Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 augusti 2011

Om Heather Graham varit man...

Om söta men rätt obegåvade skådespelerskan Heather fötts som man, hade hon då blivit utagerande på ett sätt farligt för andra?

Frågan uppstår sedan en biografisk detalj på IMDB fått mig att titta en gång till på hennes horoskop och där se en del små varningstecken. IMDB nämner att hennes far arbetade för FBI och att detta tvingade familjen till ideliga uppbrott och flyttar under Heathers barndom. Som en följd av detta blev Heather "allt mer blyg".

Kan det vara i ett senkommet uppror mot fadern, tänkte jag, att hon halkade in på och fastnade i filmroller där hon spelade sexuellt provokativ? Jag vill minnas artiklar där hon formligen osat av upproriskhet mot sin barndom och där det sexuella momentet från filmer som "The Guru" eller "Boogie Nights" tycks ha varit en del av hennes privata liv också.


Jag brukar inte rita ut oppositioner mot tecken när inte födelsetiden är känd (här är tolvslaget satt bara för att ge en Måne i Vågen - Månen når Vågen redan någon timma in på dygnet och placeringen är nästan helt säker). Men se hur alla den indiska astrologins aspekter fokuserar hennes Tvillingarna och hur förflyttningens planet Merkurius opponerar sitt eget tecken.

Månen som hemmets planet och Merkurius för förflyttningar verkar här samverka för att ge just bilden av ständiga uppbrott, och horoskopet stöder därför i viss mån biografins berättelse om att flyttarna bidragit till en ovanlig skygghet - och kanske en önskan att få agera ut i filmens värld. 

"Knubbigt regn" kanske ger en alldeles äkta bild av den verkliga Heather Graham som en lantlolla som kommer in till staden för att bli aktris och går rakt i händerna på en nästan helt uträknad filmregissör...

Och vad om hennes "livs roll" (om man nu kan tala om någon sådan) - jag syftar på "Roller girl" i "Boogie Nights", en roll hon spelar på Merkurius bevingade fötter - fast här i formen av rullskridskor. Det blir inte mer Merkurius / Tvillingarna än så!

Jag inkluderar det här horoskopet på bloggen bara som en tankeställare till den själviska bankklipparen Joshua Stampfli, en av skuggfigurerna bakom världens störste svindlare, bankmannen Bernard Madoff.

(Madoff, apropå bloggens intensifierade studium av stjärnan Algol, har pengarnas Venus och "straffade" Draksvansen bara några grader från "Satans huvud"! Mars ligger just utanför den sensitiva zonen, men det är uppenbart att också den spelat med här.)

Heather Graham och Joshua Stampfli har en viss likhet genom att båda är födda 1970 med Saturnus i sin "depression" (sitt fallna läge) och denna depression bestrålar hos både en nyckelplanet i Vågens tecken, hos mannen Solen och hos kvinnan Månen.

Faktum är att jag ibland uppfattat denna väna Heather som aningen, hur ska man säga, "unhinged". Svenskans "ur gängorna" fångar inte engelskans subtila antydan om att något inte står helt rätt till i skallen (om det nu är där själen sitter - Platon trodde så).

I hennes fall är det uppenbart att Mars attack mot Månen (ett rörligt tecken mot ett lidelsefullt tecken, Sattva-->Rajas) dels kan beskriva en instabil hemmiljö och tyvärr också ett psyke som söker förhålla sig rationellt (Månen i Luft) men där Mars i martyriska Fiskarna indikerar en djupt sårad själ.

Därav frågan om en manlig Heather inte skulle grinat och sökt hämnas på pappan genom lätt lösaktiga roller på film (men ack så harmlösa, egentligen) utan blivit en farligare, mer utagerande kriminell.

Vi är tillbaka till frågan om dissociationssyndromet - irrationella Vatten som angriper Luft och skapar lustiga mentala föreställningar. Möjligheter till artisteri, ja. Men här attackerar båda illgärningsmännen Heathers Måne/sinne.
Låter man sig bedras av hennes stora rådjursögon. Är detta ett levande, hysteriskt helvete i kvinnoförpackning?

*****

Nedanstående horoskop är för en kvinna som i hög grad liknar Heather (ej född samma år) - hon ser ut som en blond ängel men kan förvandlas till ett veritabelt monster. Kvinnan har ett arbete men hon är medicinerad mot sina humörsvängningar och pendling mellan hatiskt ursinne och fobisk fruktan. Ännu ett totalt svek från den svenska "materialistiska" sjukvården. Jag tror djup hypnos skulle kunna frigöra vad det nu är som äter henne inifrån...

Jag har några bakgrundsfakta. Problem sedan barndomen, dålig modersrelation, den alkoholiserade fadern som sedermera ersätts av en tyranniserande och misshandlande styvfar och i vuxen ålder (naturligtvis) en serie misslyckade relationer med män. 

Det ruskiga är att horoskopet redan från början tycks beskriva "damaged goods" och man måste undra om dessa är ögonblick som är öronmärkta för själar som i detta liv måste inkassera en hårdhet från andra som de en gång utsatt andra för...



Skorpionascendenten bär med sig den sataniska axeln och den fallna Månen i Skorpionen opponeras av den överdriva bindningen till jordiska krafter (Jupiter) samtidigt som här är ett verkligt tydligt horoskop om man vill förstå varför fixstjärnan Algol fick sitt dåliga rykte. 

Drakhuvudet och Draksvansen, psyket (Månen) och Satans huvud väver en förödande svart energi omkring henne och alla planeter ligger inom 3 grader från varandra.

Som om det ibland är så att Gud faktiskt ger en människa mer än hon orkar bära, så attackerar också Saturnus Skorpionen för en ännu svartare problematik än i Heather Grahams fall. 

Men nu är det inte Sattva som "stimulerar" Tamas utan Tamas mot Tamas. Och Vattuman/Skorpion är förstås bloggens värsta form av "dissociation" - det sociala utstötningssyndromet (astrologen Charles Carter såg det sträcka sig ändå till "urskillningslöst hat" och massmördare). Jag betvivlar inte att den här människan har mördat i ett tidigare liv för inte så länge sedan (som vi räknar tid) och att det är detta karma som ligger så nära under ytan att det dominerar hela detta livets födelsehoroskop...

I skenet av det medfött skadade psyket ser naturligtvis inte framåtskridandet i denna värld ljust ut heller: Saturnus, den långsamma, hämmar Solen som borde ha stått för fri intelligens...

Mars ligger på en fallen Merkurius i Vatten - horoskopet visar verkligen på kylan och depressionen i detta element när flera faktorer samverkar negativt.

Ingen Eld alls på himmelen, inte ens en fungerande eldig planet i något av de fyra hörnhusen... (Både Jupiter och Solen står faktiskt i hörnhus, men titta på deras belägenhet!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte vad du är för galning, men det är knappast underligt att vissa tidningar raderar dina blogginlägg. Har du ingen självinsikt så ska du tala med en psykiater, du beskyller folk för en massa saker och det du visar upp med dina spåkonster är bara din extrema livsuppfattning. Det kommer inte att gå bra för dig om du inte får professionell hjälp. Jag inser att du har hört samma sak förr utan att det har hjälpt, men du min vän – du är faktiskt galen.

Seaward sa...

Billig retorik av den typ unga människor ägnar sig åt i sina försök att erövra tanken. En del misslyckas och stannar i livet som pajkastare.