Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 augusti 2011

Studier i rasism. Nürnberglagarnas horoskop.

En tidig föraning om hur rasism kunde se ut astrologiskt, fann bloggen i den version av konfrontationen mellan det grönskimrande Vattnet och den blå Luften som passerat under benämningar som "sociala utstötningssyndromet" eller "mobbarsyndromet". 

Det var Vattumannen, social miljö, ideologi med mera, som hamnade i skarp brytning med den hatiska eller nej-sägande Skorpionen. "Syndromet" kan se lite olika ut beroende på om det är Skorpionen eller Vattumannen som initierar "utstötningsattacken". Sanningen är att kartläggningen är långtifrån klar än. Betrakta bloggen som ett långsamt pågående datainsamlingsprojekt med preliminära kommentarer längsmed vägen!

Någonstans runt valet hösten 2010 började jag syna främlingsfientliga röster, främst från Sverigedemokraterna och fann nya astrologiska tendenser som i hög grad intresserat mig sedan dess.

Det handlar om de två välbekanta placeringarna för den oupplysta Månen, instinktens och den oreflekterade attitydens planet - paradoxalt också just symbol för en mer medveten reflektion!

Givet ämnet, rasism, är det naturligtvis ekivokt att också astrologin påminner om en raslära fast rotad i himmelen. Men jag fann det inte alls märkligt att hitta tendensen till rasism bland månplaceringar i den jordbundna negativa polariteten, nämligen de flitigt nämnda Kräftans och Jungfruns tecken. Negativiteten är den halva av resan där man involverar sig allt djupare i materialism, naturalism med mera.

Den mer medvetet reflekterande Månen tillhör kanhända särskilt Luftelementet medan särskilt Månen i härskarläge i sitt Vattentecken Kräftan har en tendens att härbärgera våldsamma blindfläckar av typen "vi här innanför våra trygga väggar" och "dem därutanför" (potentiella rövare och banditer allihopa!). 

Jungfruns diskriminering är kallare, mer analytisk och förslagen. När den Månen tappar sin humanitet då uppstår farliga individer, Mån-Kräftan är för emotionell för att producera övertygande rasism, den förstör bara för sig själv och blir en typisk representant för pöbeln.

Det ska tilläggas att trenden för dessa månplaceringar är notabel men ändå så svag att den övervägande majoriteten av Mån-Kräftan och Mån-Jungfrun är välanpassade!

Det är drottning Silvias nyfikenhet på var hennes far egentligen stod i frågan om Tyskland och nazismen (DN, SvD, GP) som fick mig att tänka på Nürnberglagarna som nazisterna hafsade ihop några dagar 1935 och där arier, judar och blandraser definierades. Rasisthoroskopet om något, och en del av den fasansfulla utveckling som redan var i rörelse i Tyskland.

Svenska Wikipedia innehåller bara rudimentär information men den engelska versionen lyckas faktiskt producera närapå ett klockslag för när lagarna tog form:
On the evening of September 15, 1935, two measures were announced to the Reichstag at the annual Party Rally in Nuremberg, becoming known as the Nuremberg Laws.

En höstkväll 1935, när börjar en sådan? Inte före 18.00 väl? Jag prövade tiden som sammankomstens start och tror möjligen jag hittade guld i första försöket. För vad stiger inte över Nürnbergs östra horisont just då om inte Saturnus, väl inte Lagens egen planet (det är Jupiter) men väl Liemannen och Gränsdragaren Saturnus! Sammandragande av Vattumannen, definition av vad folket är (inte mindre än en symbol för själva mötet som en sammankomst).

Saturnus är alltså hemma i sitt positiva tecken Vattumannen för en extra betoning av ämnen som grupper och folkslag, dvs. definitioner i den "blå" konceptuella verkligheten.

Det är samtidigt solnedgång i Lejonets tecken och det är ett allvarligt och olyckligt - livshotande? - omen för den som inte omfattas av definitionen på den "rena" rasen, den "rätta" gruppen. 

Men varför skulle den här soli-saturniska oppositionen indikera något antingen/eller-spel med vinnare och förlorare?

Jo, för att Saturnus - om den ligger framhävd i öster - skulle indikera det fulaste sociala utstötningsyndrom den här bloggen någonsin hittat! 

Se den hatiska Skorpionen med sin aggressiva och förgiftande krigare Mars hemma (i negativt härskarläge) och hur den riktar all sin illvilja mot Saturnus-Vattumannen - som här uppenbarligen beskriva åtstramningar för någon misshaglig, av gränsdragaren tydligt definierad social grupp!


Myten om "det ariska blodet" - gränsdragaren Saturnus
grepp om Månen (blod) i ARIES (väduren)


Tecknen rullar upp i öster med rask takt under höstkvällen och Vattumannen stiger under ganska exakt en timma, mellan 17.30 och 18.30.

För de få som ännu tror den tropiska zodiaken är något att hålla sig fast vid: enligt den västerländska zodiaken lämnar Vattumannen ascendenten kvart i sex, vilket inte känns som någon bra tidpunkt för ett mötes öppnande. 

Även om även den tropiska zodiaken råkar innehålla den mördande Mars i Skorpionen bortfaller det extrema grupphatet (riktat mot Vattumannen) eftersom Saturnus i den tropiska zodiaken inte längre ligger i Vattumannen utan i Fiskarna. Enbart en Mars i attack mot en Vattumanascendent är ingenting jämfört det fruktansvärda nederlag för humanistiska värden som den sideriska zodiaken tecknar! Även den signifikativa Månen (blod, ras) i Väduren (Aries) går förlorad i västzodiaken.

För missa inte vad som händer här: Mars mordiska instinkter (Vatten) angriper de mentala konceptionerna (Luft) och den mentala planläggaren Saturnus i sin tur påverkar Skorpionen. Här är den indiska astrologins sällsynta ömsesidiga aspekt mellan himmelens två naturliga illgärningsmän, och båda illgärningsmännen befinner sig i sina härskartecken - för att uppvisa sina mest renodlade sidor. Men så var det detta sociala hatsyndrom...

Med det här horoskopet klarnar så mycket även om Sverige och vår tid. DN, SvD: religiösa konflikter ökar i Sverige. Varifrån kommer oförsonlighetens ideologier vilka förgiftar samhällsklimatet och på plattmarken uttrycker sig som som allas krig mot alla?

Betänk t.ex. Humanisternas märkliga kamp som började som ett korståg mot new age, astrologi och det helt legitima forskningsområdet parapsykologi. Men rörelsen bytte under ordföranden Christer Sturmark riktning och har blivit ett religionsfientligt parti med en tydlig udd mot islam.

Föreningens ledande språkrör tycks alla eniga om att religionen må skrubbas bort, rensas ut ur samhället, avhysas, isoleras och förhoppningsvis lämnas att självdö på den "privatreligiösa kammaren". Det är en märklig grupp som verkar mot den svenska lagstiftningen, som garanterar svenskarna både yttrandefrihet och religionsfrihet.

I mina försök att bli klok på ordföranden Christer Sturmark har jag både provat den plausibla teorin att han tillhör återfödda individer från Nazityskland vilka alltjämt visar prov på samma arrogans och inbilskhet om att tillhöra ett högre stående folk. Själar ändrar inte natur över en natt och detta kan i tid räknat rimligen bara vara deras första återfödelse till jorden efter det nyliga Andra Världskriget.

När en f.d. medlem av "herrefolket" återuppstår hittar hon/han en ny rubricering för alltjämt starka inre maning, t.ex. i etiketten "förnuftsmänniska". Detta räcker nu inte, dagens ateister jagar med ljus och lykta efter andra grupper att söka nedtrampa, de påminner i mycket om muslimhatande högerextremister...

I ett mer ironiskt inlägg frågade jag om Sturmark och kompani var återfödda muslimska kvinnor och att rörelsens banala sekularism var en överreaktion som skulle bli mer begriplig efter ett tidigare liv levt under större repression. Vissa klarar inte för mycket frihet i första försöket, de blir frihetsextremister... 

Men med horoskopet för Nürnberglagarna faller polletten ner. Sturmarks födelsehimmel uppvisar långtgående paralleller med detta den ultimata rasistiska vidrighetens karta! Men frågor uppstår eftersom Sturmark har en slags offerproblematik i Vattnets Kräfta snarare än hatiskheten i Vattnets Skorpion...

Är det ateistiskt patologiserande Sturmark i första ledet för sin sekt håller på med frukten av att han dog för nazismens illgärningar under Andra världskriget? Är hans själ så ur fas, så traumatiserad att han inte ser saker tydligt? Att en nazism, som kostade honom livet på förra varvet, den här gången lurar precis överallt i samhället och i synnerhet bakom olika uniformer, prästkåpor och arabiska slöjor?

Eller är Mars "regression" från Skorpionen till lidande Kräftan i själva verket tecken på en viss "mognad" från ett liv till nästa? Det som en gång var en mordisk nazist är nu en trygghetsneurotiker (Kräftan) som ser hot mot sin säkerhet i alla som synes bära uniform? Det dåliga samvetet har nu spegelvänt situationen - syndaren äts inifrån på ett sätt han/hon inte själv kan bli klar över!



Missförhållandena på denna himmel har diskuterats i tidigare inlägg, men notabelt är det återigen tid för en Saturnus i gruppens/ideologins Vattuman i opposition mot Lejon-individualitetens propsande på sin oavhängighet, okränkbarhet etc (ingen blir så putt som ett Lejon som inte får sin RESPEKT!).

Och återigen ser vi den mentala störningen och oförmågan att producera rena och goda tankar om mänskligheten via den illvilliga Mars placerad i attitydstörda Vatten! Resultatet här känner vi: en sekulär "humanism" under vars ytan man anar oförsonliga och totalitära strömmar.

Nej, jag är inte hundra på att det här är ett offer för judeutrotningen. Stockholmssyndromet är alltid tacksamt för att förklara hur offer själva kan börja bete sig som plågoandar. Men det är en öppen fråga om inte Sturmark ändå - likt Schlingman, Reinfeldt, Arkelstein och ev. ytterligare tyskklingande högerpolitiker - är en återfödd tysk nazist. Något drottning Silvia rent logistiskt inte kan vara!

Frågan är då hur många återfödda nazister som finns bland de antirojalistiska som vill se kungahuset störtas. Så paradoxala kan skeenden vara, att gårdagens nazister nu använder samma ord som slagträ för att framverka sina i djupet alltjämt nazistiska maktambitioner. Det finns delar av socialdemokratin som inte förstår vad som driver dem.


*****

Bonusspaning. 

Av mina drygt 1300 horoskop med känd födelsetimma finner jag ett enda med Mars i Skorpionen i tionde huset och en "befolkad" Vattuman stigande i öster: horoskopet för tysken Johann Sebastian Bach. Han föddes emellertid inte alls som ett viljestarkt Lejon utan som en mjuk och känslig Fisk.



Och planeterna som stiger i öster säger precis vad vi har att göra med här: Venus för konstarterna och Merkurius för hans flyhänta orgelspel! Ja, Bach blev indragen i sin tids politiska turbulens men själv var han en harmlös natur. Här saknas således den ytterligt fula ömsesidiga störningen mellan Mars och Saturnus.

Hans världsligt prominenta Saturnus står i väster - en bra placering för Saturnus till skillnad från Nürnberghoroskopets Saturnus i öster (död och begränsning där en ny dag söker födas!). Och när denna Saturnus i Lejonet disponeras av Solen i Fiskarna, då har vi en mycket intressant berättelse om hur att formalisera (Saturnus) ett fritt flöde (Vatten). Det är Eld och Vatten och "sensationalism" och i Fiskarna ser jag direkt Bachs remarkabelt strömmande orgelmusik. Den forsar fram som ett glimrande fiskstim!

Horoskopet är extremt komplext - precis som hans musik - och fyllt av spännande faktorer. Fullmåne, Jupiter i Vågen i religionens nionde hus - vilken god människa detta var! För att inte tala om Jupiters välsignelse av konstarternas Venus. Man ser att detta är en skapare av något odödligt, gör man inte?

Här blir istället Mars attack mot Venus en märklig indikation om förhöjd libido - och det är våldsam energi i hans musik!

Inga kommentarer: