Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 augusti 2011

Reinfeldt - dessa ständiga lögner!


Läs AB:s avslöjande artikel att Reinfeldts uppskjutna jobbskatteavdrag med hänvisning till världsekonomin var lögn, det också! Jag behöver inte upprepa alla de andra viktiga frågor där han spelat Lögnarens falskspel, men om någon behöver en påminnelse säger jag bara: han visste om konsekvenserna av sjukvårdsreformen och lade sedan på beklagande minen. (Se tidigare inlägget En falsk fan.)

Från det allra första inlägget på bloggen om Reinfeldts djupt problematiska horoskop, där jag noterade socialdarwinisten i honom - "Lämna de svaga att dö längsmed vägkanten, låt oss dugliga bygga vårt gated community och njuta frukten av låglöneslavarnas slit" - vill jag repetera hur den märkliga kinesiska astrologin antytt hur tragiska ödena verkar vara för dem som föddes med samma "astrologiska signatur" som den man svenskarna under en flerårig blackout satte sin lit till:


EARLIER Heaven
Hx Ln FirstName LastName UserDate Comment
16 5 Charles Leadbeater 1854-02-16 10:30:00 Occultist and astrologer. Accused (twice) of pederasty. Resigned high position in Theosophical Society.
16 5 Herbert George Wells 1866-09-21 16:30:00 Writer. Data Rodden rated C ('mid-afternoon' rectified)
16 5 Hugh Hefner 1926-04-09 16:20:00 Entrepreneur and Media man. Fought inhibited American life-style by starting Playboy Magazine. Hedonist.
16 5 Jeffrey Dahmer 1960-05-21 16:34:00 Crime, Homosexual mass murderer, Cannibal. Killed 15. Chocalate factory worker. Lured gay, black men to his apartment for sex and drugs and instead killed them and had them for dinner.
16 5 Fredrik Reinfeldt 1965-08-04 09:54:00 Politician, Prime Minister 2006-...
16 5 Monica Lewinsky 1973-07-23 12:21:00 Bill Clinton's mistress. Laughing-stock of the world.

(Drygt 1.300 födslar med klockslag fördelade på 64 omen vilka i sin tur delas i sex underarter. Här är underart nummer fem av YÜ, "Den Letargiske", "Den Passionslöse".)

Tar vi bort H.G. Wells (osäker födelsetid), återstår en pederast, hedonisten Hefner med sin alltigenom och enbart materialistiska världsbild (en ofattbart fattig människa!), en homo kannibal och massmördare. Och så den stackars Monica Lewinsky som president Clinton efter sitt roliga förnekade att han haft något sexuellt samröre med.

Min spådom är att Fredrik Reinfeldt kommer att sluta som Monica Lewinsky, förnekad och förkastad av Tiden själv, för sin ynkliga karaktärs och orealistiska ideologis skull. 

Problemet när ynkliga människor får makt är att deras värderingar via Stockholmssyndromet griper tag i den lilla människan. Vi har just nu hela huvudstaden Stockholm bräddfylld av gemena och egoistiska parvlar som inte ger ett vitten för de stora frågorna. Bara de får shoppa och investera i sin egen wellness är världen en bra plats - för dem. 

Dessa - fast det vet de inte - är jordklotets värsta avskum, fullständigt överflödiga varelser. Inte för inte ingick i NASAS scenarier för den första kontakten med utomjordisk intelligens varianten där en människorna så överlägsen intelligens med "precisionsbombar" bort den del av ohyran som de på avstånd sett förstöra jordens kemiska sammansättning. Då rycker Reinfeldts och den "fria marknadens" anhängare i första appliceringen av vilket pestbekämpningsmedel nu dessa aliens tagit fram.

*****

Hur en människa kan falla så lågt att man regelmässigt använder lögner och mörkläggningar har jag tidigare kommenterat - men Reinfeldt har nu fått så många inlägg att jag inte längre hittar de som bara i förbigående refererat till någon detalj i horoskopet. 

Men det är förstås en verkligt illa placerad Merkurius som inte förmår göra åtskillnad mellan sanning och lögn utan bara tror den är "slug" eller "retoriskt skicklig" när den i själva verket helt tappat alla den goda ledarens kvaliteter. Reinfeldt har sin Merkurius just så förödande illa placerad.




Omoraliska Mars stiger i öster i "sluga" merkuriska Jungfruns tecken, men Merkurius själv gömmer sig i skyddade verkstaden - det tolfte huset som ibland indikerar djup omedvetenhet om det egna utspelet.

Merkurius i Lejonet, Solens tecken, disponeras därmed av Reinfeldts Sol-Kräfta, men detta Vattentecken disponeras i sin tur av Månen som ligger i Luft. 

Och Vatten och Luft slirar många gånger illa mot varandra. 

Eftersom Måne --> Sol symboliserar livslinjen antyds en människa som hela tiden lever på två olika nivåer, vilka kanske inte kopplar samman fullgott. Men om desinformatörer och ordvrängare ("vi är det nya arbetarpartiet") har bloggen skrivit säkert hundratals sidor redan.

Sverige blev lurade av en sol-och-vårare, precis samma skrot och korn som hans ökända förfader som lurade kvinnor på rad innan han till sist utvisades. Och, förresten, tolftehusplaceringar indikerar just utvandring eller exil. Kanske det finns något annat land som vill ta emot den här förbrukade statsministern?


Inga kommentarer: