sverige hade så olikartade utveckling och förklarar att Anders Borg bedriver en galen konsumtionspolitik ("jobbskatteavdrag", det ena på det andra) som till inget nyttjar. 

Österrike har istället investerat inrikes under samma period (ja, deras tåg fungerar!) och har betydligt lägre arbetslöshet. I kommentarspalten ser jag de vanliga rasisterna skylla på invandringen, så ömkliga och hjärndöda att de inte förtjänar någon kommentar. Men det slår mig att debattören har helt rätt, och läsarkommentatören Alf Carlsson fyller på med mer perspektiv. Läs gärna.

Här måste frågan ställas om också Anders Borg är direkt angripen av den vrångskalliga fixstjärnan Algol, i den gamla judiska astrologin kallad Satans huvud. 

Jag har tidigare noterat att den tycks ha med dyslexi och allmänna mentala blindfläckar att göra, och jag har teoretiserat om att den kan likna en trickster-figur som jävlas bara för att det är kul att jävlas. Satan är ju i judisk tradition tillsatt av Gud i rollen som "åklagare", dvs. den har inget eget att komma med (totalt mörker är bara ren negativitet), och dess funktion är att väcka människans själ till insikt om att det är Gud hon är besläktad med och inte världen. 

I västerlandets alkemiska tradition är Jordelementet exakt lika negativt och värdelöst som i den antika världsbilden där det inte ens ingår i Platons bild av den tredelade själen. Jord är pur negativitet och tjänar bara att skänka en inbillad objektivitet åt de processer som i själva verket pågår i Själen (med stort S, en transpersonell arena).

Jag har funnit det fascinerande att t.o.m. en så skarpsinnig filosof som rymdflygingenjören Wolfgang Smith, utanför sitt matematiska arbete med NASA:s rymdflygprogram en katolsk kristen, med sin Jupiter i Oxen inte kunnat anamma den filosofiska idealism som t.ex. Platon omfattade och enligt vilken vi just är tankar och inte fysiska kroppar.

Vi tänker vår materialitet, och tydligare så ju lägre frekvens våra horoskop har. En substantiell "jordad" materialist kan dock ibland vara att föredra framför en helt uppe i det blå, som fladdrar iväg så totalt i lösligt svammel att det hela blir ... substanslöst. 

Wolfgang Smiths Jupiter i Oxen leder honom istället att vilja se den materiella världen som reell, kroppslig. Den är "där".  Som Våg står jag ständigt och vacklar mellan dessa två världsbilder, ett dualistiskt tvåvåningssystem som erkänner den materiella mörka helveteshålans oberoende existens ("denna världen", ägd av Djävulen) och den platonska som menar att den mörka grottan bara är en kognitiv störning hos individen och att den som höjer sitt medvetande kommer att se världen som den förbiflyktande dröm den är. Platon inspirerades åtskilligt av indisk filosofi...

Vad om nu finansminister Anders Borg, med samma rigida och fundamentalistiska storkors i Mörkrets kvalitet som sin kollega Reinfeldt dessutom skulle råka vara född så tidigt på dygnet att psykets planet Månen fortfarande tar emot och vidareförmedlar fixstjärnan Algols inflytande?



Den antika maxavvikelsen ("orben") på 7½ grader mellan en stjärna och en planet innebär att Anders Borg skulle ha sitt psyke smittat av Satans vrångskallighet om han var född inte senare än cirka klockan 15.00. Detta innebär alltså att Själen förmedlar satanisk vrånghet mer än halva dygnet och jag tror saken är spikad.

Precis som den monetärt fixerade ledaren för H&M som bloggen nyss granskat och då noterat att materialismen inte stod Charlie Sheens efter, på samma sätt förefaller det rimligt att se Anders Borgs gravitation mot demonen Mammon vara en kombinerad effekt av dels hans storkors i Mörkret och sinnelagets koppling till Satans huvud.

Men Anders Borg är en paranoid typ, hans blick strålar av skräckslagenhet och han ger konsekvent osanna svar om skälen till landets ekonomi (läs Newsmill-artikeln!) - det är detta för ömklig variant av Djävulen?

Jag tror förklaringen ligger i sinnelagets disponent Venus, som här har irrat sig långt hemifrån sitt eget tecken. Venus står klent i Skorpionen och opponerar sig mot sitt hemmatecken, den lugna och harmoniska känslan och Oxens naturliga och primitiva glädje över mat och pengar förbyts i Anders Borgs blick till något besvärat, något nästan skräckslaget.

Vi ser en mix av Oxen som ser via Skorpionens själssentiment och fasar inför att ekonomins skorpioniska benägenhet att dö (krascha)! Jag har noterat ekonomiska bedömare som förundrat sig över Borgs närmast krampaktigt hårda tag om statsfinanserna. Storkorset i Tamas guna låser hans intellektuella rörlighet - han har överfört sin dödsskräck på landets finanser och alla beslut han tar är uttryck för Satans vrångskallighet - de går tvärsemot det rätta!

Han är, som debattören på Newsmill säger, ansvarig för Sveriges höga arbetslöshet. Satans vrånga huvud har här lett till en sjuklig snålhet. Svenskarna råkade alltså rösta fram Moderaterna som har två rejält störda ledare i spetsen, en statsminister som erkänner att han står framför spegeln för att träna in sina lögner och en finansminister som krampar nonstop.

Det ska inte förnekas att Borg i yngre dagar var en verklig anarkist, Solen i ömsesidig reception med Jupiter indikerar intelligens, men helt klart kan den här astrologiska detaljen inte hävda sig mot de problem som Månen med Algol i kontext av ett storkors i vanvettets Tamas indikerar... Om inte den reflekterande Månen fungerar bra, så blir solär intelligens pervers intelligens...

Jag tar här fram "vanvett" fast det i många fall är en alltför magstark benämning på Tamas guna. Men inte i kombination med Satans huvud. Det är den indiska boken Bhagavad Gita som går hårt åt den mörka kvaliteten, och jag citerade versen i inlägget om guldgräverskan Heaher Mills, som framgångsrikt lyckads åderlåta Sir Paul McCartney på många slantar i "Englands smutsigaste skilsmässa". Heather Mills hade naturligtvis Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts storkors i Tamas guna. 

Obs. Jag har sett några fall av storkorset som inte varit helt fixerade vid pengar, men då finner man istället en ideologisk fanatism som ofta inte besvarar sig med att kolla detaljerna. Som jag sade inledningsvis: man måste undersöka alla perspektiv om man ska växa i medvetenhet. Jag förmodar att det är mitt storkors i Sattva, Ljusets kvalitet, som säger det...


*****

Femte jobbskatteavdraget lagt på is - med svepskäl?
DN, SvD, AB 
Expressen talar reda pengar för de allra minsta

5 kommentarer:

Anonym sa...

"jobbskatteavdrag", det ena på det andra) som till inget nyttjar"
---------------
Jodå det är till nytta för alliansen. Inte för att skapa jobb som de säger. Nejdå inte alls! Det är en genialiskt metod för att köpa röster. Jobbskatteavdrag tillfaller ju varenda en som har lyckan att ha ett jobb. Än så länge är de i majoritet.
Det klassiska sättet för röstköp är ju att vara generös med bidrag som ju praktiserats på den sosialistiska sidan. Alliansens svar på detta blev jobbskatteavdraget.
För att minska arbetslösheten krävs helt andra åtgärder som varken de Rödgröna eller Alliansen har visat något intresse för.
Rune

Anonym sa...

"...man kan undra om det är sådana här dagar helvetets portar öppnas och själar som egentligen har inreseförbud till jorden likväl får återvända" skrev du om Heather Mills, och så är Sveriges finansminister född dagen innan...

Även jag har månen inom orben för att vara smittad av Satans vrångskallighet, och nog för att jag stundom har varit djävulskt envis i mina dar, men det är väl en satans tur att jag inte har noderna i satansaxeln också! :-)
S

Seaward sa...

Sammanträffande, S! Jag letade efter Gita-citatet med googlesöken och visste att det finns på flera ställen. Men jag såg inte att Borg och Mills var så nära i tiden! Och jag har inte gjort observationen tidigare!

Så här tycks livet fungera: det bygger själv upp "mening" även om man inte ser det själv. Man är själv en "meningsfull" pusselbit...

Vad Algol _essentiellt_ sysslar med, är jag långt ifrån säker på än. Alternativet till den här pö om pö-metoden på bloggen är att tiga i några år och studera i tysthet och sedan leverera en färdig åsikt. Men jag skriver vartefter jag upptäcker (eller tycker mig upptäcka) saker och samband.

Extrem envishet kan förutsägas redan av Oxen i sig, men en direkt koppling till Algol kanske innebär "pervers envetenhet", säg du! :-) Bloggens enda Internettroll (se etikett) med Solen/Algol saknar totalt omdöme för när "nog är nog". Där verkar också intelligenskvoten vara på väg ner mot under 80... men i det fallet handlar det om ett gradexakt angrepp mot Solen.

Anonym sa...

Glad att kunna hjälpa till! :-)

Med åren har jag väl blivit visare, så till vida att jag insett att i vissa fall är envishet bara dumhet, (typ "det är bara dumskallar som alltid är tvärsäkra") så det draget har nog minskat... som det brukar göra med månens inflytande. Min mamma, om jag får vara lite elak, apropå "trollet" med sin sol, har dock fortfarande efter alla dessa år inte insett att hon ibland faktiskt inte har rätt. :-)
S

Seaward sa...

Tamas + Månen som står för habituering! Om något beskriver väl en "upphöjda" Månen just en sådan stabil ram som Anders Borg älskar för landets finanser...