Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 augusti 2011

Paralleller till främlingshatets horoskop

Naturligtvis kan man jämföra nationalhoroskop, personhoroskop och enskilda händelsers tidpunkt och representation mot människans himmelska bakgrundsfond. Se bara Glaspärlespelets mästare i Nobelprisbelönade Hermann Hesses roman. 

Konsten är att frigöra sig från literalismer och se de underliggande principer och hur de går igen i skenbart skilda företeelser. Glaspärlespelets utövare kunde dessutom konstfullt transponera en oljemålning till ett musikstycke. Astrologin nöjer sig med psykologiska grovskisser.

De två viktiga artiklar (av Alcalá resp. Archer) som SvD publicerat om den radikala främlingsfientligheten föranledde mig igår att titta på ett viktigt mötesdatum. De radikala främlingshatarnas sammankomst motsvarade inte oväntat en mörk, mörk himmel och precis som i massmördare Anders Breiviks fel fanns allvarliga hot mot sinnets indikator Månen (betraktad som den arena inom vilken en individ driver sin diskurs, har sin ingrodda föreställningsvärld).

Jag provar nu min horoskopsamling med 5.100 födelsedagar (de flesta utan exakt tid) i jakt på den det radikala främlingshatets sinnelagssignatur. Läs först föregående inlägg om du inte gjort det.

Det fanns inget horoskop i min samling så här långt som motsvarade en Sol i Väduren och en lika skadad Måne i Vattumannen, så jag släppt kravet på en identisk teckenplacering för den förra. Det är som sagt psyket eller sinnet som intresserar här, inte huruvida individen avser aktivt driva (Solen) sin föreställningsvärld, som muslimhatarna uppenbarligen avsåg (Solens disponent, krigaren Mars, var en del av störningarna mot psykets Måne).

Följande sökmönster till det utmärkta gratisprogrammet ZET (av en extremt begåvad ung matematiker i Ukraina) kräver en kort förklaring.

xp = nod;
ma90 := ma.90.xp & xp.<.ma;
ma210 := ma.150.xp & ma.<.xp;

ma.aqu & mo.aqu &
ma90 | ma210 | ma.180.nod | ma.0.nod) 

De indiska aspekterna riktar sig bara framåt i zodiaken, till skillnad från den västerländska föreställningen att en planet kan blicka bakåt mot den sträcka den redan tillryggalagt. Därför går inte mjukvarans (väst-)aspekter att använda utan det krävs en manuell definition av Mars vediska 90-gradersaspekt (enbart den framåtriktade) och 210-gradersaspekt (dvs. detta är inte en västastrologins bakåtblickande, 150-graders inkonjunktaspekt).

Eftersom månnoden Drakhuvudet inte själv kastar aspekter krävs ett sökmönster som efterfrågar någon av Mars fyra aspekttyper till den). Jag valde att frångå kravet på Drakhuvudet i Vattumannen för att åtminstone få några parallella fall att studera!

Nu visade sig tio personer och frågan är om dessa mellan sig tecknar någon notabel antisocial tendens. Minns, det är Vattumannen som representerar det friktionsfria umgänget mellan individer inom "Vattumannen" (den kollektiva varelsen), umgänget mellan enskilda instantieringar av denna mäktiga platonska idé, var och en både medveten om sin individualitet men också om sin samhörighet med helheten. (Den här insikten saknas fullständigt hos primitiva människor som t.ex. Fredrik Reinfeldt med hans vulgärprivatism och hat mot det goda gemensamma samhället.)

Det tål att påpekas hur sekulära samhällen är ateistiska och därmed redan tappat kontakten med idén om en ena mänsklighet. Den falska sekulära humanismen är en kidnappning av den korrekta och ursprungliga läran! 

Att grunda mänskligheten på enbart den köttmassa den jordiska mänskligheten utgör är en falsk lära som bäddar för vansinnesversioner av Vattumannens idé, bland annat platt och insiktslös socialrealism. 

Sverige, vars soltecken är Vattumannen, lider av den socialrealistiska sjukan. Svenskarna har så tappat tankehöjd att de använder samhället som sin avgudabild och källa till religiösa känslor. Det är därför vi är så tacksamma offer för låga kräk som invandrarhatare - de talar ju om ting som rör vår falska avgud, samhället! 

Vi har tappat sikte på att vi alla är en del av idén "Människa", och att denna idé inte bara är en tankeprodukt vilken som helst, utan utgör själva blueprintet för projektet, arten mänskligheten.

  • Robert Millikan; 22.3.1868 - Nobelpristagare i fysik 1923
  • Pontus Hulten; 21.6.1924 - Moderna Museets intendent som massförfalskade Andy Warhol-verk och sålde.
  • Geza Vermes; 22.6.1924 - ungersk religionsvetenskapsman vars far och mor dog i nazisternas gaskamrar
  • Glenn Close; 19.3.1947 - aktris med bipolaritet och schizofreni som ett löpande drag i familjen
  • Johan Brahim Escori; 20.3.1947 - pedofil, utnyttjade sin adoptivson
  • Gerd Ziegler; 8.2.1951 - författare (Tarot-specialist)
  • Cindy Crawford; 20.2.1966; - företagare, fd. modell
  • Doutzen Kroes; 23.1.1985 - modell
  • Andreas Öhman; 24.1.1985 - illustratör, retade USA med idén om en slacker-Jesus
  • Tina Karol/Tetiana Liberman; 25.1.1985 - sångare, Rysslands ESC-bidrag 2006

Finns här något som kan förklara en dolsk grupp hatiska människor som kommer samman i en ölhall i Köpenhamn för att på allvar diskutera sin föreställning om ett arabiskt maktövertagande över Europa?

Jag tycker det. Dels har vi museiintendenten vars bedrägliga verksamhet antyder en bristande förmåga att hedra t.o.m. sin inspirationskälla Warhol. De galna arabhataren gör sannerligen inte Europa någon tjänst i deras klena förmåga att skilja verklighet från fantasi / förfalskad historia. Pedofilen som använde sin adoptivson är en besläktad oförmåga till korrekt kategoriuppdelning.

Vi har förstås Glenn Closes genetiska skador i släkten, Cindy Crawfords idealistiska arbete efter att hennes lillebror dött i blodcancer, och den judiska forskaren Vermes maximala tragedi, att som barn överleva Förintelsen medan båda föräldrarna avrättas. Nu är vi inne på temat Vattumannen som social miljö eller särpräglad kulturell grupp! 

Apropå genetiska, ärftliga skador, tänk: Vattumannen som blueprint - kartritningen som anger vad en människa är, och hur alla dessa personer har skador mot Månen som är den medlare som slussar ner DNA:s himmelska förlaga till jorden för en fysisk instantiering. 

De kristna i USA som upprördes av Andreas Öhmans nidbild av Jesus reagerade förstås på hur svenskens psyke förorenade och missrepresenterade förlagan (från Nya Testamentet). Jämför gärna museiintendentens vanhelgande av Andy Warhol genom att förfalska dennes verk.

Lyckligtvis är inte samtliga tio mentalt störda (inte vad jag känner till i vilket fall). Det öppnar för att astrologin inte är fullt ut deterministisk, men å andra sidan avslöjas ibland kusliga tematiska paralleller mellan människor födda samma dag. Det är därför inte förvånande att redan i denna lilla grupp av tio personer "anomalier" är tydligt märkbara. Men i vissa fall tycks Månen (sinnet) mer ha uttryckt sig i som "familjehemmet", en annan av Månens primära sätt att gestalta sig. 

Det är för övrigt i modershägnet/Månen vårt individuella sinne utbildas! Se Anders Breviks fullmåne - Sol mot Måne - via hans föräldrars tidiga separation och som en avgörande reva i hans egen psykiska konstitution.

Slutsats: svenskarna, sekulära och utan någon trohet alls längre till äktenskapslöftet om livslång troghet föder horder av barn som direkt hamnar i skilsmässosituationer och skadas psykiskt. I vissa unika fall som Breiviks sammanfaller den här mentala skadan med flera andra faktorer. Se här:

Norges horoskop
1905
Drakhuvudet, Ascendenten
11-17 graden
Draksvansen,
Saturnus
11 graden
Anders Breivik
1979
Drakhuvudet,
Månen, Saturnus
10-24 graden
Draksvansen
24 graden
Radikaliseringsmötet
i Köpenhamn 2007
Draksvansen
22 graden
Drakhuvudet
Månen
21-22 graden


Det här är synliggörandet av den kosmiska morallag västerlandet förnekar, en påminnelse om att de grekiska stoikernas sympatheia-begrepp - en del i den astrologiska diskursen - fortsätter att verka hur mycket den korrupta människan än stoppar strutshuvudet i sanden och tror hon, den sekulära nihilisten, är herre på täppan!

Man behöver alls inte ta parti för extremismer av olika slag för att inse att västerlandets vägval är den egentliga orsaken till den här kulturens alla cancerbölder. Det är inte muslimerna som är hotet mot västeuropéerna - det är västeuropéerna själva med de grundlösa värderingar om sin överhöghet och utvalda position de odlar.

I någon mån är Lejonets ascendent (persona) i det norska nationalhoroskopet en påminnelse om att den sekulära humanismen är ett brott mot den kosmiska morallagen. Alltet (Helheten) ser inte med blida ögon på den individcentrerade hybris som det här tecknet i sämsta fall indikerar.


Inga kommentarer: