Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 augusti 2011

Anna Lindh & främlingsfientligheten

Lena Mellin påminner i AB att det just varit ett terrorattentat i USA när Anna Lindh i dåvarande (s)-regeringen tog ett blixtsnabbt och omoget beslut att avhysa de båda egyptierna den 17e december 2001. 

Mellin sköter den moraliska indignationen så bra att jag istället ska visa den märkliga astrologiska problematik som uppstår då man lägger den 17/12 ovanpå Anna Lindhs födelsehoroskop. 

Hennes födelsetid har jag fått privat, men den är inte verifierad. Men en fallen Mars i Kräftan i åttonde dödshuset och Saturnus i dödens Skorpion i 12e för förluster under en yta av pigg Skyttascendent tecknar väl hennes liv och den tragiska död som väntade. Detta är med hög sannolikhet en korrekt tid.



Det första som slår mig är att kontrollens och begränsningens Saturnus ligger i begränsat och territoriellt orienterade Oxen. Saturnus som Liemannen eller Döden på det egna territoriets tecken, vad blir det? I USA: "Homeland Security"!

Anna Lindhs Skyttascendent tecknar en utåtriktad och öppen disposition, hon blev också utrikesminister. (Jämför den främlingshatande moderatea migrationsministern Tobias Billström i rollen att hålla människor utanför från Sveriges gränser och hans avsevärda problem med Skyttens tecken.)

Men frågan är hur utåtriktad hon egentligen var. Skyttens härskare Jupiter är död i det här horoskopet enligt avashta-läran. Dessutom kan man fråga sig hur stor den joviala Jupiters generositet egentligen är i den kalla och diskriminerande Jungfruns tecken och, synbarligen, mest intresserad av det politiska utanpåverket (tionde makthuset)? 

Tionde är onekligen ett mäktigt hus och Jupiter bringar tur inom det hus där den ligger - hennes politiska karriär såg glasklar ut. Men det jag vill komma fram till är att Jungfrun tillhör Jordelementet och det är inte en av astrologins "generösa" symboler. Att jämföra Jupiter i Jungfrun med t.ex. en hyggligt fungerande Sol i Lejonet låter sig bara inte göras.

Anna Lindh har ytterligare ett av de zodiaktecken aktiverat som bloggen upptäckte har med slutenhet mot främlingar att göra: Kräftan för "säkerhet" och "hemmet". Kräftan är också en bra kandidat till alla frågor rörande rikets inre säkerhet, vilket jag tyckte mig se i studien av terrorattentatet mot Norge, där det mest påfallande var att de demoniska månnoderna nått in i Norges fjärde hus (motsvarande Kräftan) vid tiden.
Utan att pressa frågan om Anna Lindh hade några mörka fördomsfulla luckor i sitt undermedvetna i förhållande till utlänningar vill jag utifrån själva födelsehoroskopet notera att hon har en perfekt indikation på främlingsfientlighet. Olycksplaneten Mars är fallen i det "låsta" åttonde huset som ofta indikerar just oventilerade attityder.

Redan Mars placering i tecknet Kräftan tycks, som man ser av Humanisternas ordförande Christer Sturmark, leda till en irrationell syn på saker: att dels tro man är mänsklighetens hjälpare men också i teknokratins och "förnuftets" namn vilja förbjuda det djupaste av alla mänskliga sentiment, det religiösa. Har vi då inte redan sett vad den här attityden fört västerlandet under 1900-talet i termer av krig och folkmord? 

Ateismen har långt fler miljoner döda bara under 1900-talet än vad mänsklighetens alla "religiösa" krig sammantaget skördat. Den gudlösa människan tappar direkt förmågan att avgöra vad som är gott för hennes art. Sekulär humanism är ännu ett ogräs som sprang fram ur 1900-talets värderelativism, en horribel bastard som sprang ur det vulgära mötet mellan Occams rakkniv och Einsteins relativitetsteori. 

Ingen som nämner att man av två modeller bör välja den enklare i "ekonomins namn" förtjänar att lyssnas till. De är inte i fas med verkligheten. I vetenskapens allra främsta framkant ligger idag det mirakel som molekylärbiologin öppnat. Upptäckten att "enkla modeller" är för enkla och talanglösa människor. 

Naturen själv har nu visat sin sanna sida för en förbluffad vetenskap: naturen signalerar "oreducerbar komplexitet". Stendöd är 1800-talets banala materialism, en föreställning odlad av kemister som trodde livet var som en låda lätt räknade och kontrollerade Lego-bitar. Alls inte, en ofattbar intelligens (Gud) är återigen hetaste kandidaten som bästa förklaring till att vi finns till. 

Men Anna Lindh hade faktiskt de här reduktionistiska och tillslutna indikationerna på sin himmel: överaktivitet (Mars) i det snäva och subjektiva Kräftperspektivet och så ovanpå det ett sinne som gärna mentaliserar och nuddar vid stora men generella tankekategorier (Månen i Vattumannen). 

Man kan säga att hon, liksom Humanisternas ordförande hade en tendens att gå igång emotionellt och särskilt defensivt-emotionellt inför vissa frågor och koncept. Som kristendomen och islam retar gallfeber på Sturmark måste Lindh ha haft vissa ideologiska modeller hon bara stängde av inför.

Kanske var hennes osynk mellan lilla privatistiska Kräftan och dess otrygghet och stora svepande tänkaren och ideologen Vattumannen aktiverad av det "islamistiska" drama som just utspelat sig i USA. Kanske yttrade den sig i andra sammanhang som en mer behjärtansvärd medkänsla med någon liten utsatt grupp och inte som "järnring runt landet mot människor med farliga tankebaciller".

När så ärendet om de två terrormisstänkta egyptierna föreläggs henne, sker det märkligt nog just som Saturnus i Oxen inte bara illustrerar en förhöjd snålhet runtomkring världens olika landsgränser (varje land är en instantiering av "Oxens princip"). Anna Lindh kommer också i högst personlig kontakt med tidsandan via dessa två egyptier: Saturnus i tiden låg i exakt opposition till hennes medfödda Saturnus i utvisningens/exilens 12e hus! 

Det skiljer löjliga två bågminuter till exaktitud - detta var verkligen en milstolpe i Anna Lindhs liv. Och djupt inne i den sataniska axelns brist på andlig klarsyn valde hon fel. 

Att det här var en kritisk period understryks av att inte bara Saturnus makligt tog sig genom Oxen på 2½ år utan att olycksplaneten Mars nu passerade hennes måntecken (Vattumannen) för dag-till-dag-beslut. Transiterande Mars i Vattumannen innebär således en tids störning i alla de frågor Anna Lindhs medfödda Månen representerar och 3e huset är ett resandehus och ett kommunikationens hus.

Men framför allt hamnar transiterande Mars här i skottgluggen för en aspekt från sig själv, i sitt natala läge! Vi kan säga att transiten aktiverade hennes inneboende Christer Sturmark, en negativ främlingsfientlig sida i personligheten. Hon hade inte fullt omdöme under den här perioden.

Man kan gå djupare och se det sociala utstötningssyndromet i horoskopet också, vilket tar sig flera skilda uttryck. Några blir mobbare, andra mobbingoffer. Usama bin Ladin hade det, och där rådde starkt hat mot många grupper!

Hos Anna Lindh är det Månen i ideologernas och folkens tecken Vattumannen som disponeras av Saturnus i den hatiska Skorpionen. Saturnus ligger nu begravd i det tolfte och omedvetna offerhuset, så det är rimligt att anta att Anna Lindh själv inte hade dessa hatiska tendenser eller åtminstone inte uttryckte dem offentligt. Man kan t.o.m. tänka sig att det är hennes död vi ser här i tolfte offerhuset - också hennes mördare Mijailo Mijailovic led av ett fruktansvärt starkt "socialt utstötningsproblem!

Även om den moderatledda regeringen gör ett ljuvligt jobb i att förstöra mentaliteten i Sverige dessa år i deras försök att framskapa en svensk egoist som bara ser till sin egen plånbok, ska man inte glömma att socialt utanförskap frodades även under föregående socialdemokratiska regeringar. Kan Lindhs socialdemokratiska systemfel ha inneburit hennes dödsdom dagen hon hafsade igenom ärendet med de två egyptierna?

Var Mijailovics förvirrade påhopp på någon han identifierade som en politiker i själva verket en dödsängel som med kort varsel kallades in i livets spel? I programritningen ser det ut som om Anna Lindh dog redan den 17 december 2001, enligt ovanstående transiter...

Jag satte godtyckligt 10.00 på transiterna för att Månen skulle hinna in i Stenbocken. Anna Lindh kan knappast ha hunnit sätta sig in i ärendet förrän 8-10 på morgonen/förmiddagen. Jag tror nämligen Månen, ödesprognosernas "sekundvisare", får en mening i detta rätt kallsinniga (saturniska) tecken, då den utsätts för (aspekteras av) Lindhs medfödda och avvisande Saturnus som från exilens tolfte hus kastar sitt ständigt begränsande bud mot dag-till-dag-händelsernas Måne.

Med detta har vi en Måne i transit som aspekteras från en natal Saturnus och den transiterande Saturnus som aspekterar sin natala namne, samt olycksplaneten i Mars i Månens tecken samt transiterande olycksplaneten i direkt attack mot Lindhs natala Måne.

Någon mer än jag som ser samma valörer upprepas gång på gång? 

Himmelen skrek ut varningar till Anna Lindh här, att inte tänka litet, förkrympt, nationalistiskt. Men hon hörde inte, för vi är dock bara människor och ännu inte gudar. Särskilt politiker befinner sig långt efter mänskligheten i stort. Maktambition stänger alltid till det bättre vetandet, eller kladdar igen det med föga transparenta ideologier.


Inga kommentarer: